Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dornbi

88 bejegyzést írt és 280 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hova lett ez a blog? Jött, és megette a Kis Gömböc. Ha a Kis Gömböc nem lett volna, akkor talán a blog továbbra is itt maradt volna. Akit mégis érdekel, mi volt régen megtalálja itt: http://dornbachok.blogspot.com..
Már nagyon régen ígértem egy Bricklinkes posztot. Na, most még mindig nem az jön, ellenben törzsolvasónk, Stefidzsi igen tanulságos tapasztalatokat küldött az itthon működő lehetőségekről, köszönet érte. A leírtak nem a szerkesztőség véleményét tükrözik. Ígérem,…..
Dornbi 2010.08.12 14:30:09
Dornbi 2017.10.26 14:31:19
@Viktória Madár: Kedves Viktória - a blog már nem aktív, de azért még néha idenéznek az egykori szerzők :)

Ezt a két oldalt javaslom:

www.bricklink.com (részletesebb leírás: kockagyar.blog.hu/2010/08/26/bricklink_1_resz)

Illetve lehet a Lego-tól közvetlenül is rendelni:
shop.lego.com/en-HU/Pick-A-Brick-11998
A napokban egy ajánlórendszereket fejlesztő ismerőssel beszélgettem a viselkedésmintákról, felhasználói attitűdökről. És ekkor került szóba az "add to cart" dilemma. Vagy máshogyan megközelítve: a shopping cart optimalizálás kérdésköre.  Az alapdilemma úgy szól, hogy…..
Nem volt egyszerű, hiszen úgy kellett pontos ütemtervet készíteni, hogy tudtuk: rögtönözni kell, különben elmarad a spontaneitás. Tudtuk, hogy nem marad majd sok időnk, mielőtt elrontják a mókát, ezért mindennek készen kellett lennie, mire Kennyt beimádkozzuk az autóba. Ezért…..
Nincs a világnak egyetlen szeglete sem, ahol ilyen CLA-lefedettség volna, mint nálunk. Hétről hétre bukkannak fel újabb és újabb kémfotók. Tudjuk persze, hogy az álcát ma már inkább figyelemfelkeltésre, mint álcázásra használják. Tudjuk, hogy általában csak azt látjuk, amit…..
Bárki eldöntheti, kell-e neki egy remek Chevrolet Aveo, amelynél cirka harmadával több orvosi kezelést térítettek, mint az átlagos autóknál. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Elérkeztünk a Bricklinkes sorozatunk befejező részéhez. Az előző részekben végignéztük az elemek és színek azonosítását, a keresést és vásárlást, valamint a kívánságlista használatát, a mostani részben pedig néhány gyakorlati dolog következik. | Erősen tömörített…..
Dornbi 2010.09.19 21:17:41
@Yellow73: igen, én is erre gyanakszom leginkább. Csak fura, hogy gyerekként (a nyolcvanas évek vége felé) nem tűnt fel.
Dornbi 2010.10.27 20:49:02
@Longeye: boltja válogatja, de onnantól kezdve, hogy "Ready", általában egy heted van.

A PayPal utalásnál sajnos tényleg 2-3 nap, mire megjelenik a PayPal számlánkon a pénz.

Én szólnék az eladónak, hogy emiatt csúszás van.
Dornbi 2012.08.19 10:57:54
@senki997: Először is, vannak magyar boltok is a bricklinken:
www.bricklink.com/browseStores.asp?countryID=HU&groupState=Y

Amúgy pedig még sosem volt rossz tapasztalatom külföldiekkel, én nem sok kockázatot látok. A fizetés Paypal, tehát nem kell megadni a boltoknak hitelkártyaszámot, és eddig még minden bolt rendben szállított.
Szerintem annak a szíve is megdobban ennek a készletnek a láttán, aki nem lelkesedik a világháborús dolgokért. Az enyém bizony hevesen vert, amikor megláttam a képeket. A Large Scale Models sorozatban egy roppant impozáns darab jelenik meg, az első világháború egy legendás harci…..
Bejelentésre került az Architecture sorozat következő tagja. A Big Ben június 1-től lesz elérhető a shop.lego.com-on 29.99€-ért. A dobozban az összeszerelési útmutató és kockák mellett ezúttal is helyet kap az épület történetének összefoglalója. Szerintem…..
Dornbi 2012.04.19 09:19:39
Miután mára teljesen világossá vált, hogy a doktori címétől megfosztott Schmitt Pál tényleg nem hajlandó önként lemondani, egyetlen izgalmas kérdés maradt: miért nem vonja meg a bizalmat tőle a kormánypárti többség? A legutóbbi bejegyzésben már adtam egy lehetséges…..
Sokat áradoztam már itt a blogon a LEGO Architecture sorozatról. Különösen a Landmark Series kisebb épületei esetében érzem, hogy már szinte néhány kocka és szín elegáns megválasztásával mennyire jól vissza lehet adni egy épület hangulatát. Amikor a 21011-es Brandenburgi…..
Korábban is jártak már Rábák a blogon, méghozzá minifig méretben és nemcsak kamionként! Erre csak Rábák, erre pedig az egész magyar vidéki járműpark megelevenednek legóból. Ritkán teszünk ki a blogra olyan legót, ami még csak tervasztalon, digitális formátumban…..
Nem is volt olyan régen, hogy a Brandenburgi kaput nézegetve többünknek beugrott az ötlet: mi lenne, ha valami hazait öntenénk maradandó LEGO-kockákba? Az első hullámon már túl vagyunk: volt Hősök tere, Hortobágy és Kilenclyukú híd is. A lelkesedés itt sem maradt abba: a kezdeti…..
Életem munkagépekre legfogékonyabb korszakát Bólyban, a mezőgazdaságáról (és legó-iparáról !) messze földön híres faluban kisvárosban töltöttem. Lett is eredménye! Kerülhettem azóta bárhova az országban, élhettem városban bárhány évtizedet, a traktorokért, és úgy…..
Nem is olyan régen volt, hogy a Brandenburgi kaput boncolgattuk Architecture témakörben. A készlet kapcsán beindult a kollektív agytröszt: vajon mit lehetne kis hazánkból megépíteni hasonló stílusban? Bár a felületes szemlélőnek úgy tűnhet, még messze vagyunk a célegyenestől,…..
Dornbi 2012.01.24 12:23:13
@Yooha: Ha elküldöd a fájlokat, szívesen megcsinálom. Emilem a poszt végén.
Dornbi 2012.01.25 10:32:17
@Sárkányapu: Én meg jó dinka vagyok, hogy kihagytam a felsorolásból, pedig tudtam is a Parlamentedről. Frissítetettem a posztot. És természetesen az ajánlat továbbra is él, ha kapok LDD fájlt, akkor csinálok belőle olyan képet, mint a fentiek.
Dornbi 2012.01.27 16:23:27
@PorcupineTool: tényleg tök jók a járgányok, gratula!

A templom sem semmi, de tényleg más lépték...
Az Architecture sorozat mindig is közel állt hozzám. Szeretem a miniatűr, valósághű bigyókat, amik hasonlítanak igazi dolgokra. Hát még ha LEGO kockákból vannak... A blogon eddig két kisebb készlettel találkoztunk közelről: a 21001 Empire State Building és a 21003 Space Needle…..
Dornbi 2012.01.16 14:04:57
@Mnarko: Wow, ez is tök jó!
Dornbi 2012.01.19 10:00:46
@Haynau: @Konyvtaroslany: @Mnarko:

Kérdések:
1. Feltehetem a kockak.hu-ra a képeket, amiket belinkeltetek? Haynau: a tiedet már pont nem tudom elérni, pedig szeretném.

2. Ha elküldenétek az LDD fájlt, akkor megpróbálnám profin lerenderelni, mint ahogy ebben a posztban van: www.kockak.hu/2011/05/mig-15.html
Dornbi 2012.01.19 12:43:46
@Haynau: Ja tényleg, cím: dornbach kukac gmail punktum com.

Nem baj, ha nem lehet megépíteni. Persze jobb, ha meg lehet, de kinézetre mindenképp pofás.
Japán tudósítónk, András / 安德拉希 szíves közlése, hogy a posztban tárgyal nanoblock a blogon már kétszer is emlgetett Diablock játék kisöccse. A kockaméret pontosan a Diablock kockk felének felel meg. A fenti linkre kattintva érdekes műanyag világba botolhatsz, nekem…..
Dornbi 2012.01.06 23:11:42
@BorZol: a szabadalmak csak max 15-20 évre érvényesek. Ezt a LEGO megtette anno, de azóta több év telt el. A copyright-ról pedig az a döntés született, hogy túl általános hozzá, amivel egyébként egyet is értek.
Nemcsak azért, mert a teszés szerint rossz-, vagy éppen szépemlékű Üvegtigris jut róla az embernek eszébe, de ez annyira magyar(os) tartalom, hogy keresni sem lehetne jobbat. Még szerencs, hogy nem gyárott hiperszofisztikált matricát a "LÁNGOS" feliratnak Somytomy, mert bizony ez így…..
Dornbi 2012.01.06 16:15:26
A blogon megjelenő olvasói krtikák (végigjátszások) elkészítésének szabályairól szóló posztunkat/sorvezetőnket kiegészítettük egy apró linkkel, melyről egy html-templatet tölthetsz le a formázott beküldéshez (mellyel nekünk nagyon sokat segítesz). Ha az előző mondatot…..
Dornbi 2012.01.03 17:01:41
@melee sc: a kockak.hu az én saram, és nagyon bénának érzem magam, hogy eddig nem vettem észre.

A megjavítás egy kis egyeztetést igényel, de meglesz.
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
Ebben a posztban, nem a City kikötőivel, hanem a Pirates vonal nagyszabású, de mindazonáltal nagyon kalandos készleteiről lesz szó.  Ám nem csak a Birodalmiak kikötői fognak itt szerepelni, hanem bizony a kalózok is képviseltetik majd magukat. Így arra kérlek titeket, ne képes…..
Dornbi 2011.11.17 20:28:39
Egymillió forint, az már hét számjegy, manapság pedig hétszámjegyes összeget illik komolyan venni. Főleg, ha használtautóra költjük. Remegett is a térdünk rendesen. Mai cikkünk blogposztja...