Regisztráció Blogot indítok
Adatok
obulus

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
POLISZ Fájdalmas Cusi-ügy 2010.04.01 10:11:00
Budai Bernadett egy meglehetősen kényszeredett megoldáshoz folyamodott, amikor az MSZP nevében kellett kommentálnia az egykori aranyifjú elsőfokú ítéletét. Valahogy nem is volt tiszta, hogy a szóvivő védőbeszédet tartott, vagy mocskolódott. Aztán rájöttem, hogy mindkettőt,…..
obulus 2010.04.02 15:18:15
@AdamT:
Vádat kellett volna emelni?
Mindkettő megérdemelne ezer évet?
Vajh miért?
obulus 2010.04.02 23:58:54
@Aron M:
Gondolom vizsgálták a felelősségét. Ha felelős lenne, ott ülne. Remélem a jövőben minden felelős, pártfüggetlenül ott fog ülni.
POLISZ Meghiúsult pártbeszéd 2010.03.23 19:54:00
A lelkes olvasó mit sem sejt, pedig mi a háttérben lázasan dolgozunk. Mindenféle izgalmasnak, érdekesnek tűnő dolgokba fogunk bele, aztán valami sikerül, valami nem. Most éppen valami nem sikerült. Ez a valami pedig nem más, mint az, hogy egy asztalhoz ültessünk egy LMP-s és egy…..
obulus 2010.03.26 21:18:24
@AdamT:
A demokráciáról, (amit nagyon fontosnak tartok)korábban idéztem Hamvas Béla véleményét, amivel tökéletesen egyetértek.
"A politikai többség, részben félrevezetett, részben becsapott, részben terrorizált és egyéb politikai trükkel létrehozott, blöff-többség, vagyis demokrácia."
/Hamvas Béla/
obulus 2010.04.01 12:08:56
@szimplalány:
kulturális fensőbbrendűség amit a jobbik képvisel?

Ezen egy kicsit elképedtem, de te tudod.
Talán faji felsőbbrendűség, bár ugyan ahhoz a fajhoz tartoznak, mint a cigányok, vagy te, vagy én.
A Jobbik kimondottan fasiszta, neonáci párt, és mint lassan kiderül, nem is olyan tiszta, bűntelen, mint azt ők állítják.
POLISZ Zsidózás, ütés, politika 2010.03.16 11:39:00
A piroslap névre keresztelt, meglehetősen egysíkú blogon olvasom, hogy pofánvertek egy férfit, aki zsidózott. Majd ezután olvasom, hogy ez alapvetően így van rendjén. Aztán olvasom a kommenteket, amiket három kategóriába sorolhatunk.1. Megérdemelte a rohadék2. Nem érdemelte…..
obulus 2010.03.30 10:24:38
@AdamT:
Vannak dolgok, amikkel szemben nem lehet toleráns az ember. Nem lehet toleráns az új és régi fasisztákkal, nácikkal, gyilkosokkal, gyermekek perverz megrontóival, stb.
Aki azt mondja, hogy liberáliskét tolerálni kell ezeket, az maga is lealjasodik hozzájuk.
obulus 2010.03.30 13:34:38
@AdamT:
Törvényeinket ennek alapján állítjuk össze, csakhogy egyrészt a törvények, a törvényhozás mindig követik az életben előforduló eseteket, arra hoznak szankciókat és nem fordítva. Másrészt vannak olyan etikai alapnormák, amik a törvényekben nincsenek rögzítve.
Nem én vetettem össze, hanem te, és úgy vettem észre, te sorolod őket a fasiszták közé. Az én véleményem, hogy nem mindenki aljas gazember aki a Jobbikra szavaz, csupán alapvető történelmi ismereteik hiányoznak, és előítéletesen gondolkodnak.
obulus 2010.04.01 11:37:56
@Ász-Király:
Bár szeretek (nagyon)vitatkozni, ez az a pont amikor nincs hozzáfűzni valóm, ugyanis tökéletesen egyetértek mindennel, amit írtál.
A liberalizmusról a saját gondolatomat ajánlom, remélem elfogadod.

A liberalizmus olyan mint a tiszta levegő. Ha van, nem veszed észre, de ha nincs akkor megfullad az ember.
Michelin csillag Budapesten!      A nol.hu-n megjelent:Budapesti étterem is csillagos minősítést kapott a Main Cities of Europe legújabb kiadványában. A Costes tulajdonosainak több évi kitartó munkája érett be.…..
obulus 2010.03.29 23:09:20
@Ász-Király:
Inkább az a probléma, hogy az egyéb általános kulturálatlanság mellett, a gasztronómiának sincs Magyarországon kultúrája.
Folytatódik a holokauszt-biznisz? Igazán itt lenne az ideje, hogy pertársaságokba tömörülve bepereljük az orosz izzógyárakat, és milliárdokat követeljünk tőlük! Hogy miért?! Magától értetdőik: nyilván hozzájárultak ahhoz, hogy letörjék az '56-os magyar forradalmat.…..
POLISZ BKV-s kleptománia 2010.03.24 22:14:00
Az immár menetrendszerűen megjelenő BKV-s leleplező interjúból nem hajmeresztő dolgok derültek ki, hanem az nyert igazolást, amit mindig is tudtunk. Pofátlan kleptománia.Kép: deviantartNincs igaza az okoskodó, a szigorúan leszögező, a történelmi szükségszerűségekhez…..
obulus 2010.03.28 17:40:25
@Provokatív Polgár:
A Kaczyński ikrek pártja a PiS, inkább a Csurka féle MIÉP-hez hasonlít, mintsem a Jobbikhoz, azonban annál hitelesebbek, mivel a Kaczyński-fivérek felmenői aktívan részt vettek az ellenállásban a náci uralom idején, ők maguk pedig az 1989 előtti ellenzéki mozgalom fontos szereplői voltak.
A nem túl magyarosan csengő, Electro World névre keresztelt, elektronikai berendezések forgalmazásával foglalkozó kiskereskedelmi üzletlánc fura kampányba kezdett húsvét közeledtével. Az egész fővárost ellepő óriásplakátokon a "Piros tojás helyett"…..
obulus 2010.03.28 17:23:02
@Ász-Király:
Nagyon helyes,bojkottáljuk az ElektroWorld-t, húsvétkor ne vegyünk ott hímes tojást.
Az egyik napilap arra vetemedett, hogy kiteregesse Vona Gábor (állítólagos!) félrelépését. A lap nem átall pikáns, szaftos részleteket is közölni a Jobbik vezetőjének párttársával folytatott erotikus levelezéséből.Kérdem én: mi közünk hozzá?!Biztos, hogy ilyen…..
obulus 2010.03.26 22:33:50
@Ász-Király:
Az LMP kapitalizmus ellenes, tele balos alakokkal. Köze nincs az SZDSZ-hez.
Az SZDSZ az ezredfordulóig, egy nagyon jó irányultságú párt volt.
A Bambiban egy ismerősöm asztalánál egy köpcös fiatalember ült. Bemutattak neki, annyi derült akkor csak ki, hogy az SZDSZ egyik fontos embere s állítólag Fodor Gábor tanácsadója. Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de ki fogom nyomozni.(Update: a srác Fodornak _volt_ a tanácsadója.…..
Aki szombat estére már beleunt a találgatásokba, hogy Morgó, Szende, Szundi, Tudor, Vidor, Hapci vagy Kuka legyen-e az új miniszterelnök, elugorhatott a Millenárison megrendezett Antirasszista programsorozatra is. De aki igazán okos volt, rögtön akkor távozott, mikor befejeződött a…..
obulus 2009.03.23 08:50:14
@Archenemy:
Tomcat-t nem is kellene észrevenni.
Boldogabb országokban hiába erőlködne egy ilyen, láthatatlan maradna.
Persze nekünk kellenek tomcatek, győzikék, pákók stb. Szellemi nyomorúság.
obulus 2009.03.23 09:05:37
@Lastres:
"A Lehet Más a Politika párt megalapításának egyik meghatározó oka éppen az volt, hogy Magyarországon az „őszödi beszéd” kiszivárgását követően egyáltalán előfordulhatott, hogy Gyurcsány Ferencet megerősítsék tisztségében. Az LMP szerint ezért súlyos felelősség terheli az MSZP és az SZDSZ képviselőcsoportját."

Na ezért is nem lehet támogatni az LMP programját. A másik ok, amit még Védegyletként műveltek az EÜ reform ellen.
Pedig nagyon kellene már egy más politika.
Nagyon várjuk!!!
obulus 2009.03.23 10:17:01
@nagyika77:
Gyakorlatilag ugyan az folyik tovább, mint a kádárkorban. Nem termelésből, innovációból, alkotásból tartják el a társadalmat, hanem hitelekből.
A Tarka Magyar mozgalom fejtörőt okozott a politikai pártok által alaposan megdolgozott és megosztott közvélemény számára – no nem azért, mintha olyan bonyolult üzenetet hordozott volna, hanem pont azért, mert túl egyszerűt. 18 évvel a rendszerváltás és 2 évvel az…..
Tarka Magyar Sajtóközlemény 2008.10.06 11:08:00
"Tarka itt az ég és föld, sőt még az ember is, mert a magyar sehol sincs egyedül." Babits Mihály: A magyar jellemről (1939)  Örülünk, hogy a szombati kedvezőtlen időjárás ellenére több ezren vettek részt az Erőszakmentesség Világnapja alkalmából megtartott…..
Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik az erőszak és a kirekesztés ellen Budapesten. A szervezők százezres tömeget várnak 2008. október 4.-re az Erőszakmentesség Világnapjához…..
2008. október 4-én 15:30-kor gyülekező az Erzsébet téren, a Gödör Klub-nál. A helyszínen a hasznos tudnivalókról Novák Péter, moderátor és Bódis Kriszta, a Tarka Magyar demonstráció szóvivője, az akció egyik kezdeményezője tájékoztat. Ezt követően, 16 órakor elindul a…..
obulus 2008.10.07 21:35:20
"A finanszírozás tarthatósága érdekében bevezetésre került az úgy nevezett teljesítmény volumen korlát (TVK), amely szabályozási technika lényege, hogy az OEP intézményekre lebontva meghatározza, hogy az adott kórház adott időszak alatt a megelőző év azonos időszakában elszámolt költségnek csak a 95%-át (!!) kaphatja – immár szinte függetlenül attól, hogy hány és milyen állapotú beteget lát el valójában.
A finanszírozást az OEP az ellátónak kizárólag a volumenkorlát keretein belül nyújtja.
Míg a volumenkorlát bevezetése előtt a kórházi plusz esetek elszámolásával tudta adott esetben “veszteséges” osztályai működését finanszírozni, azóta erre nincs módja.
Mivel a szabályozás havi elszámoláson alapul, TVK nemcsak várólistákat, hanem rosszabb esetben az ellátás időbeni késését okozhatja, hiszen könnyen előfordulhat – és sajnos gyakran elő is fordul a gyakorlatban – hogy az intézmény által az adott ellátó osztályra leosztott “voulmen” hónap közepére elfogy.
Nyilvánvaló, hogy az ellátó célja a TVK keretein belül maradni és nem túllépni azt. Ezen szabályozásnak egyenes következménye lehet, hogy vannak-lesznek olyan betegek akik az adekvát terápiához nem juthatnak hozzá az adott intézményben, például azért, mert csak X számú hasonló kezelést, vagy vizsgálatot finanszíroz a biztosító.
Ennek eredménye lehet, hogy azok, akik az elszámolási időszak elején részesülnek a TVK keretein belül ellátásban, nagyobb valószínűséggel junak hozzá a modern és hatékony kezelési lehetőségekhez.
Viszont például a kemoterápiás protokollokat jellemzően 3 hetente kell adni, így az elcsúszás- és így a kezelés sikerének nagymértékű csökkenése – elkerülhetetlen. "

Tarka Magyar Nem lesz kordon! 2008.10.03 09:28:00
Nem lesz kordon az Andrássy úton A Tarka Magyar! elnevezésű szombat délutáni budapesti békedemonstráció szervezőinek kérésének megfelelően a menetnek nem kell kordonok között vonulnia.…..
SAJTÓKÖZLEMÉNY   Az összes parlamenti párt vezetője csatlakozva a civilek kezdeményezéséhez aláírja a Tarka Magyar demonstráció nyilatkozatát és elutasítja az erőszak és a kirekesztés minden formáját. Amint azt a Tarka Magyart szervező több, mint 100 civil szervezet a…..
Tarka Magyar demonstráció 2008 október 4. 15:30 Erzsébet tér from Tarka Magyar on Vimeo...
 Tarka Magyar!  (tömegdemonstráció az erőszak és a kirekesztés ellen)     Kedves Kollégák!     Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik  Tarka Magyar…..
Tarka Magyar Te is részt vehetsz! 2008.09.23 23:13:00
Hirdesd te is a Tarka Magyart! Értesítsd ismerőseidet, szólj saját közösségednek! Küldj levelet a tarkamagyarsajto@gmail.com címre, és kérj logót, képet, bannert, felhívást, vagy akár interjút, és tedd közzé saját honlapodon! Kérd meg a számodra fontos honlapok…..