Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dregyo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az "Ősz pechvogelje" címre eséllyel pályázhat Zsuzsa, aki egy lidérces esti teszkózós konzumroham végeredményeként hivatalosan tolvajnak lett minősítve egy olyan ügyben, amiben a világért sem döntőbíróskodnánk, de amiről annyi minimálisan elmondható, hogy nem…..
Jó hír, hogy nem minden véglényt sikerült leszerződtetni a metróba őrnek, jutott belőlük a versenyszférába is. Doyle 12, 11 és 8 éves gyereke újságot és pár kisebb dolgot venni ugrott be a Tescóba. Hiába volt számlájuk arról, hogy az újságjaikat helyben, a hipermarket…..
dregyo 2009.03.25 21:39:47
Van nekem is történetem. Három éve a feleségem elkövette azt a hibát, hogy bement a tatabányai gazdaságosba. Vitt magával egy szatyor könyvet, melyekből 7 db. könyvtári volt, 1 db. egy H. Potter, amit kettő hónappal előtte ott vettek. A könyvtáriakat vissza akarta vinni, a H.P-t az egyik barátnője küldte a másiknak. A szatyort az előtérben berakta a csomagmegörzőbe. Kifelé menet elkezdett sípolni valami. A cirkusz beindult. Az ajtónálló ugrott, akció van. Kipakoltak mindent, mire kiderült, hogy mi sípol. a H. Potter vadul sípolt, akárhányszor elhúzta a jelző előtt. Honnan van és honnan van a többi könyv. Jöjjön hátra, tisztázzuk a dolgot. Ez a beugratás. Ekkor telefonált, én mentem. Természetesen engem nem engedtek be a kihallgatásra. A motozni kijött rendőr lány azt mondta, hogy "nagykorú, már nem kell neki törvényes képviselő". Mondtam, hogy hölgyem keveri a dolgokat. Jogtanácsos vagyok, és a szabs.tv. alapján most ő meghatalmaz engem védőjének. Erre nem tudott mit lépni, de azért nem engedtek be. Kb. 2 óra várakozás után kiengedték a tolvajt. Számomra ekkor derült ki, hogy mi történt. A mágnescsík magához tért. A nagytudású biztonsági főnök, egy f.kalap, kiugrott vagy leszereltetett rendőr, volt körzeti meghízott szerint az ő rendszerük nem lehet hibás, biztos, hogy lopás történt. Természetesen a jegyzőkönyvből nem adtak csak a rendőri felszólítás után, de a rendőrlány is megkérdezte, hogy miért kell nekünk abból példány. Azért őrmester, hogy utólag ne írjanak még hozzá mást is, de gondolom ez a rendőréknél is így megy, a biztonsági őrök is ott tanulták. Mondtam a f.kalap bizt, főnöknek, hogy mutassa meg a kamera felvételt, ahol látszik, hogy a "tolvaj" akár egy pillanatra is megállt volna a könyves gondoláknál. Azt nem. Következő felvetésem az volt, hogy ezt a könyvet már jó páran forgatták, már egy pár lap ki is járt belőle. Válasz: náluk így néznek ki a könyvek. A könyvet kifizettem az ügyfélszolgálatnál. Mentünk ki az épületből, újra sípolt. Ezt írd be a jegyzőkönyvbe. Azt már nem. Szabálysértési eljárás 3. tárgyalás után megszüntetve bizonyítottság hiányában. Ezután írtam egy levelet a gazdaságos üzletláncnak, hogy a biztonsági szolgálatuk jogszerűtlen, szakszerűtlen eljárása miatt egy könyvet kifizettem. Mivel a szabálysértés nem valósult meg, Önök jogalap nélkül gazdagodtak. Nyolc napon belül vagy a pénzt utalják a számlámra, vagy a könyvet küldjék címemre, mert az ügyet jogi útra terelem. Egy háten belül a könyvet megkaptam. Mindegyik H. Potter megvan, csak ez egy kicsit sokba került.
Reggeli ébresztő pofonnak álljon itt SA története, akinek az adóhivatal elengedte az illetéket, de hanyagok voltak és nem vezették át a rendszerükbe. A logikus reakció erre az ügyfél bokáztatása és újabb hibák egymásra halmozása volt. A csúcsponton az elengedett tartozás…..