Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ropile

1 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyugodt szívvel mondhatom, páratlanul érdekes posztot olvashattok ma. Mindig is érdekeltek az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményei, így Móni (kisrumpf) posztját gyakorlatilag szájtátva olvastam végig. Az 1956 után Írországban a magyar menekülteknek nyitott tábor…..
ropile 2016.10.23 10:57:01
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
Nagyon komoly politikai üzenete van annak, hogy egyértelműen a Fideszhez és a Fradihoz köthető kopasz verőemberek akadályozták meg az MSZP egyik politikusát abban, hogy beadhassa a népszavazási kérelmét a vasárnapi zárva tartás miatt. Az ügy még a jobboldali sajtó egyes részein is kiverte a…..
Tavaly ősszel a szerzőtársak kilenc részes cikksorozatban vizsgálták meg Budapest tömegközlekedésének lehetséges fejlesztési irányait. Akkor a repülőtér és környéke kimaradt, hiszen ez önmagában egy komolyabb elemzést igénylő téma. A budapesti nemzetközi repülőtér kiszolgálása és tömegközlekedési…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
A fordítás szabályairól szóló legutóbbi bejegyzésemet azzal a megállapítással zártam, hogy a gyerekkönyvekre eltérő elvek vonatkoznak, mint a „felnőtt” irodalomra. Nézzük meg most részletesebben, méghozzá a Micimackó (azaz a Winnie-the-Pooh) Karinthy Frigyes nevével…..
Bencsik Rita Sok ember indul útnak manapság és próbál szerencsét külföldön akár egy jó munka miatt, egy ösztöndíj vagy egy szerelem okán, nyelvtanulás céljából, vagy egyszerűen azért, hogy kipróbálja magát, hogyan állja meg a helyét egy idegen országban, mennyire tud azonosulni az ottani…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   .Sziasztok! Semmi sem jellemzőbb erre az országra, mint ahogyan a…..
Mi a helyzet akkor, amikor egy pár egyik fele úgy érzi, mindenképpen menne, kipróbálná magát külföldön, míg a másiknak nem akarózik útra kelni? Átvészelhet-e egy kapcsolat egy ilyen próbatételt, vagy ilyenkor kódolva van a szakítás? Egyebek mellett ezek a kérdések és egy…..
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
Kedves MÁV blog! Ma reggel felháborító viselkedéssel állt hozzám, a kedves MÁV. Gyáli megállóban szálltam fel, pont addigra értem a Desirohoz, mire beállt az állomásra. Mint ennél…..
Az Isten pénzét is önfényezésre költené a Fidesz-KDNP: újabb, szeptemberig tartó propaganda-offenzívába kezdenek Orbánék. Ezúttal 600 millióból fogják bemutatni az elmúlt 5 év „eredményeit”, azaz megmondani nekünk, hogy milyen jól élünk. (Mert nyilván a Fidesz nélkül…..
A mai poszt egy (várhatóan hosszú) történet kezdete, ami azzal indult, hogy megkeresett egy elkeseredett (leendő) apuka, András, aki a nagy gyermekvárásban szembesült azzal, hogy akár nagyon hosszú hónapokig (rosszabb esetben fél évig) is eltarthat, mire hazalátogathat a…..
Egy hónapja működik a Wizz Airnél a helyleosztás rendszere, nem is akárhogyan. Tízből nyolc olyan próbafoglalásunknál, ahol ketten utaznánk, nem volt képes úgy egymás mellé adni a rendszer a helyeket, hogy az egyikünk ablakhoz kerüljön. De van durvább is: egyszer lazán…..
Utálok magyarázkodással kezdeni egy bejegyzést, de szeretném leszögezni, hogy az alábbiaknak semmi köze sincs a mostanában különböző fórumokon zajló "milyen járművek közlekedjenek majd a hármas metrón, és miért hülye az, aki mást mond" című bohózathoz. Egyszerűen nem…..
ropile 2015.06.16 12:33:05
@Hamster: a régi szerelvényre céloztam. Azon ugye nincs autómata, hanem a vezető egy mikrofonba böfögi bele a "zurückbleiben bitte..." kezdetű mondokát, ami után mondjuk mond olyat hogy Iasaastaaa.
Namost ebből azért az "Naechste haltestelle Isartor" -t felfedezni vagy őrült szerencse, vagy bajor metróvezető vagy.

Ezek a metrók, amikről írtál tök jók! Bár itt is előfordul, hogy a vezető beszél, de ritkábban.
ropile 2015.06.16 14:45:08
@Hamster: jó, ha nem felejtem el este felveszem, amúgy a standard duma:
Bitte zurückbleiben, der Zug fährt ab. Nächste Halt BLABLA.

Hozzáteszem, hogy az indulavonat témát inkább a megállókba "telepített" emberek mondják - szerintem.
Ezt a hírt azért tartom fontosnak lefordítani, mert amíg a 160 fős neonáci Arany Hajnal felvonulás európai nyilvánosságot kap, a 10000 fős internetadó tiltakozás bejárja a teljes világsajtót, a TTIP mellett a kapitalizmus blogon és barátain exkluzív reklámot láthatunk…..
Így pedagógusnap előtt persze lehetne másik tíz dologról is írni. Vidámabbakról, felemelőbbekről. De azt majd megírja valaki más. Vagy majd megírom én ősszel. Most nyári szünet jön, tanárokról szóló filmekkel jelentkezem ez idő alatt, és átgondolom, hogy milyen irányba…..
Iszonyú fontos lenne az iskolákban alap gazdasági és pénzügyi ismereteket oktatni, hogy a mai gyerekeket felnőve már ne érhessék olyan csalódások, mint Attilát, aki láthatóan elég naiv hozzáállással próbálja a családi költségvetés kis hajóját a…..
ropile 2015.05.30 09:09:09
Lesz hamarosan olcsójáratkereső, új rucit kaptak a Wizz utaskísérői is, s még több más újdonság is kapcsolódik a márka arculatfrissítéséhez. Ünnepi alkalmakkor a Wizz-gépeken is ingyen van a táp, nem is akármilyen. A poszt végén lehet szavazni, hogy kinek mennyit érne megy…..
ropile 2015.05.22 07:24:10
@AirFrance KLM: megha garantálnák a járatot és nem baszakodnának a kézitáskával
Ha családi házban tervezzük az életünket, a gyermekeink nevelését fontos, hogy mennyibe fog kerülni az otthonteremtés. Örökös kérdés, hogy vegyünk, vagy építsünk? Ezt a kérdést mindenki maga dönti el, mi csak a számolásban segítenénk. A telek árát sok minden…..
Egy nagyon érdekes történetet osztok ma meg veletek, amely jóval több mint 30 éve, egy (akkor még disszidálásnak nevezett) határátkeléssel kezdődött. Szerzője, Kati útja Anglián és Spanyolországon át vezetett vissza Magyarországra, azaz úgy gondolom, érdemes elolvasni, mit…..
Mi már túl vagyunk rajta, de a családban van aki még csak most kezd rácuppanni a Bogyó és Babóca által épített, lopakodóan pusztító kreténségre - az érintett lurkó most lesz három. Első blikkre rohadt aranyos, bogarak (meg egy csiga) prüntyögnek és ökörködnek, jaj de jó,…..