Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M3 János

67 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyakunkon a nyár, egyre többet vagyunk a szabadban, és egyre többet hunyorgunk a ragyogó napsütésben. Ilyenkor határozzák el nagyon sokan, hogy napszemüveget vásárolnak. Mivel ma már szinte élelmiszer áruházakban és újságosnál is lehet napszemüveget kapni, összegyűjtöttük nektek a legfontosabb…..
A vegyiparban, a félvezetőgyártásban vagy a világ különböző laboratóriumaiban dolgozók gyakorta kerülnek érintkezésbe különféle káros anyagokkal. A legnagyobb problémát az okozza, hogy számos agresszív szubsztancia észlelhetetlen az emberi érzékszervek számára, így a…..
Az első nyilvánosan közzétett jelzés A 6 kg-os 2007 és 2011 között gyártott Cervinka tűzoltó készülékek 2011 ősze és 2013 tavasza között nem volt készenlétben tartható. A szigorú, de reális döntésen most enyhítettek. 2013 március 28 óta az öt évesnél nem…..
Amint az várható volt a néhány nappal korábban ismerté vált Magyar Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal határozata után "lépett" a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet is. Új határozatában a Cervinka porral oltó tűzoltó készülékek készenlétben tarthatóságáról rendelkezik,…..
Kedden (2013-03-12) felszállt a fehér füst I. Ferenc az új pápa. És megszületett egy új határozat, amit 2011 óta várunk. Kiderült, hogy a hatóság által 2012 augusztusában ócskavasnak nyilvánított Cervinka tűzoltó készülékek ideiglenesen megmenekülnek. Az MKEH által kiadott…..
Ha szunyókált is még tegnap kora reggel vezetés közben az autós biztosan felébredt Budapesten a Soroksári úton. Füst és lángok csaptak fel a motorház tető alól. Mivel nem volt porral oltó készüléke, ezért a közelben tartózkodóktól kért segítséget. A megkésett oltás miatt…..
A halláskárosodás és hallásvesztés nem túl vidám téma. Még szomorúbb, hogy a halláskárosodás a WHO (World Health Organization) krónikus betegségek listáján (GBD – Global Burden of Disease) még mindig az első 10 helyezet között található. Bosszantó ez a statisztika, hiszen…..
Szakmai ártalom? Már több mint húsz éve tart ez nálam. Az utcán előbb veszem észre a munkásruhát viselő embereket, mint egy menő autót. Vagy, ha elmegyek egy szupermarketbe, étterembe, akkor előbb nézem meg, hogy ott milyen tűzoltó készülék van kihelyezve, mintsem kérjem a…..
 Mert az biztos, hogy a jogszabályi megfelelőség esetén ez nem lehetne kérdés. Csakhogy ez a készülék 20 évnél jóval korábban végzi a rozsdatemetőben. Csak még azt nem tudjuk, hogy pontosan mikor. Újabb hírek jelentek meg a cseh tűzoltó készülék gyártó termékével…..
Újabb hírek jelentek meg a cseh tűzoltó készülék gyártó termékével kapcsolatban. A közel másfél éve nyilvánosságot kapott problémák orvoslására még sokat kell várni, de egy biztatójelről érkezett hír. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Piacfelügyeleti…..
Ki gondolta volna eddig, hogy egészen konkrét kapcsolatot lehet felállítani a karosszéria fényezés és a diplomaosztó között? Kevesen. Pedig akad egy kesztyű, amelynek mindkét helyen nagy hasznát veszik.Egy hófehér, műszálból készült, szál-mentes, nem szöszölődő kesztyű.A…..
Bizonyára már láttad a 2012-s legújabb James Bond filmet, a 007 - Skyfall-t. A filmmel kapcsolatos interneten lévő sok-sok fotó között van egy, ez amit itt látsz, amelyen Daniel Craig hallásvédőt visel. Bizony a 3M világszerte szállít  hallásvédőket számos katonai…..
Egy újdonságról számoltak be a tudományos hírportálok. A jövő munka- és védőruhái hamarosan megérkeznek. ( Addig is még csak a hagyományos munkaruháink közül válogathatnak ). A Michigani Egyetem kutatói olyan nanobevonatot alkottak, amelyről szinte minden eddig kipróbált…..
Személyes átvétellel, vagy kényelmes, költség takarékos kiszállítással. ..
760 millió forintot költöttünk 9 darab új egyenként 7000 liter oltóvíz szállítására alkalmas tartálykocsikra. Közel 85 millió forint az ára annak, hogy elmondhassuk a Renault tehergépjárműre épülő felépítmény és tartozékainak beszerelése magyar kezek…..
Hatékony tűzoltás kevesebb ráfordítással, csökkenő költségekkel. Ugyan ez nem hordozható tűzoltókészülékként használatos fejlesztés, de jelentős előre lépés a tűz elleni védekezésben. És nem kell hozzá nagy jóstehetség: hamarosan korszerű tűzoltó…..
2012. október 13. Nagy nap ez a mai. Remény keltően sokan, közel harmincan töltöttük együtt az estét. Órákon keresztül kerestük a megoldást, egy kerékpáros barát Röges utcáért.Elhatározásra jutottunk. A tetteken a sor. ..
A tv híradó is közölt videót arról a tűzről, amely hat gépkocsiban okozott végzetes károkat a budapesti Lehel tér közelében, az Alig utcában. A parkoló autók közül egy gépjármű (a katasztrófavédelem gyanúja szerint szándékosan okozták ) lángra gyúlt. A közeli…..
A tegnapi Autómentes napi kerékpáros körmenet (Critical Mass) kapcsán többen is kérdezték, mik történtek és mik fognak történni a városban a kerékpáros közlekedés előmozdítása ügyében. Röviden összefoglalom, hogy látom én ezt, a Kerékpár Munkacsoport tagjaként. Lehet…..
Kezdjük az ellentétpárral: tűz és víz. A legelső kézi hordozható tűzoltó készülékek oltóanyaga a víz volt. Az első tűzoltó készülék ötletét egy angol kémikus valósította meg 1723-ban: egy hordóba vizet rakott, a hordó alá pedig robbanóanyagot, amit egy…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Az Arctica Sun Trooper átfogó tesztelése közben óhatatlanul is belebotlottam néhány érdekes, különösebb technológiai felszereltség nélkül is elvégezhető vizsgálatba, melyekkel ifj. Feszl István optikus-optometrista próbálgatta a lencséket. A későbbiekben mértünk…..
M3 János 2012.07.27 23:59:43
A birodalom visszavág, azaz az optikus lobbi. Már nem azzal a sokszor elhangzott váddal szembesülünk, hogy az olcsó szemüveg nem szűri kellően az UV fényt, hanem a torzítás tűrhetetlenségével. Ne hagyd magad átverni!
Pedig majdnem sikerült a fénytörés fizikai törvényének példájával.( egy másik példa:
cms.sulinet.hu/get/d/c9ff4cc9-096c-4cec-bb79-2f8bc1bb97ac/1/7/b/Normal/feny32.jpg )
Félrevezetés helyett van helye valódi vizsgálatnak, de láthatjuk a szerző és "szakértő" tanácsadója ezzel meg sem próbálkozik. Pedig akad segítség: www.mozaweb.hu/Lecke-mozaWeb-A_feny-Lencsek_lekepezesi_hibai-107034 .

A cikk ámítása csak egy újabb próbálkozás, hogy több pénzt költsünk szemüvegre.

Mutatok egy példát arra, hogy a munkabiztonság szigorú követelményeit teljesítő világmárkaként ismert német UVEX gyártmányai egyszerre kiváló és mondhatni olcsó:

bolthely.hu/munkaruhazati/kereso/u91&rend=ar&irany=no&min=0&max=999999999

A kevésbé neves, de megbízható szemüveggyártók akár 70-80%-kal olcsóbbak is lehetnek.
A valódi árdifferencia nem ebből az egészséges/káros ellentétpárból adódik, hanem a divat, egyedi dizájn, továbbá az ezeknél sokkal fontosabb minőséget meghatározó karcálló, páramentes bevonatoknak a felárából.
 2012 eddigi  legnagyobb össznépi  kihívása: hogyan menekülj a kilátásba helyezett akár 50.000 forintos rendőri bírságtól, amiért nem a legújabb követelményeket biztosító elsősegély nyújtó mentődobozzal közlekedsz.A történet közismert, felröppent pletykák,…..