Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gamma21

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 (Státuszjelentés: eme rendkívül hosszú, technikailag is összetett hozzászólás megírása közben háromszor szállt el a böngésző. Még nem tudom, hogy a blog.hu-n fejlesztettek valamit, vagy a ma lejött 11 biztonsági frissítés egyike tehet róla,…..
8ker Csapolt 2010.10.06 16:08:00
Itt van az ősz, és ilyenkor már nem egy jó sörre ülünk ki a teraszra, hanem bevonulunk a fedett helyre. Hogy csapolni nem csak sört lehet, azt a megújuló Tavaszmező utcában láttam - egy új kávézó nyílt itt nemrég. ..
Józsefvárosba menni élmény. Volt. Ma is be-befordulok a Nap utcába, de hiányzik a régi para. Az a kellemesen bizsergető veszélyérzet, a settenkedő, de jóleső félelem. Amikor megtalál egy helyi vagány, vagy sértett polgárember. A kedélyes picsába-küldések. Itt…..
gamma21 2010.06.24 10:24:42
Hali Peti! Félre ne érts, romantikus, nyár esti szép írás, javára válna a kerületi PR-osoknak is, elősegíti az ideköltözést. Ugyanakkor no offenz, de mondd, te melyik kerületben laksz? Mert biztos nem a Józsefvárosban, és pláne nem a körúttól távolabb eső részben...

Akkor ugyanis nem írnál ilyet. Írói vénád van, pont olyan képet festesz a kerületről, mint 1.) az, aki valaha lehet, hogy itt lakott valamelyik utcában, de már rég nem, és most nosztalgiázik, vagy 2.) aki sosem élt itt, de egyszer végigment a Corvin mögött valamiért, és ilyet álmodott.

Én itt lakom születésem óta, és hidd el, nekem nem hiányzik a para. Persze, változik a környék, itt a Corvin-Szigony, meg a Magdolna-negyed program, épül a Sétány is, van felújított panelház, hotelek a Népszínház utcában, és tecsóekszpressz. Nekem kifejezetten tetszik a Futó utca környéke, az amiről írtál.

Ugyanakkor javaslok egy nosztalgiautat. Miután elhagytad a Blahán a Los Aluljaros-t, egy körsétát egy átlag, borongósabb napon, irány a Teleki téri piac. A bejáratnál köszönj az őrszemeknek, hátha kapsz zárjegy nélküli cigit, a városvezetés is azt szívja. Innen továbbhaladva bömböltesd nyugodtan az ájfonodról a zenét a huszonnyolcas vilin a Hungária körútig. Ha nem akarsz addig elmenni, akkor megtekintésre érdemes a Magdolna utca, hátha megkérdezik, "Mennyi az idő?" Ha nem, tekintsd meg a viszonylag rendszeres street fight bemutatót a Koszorú sarkon, melyet az asszonykórus kísér kánonban. Ezek után lehet, előjönnének rég hiányolt érzéseid. És akkor ez még a körúthoz közeli része a kerületnek.

Leszögezném, hogy ezzel a kis szösszenettel nem akartam senkit megbántani. Lehet, hogy csak én látom ily negatívan a dolgot, de gyerekkoromban történt itt egy s más, a kijelölt útvonalat az én tapasztalati görbém is alakította.

A bajom nekem nem az, hogy az átutazó, a régi, egykor szép és sokat látott homlokzatokon elmélkedő "kinnszülött" azt látja, hogy átalakul itt minden, épülnek a kockák, bezárnak a régi presszók, kínai büfék és parlagfüves foghíjtelkek nőnek a semmiből. Ez részben igaz is. Hanem az, hogy én nem látom, hogy itt az élhetőségért tenne valamit az, aki tehetne...