Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m:a.l.p.

14 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Kibaszott egy Balkán 2010.07.29 16:32:00
Szégyellem, hogy ebben a városban élek. Szégyellem, hogy megsértem a derék Balkánt, hogy hozzájuk hasonlítom ezt a várost. Szégyellem, a bennünk élő köcsög, lehúzós, átbaszós cigánymentalitást. Szégyellem a látványt a Keletiben, ami a szerencsétlen turistákat fogadja, akik…..
m:a.l.p. 2010.07.30 15:21:55
Nemolvastam végig a kommenteket, viszont remek saját tapasztalatokat tudok megosztani, mivel több, mint egy évig szuvenírsopposként kerestem a kenyerem, hogy az egyetem mellett azért valamit enni is tudjak. Az áraink elég korrektek voltak, bár azért 400HUF félliter vízért elég pofátlan, mégis sokan jöttek és vették, volt, hogy valaki 4 liter vizet vett 3200ért, na az durva. Leszarták kb. Akin látszódott, hogy ránézésre jógyerek, azt egyből küldtem át az Október6ban lévő éjjelnappaliba, mondván, ott azért mégis olcsóbb. Egy év alatt egy ember sokallta ezt az árat. Tapaszalataim szerint a legtöbb turista, aki idejön az azért jön, mert kurva olcsónak talál mindent. Egészségesen működő férfiként elég sok külhoni asszonnyal szűrtem össze a levet, akik mind oda meg vissza voltak, hogy milyen szuper hely ez a város. Én mondtam nekik a hátulütőket, meg hogy vigyázzanak, mert sokan átbasszák őket, de ők már vagy informálva jöttek ide, vagy én okosítottam ki őket. Egyébként szerintem a videó kifejezetten a gyanútlan, hülye külföldiek szemszögéből mutatja be a világunkat, de a belváros és a keletialuljáró azért elég szélsőséges helyek. A paprika-kolbász-matyóhimzés háromszöghöz meg sztem annyit: szuvenrisoppokban a világ minden részén a gagyit lehet venni, mindenhol megtalálható a helyi paprika-gulyás-matyóhimzés, ott azt kapja az ember. Mellesleg vicces összehasonlítani a Váci utca árait a Bazilika környék árakkal, a Váciban minden +50%. Magántaxiba meg üljön az, aki elég hülye.
Bréking nyúz – a narancsuralmi rendszer bevezetésének következő lépéseként immár az Alkotmánybíróságot is a Fidesz kívánja delegálni.Hát a feleségem kétharmada nem kéne...!?Belátom, hogy ha én lennék a forradalmár, akkor fenemód bosszantana, hogy…..
A Propellerhead radikálisan új hangrögzítő-keverő-stúdió szoftverjét, a Recordot (itt írtunk róla) szeptember 9-ig teljes egészében ingyen használhatja bárki, aki letölti a weboldaláról. A szokatlan szerkezetű, vadonatúj logikájú szoftver elterjesztésére jó módszernek…..
m:a.l.p. 2009.08.19 00:11:50
@Peter Faith: Egyetértek veled, a többiekkel meg nem. Mégpedig: tényleg vicces ez a FL Ableton vs Reason dolog. Reasonnel kezdtem, aztán FL, Ableton, majd vissza Rezsőhöz. Egyszerüen jobban tetszik, nemkell millió Vstt vadászni mindenfelől, a meglévő készletet is lehet megfelelően használni (mind hangkészlet, mind önnálló tekergetés eredményez jó hangokat), csak rá kell érezni. Lehet annyira régen még nem "bohóckodok", hogy zavarna a dobozhang (hangrendszerem mondjuk úgy kielégítő: dj keverő+hifierősítő+orionRumba fedőnevű hangfal /hs230 asszem/+sennheiser füles), tehát elvileg kikéne jönnie ha szarul szól. Eleinte persze nemvolt jó a hangzás, de ha az ember pepecsel vele, akkor mindent meg lehet oldani.
A recordot mindenképp felrakom, márcsak kiváncsiságból is. Aztán lehet lehúzom. Majd meglátjuk.
Úgy tudni, Al Capone maffiafőnökre annak idején nem tudtak rábizonyítani egyetlen gyilkosságot sem. Azonban egy idő után mégis sikerült a hétpróbás gazembert börtönbe csukatni, mégpedig adócsalás miatt. Megértem én, hogy a Kuruc.info szabadon gyalázhat, sértegethet,…..
m:a.l.p. 2009.07.18 02:31:56
Néha (mint például most is) elolvasom a hozzászólásokat egynémely blogon. És ilyenkor jövök rá, hogy miért van az, hogy a belem kifordul a szélsőjobboldaliak véleményétől. Basszátok már meg, de tényleg. Valaki leírja a véleményét, mégha faszság is, de megteheti. Ti is megtehetitek, végülis meg is teszitek, és ettől röhög rajtatok az ország értelmesebb jobb és bal fele.Ezt ugyanakkor rendkívül találékony, de gusztustalan módon cáfoljátok meg, ti. az általatok képviselt nézetekkel ellentétseket valló emberek 1. zsidók 2. zsidóbérencek 3. nemzet és hazaellenesek 4. szdszesek 5.gyurcsányisták. 6. bajnaisták. Mónika sót néznek, győzikére recskáznak, és mindenbizonnyal valami panelházban laknak, vagy ha nem, akkor újgazdadok és budán, de semmiképpen sem a nemzet részei. Ettől a faszom kivan, mert én pl egyiksem vagyok, csak egy magyar gyerek a fővárosból. Kikiáltjátok magatokat Az Egy Igaz Magyarság letéteményeseinek, a többi xmillió ember, az meg ebbe a képbe nem fér bele. De miért? Megállás nélkül azt hangoztatjátok, hogy nincsenek érvei az ellenoldalnak, de nektek vannak? Én speciel egyről sem tudok. Szóval egy érvet kérnék, ami, márha lehetséges, akkor ne az legyen, hogy MEREZEKSZÉTBASZTAKITTMINDENT, mert ez tény, ugyanakkor azért az is kellene, hogy ha ti jönnétek, akkor majd mi lenne, mert én speciel azon a demagóg faszságon kívül, hogy hát rend bazmeg, mást még nem hallottam. A kurucinfó egy szennylap, ahová nemcsak az én véleményem szerint irnak azok az emberkék, akiknek sekélyes tudása és műveltsége nem tette lehetővé, hogy hosszabb távon valamely viszonylag szélesebb körben (el)ismert médiumban szerepelhessenek, és ezért az akkorttájt éledező széljobb fórumokon gyűjtöttek maguk köré híveket. Ti ezeknek a körülbelül 60-70 éve lejárt eszméknek a rabjai vagytok, amikért nagyon sajnállak titeket.
m:a.l.p. 2009.07.18 10:29:04
@Tom Bobb: megint egy olyan vélemény ami kimerül abba hogy a cigány nem dolgozik meg lökdösődik meg agymosott mindenki? felvásároljuk az országot: egy országot nem lehet megvenni és ugytudom a probléma továbbra sem az hogy valaki tényeket állít márha amit állít az az hanem az hogy azt hogyan teszi kommunizmusba nem ragadhattam asszem mert csak két évet töltöttem benne szóval max amit a törikönyvből meg a kurucinfóról tudok róla annyit tudok cigányhír már velem is esett meg mégse azt tartom megoldásnak hogy akkor verjükösszenyírjukki jobbik programját olvastam de asszem inkább ne
album Sorozat- Evolúció 2 2009.06.25 19:00:00
Dubstep Allstars vol 3. 2006. Kode9 keverte, SpaceApe szövegelt rá. 28 darab szerzemény elegye, átlag másfélperces váltásokban. A korábban már alaposan kivesézett albumoknál egységesebb, átgondoltabb válogatás ez, a szelekció hallgatása során az összes létező féle alfajta…..
album Sorozat- Evolúció 1 2009.06.24 18:41:00
Meglepő és mulatságos, és megintcsak meglepő módon útjára eresztek most egy szappanoperát, ami az általam oly nagyra, néha kevésbé nagyra, de azért becsült zene életrajzaként (evolúciós útikalauzaként) is felfogható. Az elkövetkező 3 napban (ismét) a dubstep szerelvényére…..
A cikk közepén található képet nézegetve lehetett volna a bejegyzés címe: "Mi látható a képen?" is. Ám sajnos a képen látható dolog nem képzi vicc tárgyát, ezért ma nem játszunk. Aki még nem találta volna ki, mit ábrázol a fotó, annak elárulom: A József Attila…..
m:a.l.p. 2009.06.18 18:02:00
Hello. Tipikus mindkét felfogás, ugyanakkor mindkettő védhető is, bár én szerintem egyikőtőknek sincs maximálisan igaz, de gondolom nem is az én vélemény fog bárkit meggyőzni. Akik a "letörnémakezétazösszesilyennek" álláspont híve: ahogy az ellentábor is kifejtette, azért nem mindegyi grefitis tahó paraszt, aki mindent összeszarik a mocskával, igenis van művészi értéke egynémely munkának, de ugye ezen mentalitás híveit ez nem izgatja, ami igazán kár. A "tegelésnek" igazán nincs semmi (művészi) értéke, ugye USA-ban a bandák üzengettek, jelöltek területet ily módon, ennek ugye itt szerencsére nincs háttere, ne is legyen, nálunk szimplán hülyegyerekek csinálják, akik eközben lehet, hogy maguk is a művészetet horzsolgatják. A grefitit elfogadóknak, mint pl nekem is, azt az elméletet sikerült elfogadnom, hogy ez egy olyan Művészeti ág, amit tulajdonképpen a városi élet saját maga termelt ki magából. Sok-sok ember egyhelyen, akik közül néhányan, akik mondhatni a társadalom nem épp túlképzettnek mondható rétege, bandákat alapitanak, mert a tagok személyében sok a közös (ugye a városban annyi ember van, hogy könnyebb megtalálni az azonos érdekekkel rendelkező társakat: például drogüzletek, kruvafuttatás, satöbbi), megjelölik a területüket, hogy a többi tudja, hogy meddig "van biztonságban". A jelölések egyre bonyolultabbá válnak, stílusosabbak, szebbek lesznek, míg végül eljutunk egy olyan jellegű dologig, amit már nem lehet 100%osan elítélni az eredeténél és a jellegénél mondván, nem művészet, de közben azért lehet érezni, hogy ez mégis több, mint a szimpla rongálás, bizonyos esetekben. Más esetekben az egész nem más, mint önmagukat művésznek képzelő hülyegyerekek utcaképrombolása, rongálás. Sajnos ebből van több, és aki ellenzi ezt, annak igaza van. Mert senkit nem lehet arra kérni, hogy vazz menjél ki a vasútsorra, ott aztán látsz szépeket, ellenben a városban, ahol többet lehet a jellegtelen dolgokkal találkozni, nos ott többet is talállkozik vele, és ez idegesíti. Tehát szerintem a lényeg az volna, hogy egyrészt válasszuk ketté azt, amit művészetnek lehet tekinteni (ugye a maga idejében Van Goghot sem tartották senkinek, csak egy félnótásnak, és Picasso is kapott hideget-meleget), és ezeknek biztositani lehetne pl olyan falfelületeket, mint amik a vasút mellett vannak, amik senkinek sem tetszenek szürkés, esetleg vakolat nélkül, félig szétrohadva. Van erre példa, a világ számos városában, ahol felismerték, hogy van, és tenni ellene nem lehet semmit, de van megoldás is. (pl Berlin, Lisszabon, London, Prága és ha jól tudom Budapesten is van , csak nem elég). Másrészt meg azok, akik vandálok, nos azokkal megvannak a büntetőjogi szankciók... Köszönm a lehetőséget.
Mély megdöbbenéssel olvastuk Tóta W. Árpád istenkáromló pünkösdi írását. Ezer és ezer írás közül is felismerem ezt a hangot. A hangot, mely a feneketlen sötétségből érkezik, hogy megrontsa testvéreink ártatlan, szűzies lelkét. Igen, Tóta W. a sátán hangján szólt! Nem…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
m:a.l.p. 2009.06.01 15:05:46
Szerintem sokan azt nem fogják fel, hogy itten az a "tényálladék", hogy van egy amugy ábszolute keresztény ünnep, ami pirosbetűsként manifesztálódik a naptárban, és a 19%-nyi illetékesen kívül bizony sokaknak halvány fogalma sincs, hogy ilyenkor miért nemkell munkába menni reggel, ellenben a többi keresztény(ek által átemelt) ünneppel, amit sikerült világi tartalommal feltölteni, hogy mások (81%) számára is értelmezhető legyen. A (független) Kossuth Rádió Budapest ma reggel/délelőtt folyamán, valamint tegnap is azon elmélkedett, élcelődött, hogy a zembereknek púja sincs erről az egészről, és óde szomorú, a szállodák/panziók/hotelek vezetői pünkösdi akciókat hirdetnek, úgy, hogy köze nincs a pünkösdhöz, és ez milyen aljas dolog, vásárló megtévesztése, fogyasztóvédelem stb. Ha valaki Csíksomlyóra megy, akkor szive joga, menjen, EU, vallás, Magyaroknagyasszonya, nemzavar. Akinek elég a sör meg a virsli ődolga. Aki otthon ül és internetezik az is megteheti ezt. Pusztán elgondolkodtató, hogy ugyanakkor ezen megy a vita itten, hogy kereszténygyalázás vagy sem, amikor tudvalevőleg minden ünnep, ami egyházi, annak valamilyen ősi változata ismert, amik ugye valamihez kötődtek már régebben is, és milyen érdekes, hogy az Egyház tottál más tartalommal töltötte fel, és évszázados diktatúrájának alkonyán mégis kezd visszatalálni az eredeti jelentéséhez.
A nyolv évvel ezelőtti egy hónap politikai eseményei között is sok érdekes akadt. Megtudhatjuk, hogy egy "felfüggesztett börtönbüntetésnek" a fideszes vezető szerint nincsenek konzekvenciái. Visszaemlékezhetünk, hogy milyen luxusvonatozás járt a polgári, plebejus,…..
m:a.l.p. 2009.05.30 13:55:03
Fideszékkor sem volt olyan hüde jó. Most sem olyan hüde jó. Kinek a pap kinek a papné. A baj forrása az, hogy mindkét vezető politikai erő (és elvakult támogatóik) számára a fennmaradás valamint a mármár vallásként kezelt politikai hitvallás fenntartása ellehetetleníti az objektív gondolkodásra való képességet. Ezt ugye a legkönnyebben úgy tudták elérni, hogy csodálatos ellenségképeket kreáltak (fujjorbán/nácik, fujjgyurcsány/komcsik). Ezen egyik oldal sem képes túllépni, Sem a Fidesz, Sem az MSzP, a változás maximum abban érezhető, hogy időnként - elkerülvén a szóismétlést - újabb "szinonim" szavakkal váltják ki a már elkopott jelzőt. Ez sokuknak nem tűnik fel, besz.pják, ha így tetszik és ettől tényleg sz.rnak a tényekre, sz.rnak mindenre, csak az a lényeg, hogy bünhődjenek, meg büdösnácik. Elfelejtik, hogy 8 éve mik voltak, ha egy - a fentihez hasonló - írás foglalkozik a témával, akkor a korábban általuk használt módszer már szánalmassá válik. Elfelejtik, hogy 7 éve mik mennek ebben az országban, és az általuk korábban sokat szidott eszközöket felhasználva lesüllyednek arra a szintre, amit korábban szánalmasnak minősítettek. Aki rühelli a Fideszt, az mocskos kommunista agymosott balliberális gyökér. Aki rühelli az MSzP-t, az mocskos fasiszta agymosott (szélső)jobboldali gyökér. A nagy kérdés az, hogy aki az ÖSSZES LÉTEZŐ POLITIKAI ERŐT rühelli, na ő akkor micsoda????
album Ajnár:VRSLP007 2009.05.23 17:41:00
A mesterek leszálltak közénk ismét, és mágikus böffentésüktől lett hangos a galaxis. A borító láttán nemsokra számítottam (ennél még az előző album külleme is egy fokkal gusztusosabb volt), aztán megláttam, hogy 12 szám található rajta, és kezdett összeomlani a…..
album Hurrá 2009.05.17 17:12:00
Eljött a nagy nap, Ma A Lusta Piperkőc ír. Ilyen idén még nem volt. Történelmi pillanat. Örvendj, Nép! Nade elég az öntömjénezésből, vegyük komolyan a dolgokat, ha már eddig nem. Caspa producer úr abszolúte friss albumát sikerült beszereznem a napokban, gondoltam megosztom…..
BEG B Rómer ház - Reggae Club 2009.02.08 01:18:00
tegnap előtt partynak indult a nap,vagyis már előre elterveztük,hogy megnézzük mi lesz lent a Rómerben.De előtte volt még elintézendő dolog.G Rushhal találkoztam Üvegesen,hogy jöjjön el velem wc pumpát venni,mert foglmam sincs hol lehet kapni.Manna abc kilőve,mindegy de legalább…..
Magyarkodó blog Az abortuszról 2008.11.25 17:15:00
A blog megindulása óta talán ez volt az egyik legnagyobb vitákat kiváltó téma. Úgyhogy ebben a cikkben az abortuszról lesz szó, részletesen kifejtve észrevételeinket. Keresztény emberként először is a következő alapelvből indultunk ki: „Minden emberi lényt, mint személyt,…..
album Peace Orchestra 2008.12.20 10:09:00
A Kruder+Dorfmeister páros egyik felének, kvázi önálló produceri tevékenységéről már esett szó a blog virtuális falain belül (Tosca), most szeretnék Peter Kruder úr teljesen önálló projektjéről ejteni pár elismerő és ajnározó szót. 1999-et írtunk amikor stúdióba…..
album Tizedszer 2008.12.19 10:37:00
Kedvenc nuelectrojazz válogatásunk kiadója rendes volt idén is, úgyhogy tényleg kaptunk új lemezt (idénre is). Akiknek bejöttek az eddigiek, azoknak ez is nyilván tetszeni fog. Hallgatás közben azért néhány apróbb különbséget észrevehetünk. Számomra mintha kicsit több…..
album Objects for an ideal home 2008.11.22 10:08:00
Ahogy a nagysikerű filmekkel is szokás, kerek 10 évvel a megjelenést követően Opiate (aka. Thomas Knak) kiadta első albumának "feljavított" változatát. Azért az idézőjel, mert azon sokminden javítanivaló nemvolt, úgy volt tökéletes, amilyen volt,…..