Regisztráció Blogot indítok
Adatok
505thZajcev

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok. Tegnap a munkahelyi szerver gépen érdekes programra bukkantam. KGB Employee Monitor.   Utánanéztem, és kiderült hogy egy kémprogram, ami minden billentyűzet lenyomást, képernyőmozgást, meglátogatott oldalak helyeit meg kismillió dolgot ment.   Szedtem le a…..
Nos akkor, a mekis sajtburger:                     Nem hiszem, hogy van élő ember aki ne tudná mi ez. Jó ez kicsit ferdítés de akkoris. Előre elmondom, hogy a hozzávaló dolgokat, mint ketchup, uborka és mustár a büdös életben nem…..
Zebra-akció Egy kis statisztika 2009.09.08 08:21:00
A hazai hivatalos statisztikai adatok alapján 2008-ban 1.164 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. A gyalogos elütések többségét, egészen pontosan 72%-át – összesen 839 balesetet – gépjárművezetők okozták.…..
  Nem az a baj, ha valaki jobbról előz. Szabálytalan, de nem vagyok én rendőr. A gond akkor van, ha ezt úgy teszik, hogy tudják: a végén le kell majd szorítani a belső sávban autózót. Vélemények az azonos című írásunkról...
Valamikor május környékén kaptam az első e-mailt, melyben meghívtak az augusztusi Nemzetközi Škoda-találkozóra a Pécs melletti Orfűre. Májusban! Válaszoltam is a kedves levélírónak, hogy a nagy nyári pörgésben abban sem vagyok biztos, elérek-e a vécéig, vagy szimplán csak…..
Negyed mila és máris a tiéd Sumáhher ótója. Az évszázad üzletét találta prostreetes Söndör barátunk, és ha nem tartanánk tőle, hogy mire leérünk az ország túlsó felére, megveszik előlünk, rohannánk céges autónak elhozni a Zsiga helyett. Ezzel ebédelni menni a hétfői…..
505thZajcev 2009.08.14 18:20:05
Finom sztori: a mobilcég május végén pont tízszeresére emelte a fix előfizetési díj nélküli Internet Start szolgáltatás tarifáit. Ez az az eredetileg wapolásra kitalált "alap internet", amit a legtöbb, erre képes vodafonos mobilról automatikusan, esetleg a START szó…..
Azoknak, akik egy napfényes biciklibarát városban élnek, azoknak kapásból az első tény: az Eurovelo 6-os európai biciklis főközlekedési útvonal budai rakparton vezetett szakasza a Batthyány tértől az Erzsébet hídig gyászos képet mutat. A legszélesebb részén is maximum 4 méter…..
Rengeteg motoros sztorink volt már idén amióta kitavaszodott, a motorizálatlan kétkerekűekről viszont valahogy kevesebb szó esett, pedig Bandi is a megmondhatója, hogy velük kapcsolatban is történnek mindenféle kalandok. Azt tudjuk, hogy nagyon sok helyen nem túl jó minőségűek a…..
505thZajcev 2009.07.25 19:34:41
@nanogyo:
Jah, peldaul en, hogy mindig van egy ugyeletes idiota :D
505thZajcev 2009.07.25 19:58:55
@nanogyo:
Te nagy spiler lehetsz. Mellebeszelsz, nem ide illo dolgokat magyarazol, de megis kihoztad, hogy en vagyok a hulye...
Gratula. Menj le, te is mosd le a kocsid.
505thZajcev 2009.07.25 20:25:03
@nanogyo:
Te ertetlen majom, ki a turo beszelt rolam? Mar megint qrvara mast irtal. De ebbol a szarbol mar nem dumalod ki magad. Szal tudsz normalisan is irni, vagy keptelen vagy emberkent kommunikalni?
Ezt nevezem rejtett üzenetnek. A játékot készítő Digital Illusion elvileg svéd cég, de nyilván dolgozott ott egy vicces kedvű magyar is ;) Köszönöm a képet Attila. Kattinstatok a képra a legnagyobb méretért Küldök egy képet, amit szerintem nem mindennap látni a játékokban.…..
Az eset egy Dunaújvároshóz közeli mezőgazdasággal foglalkozó KFT-nél történt.A férjem 4 éve dolgozott a cégnél .A tulajdonos tavaly ősszel vett fel egy emberkét termelés vezetőnek,akiről annyit kell tudni,hogy nagyon visszaél a hatalmával,és emberségtelen./ez nem csak a mi…..
Szentségtörő módon motorral jöttem ki megnézni, hogyan áll a holnap kezdődő Tuning Show 2009 – a legizgalmasabb gépeket a nyitás előtt, standállítás közben lehet elkapni. Az Albertirsai úton utolértem egy nagy fekete tepsit. Annyira gusztusos volt a hátsója, hogy muszáj…..
505thZajcev 2009.04.10 15:36:25
Na, most fognak elküldeni a fenébe azok, akik touchpaddel játszanak. A Chute Academy ugyanis arra épít, hogy milyen gyorsan tudunk a képernyő adott pontjaira klikkolni: zuhanó ejtőernyősök ernyőit kell kinyitni 40 szinten. Egyszerű ügyességi cucc, kicsit egyhangú, de el lehet ütni…..
505thZajcev 2009.04.09 13:14:47
Én vagyok hülye, vagy a tükör görbe? – néha már-már kételkedem épeszűségemen, képes vagyok felhúzni magam olyan dolgon, amit máskor észre sem vennék, kósza gondolatfátyol lenne csak szürkeállományom (feltéve, ha van ilyen) redőin. Az utóbbi hetekben azonban van egy…..
505thZajcev 2009.04.03 11:41:27
www.youtube.com/watch?v=g3-r22od-zI
ezt azert nem ubereli :D
Belsőség Agresszív Audi attak 2009.02.12 13:00:00
Ismét egy zseniális Super Bowl reklám. Rövid, velős, mosolyfakasztó. A Szállító 3 film és az Audi A6 promója. Bár nem tartozom az Audi feltétlen hívei közé, a tény, hogy a 3 literes V6-ost egy jópofa, szíjhajtású mechanikus kompresszorral (Roots) töltik fel, melengeti autóbuzi…..
505thZajcev 2009.02.12 14:07:16
@Kripta: Az 735-os volt. V8. :)
Életem legszürreálisabb sajtóbemutatóján valamikor 1995 júniusában vettem részt, az akkor még önnön tulajdonában levő Rolls-Royce jóvoltából. Szó sem volt még BMW-technikáról, a Rolls-Royce-ok és a Bentleyk ugyanúgy néztek ki, és mindet a régesrégi 6,75 literes, V8-as…..
Gáborhoz hasonló halálközeli élménye bárkinek lehet egy magyarországi autópályán, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a közlekedők egy része még mindig úgy hiszi, halhatatlan testet kapott és terminátor módjára közlekedik. Január 27-én, kedden reggel 9 körül mentem…..
505thZajcev 2009.02.03 12:57:28
Tehat akkor jol ertelmezem a dolgot, akkor az "enemy" car, a belso savban elozni probalta a cikkironkat, aki az elozesre fittyet hanyva, beallt ele, feltartva az eppen elozo autot. Mivel a mogotte levo auto mar az elozes kozben (vagy elott?) utolerte a cikkironkat, es gyorsabban szeretett volna menni, valoszinuleg fekezesre kenyszeritettek. Valaki irta, hogy kesobb ugye "nevelt" a befekezessel, amivel egyetertek, de akkor az efajta "nevelessel" is egyutt kell ertenie. Egyik se diszhuszari tett szerintem. Velem is gyakran elofordul, hogy nagyobb sebesseggel erkezek egy konvoly moge, de mar elore lassitok, mert nem tudhatom, hogy a hatul levo autos vajon hasznalja-e a tukret. Ezt sokan ugy ertelmezik, hogy beengedem oket, de teves a kovetkeztetes, mert csak azert lassitok, hogyha figyelmen kivul hagyna az elottem levo autos, hogy en most eppen elozok, akkor idoben megtudjak allni.

A masik hibat a posztiro, ott kovette el, hogy miutan latta, hogy ilyen agressziv sofor van mogotte, mindenki megkonnyebbulesere behuzodhatott volna a 2 kamion koze. Az, hogy nem volt eleg hely, azzal lehet cafolni, hogy ott meg valaki megelozni is tudta, annyi hely volt. Ahol pedig annyi hely van, ott biza elengedni is lehet.

Ezek egyuttese persze nem menti fel a masik autost. Villogni, dudalni, csakis extrem szituacio elkerulese utan lehet, ahol nyilvanvaloan balesethez vezeto korulmenyek jatszottak. Ha meg valaki meg besatuzna nevelo celzattal elottem, akkor meg gazt is adnak, es kitolnam a fure a kocsogot. Garantalom, hogy fekcsikot huzna a gatyajaba utana.

Mind2 autos hibas volt szerintem a szituacioban. Az esetet azzal lehetett volna megelozni, meg se tortente tenni, ha a posztiro eleget tesz a masik autos elozesi szandekanak. En igy lattam, pont.
505thZajcev 2009.02.03 13:39:16
@ColT:
"A jobb oldali sávban haladtam 130-cal.... Indexeltem, lejjebb vettem a gázt"
Tehat amikor kiment mar nem 130-al haladt.

A mogotte jovo autos elozte volna Ot. Ha minket eloznek, kozben nem kezdhetunk el elozest. Ez gondolom ertheto kresz szabaly. Es ez a lenyegi pontja ennek a szitunak.

Tetelezzuk fel azt, hogy a masik ember, ora szerint 150-el ment, a sebessegmero csalasa miatt ez az en automban pont a 143 km/h, ami a 10%-os hataron belul van, meg epp nem szabalytalan. Cikkironk 130-al ment ora szerint, majd visszavette a gazt, eltelt 1-2 mp, ezalatt a kocsi 110-120-ra lassult ora szerint, ami a valosagban olyan 102-113 kozotti sebesseg lehetett. Ez akar 40 km/h koruli sebesseg kulonbeg is lehetett, aminek a kivedesere mar biztos fekeznie kellett a hatul jovo autosnak, mikozben meg epp a sebesseghataron autozott. Tehat nem volt szabalytalan a mogotte jovo autos. Elso hibat a kovetesi tavolsag be nem tartasakor kovette el, majd pedig a jobbrol elozessel, a besatuzassal meg foleg. Szal ne higyje barki is, hogy a partjat fogom, de az elso szabalytalan manovert bizony a cikkiro kovette el.
505thZajcev 2009.02.03 16:42:14
Belsőség Élmény. Zacskóban? 2009.01.28 15:45:00
A pályán elért eredmények túlszárnyalták legmerészebb elképzeléseinket is.Ezt nyilatkozta a 45 éves Michael Pettitas, mikor 15 évnyi kutató- és fejlesztőmunka, valamint 4 évnyi bürokratikus szélmalomharc után végre-valahára forgalomba állíthatta és tesztelhette járművét. A…..
Pöttöm Bianchim (ejtsd: bianki) a házi autóflotta legritkábban szerepeltetett tagja. Nem véletlenül – a restaurálása jóval azelőtt véget ért, mielőtt a TC által Belsőség-közelbe kerültem volna,  azóta meg önhibánkon kívül Csipkerózsika-álmot alszik a garázsban.…..
Érdekes, hogy az arany középút valahogy mindig biztonságosabbnak tűnik, mint a szélsőségek, és nemcsak a száguldozók, hanem a a csiga lassúsággal poroszkálók is veszélyt jelentenek. Gábor egy ilyen helyzetben húzta fel magát már több ízben.M2 "autóúton" járok be…..
505thZajcev 2009.01.22 17:38:49
@MrZed001:
En is pontosan igy latom a dolgot. Nem csak a gyorshajtast, hanem az indokolatlan lassu haladast is buntetni kene, mert balesetveszelyes.

50-60-al meno autot is nehezkes megelozni egy alulmotorizalt 1.4 alatti kocsival, ha suru a szembeforgalom. Problema egy szal se lenne, ha mindenki tartana a kotelezo sebesseg +-10%-at.
A délelőtti fejet kocsihoz baszkodós, leköpködős, lincselős revans után jöjjön egy sokkal könnyedebb, már-már megmosolyogtató szösszenet, amit Péter minden különösebb bő lére eresztett leírástól mentesen küldött el nekünk. Valószínűleg a rossz helyre parkoló BMW tulaj…..
505thZajcev 2009.01.20 15:11:08
@Vámpír\\\'08:
Azert mert az nem fizetos szakasz, es az nem hoz hasznot a parkolotarsasagoknak, akik semmit se csinalnak csak a penzt szedik...
505thZajcev 2009.01.20 15:20:29
@stopper:
Tenyleg vazze. Tudtommal viszont az nem parkesz. Kozteruletfenntartok gondolom nem buntettek, csak a galambok. :)
A Zugügyvéd nem egy közösen felvett lakáshitellel bonyolított válásos üggyel találkozott már. Az alábbi is egy ilyen, jogilag nehezen kezelhető történet.Kedves Zugügyvéd,végső elkeseredésemben fordulok Önhöz, és az oldalt látogató kollégáihoz, és nagyon szépen kérem…..
Négyajtós nagy sportlimuzin. Nem akármelyik gyártó engedheti meg magának. Egy új modell fejlesztése rengeteg pénz, a vásárlókör igényes és bár nem nagy, annál hangosabb tud lenni, ha akar. A szédületes számok és a luxus legalább annyira fontosak, mint maga a forma. Most pedig…..
Elég sokan értesültek róla itt a Belsőségben, hogy lyukas, öreg, szürke állólámpásunk, Bazeg, aki két éven át hű társunk volt itthoni és külföldi nyaralásaink során, eladósorba került. Elég sokan kifogásolták, miért nem tartom meg, úgy látszik, nem értették a…..
  Nyáron úgy döntöttem, internet szolgáltatót váltok. Válogattam, nézelődtem, mi lenne a legjobb- elszúrtam vele közel egy hetet. Végül a T- Home mellett döntöttem. Beültem a számítógép elé, és online elkezdtem megírni a megrendelésemet. Kattogtattam jobbra-…..