Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jardajagr

14 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig sem olvasott senki, de megnéztem mi volt azelőtt... Egy vesztes DAC-Atromitos Athén (semmi csapat,nem labdarúgóilag, hanem szurkerilag, beágyazódásilag, olyan görög bagázs, amire úgy költenek, Isten tudja kik, euró millákat, hogy senkit nem érdekel, az embernek sokszor úgy tűnik, hogy…..
Fejenagy Életszag 2019.07.15 16:09:39
„…azt álmodtam, hogy együtt vagyunk megint valamennyien. Valahol a Velencei-tó környékén, egy krumpliföldön éjszakázunk hálózsákkal, vastag pulóverekkel, olcsó, savanyú almaborral felszerelkezve. Hajnal van, s egyikünk sem alszik, lessük a csillagokat és mondjuk a magunkét. Ott vagy Te, Eliz, Endre,…..
Az évtized mérkőzésén győzték le a spanyol csillagokat a Tátra alatt! Szlovákiában véget ért a spanyol futball uralma a világon Spanyolország selejtezők során 2006-ban kapott ki utoljára Svédországtól A szlovák csapat 150 ezer euró (cca. 45 millió forint) jutalmat kap a…..
jardajagr 2014.10.18 14:41:26
@no_successful2: amit írsz marhaság.
Természetesen vannak elszlovákosodott magyarok, úgy ahogy vannak elmagyarosodott szlovákok. Ajánlom figyelmedbe a következő neveket: Podmaniczky, Pigniczky, Polyák, Novák, Novotni, Reviczky stb, bár az iagzsághoz hozzátartozik, hogy a Novák név inkább cseh, és a Novotni is, a Polyák pedig konkrétan lengyelt jelent. Nem ez a lényeg tudod mit akarok mondani.
Pozsony konkrétan német város volt, és bár 1910-ben magar többséget mutatttak ki, azt a lakók sem hitték valósnak. 1919-es újságban azt olvastam , hogy durván 60% német.
jardajagr 2014.10.18 14:41:39
@Csehszlovák Kém: ez nem kisebbrendűségi érzés, inkább beteges kényszerképzet.
Te most magyar vagy, vagy szlovák? Rég voltam erre, nem értem a dolgot. Szándékosan provokatív blog, vagy simán fura vagy?

A szovák foci természetesen pocsék(corgon ligát frekventálók ezt mind tudják), és ezen 6-7 relatíve focizni tudó + még néhány keményen güriző krapek sem fog változtatni. Nekem így nyerni a spanyolok ellen derogálna, ha a magyarok csinálnák akkor is.
A harmincas évek végén jelent meg a Révainál egy sorozat, Magyar Kisebbségi Városkönyvek címmel. Egy olyan világot mutatott be, ami akkor még nagyon is élő volt, hiszen a határokat csak másfél évtizede húzták fel, százezer számra éltek a maradék országban olyanok, akik…..
jardajagr 2013.10.30 14:26:28
@Shenpen: 15-20 millió FT-ért te nem veszel semmilyen lakást Pozsonyban, legfeljebb régi egyszobásat.
pozsony német város volt, etnikailag csak 1850től magyarosodik.
A történelem forgandó, jó lenne észrevenni, hogy nem mindig jönnek jó lapok.
Pozsony egyébként csúnya, nem szeretem. De ez nem a szlovákok, hanem úgy általában a kommunizmus bűne. Egy 150 000es várost nem lehet büntetlenül 3szorosára duzzasztani. Amúgy eléggé kozmopolita a jellege, sok magyar melózik ott, mert rendesen megfizetnek, vagy legalábbis rendesebben.

Egyébént nagyon tetszik, hogy az asszmiláns mindig akkor szimpatikus, ha magyarrá asszimilál. LOL Akkor nem magát eladó szarzsák. Hozzáteszem a csehszlovák katonaság bevonulása után a helyi német polgárság siette kinyilvánitani hűségét az új hatalomnak. A sortüzet a munkások kapták. Akik nagy többségben kommunista szimpatizánsok voltak.
Rendhagyó módon az e heti TOP 10-es összeállításunknál a kollégáink nagy részét békén hagytuk. Ennek két oka is volt. Egyrészt, hogy rákészüljenek a következő heti listánkra, másrészről pedig egy olyan témát választottunk, amihez hitelesebb, ha a hazai keményzenei élet…..
Közép-európai sport Game Over? 2013.09.13 01:50:02
Na, elvittek egy rakat srácot Szerdahelyről. Csaltak. Tippmixeltek. A klubvezetők meg felháborodtak. Nagyon szomorúak, hogy valakik ilyen galádul kitoltak velük. Ők ilyet nem tennének. Tőlük az ilyen távol áll. Ők maximum nem fizetnek a focistának, beszállítónak, senkinek. Mi, DAC…..
Kikapott a válogatott Romániában, ráadásul meglehetősen megalázó módon. Egerváry szerint nem lehet megkérdőjelezni az előrelépést, és én egyetértek. Kérdőjelnek itt nincs helye, előrelépés nem történt! A focihoz még mindig nem értek, viszont a vereség egyik okát azt…..
Véget ért 2008-2009ben elkövetett mészárlássorozatnak a tárgyalása. Ennek tiszteletére TGM rittyentett is egy átlátszóan magyarellenes mély humanizmustól és ostorozó hazaszeretettől átitatott írást a magyar társadalom reakciójáról. Nézzük a tényeket: ami történt…..
jardajagr 2013.08.15 22:25:19
@TaTa86.: A Hargitán , vagy Erdélyben otthon lenni más, mint a Nagy-Fátrában. Magyar ember arrafelé sosem volt túl gyakori. Az színszlovák vidék. Nagyon Szlovákia.
Nem vagyok csicska, ha nem üvöltve követelem a jogaimat. El van ez mondva sokszor, de ahogy az anyaorszígi magyar sem ért meg oly sok specifikumot, úgy a szlovákok feje is nehéz egy picit. nagyon sok értlemes jóindulatú szlovák emberrel beszéltem, akik nem értik a mi gondjainkat, nem igaán ismernek minket.
Mondanám, hogy ne tótozz, de talán nem érdemes. Ismerem az anyaországi panel válaszokat. Ha mi tisztessséges elbánást akarunk, akkor úgy dukál, hogy intelligensen viselkedünk a másik féllel szemben. Olyan ez mintha József utálná, hogy Jocónak szólítják, ennek ellenére ismerőse követkzetesen annak szólítaná. Te mit gondolnál az ilyen emberekékről. Nem sok jót gyanítom, szerintem a tótozás ez a kategória. ők nem szeretik.
jardajagr 2013.08.31 04:01:51
Serintem Te is tudod, hogy miről szól, ha a DunaTv hazajár a Nagy-Fátrába. Ne, ne járjanak oda haza, inkább a Síriusra. Ha már revízió legyen reális. Pl. Dunaszerdahely.

Mint mondtam ismerem az anyaországi panelválaszokat...
Mindenesetre, ha egy felvidéki ember tótozik, akkor nem megnevez, hanem megvetést és útálatot fejez ki.
Gondolom a nagymamád vagy nagyapád még beszélhetett szlovákul, elmondhatom, hogy a Békéscsabáról pozsonyi egyetemen tanuló quasi szlovák társaink már alig. Feszt magyarul beszéltek és remekül asszimilálódtak, de persze ez ok, hiszen ők magyarok lettek, és nem fordítva magyarból szlovákok.

Halottál az önkritika nevű remek dologról? Emberszinten úgy működik, hogy leszarjuk másoknak van-e. Mentálhigiéniailag az minket nem érint, az a lényeg, hogy nekünk legyen, bár kétségtelen, az ezt nélkülöző emberekkel nagyon nehéz együtt létezni. Nemzeti szinten nem megy egyik oldalon sem.

Természetesen szlovák emberekről elnevezni magyar többségű helyeket röhejes túlkompenzáció.
Stur nem volt primitiv nacionalista, csak a személyes tapasztalat(volt neki bőven) kiábrándította Kosssuthékból. Eladhatta volna magát, tehetséges volt, még karriert is csinálhatott volna, talán kedves lenne úgy a szívednek, de nem tette. Kibaszott nagy ellenszélben tette a dolgát a közösségért, amit a sajátjának érzett, minden tisztelet érte. Hibákat elkövetett, de közössége sorsának jobbrafordulását önerőből nem remélhette, hát javulást remélt ott hol ígérték. Tévedett.

olvasd el ezt, mármint a Stúrra vonatkozó részeket.(40-es évek)
tortenelem.ektf.hu/efolyoirat/Kiss/7.htm

A butítás és informálatlanság nem szlovák kiváltság. Csak egy banális példa. A 444.hu közzétette a leggyakkoribb családnevek európai térképét. Bede Márton(akit egyébként kedvelek) azt találta írni, hogy a cseh Novák magyar név. Erős kényszerképzetünk van arról is, hogy a Kovács magyar név. Hát az sem, bakker. De hisszük és mutogatjuk, hogy megint egy magyar asszimiláns szlovák mezben. Minden Nagy, Tóth sőt akár Lipták is magyar volt valamikor.(A Liptákot pl. holt komolyan leírta a nagyszerű hokiblogon a buzgó kanadai-magyar hokisokat kereső emberke) Persze a Polyákok, Pigniczkyk, Kucserák, Novotnyk, Veszelovszkyk, Prohászkák, Rudinszkyk, Podmanyickyk mind tősgyökeres magyar családnevek. Visszafelé az istennek nem tűnik fel.

Tényleg abban a kényszerképzetben élsz, hogy csak és kizárólag a szlovákok a hibásak a két nemzet nem ideális viszonyáért?
jardajagr 2013.09.13 00:29:13
@TaTa86.: ah jajj... Gyanítom kedves Tata, hogy gyermeked nincs és valahol 20-as éveidben járhatsz. Innen a nagy érzelmek.
Természetesen olvastam Sturt, nekem nem kellett fordítani. Gondolod, ha kiragadnánk Kossuthtól néhány gyöngyszemet akkor nem leehtne hasonlókat megállapítani? Pl. Stur egyik levelében ugató fanatikusnak nevezi, már ami a nemzeti kérdést illeti.
Kossuthtot persze erősen elítélni nem lehet, ez egy ilyen kor volt, nem tudta, hogy téved, később belátta.
Biztos kereszténynek tartod magadnak, úgyhogy megkédeznélek, mégis hogyan egyeztethető össze a keresztényi eszmékkel, hogy a magyarság vezetői egy bizonyos történelmi korban másodrangú állampolgárként kezeltek egy egész közössséget?
Stockholm-szindróma... Klassz szám a Muse klasszikus korszakából. öngyűlölet? Nem értem a fogalmat. Mit gyűlölnék magyarságomban? Egészen klassz tény, hogy magyar vagyok, abszolút nem zavar, képzeld még OV Magyarbasit is megvédem, ha idegenek jogtalanul bántják. Vagy néztem egy órán keresztül ZDF-ről Szeles Mónika meccset csak azért, hogy halljam ahogy elmondják, hogy magyar. (Gerd Sczepanszky megtette, nagyon jól éreztem magam)Meg éjszakaztam pályaudvaron kosárlabda pótselejtező után Budapesten. Szóval ne oktass ki engem a hülye anyásmagyar stílusban, arról mit is érzünk, csak mert van 2-3 ismerősöd errefelé. (akik persze hasonlóan konstruktívan gondolkodnak)

Ha valóban azt hiszed csak a szlovákok az okai a nem túl kellemes viszonynak úgy ez azt jelenti, hogy a magyarság erkölcsileg magasabb szintet képvisel, mint a szlovákság, ergó jobb emberekből áll közösségünk. Figyelembe véve az utóbbi 25 év történéseit ezen csak röhögni lehet.
mifocink Egy vereség margójára 2013.07.18 16:17:58
Tegnap Győrben jártam, és a helyszínen szenvedtem végig a Győr BL-selejtezőjét. Pedig semmi nem történt, amire nem számított az, aki reálisan nézi a magyar futballt. Az már más kérdés, hogy Győrbe épült egy stadion, ami csillog-villog. Kívülről. De a részletek……Tiszta…..
Archiregnum Béremelés 2013.07.10 20:12:23
Megjött. Pontosan, mint a japán gyors. Harmadával emelik a pedagógusbéreket szeptembertől. Az ember rápillant a naptárra, rögtön látja is, az pont fél évvel van a választások előtt, ahogyan azt kell. Túl azon, hogy önmagában támogatom a javaslatot, és ezzel együtt minden…..
jardajagr 2013.07.15 01:57:03
Fodor MacGyver Gábor megalapította liberális pártját, nem érdekel milyen névvel… (Oké: Magyar Liberális Párt). A Szőke herceg remek érzékkel ismerte fel a piaci rést! Amire nekünk szükségünk van, az pont egy új hajtása az eszdéesznek. Ez egyébként látszik a…..
jardajagr 2013.05.13 21:30:54
@TaTa86.: kicsit későn, de pár gondolat erejéig:
Szerinted milyen színt válasszon egy párt? Esetleg citromsárgát, lilát, bíbort, mit? narancs foglalt(az olyan pozitív, lásd BZÖ, Most-Híd), ez a kék pedig kellemes szabdságérzetet sugall. Pl. ismerősömék fürdőszobája ilyesmi, variációkban, és nagyon jó benyomást kelt.
Szerintem ennyi, nem kell mást keresni benne, mert ha még igaz is volna, akkor is elég furcsa, hogy valaki ebben a szerencsétlen országban ilyen marhaságokon mereng.

Egyébként mi az hogy egészséges nacionalizmus. Ha patriotizmust értesz alatta, akkor részemről ok, az egy önjobbító dolog, mely magára koncentrál nem másokat próbál tiporgatni a saját helyéért. A nacionalizmus én olvasatomban már picit kellemetlen, konfliktus szaga van, és a végén egy nagy saller szokott lenni.

Az "Eu segítset nem ismerem", valóban visszatetszőek az ilyen dolgok, de azért nagyon nincs renden valami Magyarországon, határontúliként szerencsére nem kell naponta megélnem, de ma pl. egy picit Hírtv-t néztem és csak állami cégek+a COOP hirdetése, miközben elég undorító propaganda mnt újságírás gyanánt. Elég elszomorító, hogy a trafik sztoriról ne is beszéljünk. Klasszikus urambátyám világ, szomorú.
Gébics Kumin Ferenc és Picasso 2013.03.22 22:01:51
Nem csodálkozom, hogy Kumin Ferenc nem érti.   Kumin Ferenc az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkára fölháborodott azon, hogy az egyik német televíziócsatorna az Orbán-kormány országlásának káros hatásait bemutató rajzfilmet…..
jardajagr 2013.03.23 22:57:35
@nu pagagyí:a hittant nincs gyerek aki komolyan veszi, bár vszleg azért fogadom el, mert amolyan kult-hagyománynak tartom, mint mondjuk a spanyolok a bikaviadalt.
@nikmarcell: nem a szabad sajtóról van itt szó, bár a Wulff-ügy egyértelműbb, mint HUN kormány ténykedésének megítélése. Sokkal inkább azt nem értem, minek kell efajta baromsággal kenni gyerekek agyát+sajnos amíg a német-osztrák megítélést olyan emberek befolyásolják érdemben, mint Heller Ágnes, kik kussoltak, mikor lett volna mit mondani a Szoci-szdsz basáskodás idején, nos akkor miféle demokrácia uralkodik ma Európában?
Hozzáteszem, nem vagyok Fidesz szimpatizáns, de ez nekem nem is erről szól. Az európai politikai közgondolkodás megszűnt demokratikus lenni, olyan mandinereket szabott a politikai-korrektsg erőltetésével, melyek egyenesen a valós demokráciát veszélyztetik. Miközben a brüsszeli politbüro gyártja a hülyeségeket.
jardajagr 2013.03.24 03:14:35
@egyjózsi: nem érdekel sem a fidesz, sem a többi, az emberi ostobaság és tetűség ami a kellemetlenebb. Bizony nem csak a fidesz szánalmas, hanem a heller ágnesek és konrádok is. Hol voltak, mikor szétlopták a haverjaik az országot? Hol volt akkor a demokrácia féltésük? Ezért hiteltelenek, áldemokraták, primitív liberálfasiszták. legalább annyira kirekesztők, mint a jobbik, vagy bármelyik eszement banda.
Az EU remek ötlet, amit idióták valósitanak meg, beteg elvekkel, az élettől elrugaszkodva.A kommunista KB-al egy német zödpárti hapsi hasonlította a brűsszeli mechanizmust.(EU képviselő)
A Világevő blogon alapvetően kizárólag pozitív jelenségekkel foglalkozom, az egész blog arra szolgál, hogy meghozza a kedvet a gasztronómiához, az evéshez, a főzéshez, az étterembe járáshoz. Ez most egy kivételes poszt lesz ilyen szempontból is, ugyanis egy étterem…..
jardajagr 2013.03.24 02:54:07
@VRbagoly: nagyon nagy komment, jót röhögtem.

Jó hús, jól megsütve, némi szósz, elegáns, de egyszeri embernek értelmezhető köret. ennyi elég lenne sok embernek.
Igazi gyökérségre lelt egyik kommentelőnk a közös szlovák-cseh Csillag születikben. Az október 7-i adásban a két műsorvezető egy szegmensben hülyéskedett valamin, de nem is ez a lényeg, hanem az, amikor az egyik szimpatikus csehszlovák gyökér megkérdezi a másiktól, hogy…..
Augusztus 20-ika kapcsán ismét előkerültek - direkt nem linkelem:P - azok, akik egy-egy nemzeti ünnep alkalmával mindig különleges ingerenciát éreznek arra, hogy a nemzeti ünnep tárgyát besározzák. Ha a vádjaik igazak lennének, akkor nem is lenne probléma, hiszen a jogos…..
jardajagr 2012.08.25 06:42:26
@Mj: Nem vagyok sem felháborodott, sem ingerült.
Nem, nem hiszem , hogy Te találtad ki, utaltam is rá, de elsiklottál felette.
Az Al-dunás elméletet nem csak a szovákok, csehek , de Herwig Wolfram(osztrák) is elutasítja. Az elmélet támogatói csak azon forrásokat vszik figyelembe , melyek nekik passzolnak,a z archeológiát figyelmen kívül hagyják. Ezt mondják ők.
Azért hotam ide a cseheket, mert ők aztán nem szenvednek a magyarokkal szemben semmiféle bizonyítási kényszerben. Szarnak ránk nagy ívben.

ez egy vita, lezárhatatlan,de nem szabadna, hogy a nemzeti érzelem és legyőzhetelen kelet-európia vágy arra, hogy különbek legyünk a másiknál elnyomja a tárgyilagosságot."

Ezt én egyedül a szlovákoknál tapasztaltam. Nekünk, magyaroknak nagymorvástul vagy anélkül is bőségesen van saját államtörténelmünk, így bizonygatnunk sem kell etéren, hogy márpedig különbek vagyunk.:) Nekem eleve fő célom bármely történelmi tárgyú sztori írásánál a tárgyilagosság és a valószínű tények mindenek fölött való tisztelete, akár ilyenek, akár olyanok. Úgyhogy, ha kiderül, hogy Cirill és Metód mégis a mai Szlovákia területén térített, hát Istenem, fejet hajtok.:)

Nem értek egyet. A Te, lekezelően lesöprő ítéleted(pedig egy halom dolgot nem is ismersz, nem olvastál) az élő bizoyníték arra, amit mondtam. Szálka és gerenda. Illetve gerenda és gerenda mindkét oldalon.
Ami neked nüansz ,nekik nem mindegy. Nevetéges, persze, úgy ahogy a magyar baromságok(pl. önmagunk beteges és éretelen túlértékelése) és önbecsapások. Egyszer volt egy vitám az egyik szlovák társammal(ma egyetemi tanár) a magyar nemzetiségi politikáról. Mondom neki, hogy a szlovákok eltúlozzák az elnyomó jellegét. Erre ő elnevette magát, és azt mondta, hogy már megbocsássak, de az őseik összekuporgattak némi pénzt, hogy csináljanak két gimit, majd a magyar hatóság bezáratta azokat. Mégis mit kellene mondaniuk az ilyen politikára? Nagyvonalú?
jardajagr 2012.08.25 13:15:46
@Mj: válaszod egy részét megálmodtam...
Nem érdekelnek szegény szlovákok, sem a nem szegény magyarok. Beléinterpratálsz valaamit , ami nincs is ott. A magyar történelmi arrogancia nem a szlovákokról, hanem egy végtelenül elbizonytalanodott közép-európi nemzetről szól, amely keresi valalhol önmagát. (igen , a szlovákokra is érvényes, és baj, mert szembesülök vele naponta )De ez itt mellékszál, vagy talán nem is az. Már hogyne ismerném el tehát a nagy szlovák mozgatórugót. Létezik, mint ahogy a nagy magyar mozgatórugó is. Ott van minden posztodban.

Sem Te, sem én nem értünk a témához annyira, hogy valódi vita legyen. Rosszabbnak azt találom, hogy anélkül, hogy ismernéd a másik odalt ítélkezel. Mindig mulatságosnak találtam azt a tendenciát, mikor a történészek nagyrésze megelpetésszerűen mindig a saját fajtájának kedvező eredményre jut kutatásai során.
A szlovák történetírás nagyon nem egységes, különböző irányzatok léteznek, ha akarod el is lehet hagyni őket, és rámehetsz a cseh vonalra, ha már ők nem elegek. Itt nem az a lényeg, ha keressük hol volt Nagy-Morávia, hogy most a szlovák történetírás egy része micsoda hülye címeket ad könyveknek. Hanem az igazság. Márpedig itt nem szlovákok állnak az egyik oldalon, hanem mások is kétlik az Al-dunás elméletet. (gyanítom még magyarok is)
Az igazság szerint Metód kezét kellett volna fogni ahhoz, hogy tudjuk merre járkált. Ez meg szerintem nem fog összejönni. Kérdés az Te veszel-e magadon erőt és elolvasol mást is, amit megmagyaráztak neked, vagy nem. Én veszek és ha lesz időm elolvasom a német krapek könyvét, pedig utálom a kor történelmet erősen feltételezéses jellege miatt. Neked persze nehezebb lesz.
Wolfram oszták történész Ebbers munkájával kapcsolatban azt írta, hogy csak olyan forrásokat olvasott, melyek passzoltak az elméletbe, ráadásul fiatalabb forrásokat vett igénybe, nem a korhoz közelebbieket. Ez pedig nem túl tudományos.
jardajagr 2012.08.25 22:02:40
@Mj: javítom magam. Poszt helyett, kommentet akartam írni.
OK, szerintem sem érdemes folytatni, én biztosan nem vagyok elég felkészült a témában.
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
jardajagr 2012.08.17 16:03:44
@Csehszlovák Kém: Miért moderálsz előzetesen? Nem értlek, miként azt sem miért tiltottál ki embereket innen. pl. Mj-t. Nem mondom , hogy egykapuzol ezek után, csak elszomorít, hogy demokráciát követelsz, de önkényesen trollokank nyilvánítasz neked nemtetsző embereket. én sem értek velük együtt, de ez hozzá tartozik. Amit csinálsz hülyeség, magad köpöd szembe.

A szerdahelyi ügy bonyolult. Bizony a magyarok nem-szeretete keveredett a fáradt rendőr frusztrációjával. A fradi drukkerek jelenlétével kapcsolatban a legtöbb¨nk itt, Dunaszerdahelyen bizony úgy érezte, hogy nyálas pesti kiejtésükkel együtt otthon maradhattak volna. Megvagyunk nélkülük.
jardajagr 2012.08.25 13:57:58
Garai-Édler Eszter sok társával együtt a szélsőjobb célkeresztjébe került, mert résztvevője volt 2012. július 16-án megrendezetett flashmobnak, amelyet Csatáry László lakása előtt tartottak. A flashmob résztvevői ellen hadjáratot indítottak, Efraim Zuroffal, a Simon Wiesenthal…..
jardajagr 2012.08.20 14:44:41
@Leszart Ritthberger: sajnáom, hogy nincs lehetőséged elolvasni a szlovákiai Új Szó beszélgetését a kassai gettó két túlélőjével. ők nem politikusok, csak sima emberek. Nem beszélnek indulattal, csak szépen tárgyilagosan Laci bácsi szerepéről és arról, mennyire nem vicces az ilyen szitu.

A jó Istenit neki, Ti tulkok!!! Tényelg nincs semmi válaszotok erre a szégyenre, mint elővenni mások bűneit?????? Mit segít rajtad Isten előtt a mások szara BAROMARC?????? Hogy tudod ezt védeni, Te hatökör???.
Nem kívánom Csatáry elítélésést büntetőjogilag, de megszégyenülését igen. Isten elől(Ha van) nem lehet elbújni. Utolérte a legvégén, mint tetű fog meghalni, nyugalom nélkül. Megérdemelte.
Mivel a kedves kommentelők a poszt egy mondatával bírnak rendkívül lelkesen foglalkozni, kénytelenek vagyunk szájba rágni a magyarázatot: Szántó Dávid valóban a Digisport munkatársa, és mint ilyen, tényleg nem kézenfekvő, hogy kivigyék Londonba. Igen ám, de ha megnézzük a…..
  Sorozatunk eddigi részeiben elsősorban a szlovák-magyar viszonyt elemeztük, most azonban eljött az idő, hogy a szlovák nemzetépítés néhány egyéb, vasbetonba öntögetett elemét is megvizsgáljuk.   Az ember az (egykori) 1000 koronásról, Andrej Hlinka kétségkívül a XX.…..
jardajagr 2012.06.11 13:13:11
@Vhailor: mit akarsz mondani a poszttal? Hogy a szlovákok szarabb nemzet , mint mi? Akkor írd le egyszerűen, az intelligenciádat pedig ne tornáztasd hosszú bizonyítási folyamatokra. Nem érdemes. Mi ettől nagyobbak nem leszünk.
         Mint azt maroz kolléga észrevételezte, egy bizonyos Nyírő Gyula nevű író újratemetését nem engedélyezték Romániában. Legalábbis a fél magyar internet szerint.    Nem tartják meg Nyirő Gyula író újratemetését vasárnap…..
jardajagr 2012.05.27 23:43:33
@Mj: Biztos helyesebb vagy a jotundernél, de ami a diktatúrák megítélését illeti, neki adnék igazat. Szálasi már nem egy lehetséges, hanem egy, a előre megbukott verzio volt, egy alapból elcseszett ügy. A Salo-i hasonlat nagyon jó.
Én személy szerint úgy érzem, hogy még Kun Béláék is jobb kategória, mint Szálasi. Az egy járatlan út volt, ami becseszett, de nagyon.
Na, de ha ezt hagyjuk is, akkor is fennáll a gond, hogy Nyirő, akit totálisan nem ismerek, ezért, mint írót nem is értékelnék, részt vett a Szálasi rendszerben.Ezt megmagyarázni még önmagába sem lehet, leszarva Kodályt, Márait, meg mindenkit. Úgy magában néz ki olyan szarul, hogy demokrata nem megy el az újjátemetésére hivatalosan.

Kedves Mj, nem tudom miért gondoljátok, hogy a románokkal és más szomszédokkkal való párbeszéd egyetlen módja az, hogy ugatunk egymásra. Hogy a "lefekszünk nekik, vagy jót odabasz..nk"-on kívül más verzió nincs egyik oldalon sem. Mert Nyírő újjátemetése, magyar állami bulival egybekötve üzenet a románoknak. Szerintem frappánsabb lett volna, ha bekéretik a nagykövetüket, és megkérik, sz..pja le valamelyik államtitkárt. Hogy a harcsabajszos vadbarmot ne is említsem. Mire jó ez? Ja persze, ők kezdik mindig. Gondolom ezt mondják a másik oldalon is. Pl. a szlovák reflexeket ismerem. Az ilyen magyar gyöngyszemekre a reakciójuk általában valami ilyesmi: "ki a f..-nak hiszitek magatokat?" Ismerős nem? Mi is így reagálunk az ő népek közötti barátságot építő lépéseikre.
Képzelj el két családot, akik egymás mellett laknának évtizedek óta. Óriási gyűlöletben, még a gyerekeiket is arra nevelnék, hogy milyen szar a másik, mennyire erkölcstelen, műveletlen, primitív. Gyanítom idiótáknak tartanád őket. Na ilyenek a vagyun mi is, románostul, szlovákostul, szerbestül.
A kitiltásod elkeserít, a vita lényege a meggyőzés, nem a győzelem. Ha nincs vitapartner, akkor csak fröcsögünk. Gudea Enszi kitiltása a DOTOHO-blogró is ilyen butaság.