Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angel Wing

57 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A science-fiction irodalom, ahhoz képest, hogy relatíve fiatal, annyira tágas, hogy számolatlanul lehetne sorolni belőle a mára klasszikussá vált darabokat. Ezek közé tartozik Frank Herbert Dűne-ciklusa is, amelynek nem csupán lelkes koppintói akadtak, hanem folytatói is.…..
Magyar vagyok, magyarnak születtem / magyar földön magyar ember lettem / a múltunkat cipelem a vállamon / de magyar vagyok, úgyhogy vállalom A klip: A szereplők: #babu #nagytibi #martap #apátiandris #indián #vellai #szőnyizs #harcsarr #harcsan #torghelle #krisi #kollanyizs #vigha…..
Az 1998-as Alex Proyas (The Crow, I, Robot, Knowing) rendezte Sötét város (Dark City) egy mára már kult filmmé vált filozofikus neo-noir sci-fi, amely egy évvel előzte meg a témájában nagyon hasonló Mátrixot, és ami véleményem szerint a Dark City ismeretében egy pillanat alatt gagyivá válik, és az…..
Mindenki paleo kenyeret süt, pedig belgyógyász szakorvosok már többször felhívták a figyelmet az ősember diéta veszélyeire. Kétféle élelmiszer radikális tiltását tartalmazza a paleo étrend: gabona és tejtermék. A tejtermékek tiltását még észérvekkel alátámaszthatónak is…..
Mitől lehet erőszakos egy játék? Attól, hogy mi magunk válunk agresszívvé a játék közben, vagy csak egyszerűen, amiből tocsog a bél és véres kézzel kell kitépni a velünk szemben álló monstrum szívét? A kutatások nem tudják semmilyen vizsgálattal bizonyítani az erőszakos…..
Angel Wing 2014.05.10 21:41:56
Tizensok évvel ezelőtt megígértem magamnak, hogy ezt a filmet soha többet nem nézem meg. Túl jól sikerült bemutatnia a háború poklát ugyanis, én pedig túl fiatal voltam, és sokkot kaptam tőle. Most úgy gondoltam, sok év és naturális háborús film után elég nagy vagyok már az…..
A videó megtekintése ( vagyis inkább meghallgatása) kizárólag erős idegzetűeknek ajánlott, túl fejlett zenei ízléssel rendelkezőknek csak mérlegelést követően ajánlott.   Tyúkok és ludak, őrjöngő nyulak... és tényleg olyan. Akit megcsapott a vidék szellője, az…..
Médiaviagra Tudtad, hogy…? #25 2014.03.18 06:00:00
Heath Ledger a Joker szerepére való felkészülést egy hotelszobában végezte, ahová több mint egy hónapra száműzte magát, hogy a tükör előtt gyakorolva tökéletesítgesse a karakter testtartását, mozgását, különböző gesztusait. Még jegyzeteket is készített, amikbe leírta…..
Az előző írásomban már jeleztem, hogy nehéz dolog a paleolit étrendet egységes rendszerként kezelni, mert valójában mindenféle elmélet tarkabarka összessége, ami még folyamatosan változásban van. Ennek megfelelően a következőkben olvasható kritikai gondolatok is csak korlátozottan általánosíthatóak.…..
Angel Wing 2014.01.19 14:29:21
@Meleg Sándor: Passz. kérdezd meg őt.
Angel Wing 2014.01.19 11:29:19
@Meleg Sándor: Oké. Hogyan lehet saját szemszöged, ha nem próbáltad? Ez nem saját szemszög. Ez mások véleménye alapján összeállított írás, és korrektebb azt mondani, hogy én nem próbáltam, és mások ezt írták róla.
Angel Wing 2014.01.19 12:05:48
@aeidennis: A két dolog: drog és egészséges táplálkozás nem egy súlycsoport.
Kocsik szinte mindig feltűnnek a filmekben, és előfordul olyan helyzet is, amikor nagyobb szerepet kapnak, mint 1-1 emberi karakter. Az autós filmekben ugyebár elengedhetetlen kellék, de van olyan is, amikor nem a kocsikról szól a film, és mégis találkozunk benne egy olyannal, aminek a…..
Angel Wing 2014.01.13 21:46:07
Keleten szokás lekvárt is főzni belőle. A padlizsánnal készült ételek listája szinte végtelen, olyan sokoldalúan felhasználható. Az olajban sült padlizsánt elég rosszul tudja a gyomor megemészteni, ezért fűszerekkel, citrommal, friss gyömbérrel célszerű kiegészíteni ha…..
Mostanában nem készülnek jó gengszterfilmek, Miért? Egyszerűen azért, mert napjainkban a bűnözés világa sokkal fehérgallérosabb lett, mint korábban, a mai modern technika feleslegessé teszi a fizikai erőszakot, egyre inkább a számítógép veszi át az übercool mordályok helyét.…..
Vegyünk egy mély lélegzetet, majd csukjuk be a szemünket és ugorjunk vissza pár évtizedet a múltba és idézzük fel azokat az időket, ahol az akciófilmek vérbeli tesztoszteronbombák voltak, és ahol az akciósztárok monológjai abból álltak, hogy: „Még visszajövök” -…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
Angel Wing 2013.01.08 21:00:23
A múltkori bejegyzésmeben már foglalkoztam azokkal a nehézségekkel amelyekkel az néz szembe aki korlátozni kívánja az amerikai lakosság fegyvertartási szabadságát, de egy fontos összetevőjét a képletnek csak érintőlegesen hoztam szóba. A fegyvergyáros lobbit. Egy, a Mother…..
Van pár dolog, amit az emberek teljesen rosszul gondolnak és tényként kezelik. Itt van pl. a vallás és a hit kérdése. A legtöbb ember számára ez teljesen zavaros. Sok ember azt gondolja, ha ő hisz valamiben, akkor az már rögtön vallás. Sokan pedig a valláson keresztül akarják…..
Angell Wing írásai Invázió 2012.05.12 19:45:06
Az inváziós flotta vezetője, elküldte a jelentést az anyabolygóra, hogy a helyiek által csak földnek nevezett bolygón, a tervek szerint a hatalmat átvették, és most már a Föld is a birodalom része... de közel sem volt olyan elégedett, mint amilyen lehetett volna.Az egész úgy…..
-5-Hermész fantasztikus sebességgel indult neki adatokat gyűjteni a rabszolgaságról. Kicsit furán érzi magát, hiszen az ókori Görögország rabszolgatartó állam volt, de ott azért nem bántak így velük, mint most. Szerencsére itt van az Alapvető emberi jogok jegyzéke, ami…..
Mikor Darwin a fajok eredetét kutatta, egy nagyon fontos részlet mellett siklott el, így az egész fejlődéselmélet tévútra ment. Darwin a majmoktól származtatja az embert, de a valóság  amivel ő sem bírt szembenézni  az, hogy az ember a kaméleonoktól származik. Na, most…..
Doa kilépett a kunyhóból és köszöntötte nap testvért. Megköszönte neki, hogy ismét eljött és elűzte az éjszakát, és, megköszönte, hogy felmelegíti a földet. Szeretettel nézet szét kunyhója ajtajából, kicsiny falújára. Nemsokára jön az eső és akkor vége a száraz…..
- 4-A világ számos katonai helyőrségében megszólaltak a riasztók. Moszkvában, Washingtonban, Angliában, Párizsban, Delhiben, Iszlámábádban, felébresztették és/vagy rendkívüli okokra hivatkozva megbeszélésre vitték az ország elnökét, a hadügyminisztereket, és a hadseregek…..
-3-Ahogy az első feladaton gondolkodott a Central parkban egy üzlet ember állt meg előtte. Kicsit merevek voltak a mozdulatai, és egy papírt adott át neki. A fickó olyan volt, mint akit dróton rángatnak. Valószínűleg megszállta, valamilyen erősebb tudatú lélek, vagy valamilyen…..
Angell Wing írásai Bukott Isten 2012.03.31 08:31:00
Ezt jó 15 éve írtam, még a kollégiumban, kb 10 perc alatt.Jönnek a rémek, magasan az égen,Én is onnan jöttem,Nem is olyan régen.Már előtted éltem,És mindig féltem,Hiába vagyok Ördög és Isten.Kicsit vagyok gonosz és kicsit vagyok jó,Kicsit vagyok ember és alig…..
Herkules felvette a papírköteget a földről.  Akkor foglaljuk össze: Ez itt egy írás, ami az ép aktuális emberi jogokat foglalja össze..Nem. - vágott közbe a Világ Ura - Olvasd el. Ezek nem egyszerűen aktuális emberi jogok, hanem AZ EMBERI JOGOK. Olvasd el. Ez csak a…..
1.Selymes felhők ölelték körül az Olimposzt. A lágy szellő gyengéden cirógatta Zeusz szakállát, majd ijedten vonult vissza, mikor észrevette, hogy az Istenek ura mérges.Zeusz nem csak egyszerűen mérges volt. Kifejezetten dühös, de mivel hidegfront volt, és a villámok vihar…..