Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kot Marlboro

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Híres-hírhedt orvosi kísérleteket végeztek a CIA bevonásával több mint 5000 fős betegállománnyal rendelkező pszichiátriai intézet falai között. A komplexum ma kísértetjárta hely. Egy hírhedt kórterem napjainkban. (Fotó: jeremyharris.com)..
Alapesetben a magyar művészetkedvelő fiatalnak a cirkuszról az állatkínzás, a zuhanó artista, az ölbeülős bohóc, valamint a hamis rezesbanda jut eszébe. Szerencsére XXI. századi tapasztalataink által kezdünk szép lassan kikupálódni és nyitni e méltatlanul mellőzött kincseket…..
Egy hónapja posztoltam azt a street-art alkotást, amit MrPaperDog fedezett fel a Gellért-hegy odlalában. Egy oylan festményről van szó, amellyel kicsit belekukucskálhatunk a hegy gyomrába, ahol a  Sziklatemplom is működik. Ő fedezte fel azt is, hogy az Új Ember nem sokkal később…..
Annyira tipikus: a köztévének egy normális műsora indult az utóbbi két évben, azt is megszüntetik, miért is ne, hiszen kilóg a közepesen sem nézett fostengerből: Gundel Takács Gábor Maradj talpon! című, teljesen vállalható vetélkedőjéről van szó. Az adásokat átlagosan…..
Devecserben a Petőfi Sándor téren kezdődött a jobbik tüntetése, amihez csatlakozott az Új Magyar Gárda, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, a Hatvannégy Vármegye, a Véderő, a Gárda Motorosok, a Betyársereg és még két szervezet. Az űgy előzménye, hogy a Jobbikosokat egy…..
Boldog új évet, jó estét, jó reggelt, jó szurkolást, jó tüntetést, kedves olvasóink! Furán éreztük magunkat a hétfői tüntetésen, az Operaház és a tüntetők közé szorulva – mármint gondolatilag. Pedig a tüntetők egy része a Balettintézetnél olyannyira megijedt a…..
Kapanyél Okra (bámia) 2011.10.06 08:04:00
Nyár közepén anyukám büszkén mutatott néhány apró növénykére a kertjében. Nem látszottak túlzottan érdekesnek, de azért csak megkérdeztem, mik ezek. Okrák. Orkok? Nem, okrák... A kis zöld palánták a nyáron kb. 60 cm magasságúra növekedtek, gyönyörű sárga,…..
Lassan belekezdenek az új alagút belső burkolásába a Margit híd budai pillére alatt. Nyáron „valamikor” már használatba is vehetik a bringások a 90 milliós lukat, amely összeköti majd a rakparton futó északi és déli bicikliutat. Másfél hónapig még biztosan marad az…..
Kot Marlboro 2011.03.09 13:13:23
@2llkedő: én azért inkább a mondat másik felére helyezném a hangsúlyt, hogy ennek ellenére mi az, amit _lehet_ tenni :)
(Bár azért számomra még nem egyértelmű, hogy akkor fizikailag lehetne-e szélesebb az alagút, vagy sem.)
Kot Marlboro 2011.03.09 13:20:02
@luciferko: Előítélet fejekbe bebetonozása: a "tekerődroid" elidegenítő kifejezéssel utalni egy igen széleskörű és egyáltalán nem homogén csoportra, akik között vannak szabályokat betartók, szabálytalankodók is, gyerekek, felnőttek, munkába biciklivel közlekedők stb.
Ügyes.
Kot Marlboro 2011.03.09 13:22:45
@2llkedő: Ok.
Reméljük a legjobbakat :)
A téma általános iskola óta kézenfekvő... Már akkor úgy vélekedtünk a "rocker" csajokról, hogy a legtöbbet el kéne rángatni a tábortűztől (ahol valami Kurt Cobain-wannabe gitározik neki) és jól ki kell mosdatni őket, hiszen több van bennünk. A legtöbb fiúsan…..
Skizotéria Cannabis, bajok, csajok 2010.12.15 13:36:37
Több olvasónkban fölmerült a kérdés: mit lehet kezdeni a cannabis, magyarul a marihuána problémával skizofrén beteg esetén?  Sajnos nem reklámozzák, de a legújabb kutatások szerint a skrizofénia egyik kiváltó okaként között tartják számon. Többen kérdeztétek, mit…..
Kot Marlboro 2010.12.15 20:32:54
@Hóember: igen, 10-100 ezerből egy esetben előfordulhat ilyen is, de az igazi Sipi már megmondta a frankót, amit tudni lehet a témában - és ez pedig nem az ostoba médiahisztéria által elferdített igazság, hanem a _tudományos_ kutatások által kiderített tények.
Ráadásul pszichotikus problémával küzdő emberekre jellemező, hogy "kezelni" próbálják bajukat különféle drogokkal, amikhez hozzájutnak - tulajdonképpen sokszor nem tudni, hogy már a kialakult betegség kezeléséről van szó, vagy a lappangó betegséget hozzák ki a drogok.
Egy biztos akiben nincsen rá hajlam (és ez pedig az emberek nagy többsége), az nem lesz skizofrén a marihuána használattól. Aki meg rosszul van tőle, az meg ne éljen vele - de erre sokan rájönnek maguktól is.

Ezen kívül csak azt szeretném mondani, hogy minden jót kívánok én is nektek, nagyon jól csináljátok, hogy ilyen fokozatos lépésekkel javítotok Attila életminőségén.
A tegnapi napon lehetőségem nyílt bepillantani a Skycourt kulisszái mögé: Stephan Schattney, Budapest Airport fejlesztési-igazgató, Hardy Mihály Budapest Airport kommunikációs igazgató és Tima Zoltán építész vezetésével. Ferihegy modernizációs beruházásának…..
Kot Marlboro 2010.12.05 03:18:37
@a tiéd!: Az oké, hogy az új terminál egy nagy kilátóterasz, de a kérdés szerintem arra vonatkozott, hogy lesz-e lehetősége annak is a reptérre kilátni, aki nem utazik és nem a reptér dolgozója.
Az meg jó, hogy több ub átengedő pont lesz, de az ub alkalmazottak létszáma is nőni fog? Mert anélkül, akármilyen bővítéssel is, csak marad a régi probléma.
Meg én is kérdeznélek (látszik, hogy bennfentes vagy): új check-in pultok lesznek-e az új terminálon? Mert nyaranta pl., amikor azért válság ide vagy oda, de ezen a nyáron is hatalmas forgalom volt, minden órában előfordult, hogy helyhiány miatt nem tudott kinyitni időben (sőt, volt, hogy egyáltalán nem) egy-egy check-in pult, mert még egy másik járatot kezeltek benne - és nem egy gép késéséért volt ez felelős (meg persze sokszor az ub is).
@frontember876: Nagyon egyetértek a felsoroltakkal (bár a stílusoddal nem feltétlenül, de az ingerültséged érthető).
a tiéd!, talán azért átgondolhatnád ezt bekezdést, mert valószínűleg még igen sokan vannak, akik ezzel egyetértenek:
"Én a magam részéről szeretnék barátságos személyzet segítségével a lehető leggyorsabban eljutni a kapuig, ahol beszállok. Ott ülőhelyet találni, tiszta WC-t, szép boltokat, finom presszót 350-ért 850 helyett."
Mert ha ezek a feltételek nem teljesülnek (és most itt nem a presszó kv árán a hangsúly), akkor lehet akármilyen kacsalábon forgó pláza is, de akkor is csak egy szar balkáni reptér marad.
Mert persze, nézzen ki jól a reptér, termeljen profitot, de a funkciója az csak reptér marad - azért mennek oda az emberek, hogy eljussanak (minél kényelmesebben és gyorsabban) egy másik helyre - ha ez nem sikerül, akkor teljesen mindegy a körítés. Hiába festesz ki szépen egy lyukas csónakot, attól még ugyanúgy elsüllyed.

Persze tudom, hogy a terminálban érdekeltek, befektetők, kivitelezők nagy részét egyáltalán nem érdekli működőképes-e a reptér, csak az, hogy minél nagyobb legyen a saját haszna, a többi meg csak duma, parasztvakítás.

@Qeki: Mivel ezt a propagandaszöveget kritika nélkül adod tovább, egy utazási (és nem építészeti) témájú blogon, akkor ne csodálkozz nagyon, hogy sokaknak ez nem tetszik.
Környezettudatos nevelésben részesülő csemeténket talán még jobban rá tudjuk venni arra, hogy a műanyagpalackokat különválogassa, ha beszerezzük Guillermo Juárez és Samantha Arredondo palackprését. Bár tapasztalatom szerint a kölkök amúgy is élvezik ezt a tevékenységet, de…..
Mit tehet egy szegény író, ha olyan rest bloggerrel hozza össze a sors, aki még arra is lusta, hogy ellopja a könyvét? Nos kénytelen maga elvégezni a piszkos munkát. Kordos Szabolcs ugyanis áldását adta rá, hogy kitűnő riportkötetét (melyben a nagyközönség előtt zárt…..
Kot Marlboro 2010.11.10 19:00:15
@Ibigoo: Így van ahogy Ibigoo mondja.
Elég fura, hogy ha már egy könyvet ír valaki miért ír bele olyan dolgokat, ha már tényekre alapoz, ami egyszerűen hülyeség.
Egyébként érdekes a téma meg minden, de tényleg nem értem, hogyha valamiben nem biztos az író, akkor miért nem jár pontosan utána... aztán meg egy csomó olvasója majd azt hiszi, hogy ez tényleg így van.
A jelenleg Los Angelesben élő és dolgozó művésznő, Cecelia Webber állítólag egy alig 1.500 lelket számláló városkában született. A félénk, esetlen kislány elmenekülve a világ elől inkább a közeli erdőben töltötte a gyermekkorát, órákig keresve a kis tündéreket,…..
Kot Marlboro 2010.11.08 00:01:36
Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét nyerte el a Corvin Sétány szeptember 25-én a Nemzetközi Ingatlan Díj és a Bloomberg televízió értékelése szerint, ráadásul nemrég elkészült egy új, 346 lakásos társasház, és a hónap végén megnyílik a Corvin…..
Kot Marlboro 2010.10.21 11:45:26
@mizie: a min. nettó 250e-s fizetésű nagylétszámú bp-i rétegnek lesz még egy hely a seggét mereszteni...
Én egy városrész fejlesztését egyébként nem úgy képzelem el, hogy akkor dózeróljunk itt le szépen mindent, pakoljuk át valahova az itt lakó sokproblémás embereket, családokat (mindegy hova, csak INNEN tűnjenek már el!), aztán legyünk qrva büszkék városfejlesztő műveletünkre.

Mi lenne, ha inkább az új épületek felhúzása _mellett_ megpróbálnák az új városképbe rehabilitálni a régi, de még jó állapotban lévő épületeket (és ez nem azt jelenti, hogy mivel még nem fejeztük be a munkát, ezért az utca egyik oldalán látható az "előtte", a másikon az "utána" állapot)? Mi lenne ha megpróbálnának _megoldásokat keresni_ az itt élők helyzetére közösségfejlesztő programokkal? Igen, hosszabb ideig eltart, talán több pénz is (bár ez valójában hosszútávon egy igen jól megtérülő dolog), de csak így éri meg. Mi lenne ha ebben az országban egyszer valaki (döntéshozó, kivitelező stb. pozícióban) egyszer elkezdene már _hosszútávon_ is gondolkodni?

Mert igen, budapestiként jó érzés, hogy nyugodtan lehet most ott sétálgatni, ahol korábban nem igazán volt kellemes, és már nem lerohadó, romos épületek bántják ott a szemet.
De _milyen áron_? Nekem ez tipikusan az egyik szemem sír, a másik nevet esete.
És igen, van egy olyan gyanúm, hogy az idetelepülő szolgáltatók, vendéglátóhelyek nem az átlag bp-i átlagfizetéséhez lesznek igazítva.
T. Blog! Ismét tanultam hogy nem kell komolyan venni semmi komoly céget. Egy 21 éve az országban lévő majd 15ezer embert dolgoztató cég tett tanúbizonyságot arról hogy csakis a "legjobb" embereket alkalmazza. Én hülye fejemmel úgy gondoltam hogy sok éves külföldi…..
Kot Marlboro 2010.09.28 02:50:12
@rókuci: de hát bement... a hr-estől próbált igazoló papírt kérni...
egyébként szerintem teljesen elképzelhető sajnos, hogy megtörtént az eset, volt tapasztalatom nekem is durván inkompetens hr-essel már
Subba WTF: Sztaki 2010.07.28 10:00:00
Mindig is tudtuk, hogy jófejek dolgoznak a Sztakinál...
Kot Marlboro 2010.07.28 19:00:18
@belerokkanok: akkor már érdemes sztem simán rákeresni magyarul is a majomra - nagyon szép, ahogy eljut a végkifejletig
szotar.sztaki.hu/dict_search.php?L=HUN%3AENG%3AEngHunDict&O=HUN&flash=&E=1&sid=59ed9f8bd9327b21eeb84fda650b95d0&vk=&in_form=1&W=majom&M=2&P=1&C=1&T=1
ja és külön érdemes meghallgatni a "majomember" kiejtését magyarul - bár a sztakin a kiejtések meghallgatása magyarul már önmagában egy szórakozás :)
Gondoltam, írok hozzá valami személyes bevezetőt. Mondjuk azt, hogy ritkán jönnek be a csicsás dolgok, de... vagy hogy sohasem képzeltem, hogy a nyers hús lehet elegáns, aztán mégis... vagy azt, hogy eleve imádom a hentesboltok illatát és a hús látványát, szóval itt aztán... De…..
Kedves olvasó! Ha a konteónak keresnénk mértékegységet, szerinted mi lenne a legmegfelelőbb? Hányan haltak meg az események során? Mekkora kárt okoztak? Földrajzilag mekkora területet érint? Hányan vettek/vesznek részt benne? Mióta tart? Nos, ha ez utóbbi három bármelyike…..
Kot Marlboro 2010.03.12 20:02:11
@Jurij Kakarin: ezt annyira kell szó szerint venni, mint mondjuk a Belgától a Nemzeti hiphopot (remélem azért írtad, mert vágod az iróniát - amit írtál abból nem derült ki számomra egyértelműen)
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Három énekes, egy zeneszerző, és három színész: ismerjük meg Leonard Cohen, Freddie Mercury, David Bowie; Leonard Bernstein; Leonard Nimoy, Barbra Streisand és Richard Dreyfuss nevének angolos kiejtését. A…..
Modorosblog A modoros Indie 2009.11.25 06:59:00
 Ez a téma annyira szemérmetlenül kínálta magát, hogy az ember már-már belepirul...De mielőtt beleásnám magamat személyesen is egyik kedvenc zenei irányzatomba, átadom a szót Dájvidnek, aki nemcsak az ötletet vetette fel, hanem azonnal meg is kínált pár részletben a…..
Az elmúlt tíz nap hírei között kiemelkedő helyet foglaltak el a néhai Rózsa-Flores Eduardo (filmbeli alakítása után sokaknak: Chico) pályafutásával, illetőleg halálával kapcsolatos beszámolók. Noha a konteó-blog nem az aktualitások iránti fogékonyságáról híres, nem…..
 Lassan egy éve már, hogy elkezdtük a modorosságot bizonyos helyzetektől függően védeni: akkor főleg az idősebb korosztálynál és a mulatós nótáknál találtuk természetesnek és kívánatosnak a megszokottnál talán több negédességet.Régóta foglalkoztat azonban egy másik…..
Kot Marlboro 2009.11.20 12:47:21
@Zzz_: biztos más részén laktam Spanyolországnak, de azt tapasztaltam, hogy kb. ugyanolyan arányban használják a tegezés-magázást, mint itthon - ha pl. hivatalba elmész ott, elég furán venné ki magát ha elkezdenél tegeződni, de a boltos nénit se valószínű hogy letegeznéd (viszont pl. a velem egykorú boltossal sokszor előfordul Mo-on is a tegeződés).
El Topo, ez a kalapos történet egy szép jelenet, és tény, hogy az új generációkból ez a viselkedés teljesen kikopott már - de én úgy érzem nem csak a kalapemeléssel ez a helyzet, hanem a csókolommal is - ami a mai világban nekem sok esetben már elég furán hangzik.
Kot Marlboro 2009.11.20 13:20:53
@Zzz_: Andalúziában. Nem tudom, munkahelyen munkatársakkal tegeztük egymást, de ez Mo-n sincs másképp, egy dolog volt talán furcsa, hogy amikor mhelyen első nap mindenkinek bemutattak (számomra akkor még vadidegen embereknek), egyből puszival köszöntek - ez mondjuk tényleg szokatlan volt. De bizonyos latin-amerikai országokban amúgy sem kell már félteni a magázást a tegezéstől.
Bár mondjuk fura ez, amikor az egyik személy használata kihal egy nyelvből, mert akkor már valószínűleg nem arra gondolnak a nyelvhasználók, hogy akkor én most mindenkit magázok, csak egyszerűen ugyanúgy szól mindenkihez és ennyi (bár nem ugyanúgy szólít mindenkit).
(Bocs, hogy itt szétoffolom a témát a nyelvészeti okoskodással.)
Alap bölcsesség, hogy egy kis Benny Hill zenével minden sokkal jobb. Végre valaki el is készítette a világ leghasznosabb applikációját, a BENNYHILLEZŐT! Bármilyen videót meg lehet vele Bennyhillezni, és érdemes is. Micsoda nap!ViaSajnos a videó gyorsító funkció most nem működik,…..
Kot Marlboro 2009.11.18 22:15:20
james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=-gt7YWwOmRo&feature=related
ezt nagyon ajánlom (bennyhilled dimmu borgir...)