Regisztráció Blogot indítok
Adatok
örvényesi

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdvözlöm! Történetem a következő. Munkaadómnál 2 hete megszűnt a munkaviszonyom. A munkaviszony egy munkaközvetítő cég által jött létre, ők jelentettek be engem 8 órás munkaviszonyra miközben a…..
Csípem én ezeket az úgynevezett ideológusokat, mint a Lánczi András. Főleg, mikor a megmagyarázhatatlan megmagyarázásába belefáradva stratégiát váltanak, és a megmagyarázhatatlant legitimmé kívánják tenni. Mint teszi azt Lánczi éppen a korrupcióval. Mer'az van, tecciktunni, hogy az ország…..
örvényesi 2016.05.14 22:58:13
@taga20: Az én koromban kisfiam?
örvényesi 2016.05.15 00:32:56
@taga20: Agyilag zokni lehet,aki kis pöcs létére nagy fasznak akar látszani,ha már a lényeg helyett ocsmány személyeskedéssel tölti az idejét,ahelyett,hogy a lényeget ragadná meg,amiről ez a diskurzus eredetileg szólni kezdett. Lapozzon vissza az elejére,ha kérhetem!
„Vigyázz, el ne császárosodj!” − jutott eszembe Marcus Aurelius római császár kétezer éves figyelmeztetése a mindenkori hatalmasoknak két éve, amikor felavatták a felcsúti, makovecziánus csodastadiont, természetesen Orbán Viktor, annak családja, no meg Mága Zoltán hegedűmaestro, ejtőernyősök,…..
örvényesi 2016.05.01 18:39:52
Szerény kérdéseim: vajon hány erdőség tarvágásába kerülhet közel ötezer köbméter kimunkált faszerkezet elkészítése ? (Európa legjobban erdősült Svédországa sem engedne meg magának ekkora luxust) Vajon mennyi széndioxidot pöfékel ki amúgy is döglődő légkörünkbe a cementgyár,amíg csaknem 25 ezer köbméterre való betont megcsinál? Ez csak egy stadion. Hol van itt az ár-értékarány? Ám még nem ez az alagút vége. Szerintem azért esett ki a Felcsút a magyar csúcskategóriájú I. osztályból,mert még mindig nem készült el a két fűtött füvű edzőpálya csodakazánháza. Nagy szégyen ez minekünk nemzetileg. De az ám! Pirul is Lőrinc barát eleget,csak titkolja. Csak akkor lesz végre nyugalom,ha felkent tudósoknak valahára sikerül kideríteniük,hogy a vérszerződést anno a hét vezér nem is Pusztaszeren kötötte meg,hanem Felcsúton, s minő véletlen, épp a stadion mértani középpontjában. Nem megy a foci? Sebaj,elég egy homlokráncolás és az emlékmű átköltözik oda "ü maga" jószántából,saját akaratából, tao . Ezt követi majd a simicskátlanított tender óriásköltöztetőknek: a helyi önkormányzat ingyen telket ajánl fel,ahová a Parlamentet egy az egyben át lehet költöztetni,hogy ne zavarja a kilátást a Várból,meg igazság és jog szerint úgyis ott lett volna mindig is a helye,csak abban a XIX. századi felfordulásban tévesen jelölték ki neki a parcellát. Sebaj, a mostani helyére fújnak majd egy jókora szappanbuborékot,amire ráírják,hogy demokrácia.
Hiába a magyar válogatott bravúros szereplése, a magyar labdarúgást továbbra is alig követik figyelemmel, a stadionok konganak az ürességtől. Több milliárd állami pénzt nyomnak a fociba, a csapatok döntő többsége azonban még így is rendkívül veszteségesen működik. Hogy…..
Végre elkezdődött az NB I-es bajnokság: kevesebb csapattal, és a több néző reményében kevesebb televíziós közvetítéssel immáron az új M4-es sportcsatornán. Az első fordulóban megrendezett MTK-Puskás Akadémia mérkőzés a 159 fős nézőszámával valószínűleg már el is…..
A napokban robbant a hír, hogy az EU olyan mennyiségű és mértékű visszaélést tapasztalt a Magyarországnak folyósított fejlesztési pénzek elszámolásában, hogy emiatt leállították a támogatások kifizetését. Az EU súlyos, rendszerszintű problémákról, a pályázatok…..
A paksi atomerőmű tender nélküli bővítésének híre alig több mint egy éve sokkolta a téma szakértőit és a szélesebb közvéleményt. A teljes GDP 10 százalékát meghaladó, hozzávetőleg 3750 milliárd adóforintból épülő paksi bővítésről, minden idők legdrágább magyar…..
örvényesi 2015.03.16 22:43:15
Kedves Bernard 01!Megfordultál mostanában a Várkert bazárban? Gyönyörű,tényleg szép, nem olyan mint amikor zakóban,nyakkendővel jártam oda táncolni,meg csajozni. Láttad-e a főkapunál elhelyezett táblát, amely büszkén hirdeti,ki és mennyivel járult hozzá a rendbetételéhez? Ha tudsz százalékot számítani,majd kiderül, a végösszeg hányadrészét adta az utált "únió". TV híradó, internet? Markos mondott egyszer egy viccet,aminek az volt a vége: "királyfi te még mindig hiszel a tündérmesékben?" Nem szégyen az öngól, csak baromira kellemetlen. Ami pedig az ország maximális gazdasági rendben lévőségét illeti, kérdezz melósokat,akik nem melózhatnak,vagy ha igen,éhbérért a belüket is kicsavarják,kérdezz parasztokat,akik pár hektáron sínylődnek műkörmösök,bankvezérek,ügyvédek és más "földmívesek" nagybirtokainak árnyékában,kérdezz családokat,akiket kilakoltatnak, kérdezz olyanokat,akiknek a gyereke esetleg nem kap reggelit-vacsorát. Ne a tévéből tájékozódj, ha a valóságot akarod megismerni. Kérdezd meg az illetékesektől, mire költik az évről-évre eladott széndioxid kvótánkból befolyt pénzt? Még valamit figyelmedbe ajánlanék kisokos. Ha oktatni akarsz,legalább tudj helyesen írni! A mondatot mindig nagybetűvel kezdjük. Ha felszólító módban kezdünk mondatot,utána felkiáltójelet írunk és nem csapunk át egy vessző közbeszúrásával kérdőmondatba. Helytelen. Vesszőt sosem teszünk az "és" kötőszó elé. Kerüljük a betűhibákat is, például nem írunk "minden" helyett "monden"-t. Ez trehányság. Ha igazán magyar vagy,illik adni az ilyesmire is. Egyébként pedig üdvözöllek.
Szinte nincs nap, amikor ne kapna egy gyomrost Orbán Viktor és kormánya. Vasárnap Simicska Lajos nyilvánosan elmerengett azon, vajon a miniszterelnök igazat mondott-e neki 30 éve, amikor tagadta, hogy beszervezték az állambiztonságiak, aztán kedden menetrendszerűen bedőlt egy…..
örvényesi 2015.03.11 20:38:53
Kíváncsi voltam mivel áll elő a Habony Művek a Simicska - Leaks múltidéző emlékszivárogtatása után. Vad cáfolatok után nekimennek a Gyurcsány kottából játszó, rezsicsökkentést támadó Lajosnak? Orbán elvárja magától, hogy bíróság elé vigye a spicli ügyet, különben…..
Vendégszerzőnk, Sneé Péter írása. Ő jegyzi a Krassó György tevékenységét irodalmi formában megörökítő Gyuri után (Magyar Napló, 2006) című regényt és Az én 1988-am című visszaemlékezést (2007). A poszt eredetileg a szerző Lyuk a végtelenben c. facebook-os blogján…..
örvényesi 2014.03.13 19:25:29
Én ezt az egész katymazt nem értem. Miért mindig Gyucsányoztok,meg Orbánoztok? Azért tán,mert most éppen ők vannak ennek a szerencsétlen Kárpát-medencének a fókuszában? Miért nem azt kérditek,ezer év alatt kik kiket kiknek adtak el a maguk hasznáért? Szent királyainknak is voltak Mészáros Lőrinceik, Simicska Lajosaik. Csak nem gondoljátok,hogy az ellenfeleiknek osztogattak orrba-szájba országrészeket? Nos, Orbánházi I. Viktor is kiépítette a maga vazallusi stábját. Az előbbieket visszaidézve nem ő az első e honban,akire ujjal kell mutogatnunk. Korrupció? Ne röhögtessetek,mert mindjárt dobok egy hátast. Egész történelmünk erről szól. Olvastátok-e Móricz Zsigmondtól a Rokonok-at? Pont most lenne másként? Nagyuraink tessék mondani hányszor adták el,szolgáltatták ki azt a népet,amely őket bíborba,bársonyba,párducbőrös kacagányba,díszmagyarba öltöztették,hogy hetykén járhassák a palotást, hányszor szolgáltatták ki önös érdekeikért töröknek,németnek,osztráknak,orosznak,meg még ki tudja miféle gyarmatosítóknak? Kit érdekelt,hogy a szegény mennyire szegény? Melyik birtokos, oligarcha nyúlt a bajban sínylődők hóna alá érdek nélkül,pusztán ermberszeretetből? Miért kell a képmutatást nemzeti vallássá emelni? Miért nem lehet egyszer már elkergetni a minket követő kísérteties árnyakat? Miért nem lehet szabadnak, őszintének, becsületesnek lenni végre már ebben a honban? Miért nem az alapján ítéltetünk meg kicsitől nagyig, hogy ki mit és mennyit tett le a haza oltárára a közjó érdekében? Élt egy költőnk, Kölcsey Ferencnek hívták . Két nagy verset írt. A Himnuszt minden ünnepen énekeljük. Fohász a magyarokért az Úrhoz. Fölemelő könyörgés. A másik egy rövidebb,de sokkal inkább előremutató, öntudatosságra szólító poéma: Huszt. Miért nem ennek néhány sorát tűzzük nemzetünk zászlajára? Talán többre mennénk vele, ha komolyan is gondolnánk,amit sugall: ..." Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér? Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort: Hass,alkoss,gyarapíts, S a haza fényre derül." Ha kérhetlek benneteket, a hülye kocsmai szintű vagdalkozások helyett inkább ehhez tartsátok magatokat.
örvényesi 2014.03.13 21:51:12
@shm: Az egészre csak ennyi a válaszod? Amúgy hányan vagytok még ilyen klassz srácok? Mert ha sokan lennétek,nem itt tartanánk. Bár az is lehet,hogy te csak azt hiszed,hogy szabad vagy,úgy gondolod, hogy mindig őszinte vagy, ami pedig a becsületességedet illeti, nincs jogom kételkedni benne. Ahhoz ismernem kéne Téged.
Miközben egyre több a kérdés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 3 milliárdos somogyi napelem-tendere körül, az uniós pénzt osztó szervezet továbbra is titkolja az adatokat, amelyekből kiderülhetne hogy kik a felelősök azért, hogy egy KEOP-os pályázaton csak olyan cégek…..
örvényesi 2013.10.11 00:41:59
Hölgyek,Urak! A magyar olyan okos,hogy nem bír már a saját agyával sem. Úri körökben úgy mondanák,hogy mindent fikáz,csak a taknyot nem. Aki visszasírja a szenes erőműveket,meg a széntüzelésű és olajkályhákat,aki az atomerőműveket isteníti,az valószínűleg nem ebben a században él,tehát valamiféle élő kövület. Nem jó a szélerőmű,mert a csókák párzási szokásait zavarja? Nem jó a napenergia áramtermelésre,mert nem kőolajjal,földgázzal működik? Kinek lobbizik,aki ilyen hülyeségeket képes összehordani? Tán atomerőműben,vagy a fosszilis bizniszben hajt? Vajon kiknek jó,hogy méregdrágán vesszük az olajat,a gázt,míg van és ennyiért van,ahelyett,hogy tálcán kínálnánk a megújuló energiák kiaknázását akár az ingyenhez is közel,uram bocsá a kisnyugdíjasoknak is elérhető módon. Hiszen a gazdag leszarja,mivel fűt a fűtője,csak legyen meleg és forróvíz a palotában és az sem érdekli,ez mennyibe kerül. A politikusok arcátlanul üzletelnek az úgynevezett "széndioxid kvótával",amit egy iparral szinte nem rendelkező ország elad a gazdag és a környezetre magasról tevő birodalomnak,de ettől még nem lesz tisztább a Föld légköre. Tehát álszent porhintés a magasröptű szólamoktól hemzsegő nyilatkozatáradat,hogy harcolunk az emberiség jobb jövőjéért,meg hasonlók. Szembekötősdi ez emberek a javából és akkor jön egy okostojás,aki bedől a nagy nemzetközi hülyítésnek,hogy a napelem gyártása aztán az emberiség rákfenéje,amitől akár a kardunkba is dőlhetünk és egyébként sincs semmi értelme,mert mindenki pöcs,aki az ellenkezőjét mondja annak,amit én a nagy okos fejemmel kóserolok. Erről jut eszembe,mibe teszik a széndioxidos buliból befolyt pénzt? Iparba,mezőgazdaságba,egészségügybe,oktatásba,netán stadionmániába? Ha megszólalna Svájc,ha tudnánk,mit rejtegetnek Ciprus,a Kajmán-szigetek és egyéb adóparadicsomok bankjai,tán közelebb kerülhetnénk a lényeghez,de elég csak a Földközi tenger kikötőiben horgonyzó magyar jachtokat számba venni és mindjárt tisztábban láthatnánk. Rajta oknyomozó riporterek,tietek a pálya. Itt a bili,borítsátok ki!
örvényesi 2013.10.11 00:48:51
@örvényesi: Na,erre varrjatok gombot...!
  A 2006 augusztus huszadikát ünnepelni akaró emberek élete pusztult el és került veszélybe a váratlanul lecsapó orkán és az impotens közigazgatás összejátszása eredményeképpen. A múlt héten kísértetiesen hasonló történt: a szívünknek kedves, napfényes…..
örvényesi 2013.03.20 00:23:14
Gyakran járok az Alpokba,na nem síelni,hanem unokázni. Nem egyszer előfordult már,hogy egy éjszaka alatt fél méter hó esett. Kora hajnalban hallom ám,hogy traktor jön föl a zerge...szta szerpentinen,s lássatok csudát,reggel minden további nélkül le tudtunk menni a városba kocsival/nem terepjáróval/ a hegyről tejért,kenyérért,ahol - akár hiszitek,akár nem,az úttest FEKETÉLLETT,ahogy a falvakat összekötő főutakon is. Se katasztrófa,se védelem,csak zsigerből jövő szakértelem,előrelátás és nem a sok nagyszájú,nagytudású góré dumája,hogy felkészültünk,hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy előre nem várt támadás ért bennünket az égből,stb,stb,stb.Na erre varrjatok gombot a Kedves Vezető tűjével... Persze erre nálunk gyorsan alakítanának egy jólfizetett szakbizottságot,amely megvitatná,hogy ki hozza cérnát,ki nyálazza meg a végét és ki közelítse a tűt,s végül ha sikerült átkúrni a tű fokán,ki kössön rá csomót.Míg el nem felejtem,a gombra és a szövetre is létrehoznák a bizottságokat, de akkor még ott a nagy kérdés,ha végre sikeredett az aktus,miniszteri hatáskörbe utalnák a döntést,vajon ollóval vágják le a fölösleges cérnát,vagy foggal harapják el? Mert nálunk egy dolog megy prímán,a végeláthatatlan,parttalan pofázás,a megmagyarázás,a felelősség alól és elől menekülés,no és az önkóserolás. Folytassam? Fölösleges.
  Változást akaró Honfitársaim, Kedves Barátaim!   Azért jöttünk ma össze, hazafiak és demokraták, mert egy normális országban szeretnénk élni.  Ragaszkodunk a hazánkhoz. És tisztában vagyunk a jogainkkal. Ezért, ha egy kormány rosszul végzi a dolgát, akkor mi…..
örvényesi 2013.02.10 15:58:42
Élt ebben az országban egyszer egy kopasz,egyik szemére megvakult férfi,aki Isten áldását kérte nemzetére,amelyet a balsors régen tép. Igen,jól tudjátok,Kölcsey Ferencről van szó. Emlékezetünkbe idézte dicső múltunkat és mindazok nyűgét és nyilait,akik vesztünket akarták. Ma Himnuszunkként énekeljük ezeket a mélyről feltörő sóhajokat,de ideje letörölni arcunkra lecsurgó könnyeinket és felemelni végre a fejünket. Erre is Kölcsey hív minket századok távolából:
..."Honfi,mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass,alkoss,gyarapíts,s a haza fényre derűl!"
Csak ennyi a mi dolgunk,nem több,de kevesebb sem.Az alkudozást,a gáncsoskodást abba kéne végre hagyni, s ezredéves koronánk előtt szent fogadalmat tenni arra,hogy felhagyunk valahára a pártütéssel,a széthúzással,a marakodással,a konc egymás szájából való hiéna-cibálásával,a harácsolással. Az én elképzelésem a demokráciáról nem több és nem kevesebb,mint az,hogy olyan,mint egy jól megépített,kitünően védhető vár. Bástyái törvényeink,falai helytállásunk véderői,kápolnája hitünk. E falak közt biztonságban élhetünk,mert nincs,aki bevegye erővel,nincsenek kiskapuk,ahol az árulók és zsibárusok ki-be surranhatnak,nincsenek kivételezettek,csak várnép létezik,amely arra hivatott,hogy megvédje, élvezze,amit szorgos munkájával megteremtett,de ez csak akkor lehetséges,ha kilöki magából az ellene fordulókat,a spekulánsokat és a többi gaztevőt. "Hass,alkoss,gyarapíts,s a haza fényre derűl!" Mondjátok meg,mikor kezdünk hozzá végre már?
A Blikk 32 fideszes polgármestert és alpolgármestert talált a fővárosban és a megyei jogú városokban, akik összesen 50 millió forint jutalmat vehettek fel az év végén, közülük hatan ráadásul országgyűlési képviselők is. A botrány szépen egybefutott a másik hírrel,…..
örvényesi 2013.01.25 22:06:10
Hozzászólok. Már máshol is megtettem. Most " legeslegújabbmagyarul" megismétlem,hogy mindenki "ércse". Az egész jutalomvisszafizetősdi egyszerű trükk. Fidöszödi titkos tanácskozáson a kedves vezető /vajda,koronapróbálgató önkirályjelölt,vagy ami éppen az olvasó ízlésének megfelel/,nos még egyszer mondom,a kedves vezető bedobja: csávók,nyaljátok fel nyugodtan a lóvét,nem lesz semmi gebasz. A zújévben majd kiverem a hepajt,hogy micsoda szemétség ilyen tré gazdasági helyzetben hájasodni,amikor a nyugat akkora szarban van,hogy az a mi vastagbelünkig begyűrűzik. Az álbalhét megeszi a nép,mert én aztán kimondom,hogy tik micsoda szemetek vagytok,hogy lenyúlnátok a kőcségvetést csont nélkül,de én, mégegyszer mondom,én résen vagyok, és nem hagyom,hogy ilyen szemét,mocskos módon tollasodjatok. Ha azt mondom,fizessétek vissza,ti meg azt,hogy lószart,inkább jótékonykodunk belőle. Erre a nép szeme könnybe lábad,lám,a mi polgármesterünk micsoda fasza gádzsó,hogy a magáét csak úgy odaadja a rászorulóknak,a legnagyobb magyar meg mekkora agy,hogy fölfedezte,hogy rájött a turpisságra,mert azért az mégsem járja,hogy amikor a csecsemőtől az aggastyánig mindenki gatyáján lilulásig húzzuk a gurtnit,ti a köz zsebére vesztek terepjárót a jányotok névnapjára. Ez az első menet. Az adományozásról lesz papír,amit be lehet nyújtani a NAV /lánykori nevén APEH/-nak. A zsozsó ettől a pillanattól kezdve patyolatfehérre van mosva,mert vajon ki merné megkérdőjelezni az istenek felett álló szerv döntését,hogy az adótokból leírható ennyi,meg ennyi suska. Eddig a trükk. Ezért nem vagyok hajlandó hátast dobni a jótékony polgármestekedésektől. Csá!
Számon tarthatják, mit telefonoztams mikor, miért, kinek.Aktákba irják, miről álmodoztams azt is, ki érti meg.És nem sejthetem, mikor lesz elég okelőkotorni azt a kartotékot,mely jogom sérti meg.József Attila: Levegőt! - 1935. november 21. Újabb állami tulajdonba vétellel…..
örvényesi 2011.12.13 06:50:04
Drága akadékoskodó barátaim! Hát nem veszitek észre,hogy itt és most csupán szép történelmi tradícióápolási basztatás folyik? Vajon nem volt már kapuadó,füstadó,miegymás? Csak visszanyúlnak az ősi módszerekhez szabadon választott nagyjaink. Miért akadtok fenn azon,hogy az államé a légtér? Nem kell ahhoz jóstehetség,hogy elmondjam nektek,mennyi mindent hoz magával ez az agyrém. Veszel egy napkollektort baromi drágán,hogy olcsóbb legyen a melegvized,netán a fűtésed is? Vennél napelemes rendszert gyémántáron,hogy kicsit csócsálhasd a kedves,jó szolgáltatóktól függetlenedés illúzióját? No,ekkor jön a nagy kiagyaló:hohó,öcsike,nemá,hogy az én légteremen vámmentesen jöjjön át a te ketyerédre a napsugár. S lám,új törvény születik az égitestek anyagi részecskéinek használatát szabályozandó,konyhanyelven "lex Napszopás". Aztán következik majd a nagy vezér kötelezően viselendő arckép kitűzőjének korszaka,mikoron is ehhez legalább tízéves részletfizetési kedvezménnyel lehet hozzájutni,s ha rossz fát teszel a tüzre/mondjuk össznépi kinyilatkoztatása alatt ráncolod a homlokod/ a kitűzőt elkobozzák,ami nélkül nemhogy az utcára nem léphetsz ki,de a légtérből sem kapsz egyetlen slukkot sem és a pöcsödnél fogva végigvonszolnak mondjuk Tokaj-Hegyalján,majd elküldenek közmunkára netán egy magánkőbányába. Most csupán morzsákat szórtam,de ezen az úton még szekérderékszám fogják elhinteni száraz kenyerünk prézlijét,mert higgyétek el,ők kifogyhatatlanok a jobbnál jobb ötletekből. Hát ezért szeretem őket olyan nagyon.
Varánusz Tahó Lacik alkotmánya 2011.03.22 11:37:00
Szórakoztató lesz ez a következő pár hét, kedves Feleim. Az alkotmányozás folyamata előhozza a kenyerespajtások valódi énjét, elválik szar a májtól. A kormánypárti arroganciára lassan immunissá váló közvélemény már csak néhány kimagasló teljesítményre kapja föl a…..