Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tartós Béka

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olykor színvonalas viták zajlanak a Facebookon. Alighanem azért, mert a kezdeményezők nem engednek be akárkit a digitális ismeretségi körükbe. Akik hozzászólnak, többnyire a saját nevükön fejtik ki az álláspontjukat, márpedig a nyilvánosan vállalt név óhatatlanul moderálja őket. E bevezetővel idézem…..
Tartós Béka 2019.07.20 17:46:33
@Netuddki.: ezt a baromságot, hogy a fideszesek lennének a hülyébbek, meg sem próbálod alátámasztani semmivel. Persze nyilvánvaló, hogy azért, mert nem menne.
A valóság most is pont fordítva van, mint a magadfajta szélsőbaloldaliak esetében általában. A fideszesek sokkal iskolázottabbak és intelligensebbek, mint a primitív, tudatlan, ostoba, iskolázatlan, és ezzel együtt jellemzően rosszindulatú ellenzéki csürhe. És pont ugyanúgy igaz ez a szavazóikra, mint a politikusaikra.
Az ellenzék primitív, a Fidesz sokkal okosabb. Elég ránézni a politikai meg a gazdasági teljesítményükre, és hogy melyik alatt milyen irányba halad az ország. Az objektív tények nyilvánvalóak.
https://utazomajom.hu/mi-merunk-hangosan-nevetni-es-az-utasokkal-viccelodni-interju-egy-legiutas-kiserovel/ Egy szuper kis interjút csinált velem az Utazómajom csapata amit ezúton is köszönök nekik :-)Ha még nem meséltem volna eleget, olvassátok szeretettel. ..
Lelőttek egy afgán migránst a bolgár-török határon − adtuk hírül pénteken. A hivatalos történet szerint a huszonöt éves afgán férfit a tarkóján érte egy gellert kapó lövedék, mikor bolgár határőrök a határtól harminc kilométerre megtalálták az előlük menekülő…..
Biztos én vagyok barom, de még mindig szeretek napilapokat olvasni, ha valahol korrekt tálalást, releváns saját információkat kapok. Csakhogy a Nemzet egy szarhalom, mely eddig Viktor seggét nyalta, most meg Lajos szekerét tolja. A Hírlap egy rendkívül buta egoista, régi kapcsolataival…..
No nem mint ha egy olimpiai bajnok pont az én védelmemre lenne rászorulva, de a hétvége „soha nem voltam fideszes” belpolitikai történése egy fontos problémára is rámutatott – és ez nem az „árokásás” meg a „megosztottság”, hanem valami egészen más. (kép…..
Tartós Béka 2015.05.13 23:37:45
@bekerült: "Teccet volna előre gondolkodni és nem a pénzt nézni, amivel eladta magát !"

Jól értem tehát, hogy Kokó maga a felelős azért az eszelős balliberális gyűlöletkampányért, ami a nyakába zúdult 2002 után?
Többek között pont az olyanoktól, mint te, akiknek - nyilván saját magukból kiindulva - a nyílt kiállás csak azt jelentheti, hogy "eladta magát"?

Biztos nem vetted észre, de ez a poszt pont rólad szól. Aki képtelen a törzsi háborúk színvonalánál picit magasabban gondolkodni.
GFG Blog Gyurcsány 2013.12.09 14:46:17
1. ~ partizán 2. ~ nem 2014-re készül     Példamondat: „A partizán ellen partizánként kell harcolni”     Van itt a baloldalon egy politikus. Pontosabban, egy politikus van a baloldalon, úgy hívják, hogy Gyurcsány Ferenc. Meggondolatlanság lenne…..
Tartós Béka 2013.12.09 22:12:48
@incze: kár, hogy rajtad kívül senki sem látja azokat a baloldali elveket, mert lassan másfél éve egyetlen szót sem nyögtek arról, hogy mit is akarnak, csak azt, hogy kinek milyen pozíciója legyen.
Csak nem azért, mert soha az életben nem is akartak semmi mást?
Két jegyzetben számoltam be egy szakmai tanácskozásról. Először az újságírás, majd a kommentelés jogi környezetéről. Az eredmény háromezer kattintás és hatvan hozzászólás. Az érdemleges véleményeket úgy foglalnám össze, hogy a kommentelők felismerték: az állam hajlamos…..
Tegnap este a Világgazdaság megbízható forrásokra hivatkozva lengette be a hírt: Matolcsy lesz az új jegybankelnök. Ha ez egy tesztrepülés volt, akkor nem sikerült túl jól. Az értesülésről elsőként az derült ki, hogy egy valódi rémhír, ami a frászt hozta a forintra: A…..
Na mit kapunk, ha sorra vesszük a következőket: választási regisztrációtól való elállás, rezsicsökkentés, további rezsicsökkentés, tizenharmadik havi nyugdíj újra bevezetése, zéró felmutatható kormányzati eredmény? Egyrészt büdös nagy populizmust, másrészt a Fidesz…..
Rossz hírem van György: szorul a hurok. A magyar feritél újra csak baszik összejönni, már nem szügyig, hanem bőven nyakig állunk a szarban gazdaságilag. Persze az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez még kevés lenne ahhoz, hogy féltsd a segged. Tudjuk, a full diktatúrákat…..
GrandRieux írása A sajtóban már arról cikkeznek, hogy idén folytatódik a Békemenet. Mint egy régi, rossz propagandafilm, színes úttörők, felvonulók, Kádár Jánost éltető jelszavak nehezítik a történelem különösen megterhelt levegőjét. Ez a levegőrontás pedig egyre…..
Az elmúlt napokban, hetekben több olyan kormányzati döntés is született, amely egyre világosabban mutatja, milyen sorsot szán a kormánypárt a hazai fizetőeszköznek.  27-én jelentette be Orbán Viktor, hogy az állam megsegíti a reménytelenül eladósodott (zömében…..
Tartós Béka 2012.11.09 17:44:47
@kerekes pereces: már az elején hibádzik, amit írsz. A leminősítésekhez és a pénzügyi kiszárításhoz az vezetett, hogy a kormány egy kicsit a normálishoz közelíteni próbálta a banxektor nyereségét.
Nevezhetnénk egyszerűen büntetésnek is.
A valódi tartalmáról mindent elárul, hogy nem vonultak ki a bankok, pedig azzal fenyegetőzött mindenki, és erőst úgy sejtem, hogy ezzel ti is egyetértettetek akkor.
Pedig ezzel is el lehetne akár számolni.
Most is annyira van igazatok, mint akkor. Semennyire.
Ami a kerítéses hasonlatodat illeti: a szomszéd tökéletesen megfelel annak, amit a bankok csináltak 20 éven keresztül, a ballib (pénzügyileg masszívan érdekelt) kormányok aktív támogatásával. Most, hogy a fagyi egy picit visszanyal, egy fikarcnyit sem furdal a lelkiismeret miatta, sőt, kifejezetten büszke vagyok arra, hogy a kormányunk ellenál a láthatóan hatalmas erejű pénzügyi lobbierőknek.
Még akkor is, ha ez átmeneti veszteségekkel jár. A rabszolga is számíthat arra, hogy kap pár ütést, ha fellázad. Utána viszont helyrejön, cserébe pedig szabad lehet.
Tartós Béka 2012.11.09 17:46:52
@kerekes pereces: továbbá. Az IMF-ellenes kampány nyilvánvalóan nem a lakosságnak szólt, hanem az IMF-nek. Ez is a pozíciófoglalás egyik módja. A kormány így üzente meg, hogy mik azok a pontok, ahol semmiképp sem fog engedni a tárgyaláson (hiszen már elkötelezte magát a közvélemény felé).
Akármilyen ostobának is tűnt ez a belföldi kampány, mert felületesen nézve valóban ostoba is volt, az IMF-nek szólt, és ebben el is érte a célját.
Tartós Béka 2012.11.09 18:13:55
@kerekes pereces: "Nem létezik ilyen, hogy normális/nem normális nyereség. Mindennek annyi az ára, amit hajlandók vagyunk érte fizetni."

Pontosan. Mi pedig nem vagyunk mostantól hajlandóak fejőstehénnek lenni, és nem akarunk több nyereséget fizetni nekik, mint amennyivel pl. Nyugat-Európában kénytelenek megelégedni. Elhiszem, hogy fáj a bankoknak, hogy csökken a nálunk szerzett nyereségük, de ettől még nem nekik van igazuk.

"csak sajnos egyik intézkedésük sem afelé mutat, hogy megoldják, hogy legalább a jövőben ne legyen szar."

Dehogynem. Amit gazdasági szabadságharcnak szokott nevezni, és amin a ballibek röhögni szoktak, az pontosan ezt jelenti. Hogy csökkentjük a kiszolgáltatottságunkat és a függőségünket. Nagy politikai veszteségeket is felvállalt a kormány ennek érdekében, ez egy teljesen nyilvánvaló és egyértelmű irány.

"az Erste jó pár bankfiókot bezárt és embereket küldött el"

Nagyon helyes. A Fehérvári úton például kb. 150 méterenként volt egy fiókjuk. Ennek a puccos irodának a fenntartását ki fizette? Mi. Bezárták? Nagyon helyes.
Az emberek elküldése nem öröm, de ez nem a produktív szektor. A piac pedig ilyen.

"Az IMF ennél sokkal kulturáltabb, minthogy ilyen módon kelljen neki üzenni. Le kell írni nekik hivatalosan, hogy mi a helyzet és kész. Ők úriemberek, akik értenek a szóból."

8)
Hány éves vagy, királyfi? Végsősoron mindenki az erőből ért. Vagy szerinted a két szép szemünkért majd visszafogják magukat, ha nem mutatunk erőt? Ugyan kérem.

Orbán tárgyalási módszerei az egyedüli módszerek eddig, amik sikerre vezettek. Igaz, a ballib kormányok meg sem próbáltak nemzeti érdeket védeni, nekik tökéletesen megfelelt az ország kiszolgáltatottsága.
De ha tényleg nem vetted észre, hogy mekkora nemzetközi sajtókampányok folytak már itt ellenünk politikai és más gazdasági ürügyekkel, és azt gondolod, hogy itt nem érdekháborúzik az ellenfél, hanem úriember, akkor nem tudom, hogy eddig melyik filmet nézted.
LMP: Háromkulcsos szja-t! Nagy örömmel olvastam az amúgy még sajnos mindig fideszhívő Mandineren, hogy a gazdagoknak kedvező, a költségvetésen elképesztő lyukat ütő, a nincsteleneket még nagyobb nyomorba taszító egykulcsos adó eltörlése lesz a demokratikus ellenzék első…..
Tartós Béka 2012.11.09 00:41:30
@wásztákhurwáh: odáig igazad van, hogy a devizahiteles valszeg messze érdemein felül jól járt azzal, hogy kimentették. Viszont az igazi kérdés ott van, hogy mi lett volna, ha nem mentik ki.
Szociális (és vele gazdasági) katasztrófa. Százezrek az utcán, hajléktalanul, akik aztán az állásukat is elvesztik, és az ő kiesett adójukat plusz beeső ellátásukat is a te (is) adódból kell kifizetni, kivéve, ha simán csak hagyod éhen dögleni az utcasarkon.
Magyarul a kormány választhatott, hogy ipari nagyot bukjon-e a kereső réteg, vagy csak kisebbet. És a kisebbik rosszat választották.
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Májusban az MSZP előjött stratégiai tervezetével a 2014-es választásokig, melyet Baloldaliság. Remény. Erő. címmel illettek. Keveset lehetett róla hallani, a sajtóban is csak egy Népszabadság-cikk született a tanulmányról. Ez nem is meglepő, mert alapvetően belső anyagról van…..
Óvatosan, tán kissé tartva az esemény kimenetelétől, érkeztünk a Milla által meghirdetett, Az örmény nép és a világ bocsánatát kérjük elnevezésű tüntetésre. Eleve már bajom volt az elnevezéssel is, na de ami a facebookos event felvezető szövegében volt, az már kiverte a…..
A BKK tenderen induló VT-Transmann után egy másik hazai tulajdonú magáncég is külfödi gyártású buszokat választott. Ennek kapcsán górcső alá vesszük a Magyar Buszgyártók Szövetsége elnökének kijelentéseit.   A BKK tendere kapcsán már láthattuk, hogy a…..
Én a Magyar Nemzettel és jobboldali barátaimmal szemben nem tartom rasszistának feltétlenül a Milla képét, amit Facebook oldalán posztol, és amin fuksszal és egy köteg tízezressel ábrázolja Orbán Viktort. De az biztos, a kép könnyen kelthet rasszista indulatokat, és valljuk be…..
Balavány György feltalálta a spanyolviaszt az ízlésesen augusztus 20. elé időzített posztjában, amiben arra igyekszik kíméletlenül rámutatni, hogy szadista testvérgyilkost ünnepelünk államalapítóként, nem pedig szentet; valamint hogy Magyarország sosem volt keresztény.…..
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
Tartós Béka 2012.05.02 17:40:27
@Nephin: de a székelyek már csak olyan bunkók, hogy magukénak érzik a székely himnuszt, amit maguknak írtak.
És az, hogy neked azzal van bajod, hogy a székelyeknek milyen a saját himnuszuk, egyedül a te súlyos pszichológiai problémád.
Burzsuj A vonatok Ferrarija 2012.04.30 13:30:00
A budapesti metrókocsikat gyártó Alstom megcsinálta a vonatok FerrarijátOlaszország olyan szempontból mindenképpen szerencsés, hogy társadalmának 20. századi közös tudatát nem katasztrófák sora, hanem olyan dolgok formálták, mint a jó foci, a divatközponttá válás, vagy éppen…..
Kertész Ákos Mohácsi Viktória nyomdokaiban nagy útra indult, el is jutott egészen Kanadáig, az ígéret földjére, ahol végre biztonságban, zaklatás nélkül élheti le hátralevő éveit egy fenyőerdővel körbevett, tó menti faházban, a kandalló mellett üldögélve. Adjon neki…..
Tartós Béka 2012.03.05 17:51:16
@adamis.ivan: amit mondasz, az kizárólag azoknak a szájából lehetne hiteles, akik tiltakoztak Kertész Ákos magyargyalázó írása ellen.
Aki liberálisnak (és melléje valamilyen rejtélyes okból értelmiséginek) gondolja magát, az CSAK akkor álljon ki most Kertész Ákos mellett, ha kiállt a genetikailag alattvaló magyarok mellett is. Aki nem állt ki, az nyugodtan vállalja, amit általánosítva kap, mert igaz rá.