Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B-

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bizonyítékokon alapuló tudományos orvoslás és a homeopátia szinte egy időben, egyazon kihívásra adott válaszként alakult ki a 19. század elején. Az érvágással, hánytatással, purgálással, mérgekkel kezelt pácienseknek valami drasztikusan új dologra volt szükségük. Az egyik vonalon elkezdték…..
B- 2009.05.12 13:02:48
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
B- 2009.03.09 15:28:03
Vegha: először is minden ember cipel éppen elég szörnyű emléket és zavaros érzést a saját kis tudatalattijában ahhoz, hogy egy ilyen feszült helyzetben bele tudja élni magát valakinek a szerepébe, és sírva fakadjon.

Másrészt egy karizmatikusabb terapeuta egészen vad tüneteket is ki tud váltani a pacienseiből, nemhogy egy kis sírást.

Harmadrészt te is úgy jártál, mint bármelyik más "megtérő": elmentél szkeptikusként valahova, ahol ért hirtelen egy meglepő érzelmi hatás, és ahelyett, hogy az eszedet használtad volna, hagytad, hogy magával ragadjon a dolog, és nem csak a konkrét jelenséget fogadtad el, hanem az egész körítést is, amit vele együtt adtak.

"Láttad", hogy a bűvész kettévágja a nőt, majd összerakja, és ahelyett, hogy elgondolkoztál volna róla, hogy miért látszik úgy, mintha ez történt volna, elhitted, hogy a fickó tud varázsolni.

Ezért mondja minden szektás, hogy addig nem érdekes, mit mondasz, amíg ki nem próbálod, mert azt remélik, hogy téged is ugyanúgy elragad a pillanat, mint ahogy őket is elragadta. De annyiban igazuk van, hogy a díszlet, a rendezés, a karizmatikus szereplők és a helyben kiváltott erős érzelmek nélkül tényleg felfoghatatlan, hogyan tud az ember bevenni egy ilyen maszlagot.

Én is voltam már olyan tanfolyamon, ahol a mediációt oktatták, és el kellett játszani, hogyan zajlik is a dolog, és a "játékosok" sírva rohantak ki. Természetesen a tanfolyamvezető nem hagyta magukra őket az érzelmeikkel.

Nem újdonság, hogy egy ilyen szimulált, akár játéknak induló dologból sírás lesz.
Tasnádi György olvasónktól újabb érdekes írást kaptunk. Ezúton is köszönjük neki! (A szerk.) Az 1980-as évek közepén (tehát még bőven a rendszerváltás előtt!) Molnár V. József néplélekrajz-kutató előadásokat tartott a Műegyetem Építészkollégiumában, a „Bercsényiben”. A téma az…..
Az MTV Az Este c. műsorának július 10-i adásában sajátos párbeszédet láthattunk a betiltott étrend-kiegészítőket forgalmazó orvos, Lenkei Gábor, valamint Falus Ferenc országos tisztifőorvos között. Ebben Lenkei Gábor tett néhány olyan állítást, amelynek valóságtartalmát könnyen ellenőrizhetjük. De…..
(Olvasónktól, Tasnádi Györgytől kaptuk az alábbi történetet. Köszönjük! – A szerk.) Sopronból tartottam haza Budapestre egy gyorsvonat kupéjában. Győrben beszállt egy fiatal hölgy, hegedűtokkal a kezében. Ösztönösen megnéztem az állát, mint egy igazi zeneértő. Stimmelt. Kis barna foltocska…..
Elfogták Radovan Karadzsicsot, a legkeresettebb háborús bűnöst. Hogy ki adta fel, és honnan a ki- és hollétére utaló infó, még nem tudni. De mindez a szkeptikusok számára újabb bizonyíték arra, hogy ha valaki az embereket orruknál fogva akarja vezetni, jó megoldásnak látszik, ha természetgyógyász…..
w Az ügynök halála 2007.03.22 11:30:00
Jó reggelt kívánok. Reggeli, kávé megvolt? Csak mert lehet, hogy még viszontlátod. Azt sejthettük mindig, hogy némely kollégák bensőséges viszonyt ápolnak a nekik kedves politikusokkal. Bevonódnak. Nehogy aztán felszisszenjenek. Amit most látni fogunk, az azonban minden eddiginél…..
A Tv2 szuperprodukciója pénteken alulmaradt Jet Livel szemben, szombaton viszont megverte Leslie Nielsent. A Sztárok a jégen a hirdetőket vonzó korcsoportokban nem szerepel túl jól, kérdés, hogy ez most akkor bukás vagy sem. Elemzés, számok, diagrammok itt...
w Marslakó az anyukám 2007.02.20 11:00:00
Ufóészlelés történt Pécsett nemrégiben, amiben az az érdekes, hogy nem adott róla hírt a Színes UFO Képeslapon és a Ryufor Alapítvány honlapján kívül senki. Nem azért, mert elhallgatják - volt már ufó az Aktívban, Fókuszban, sokfelé -, csak nem jutott el odáig, hogy…..
w Utáljátok ellenségeiteket! 2007.02.05 07:00:00
Helyiérdekű, de azért elég hangos ribilliót okozott az ausztrál baptista egyház húzása: templomaik előtt szép nagy, terepszínű táblákat helyeztek el azzal a felirattal, hogy Jézus szereti Oszamát. Lett belőle menten uproar, azaz felhördülés, megszólalt a miniszterelnök is, a…..
1970. február 13. Történelmi dátum ez, hiszen akárhonnan is nézzük, ezen a napon született meg a heavy metal. Én először úgy 11 évesen találkoztam a Sabbath korszakalkotó első anyagával, de mivel a kalóz kazetta a második, Paranoid című albumot is tartalmazta, meg voltam róla…..
B- 2007.01.23 18:02:27
Csodálkozom, hogy ezt az ismertetőt a kezdőoldalra kirakták, mert ahhoz képest elég felületes, noha a szándék abszolút dicséretes.

Lehetett volna írni például arról, hogy milyen helyet foglal el a debütalbum a Sabbath lemezek sorában: ez ugyanis az okkultista-sátánista metal archetípusa. A későbbi Sabs lemezek már érettebb alkotások, mind zeneileg, mind szövegileg, és kevésbé dominál ez a „démoni” vonal, vagy legalábbis sokkal absztraktabb formában (pl.: Sabbath Bloody Sabbath, Sabotage).

De az első lemeznek éppen ez a szexepilje, ez a nyers, kifinomulatlan, ösztönös, megbotránkoztató, sötét atmoszféra. A hajdani LP-t kinyitva pl. egy bazinagy fordított kereszt ötlött a hallgató szemébe. Persze ezt az egészet Ozzyék sosem vették túl komolyan – ennek jele pl. a N.I.B. dalcím kalandos históriája: mindenféle találgatások születtek róla, hogy mit is jelent a rövidítés (pl. Nativity in Black), miközben ez csak egy bennfentes tréfa volt a dobos hegyes (nib) szakállával kapcsolatban.

Vagy érdekes pl., hogy a War Pigs nóta váza már ekkor is létezett, sőt Walpurgis címmel játszották is: később átírták a szöveget a politikai vonulat kedvéért, talán már cikinek is érezték kicsit a sok okkultkodást (bár a mai metal zenészek lennének egyébként ilyen „önkritikusak”, vagy ha úgy tetszik, a magukra erőltetett szerepeiktől tudnának ennyire szabadulni olykor).

És ami a hangszeres játékot illeti: meg lehetett volna említeni, hogy mindhárom instrumentalistának teljesen sajátos és azonnal felismerhető stílusa van, amelyek így együtt tették teljesen egyedivé a zenét már a legelső lemezen is. Bill Ward dobjai és Geezer Butler basszusgitárja a gitárhoz hasonlóan önálló, cseppet sem alárendelt szerepet játszanak (Geezer egy szólót is megereszt).

Vagy meg lehetett volna említeni, hogy a legelső amerikai változaton jóval több számcím van feltüntetve, mint ahány ténylegesen szerepelt a lemezen: a 8 szám ui. olyan kevésnek tűnt, hogy poénból külön nevet adtak pl. a NIB intrójának, stb.. Meg lehetett volna említeni, hogy a Black Sabbath egy ősrégi horrorfilm címe volt.

Ami Iommi ujjait illeti: saját elmondása szerint Django Reinhardt történetéből merített erőt a balesete után, ami egyébként egyik utolsó munkanapján következett be (említésre méltó, hogy az ujjrövidülésben szenvedő nagy gitáros nem példa nélküli a történelemben). Igazából azt volt nehéz begyakorolnia, hogy az ujjbegyével nem érezte a húrokat (hiszen az ujjak hajlékonysága megmaradt), Iommi egyébként ezzel összefüggésben előszeretettel használja a kisujját olyan esetekben, amikor mások a gyürüst használnák. De ha már itt tartunk, én megemlíteném azt is, hogy a címadó szám fő riffje egy szűkített kvint hangsorra (amelynek igen baljóslatú a hangzása) épül, amit Iommi később szintén szinte védjegy-szerűen haszált.

Amúgy szvsz az első hat Black Sabi lemez egyaránt klasszikus, örökérvényű és jelentőségében, valamint egyediségében megismételhetetlen alkotás. A Sabotage (ami szerintem is indokolatlanul alulértékelt) után vhogy elveszett a szikra. Bármely, bármilyen felállásban azóta készült lemezük sokkal konvencionálisabb, mint az első hat bármelyike, noha a későbbiek között is akadnak remekművek.

Just for my 2 cents :-)