Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodoky

207 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt években nagy viharokat kavart kiszivárogtató oldallal kapcsolatban kétféle szélsőséges véleményt szokás hangoztatni. Szimpatizánsai szerint a Wikileaks információs szabadságharcot folytat a politikai és gazdasági hatalmasságok ellen, leleplezi sötét ügyeiket, ezért…..
Az atlatszo.hu oknyomozó portál működésének első hetében szemberkerült egy olyan dilemmával, amely végigkíséri a tényfeltáró újságírás egész történetét. Az újságíróknak jogukban áll titokban tartani információforrásaikat, ugyanakkor kötelességük igazat mondani, ha…..
A rendőrséggel szembekerült új tényfeltáró portál felhívással fordul az online közösséghez. Kattints, lájkolj, adakozz! Oszd meg és uralkodj!Támogatásokat az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. fogad a MagNet Magyar Közösségi Bank 16200216-00141891 bankszámlaszámán.Web:…..
Egy kedves olvasónk megosztott velünk néhány, az MVM által kitakart részt a jelentésekből. Ezekből az derül ki, hogy finoman szólva sem jár el jóhiszeműen az MVM, amikor üzleti titokra hivatkozva megtagadja a közérdekű adatok kiadását.>>> Adatigénylés vs.…..
Sávoly önkormányzata tavaly év végén belterületbe vonta a spanyol beruházók által félig elkészített gyorsaságimotoros-versenypálya 196 hektáros területét, majd januártól telekadót vezetett be, amely után közel 200 millió forintnyi adóbevétellel számol – nyilatkozta…..
A Szilvásy-féle kémügy és az Eclipse-ügy most nyilvánossá vált összefüggése visszamenőleg még érdekesebbé tesz egy 2009-ben kezdődött internetes rejtélyt, a titokzatos Eastcasablanca és Dryen blogokat, amelyek nyilvános hírforrások és titkosnak tűnő dokumentumok…..
bodoky Forrásvédelem élesben 2011.07.07 16:10:00
Az atlatszo.hu elindításakor számítottunk rá, hogy  az információforrások védelmére, anonimitására vonatkozó gyakorlatunkat a hatóságok előbb-utóbb megkérdőjelezik majd. Arra nem, hogy az oldal indulásától számított egy héten belül. Csütörtök délután…..
A mai napon elindítottunk egy civil watchdog kezdeményezést: az Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ a közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért fog küzdeni. Az atlatszo.hu a tényfeltáró újságírás és a civil aktivizmus eszköztárával…..
bodoky 2011.07.06 15:12:48
@tesz-vesz: van róla valamid? :)
bodoky 2011.07.07 10:37:50
@IQfighter: Tudjuk hogy nem száz százalékos az általunk ajánlott megoldás, de egyelőre ez van. Fejleszteni fogjuk, és nagyon várjuk hogy elinduljon az OpenLeaks és átvegye a submission platformot.
A lassan tíz éve tartó afganisztáni konfliktusban Magyarország 2004 óta vállal szerepet, eleinte csak támogató, később viszont már harcoló és különleges alakulatokkal is. Szlankó Bálint újságíró a Magyar Honvédség afganisztáni szerepvállalását dokumentálta…..
bodoky Egy éves a Bádogdob 2011.06.21 10:08:00
Tavaly ilyenkor indult közéleti-jogi háttérműsorunk a Tilos Rádión. Jubileumi adásunkban a büntetőeljárási törvény rapid módosításáról és a koncepciós perek ebből fakadó lehetőségéről beszélgetünk vendégünkkel, Bócz Endre egykori fővárosi…..
Minél fontosabb ügyről van szó, annál nehézkesebben ítélkeznek a bíróságok az energiaszektor cégeit érintő közérdekű adatigényléses perekben. A titkolózó állami vállalatok akár több évig is húzhatják az időt, az ítéletek pedig rendkívül változatosak, egymásnak…..
Szombat délután a Tilos Rádió Maraton 2011 keretében a Bádogdob stábja pusztapörköltöt főz vaddisznóból a Dürer Kertben (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.). Gyertek el és támogassátok a Tilos Rádiót.Bádogdob - a Tilos Rádió (FM 90.3) közéleti-jogi háttérműsora,…..
Specialitása: oknyomozás és tényfeltárás. Elismerések: Pulitzer-emlékdíj, Soma díj, Minőségi újságírásért díj. Szerkesztősége: nincs. De mi ennek az oka? Vajon milyennek látja Magyarországon az újságírást?>>> A Média Műhely Bodoky Tamást kérdezte ..
Az ötlet gazdája Demény Pál amerikában élő demográfus, Magyarországon a Fidesz vetette fel a Demeny-voting ötletét. A demokrácia története során folyamatosan bővült a választásra jogosultak köre, mára a gyermekek az egyetlen olyan széles társadalmi csoport, amelyet kizárnak a…..
Minél fontosabb ügyről van szó, annál nehézkesebben ítélkeznek a bíróságok az energiaszektor cégeit érintő közérdekű adatigényléses perekben. A titkolózó állami vállalatok akár több évig is húzhatják az időt, az ítéletek pedig rendkívül változatosak, egymásnak…..
A mai műsorban egy asztalhoz ültetjük a Fidesz és az LMP Gergely keresztnevű frakcióvezető-helyetteseit, és a kormányváltás óta eltelt évet fogjuk értékelni velük. Terítéken egyebek mellett az új alkotmány és a médiatörvény, de azt is megpróbáljuk kideríteni, milyen…..
A mai műsorban az új alkotmányról, valamint a fülkeforradalmi alkotmányozás módja és tartalma körüli vitákról lesz szó. Vendégeink lesznek Fülöp Sándor, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa, Istvánffy András az új alkotmány megsemmisítését célzó…..
Elfogásuk óta a romagyilkosságok gyanúsítottainak titkosszolgálati megfigyelésére, kapcsolataira is fény derült, de a vádirat ezt egy szóval sem említi.>>> A titkosszolgálat figyelte a gyanúsítottakat (Mindennapi.hu, 2011. április 15.)Az ellentmondásos vallomások és a…..
Hetesi Zsolt fizikus, a globális energia-, és erőforrásválságra specializálódott Fenntartható Fejlődés és Erőforrások kutatócsoport vezetője négy évvel ezelőtt egy elemzésben azt jósolta, hogy „ha az olvasó 1960 után született, nagyon jó esélye van rá, hogy erőszak,…..
Az ügy előzményeként egy ciprusi offshore cég, az Aquifex Ltd. 2007-ben az osztrák Meinl Bankon keresztül 6,35 millió eurós befektetési kölcsönt kapott az MVM-től.>>> Az MVM-ügy XIII. (Élet és Irodalom, 2011. április 1.) ..
 Az önkormányzat finanszírozta a korábbi városvezetést támogatók rágalmazási pereit, a rendőrség szerint bűncselekmény nem történt.>>> A nyomozás furcsa vége, Mindennapi.hu, 2011.04.01. ..
bodoky Offshore-ügyek a Postánál 2011.03.24 09:47:46
Az LMP által kifogásolt 1,8 milliárdos, pályázat nélküli postatenderen győztes cég tulajdonosa ugyanarra a ciprusi címre van bejelentve, mint a Gyurcsány-Bajnai-éra a Fidesz által sokat kárhoztatott offshore-lovagjainak ciprusi cégei.>>> Bajnai cégeit is ide jegyezték…..
Barriers to reporting on corruption are numerous. Pushing past them can be risky, especially in countries where powerful interests are entrenched in business, media organizations, and government. Arrest. Legal action. Forced exile. Threats. Murder. Journalists face such dangers where the fear of…..
A mai műsorban ismét a sajtószabadság témakörével foglalkozunk a nemzeti ünnep alkalmából. Jogosak-e a külföldi kritikák vagy itthonról szított támadás érte az országot? Elfogadható-e a módosított médiatörvény, az internetes és nyomtatott sajtótermékek hatósági…..