Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PPJ

1400 bejegyzést írt és 1992 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Betiltották a reklámot, mert a karácsony lényegéről szólt - írja a Családháló 2016. december 26-án. Nagy-Britanniában azért tiltottak be egy karácsonyi reklámfilmet, mert úgy vélték, az „túl vallásos”. A filmecske mottója az volt: Karácsony Krisztussal kezdődik (Christmas begins with Christ). A…..
Di Caprio dokumentumfilmje az Özönvíz előtt, mely kapcsán beszélgettünk is a Petőfi Tv-n, és amely nov. 1-én így került fel a világhálóra: "Hogy minél több mindnekihez eljuthasson az üzenet, a National Geographic a teljes filmet elérhetővé tette világszerte több platformon is." jelenleg éppen…..
November 17-én Szlovénia vált az első olyan európai országgá, ahol az alkotmány részévé vált az ivóvízhez való jog, különösképpen kiemelve, hogy ezen erőforrás nem privatizálható. Forrás: Visegradpost.com - Slovenia inscribes the right to drinking water in her constitution Fordítás: GreenR A…..
Potom harminc évvel Csernobil nukleáris katasztrófája után, az erőmű elpusztult 4-es reaktorának maradványai végre lezáródtak, egy nagyívű mérnöki feladat eredményeként. Csernobil hatalmas "New Safe Confinement (NSC)" szarkofágját 327 méteren keresztül "gurították" összeszerelési helyéről a reaktor…..
Kulcsszavak: Isten, nép, tömeg, társadalomtudomány, globális elit, liberális elit, kettős-mérce, tömegmanipuláció, rejtett hatalom, mozgatottság, válság, világválság, külső természeti válság (ökológiai válság), belső természeti válság (tudatválság, elhülyülés), forradalmak, kommunizmus, öntudatlan…..
Leonardo Di Caprio és az Özönvíz előtt c. dokumentumfilmje volt a középpontban hétfő este a Petőfi TV-n. az "Én vagyok itt" című magazinban. Részleteket mutattak a közel 2 évig készült filmből és elemezték a benne felvetett kérdéseket. Vendégük volt Ürge-Vorsatz Diána klímakutató és Nagy Balázs…..
"Az agrár-környezetgazdálkodási programban sokan kötelezték magukat talajoltó készítmények használatára - számunkra nem kérdés az alkalmazásuk. De az, hogy melyiket válasszák, és miként vessék be, nekik sem mindegy. Mást tudnak ugyanis a baktériumok, az algák és a gombák, és egészen máskor kell…..
Az alábbi települési mintatervek médiareprezentációja világosan mutatja, hogy az ökológiai tematikum sem mentes az elhallgatásoktól, félrevezetésektől és szándékos támadásoktól. Ugyanolyan érvényű és egyaránt előremutató kezdeményezések egészen más színezetet kapnak. Vajon miért fáj a liberális…..
Kedves nagykörúti aszfaltbennszülött "zöldjeink" az Úrban, kommunista dédapák dédunokáinak mLMP-s és elemeLeMP-s elvtársai, valamint ti drága Sor(o)sközösség: örülünk, hogy így érdekel benneteket a >fa<. Képesek vagytok egy-pár tucatnyiért is görcsbe rándult gyomorral óbégatni: persze, hiszen…..
PPJ 2016.06.10 14:14:55
@IT jegyzet: pont azt, mint a többi - ebben a nagy véleményszabadságban...!
PPJ 2016.06.10 14:17:54
@erol: ne egyél annyi babot!
..
PPJ 2016.05.10 17:30:05
@kiskarácsony: Szia! 47°26'16.9"N 18°59'23.7"E
Nem "illegális", nyilvánosan megközelíthető, de mászni kell az alján, utána létra, és utána biztos láb és kézhasználat a tetején :)... A kilátásért viszont bőven megéri!
"A hibás vízkészlet-gazdálkodás folyománya, hogy nem marad víz a tájban: ez látszik a vegetációs időszakban és a szakmai helyzetjelentések is súlyos vízkészlethiányokról számolnak be. És őrült fontos, hogy a víz nem a kibiceknek vagy a bíbiceknek kell, hanem abszolút gazdasági és a teljes lakosságot…..
>>Úgy általában nem szoktunk aláírogatni, meg petíciózgatni, meg frakciózgatni, mert nem a mi műfajunk, de EZT BIZTOSAN NEM IS FOGJUK AJÁNLANI, HOGY ALÁÍRJÁK, MEG MI SEM FOGJUK. Érveink, ellenvetéseink: 1., nem releváns, hogy "demokráciában", hol szokott lenni a minisztériumok, meg a…..
" Még ha száz esztendeig is fog tartani a trianoni gonoszság, még akkor is csak Magyarországnak fogjuk nevezni a Kárpátok koszorújában azt a területet, amely ezer esztendeig a mienk volt, és feltétlenül a mienk a természettörvények következetességével./.../ A teendők legfontosabbika, a legelső, amit…..
Az alábbi videók megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk! Nem pusztán az életkori felnőttségről van szó, hanem a lelki-szellemi felkészültségről is, ami elengedhetetlen az alábbi videóalkotások befogadásához. Lényeges továbbá, hogy Az emberség kategóriájának…..
PPJ 2015.10.20 01:18:15
@ifsz: Szervusz!
Ismerem és magam is nagy >rajongója< vagyok, anno említettem is többeknek a humánöko mesterszakon! Írni kéne arról is! Nem azzal van szemléleti gondom, ha valaki a technológiában is meglátja a szépet és jót, hanem ha kritikátlanul technokrata, naiv techno-optimista.
Augusztusban a Cochin Nemzetközi Repülőtér lett a világ első olyan repülőtere, ami teljesen napenergiával működik. "Amit bebizonyítottunk a világnak, hogy egy repülőteret el tud látni a napenergia. Szóval, igen, ez egy büszkén vállalt eredmény." - mondja a vezető…..
A baloldaliság fő jellemzője, legyen az akár nacionalisztikus vagy internacionalisztikus, hogy nivellál. Nivellálni: szintre hozni. Ezt jelenti. Minden nivelláció lefelé ható nivelláció. Lent hozza egy szintre, mert különben emelni kell, és azt nehéz. Alul, egy szintre hozni - alul.…..
Amikor valaki a természet szeretetéből adódóan a középiskola után elkezd természet- vagy környezetvédelmet, természet- vagy környezetmérnökséget, ökológiát, humánökológiát tanulni egyetemi BSc majd esetleg MSc szinten, lehet, hogy nem azért tanulja meg mindezeket, hogy utána…..
Andy George, a "How to make everything" sorozat alkotójának legújabb >bekattanása< az volt, hogy a 100% kézművesség és önellátás címszó alapján, teljesen saját kezűleg előállított szendvicset ehessen. Ez mindössze 6 hónapjába és 1500 dollárjába került... A saját…..
Egyre nagyobb a nyomás Európán, hogy engedje be az elsősorban amerikai, genetikailag módosított élelmiszereket. A TTIP tárgyalásokhoz kapcsolódóan az Európai Bizottság arra készül, hogy feloldja a zéró toleranciát.  Kérdés, mit kap cserébe ezért az öreg kontinens, illetve…..
Megkértem Horváth Márk filozófus és Lovász Ádám szociológus urakat, hogy az alábbi videó kapcsán, ha gondolják, kifejtett gondolataikat szívesen közzé teszem ezen felületen is. A Veneratio.eu oldalt jegyző szerzőpáros a tanulmánnyal bemutatják Baudrillard elméletét, főleg…..
A városi gazdálkodás és annak ökológiai változatai robbanásszerűen terjednek. Ez egyrészt üdvözlendő, mert friss vért pumpál az aszfaltbennszülött balliberálisok bekövült agytekervényeibe, másfelől óvatosan kezelendő, mert hübriszhez, a városi ember alaptalan…..
Cecil az oroszlán lelövése óta tudjuk, hogy a világ ismét süllyedt. Nem fejlődött, nem evolvált, nem - horribile dictu - "felvilágosodott", hanem süllyedt. Az embertelen ál-természetbarát ál-zöld ál-latvédők hamarabb és hangosabban sírnak pusztán egy állatért, csak nehogy a…..
PPJ 2015.09.06 10:05:28
@midnight coder: köszönöm szépen!
Igazi gyöngyszem videóra leltem, melyben Bogár László közgazdász nem tudni miért, milyen kijelentés kapcsán, de - maradva a videó profán nyelvezeténél - szanaszét oltja Drábik János jogász újságírót. Elgurul itt minden, ami elgurulhat: röpködnek a milliárdok, mármint, hogy…..
PPJ 2015.07.31 12:09:41
@S=klogW: Egyetértek a második megállapításával! Az első mondatával is, és valószínűleg még így sem használtam elég idézőjelet, de tényleg nem kívántam "Bogározni"! Ha figyeli a GreenR blogot és annak youtube csatornáját, akkor láthatja, hogy elsőként és kizárólag vettünk fel a professzor úrtól olyan előadásokat, amik az ökológia, közgazdaságtan és humánökológia metszéspontjairól kiindulva fogalmaznak meg kritikát a jelen világrenddel kapcsolatban.

Íme:

Bogár László: "A globalitás létmódja, mint az emberi lét zsákutcája" (TIT stúdió - 2015.03.18.) www.youtube.com/watch?v=BptySK_BNxk

Bogár László: Tékozló Ország (TIT stúdió - 2014.10.22.)www.youtube.com/watch?v=zOwxY5gGX5w

Ha be tudja szerezni visszamenően, vagy ezentúl majd figyeli és veszi, nagyon ajánlom a Magyar Hüperión folyóiratban megjelenő Bogár László cikkeket is!

Üdv!
PPJ 2015.07.31 15:41:43
@Három láthatólag berezelt celebritás közepesen kic: Mondom - maradva a videó amúgy is vulgáris és profán nyelvezeténél. Egyébiránt: "ellenvéleményét súlyos szavakkal fűszerezve, vitapartnerének igazát fundamentálisan megkérdőjelezve" ha így jobban tetszik...
A HÉV vágány melletti tíz hektáros terület, egykori "horgásztó", majd autópiac, jelenleg az enyészeté. Mielőtt egy jól irányzott jobbegyenessel egy tájépítészekből és városrehabilitálókból álló szakmai csoport helyre nem állítja a területet, addig is, álljon itt eme…..
Kelt: 2015-ben, a Talajok Világévének, Sárkány (Szent György) havának, Föld Napján. Egy holdkóros kor margójára… Nem fogom sok körítéssel ellátni a mai főételünket, inkább az olvasóra bíznám a spirituális rágást és emésztést. Kezdeti támpontokként - az igazság…..