Regisztráció Blogot indítok
Adatok
algi80

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közelgő helyhiány miatt megint csak meg kell váljak pár filmtől, ezek közül vagy nem tetszett valami, vagy nem volt vele bajom, de többször már nem nézném meg. DOOM: Hát, a Doom film. Elég hírhedt szerintemAz Ipcress ügyirat: 3x BAFTA díjas film, ügynöki agymosásos krimi. Első…..
A Democracy 3 nevű játék egy demokrácia-szimulátor, ami egy konstruált választói közösségben, egyszerű függvényekkel építi fel egy virtuális ország társadalmi, gazdasági, politikai, közjogi és infrastrukturális alrendszereit, melyeket az általunk választható politikákkal…..
A megoldás több, mint egyszerű. Csak mert voltak ilyen kaukázusi juhászkutyáink, a csodálatos Buck és a gyönyörű Nina emléke örökké él bennem, a fickó pedig _nagyon_ szerencsés, hogy egyáltalán van még arca. (A tulaj pedig instant főnök, mert tudja, melyik ablakot kell…..
algi80 2014.10.08 19:58:01
@ANTI-SQUIRREL: Biztos vagyok benne, hogy az előítéletnek mindenféle látszatát kerülted a beszélgetés folyamán. Legalább ugyanúgy, amennyire nem szoktál beszólni.
Itt most nem a nemi erőszakról lesz szó, arról pláne nem, hogy vajon tisztában van-e bárki a tényekkel – ezt amúgy is végigvettük már néhány napja Rents Öcsém tolmácsolásában. Ami érdekes most, hogy tisztában van-e egy egyetem vezetése és a diákok érdekeit képviselő(?)…..
Az elmúlt hetekre sokáig emlékeznek majd a videojáték-ipar krónikásai, de a történteknek általános sajtótörténeti jelentősége is lehet; biztosan születik majd erről az egészről pár szakdolgozat, miután lecsillapodtak a hullámok. Ritka ugyanis, hogy újságírók/bloggerek és…..
Folytatódik "Képzeljük magunkat a másik helyébe" népnevelő sorozatunk, az Akasztják a hóhért. Ezúttal egy multi - talán mobilszolgáltató - ügyfélszolgálatosa tartja a tükröt. Az ordítozással semmit nem lehet megoldani alapvetéssel mélyen egyetértünk, de a "ctrl+v bullsit…..
Talán szembetűnő dolog lesz, talán nem, de egy jelentős eltérés mindenképpen akad majd a Marvel moziverzum korábbi opusai és A galaxis őrzői között szinkrontéren: ezúttal ugyanis nem a Mafilm Audio Kft. készítette a magyar változatot. Chris Pratt – Miller Zoltán. Az…..
"Kétszer voltam férjnél, több férfival éltem együtt, de sehogy sem találom az igazit. Vagy lusta trógereket, vagy szemétládákat fogok ki. És persze az én dolgom, hogy ráncba szedjem őket. Mindig azt hiszem, hogy talpra tudom őket állítani. Kölcsönadok nekik, hozzám költöznek,…..
Tegnap este elhunyt Bajor Imre színművész, akinek a halála minden számottevő sajtófelületen kiemelten szerepelt, legyen szó a Tényekről, az Echo TV híradójáról vagy akár az MTI-ről. Egyedül a Hír TV és az M1 érezte úgy, hogy a színész halálhíre nem fér el a kormány…..
algi80 2014.08.07 16:55:40
@Gavroche11: Valószínűleg kérés nélkül nyalnak.

@Muad\\\'Dib: "kritikus" Látom, nem ismered a szó jelentését.
Jeles nap a mai: épp 70 éve, 1944. augusztus 1-jén született a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, ifjúkorunk kedvenc akciófilmjeinek producere, Andy Vajna, a Rambo-trilógia, a Terminátor 3, és egy seregnyi másik Stallone- és Schwarzenegger-mozifilm producere.…..
algi80 2014.08.01 22:06:59
@Gera: A T3-nak egész más a sztorija, mint a T2-nek (a T2-nek nem is keretes a szerkezete, a T3-nak meg igen). Ellenben a T2 sztorija pont ugyanaz, mint a T1-nek. Az ne tévesszen meg, hogy a T3 parodizálja a T2 egyes jeleneteit, attól még nem lesz ugyanaz a sztori.
Egészen hihetetlen, hogy hét évig ott volt a játékosok szeme előtt, de senki nem vett észre egy easter egget, amit az egyik fejlesztő, Adrian Perez rejtett el a játékban. Jó, mondjuk nem pont a szemünk előtt történt az egész. Illetve mégis. Elmagyarázom. Az egész úgy…..
algi80 2014.07.10 17:05:31
@Stöki: És Laurennek hívnak?
SPOILERESEN beszélünk a Trónok Harca negyedik évadáról. Beszélgetnek: Shirin,Gergő,freddyDA podcast itt letölthető mp3 formátumban (101 MB)KOMMENTÁROKNÁL A 4. ÉVADOT MEGHALADÓ TÖRTÉNÉSEKRŐL NE BESZÉLJETEK! ..
algi80 2014.06.24 19:18:10
@Freedy23: A Nyomozót mindenképp nézd meg, szerintem az egyik legjobb modernkori magyar film.
           A nyolcvannégy éves Pat Robertson az egyik legbefolyásosabb evangéliumi-keresztény vezető az Egyesült Államokban. Nézeteit a világról The New World Order című munkájában összegezte. A világméretű szabadkőműves összeesküvésre alapozó írást Magyarországon a…..
algi80 2014.06.23 13:51:32
@snakekiller23: Az ATV-n ugyanolyan domináns és penetráns a zsidó kultúra, mint bármely másik adón a keresztény kultúra. Én ateista vagyok, és gyerekkorom óta eltűröm, hogy a csapból is misék, papok, meg keresztény ünnepek folynak. Ehhez képest egyetlen adó, amelyik a zsidó kultúrának van szentelve, lófütty. Számomra csak az változik, hogy a vallási műsoron csillag vagy kereszt szerepel.
Oké, nem mai hír, de nagyon érdekes, mindenképpen le akartam hozni a blogban, aztán ügyeletes voltam, meg jött az E3, meg kicsit el is feledkeztem róla, és hipp-hopp, eltelt bő egy hónap. Szóval hírnek ez már nem friss, de tanmesének örök. Főszereplői pedig a Towns nevű indie…..
Már elnézést a kérdésért, de a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ezt váltotta ki belőlem az E3 utáni híreket böngészve. Láttam a játékot az expón, nagyon szép, mindenképpen várós, de amit itt olvastam, azon kicsit megütköztem: a játékban a lovak valós időben fognak…..
Mozik terén már csak kevés érintetlen terület maradt nekem. Életem során voltam már az egytermes retróstól (a jó öreg Olimpia), halom multiplexben, vetítésre szinte alkalmatlanban (Kino), sőt, egy sajtóvetítés erejéig még meg is nézhettem az elég felejthető…..
algi80 2014.06.09 14:37:42
@freddyD: Az újságírók.
Ugye volt ez a hír egy hónapja, hogy a Microsoft támogatásával dokumentumfilmesek megkapargatták azt az új-mexikói szemétlerakatot, ahova a nyolcvanas években, a Nagy Videojátékkrach idején az Atari elkapart pár százezer játékot. Azóta több mint ezer példány került elő,…..
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
algi80 2014.06.01 15:05:35
@Zalaba_Ferenc: Nem úgy volt, hogy a felirat nem opció, csak a felirat nélküli eredeti? Vagy rosszul olvastam?
algi80 2014.06.01 15:10:01
@Zalaba_Ferenc: Ráadásul mintha azt írtam volna, hogy "ha valaki érti a nyelvet." Ha valaki érti a nyelvet, akkor nem kell olvasnia a feliratot.
algi80 2014.06.01 15:31:36
@Zalaba_Ferenc: Oké, LOL.
Úgy tűnik, mégis maradt legalább egy ember a Fideszben, aki válaszolni mert Kulka János Orbán Viktornak címzett levelére. Igaz, nem hivatalos közleményben, hanem csak twitteren. De legalább válaszolt, nem is akárhogy. Kulka János színész felháborodott levele, amiben arra kéri…..
algi80 2014.05.28 13:13:03
@KnockKnock: Szerintem az nem jó ellenérv, hogy mindezt cinikusan teszi. Mert a Jobbikot se menti fel az, hogy cinikusan játszanak rá a rasszista szavazói igényekre, és belül valójában nem azok. Szerintem mindegy, hogy valaki miért tesz az egyenlőségért: meggyőződésből vagy érdekből. A lényeg az, hogy tegye. Szerintem nincs jobb érv az egyenlőség mellett annál, hogy ez mindenkinek az önös érdeke, még a többségi társadalomnak is.
algi80 2014.05.28 14:08:24
@KnockKnock: Igazad van.
algi80 2014.05.28 14:13:35
@polgári kór: Elnézést, az miért van pariban, hogy egyik zsidó, a másik meg kirekesztő? Mi lenne, ha a nem-zsidó se lenne kirekesztő? Na?

Hányszor hallottam már azt a zseniális érvet, hogy egyforma a két oldal, mert az egyik oldal antiszemitázik, a másik meg zsidózik. Hát, LOL.
Filmbarátok Podcast #50 (2014. Május) 195 percBeszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyDTéma: -A csodálatos Pókember 2-Transzcendens-Veszélyzóna-Az elnémultak-Elcserélt életek-Borgman -Blackfish -The Crash Reel-The Sweeney - A törvény ereje-Cypher A felvétel itt letölthető mp3…..
algi80 2014.05.09 20:08:18
@The Man Who Laughs: Nem hogy megidézi, de tudtommal a Fekete ruhás nő konkrétan a megújult Hammer stúdió egyik első modernkori filmje.

És én is ajánlom mindenki figyelmébe a Hammer horrorokat, én Christopher Lee Drakuláján és Peter Cushing Frankensteinjén nőttem fel (a sat.1-en adták őket gyerekkoromban).

Épp annyival modernebbek (színesebbek) Lugosi, meg Boris Karloff filmjeinél, hogy ne zökkenjek ki, de ugyanúgy árad belőlük a klasszikus hangulat.
Azt mondják, hogy már létezik torkos csütörtök fagyiból is, úgyhogy naiv érdeklődő rákérdezett az eseményre egy halásztelki cukrászdában. Az egyszavas válasz helyett érkezett körmönfont levelet kioktatásnak értékelte, úgyhogy tovább mélyült közöttük a kommunikációs…..
Filmbarátok Expressz: The Walking Dead 4. évad 2. felét kibeszéljük spoileresen!Beszélgetnek: Shirin, Gergő, freddyDA felvétel itt letölthető mp3-ként: [66 MB, 72 perc]   ..
Kedvenc szőke idegenünk, a 6-os számú cylon 1974. április 14-én született. De gondoltad volna, hogy egy ilyen vérforraló csaj a fagyos Kanadában nőtt fel? Ugye, hogy nem! Tricia Helfer német, svéd és norvég szülőktől örökölt szőke hajára és modellalkatára egy…..
algi80 2014.04.11 23:13:45
@mildi: Ha egy blog vagy honlap azzal reklámozza, hogy geek vagy nerd, akkor nagy valószínűséggel nem az.