Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ds9

0 bejegyzést írt és 254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eredeti Star Wars trilógia a megkerülhetetlen alkotások közé tartozik. Annak ellenére, hogy rengeteg műfajból és azok stílusjegyeiből merített, mégis a mai napig képesek a saját lábukon megállni és a filmtörténet fontos elemének lenni.  ..
"Rémregény, amelyhez fogható Magyarországon az utóbbi évtizedekben nem történt" - így minősítette a Magyar Nemzet 1980. február 26-án a Soós Lajos és társai által elkövetett gyilkosságsorozatot. A nyomozás méretei egyedülállóak és elképesztőek voltak. Soós kivégzése után 13 évvel árulta el Valenta…..
Az amerikai elnök még 2012-ben írta ezt ki a Twitterre: I never fall for scams. I am the only person who immediately walked out of my ‘Ali G’ interview — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 30, 2012 Ami szép és jó, de nem igaz. Mert ugye itt fent az áll, hogy Nem dőlök be az…..
ds9 2018.08.24 19:18:45
@Totes Oner: Mármint, hogy mi az a másik dolog, amiben Trump hazudott ? Ilyet nem lehet mondani, mert nincsen másik dolog. Statisztika szerint mindennap hazudik vagy hétszer, amióta elnök. Konkrétan mindenben hazudik, mindenről. De természetesen nem kell ezt elhinni. Mi akik nem állítjuk magunkról, hogy stabil géniuszok vagyunk, valószínüleg tévedünk.
comment:com Szevasz, Carl! 2018.02.27 07:07:15
A The Walking Dead az én személyes Stockholm-szindrómám, a sorozat, amit az "istenbizony soha többé" kategóriába legalább négyszer soroltam be, és komolyan tartottam is magamat ehhez legalább (és legfeljebb) két epizódon át. Aztán csak néztem tovább, nem tudom miért, komolyan, sokszor kerestem már…..
ds9 2018.02.27 11:19:40
Én nézem, de én úgy vagyok vele, ha már elkezdtem.... Általában az érdekel, hogy mit lehet ebből kihozni, a karakterek érdekeltek, érdekelnek. Mondjuk azt el kell ismerni, hogy néha átmegy egy brazil szappanopera gyorsaságába, értem ezalatt, hogy 10 perc = 30 perc.

Nagyon ritkán adok fel sorozatot, most így fejből kettő, Bones, mert egyszerűen már nem bírtam elviselni Temperence Brannen-t (A Walking Dead-ben hozzá képest minden szereplő szinészóriás és mindenki jelentős személyiségjavuláson megy keresztül, ami neki 10 éven keresztül sem sikerült) és az NCIS:L.A., ott egyszerűen úgy éreztem, hogy nem szól semmiről.

A Walking Dead-ben a szereplők nagy része, főleg Rick, az adandó alkalmak cca. felében igen szar döntést hoz, de igazándiból, a létező emberek nagy része is az életében igen sokszor igen szar döntést hoz (kivéve Donald Trump, mert ő nagyon okos).

Én az első résztől azt hiányolom, miközben folyamatosan kaját és felszerelést keresnek, hogy egyik sem akart elmenni egy Home Depot-ba (amerikai Praktiker), amit (minden jel erre mutat) nem fosztott ki senki és vett volna jelentős mennyiségú betont, maltert, téglát, oszt betonfal, dupla téglafal, ami zombi be nem megy. Még az eszes építész Alexandriában is több ember magas fém falakat csinált (szerintem tök szar megtámasztással, A zombi nem mászik, elég egy 2 méter magas beton, vagy téglafal. Na ilyen döntést sosem hozott senki.

Mondták nekem ugyan, ha valaki ilyen döntést hozott volna, nincsen sorozat, de az ember álmodozásra született .o)
ds9 2018.02.27 11:23:07
@ds9: A börtönkorszakban is elmehettek volna betonért, tégláért ( a Home Depot országos, van Georgiaban is) és akkor nem a szar kerítésen keresztül kellett volna zombikat szurkálni fémrúddal és döbbenten nézni, amikor a kerítés (amin egy gyerek is átmegy) beszakad.
Amikor évente 500 saját gyártású, forgatókönyvalapú tévésorozat készül évente Amerikában, akkor nincs értelme csodálkozni azon, hogy újrafeldolgozással és trendmásolással van tele a kínálat. Az Amazonra került, de eredetileg az angol Channel 4 rendelése alapján készített Philip K Dick's Electric…..
ds9 2018.02.04 16:28:33
Azért a Felejtés bére (angolul Paycheck, novella címe ugyanez) Ben Affleckkel és Uma Thurmannel, Paul Giamattival és a Screamers (magyarul az Elhagyott bolygó, novella címe Second variety) Peter Wellerrel is Philip K. Dick alapján készült.

Azért írom, hogy alapján, mert jórészt alig van olyan Dick novella (majd mindegyik film, egy novellából van átírva, kivéve a Blade Runner és a Kamera által homályosan) amelyik emlékeztetne a belőle készült filmre.
Mert a Total Recall, a Minority Report, a Next, a Paycheck, a Screamers, a Sorsügynökség, etc, baromira nem arról szól amiről Dick írt.

Egyetlen kivétel van (ami a felsorolásból ugyancsak kimaradt): Imposztor, Gary Sinise-el és Madalaine Stow-val, na az majdnem szóról szóra az eredeti Dick novella (a közepében, mégis filmről van szó, van egy rövid jelenet, ami a novellában nincsen, de egyébként, a film követ mindent majndem szó szerint.

Az Electric Dreams, nem kidolgozatlan Dick novellákat dolgoz fel, hanem Dicl novellákat, ezeket ő így írta meg. Jelezném, Dick zseniális regényeket írt, bár a regények (fenntartva, hogy egyszerűen elképesztően jók) néha a regény közepén elkezdenek másról szólni és a befejezés sem mindig 100%-os.
DE. Dick novellái az elejüktől a végükig, konzekvens, korrekt koherens darabok, piszok jóé vannak megírva, néha konkrétan döbbenetesek, a befejezésük pedig több esetben elképesztően meglepő és letaglózó (pl. Imposztor)

Tehát nem kidolgozatlan Dick novellákról beszélünk, hanem Dick novellákról. Azon lehetne vitatkozni, hogy miért pont ezeket kellett megcsinálni, de ezeket csinálták meg.
Pl. a K.O.A. (Kill all others) eredeti címe, The hanging stranger, teljsen át lett írva.
Igazándiból a sorozattal kapcsolatban azt lehet mondani, hogy vették az eredeti Philip K. Dick novellát aztán vagy átírták vagy nem.

Mondjuk a több mint 120 Dick novellából lehetett volna ezeknél ( fenntartva, hogy a feldolgozottak egy része eredetiben is jó) sokkal jobbakat is találni.

Magyarul az Agave adott ki, két Dick novelláskötetet, az egyik a Lenn a sivár Földön, a másik a Megint a felfedezők címet viseli. Van még egy novelláskötet, amit előbb adtak ki, a Minority report film megjelenése körül,. Mivel az egy novella, ezért a könyvben van még vagy 7-9 másik Dick novella is.

Ha ezeket valaki elolvasta (minimum) utána tud hozzászólni, sajnos Dick sokkal jobb mint ez a sorozat, de ez a novellaválasztáson is múlik, remélem a második évadra jobb alapokat választanak.

Igazság szerint az, meg, hogy egy sorozat amolyan antológia sorozat nem jelent semmit, az új Outer Limits (amit itthon a Viasat adott) minden része már szereplőkkel futott, mégis baromi jó volt, majd minden epizód.
ds9 2018.02.04 19:51:08
@Sanko13: Isten kilencmilliárd neve. na az nagyon ütős, ha jól emlékszem, az egyk Asimov antológiában is benne volt, és Asimov azt írta, hogy a novella utolsó sora, a világirodalom, talán egyik legjobban és legszebben megírt sora. .o)

Javasolnám Asimov saját novelláját, ami szerintem megmutatja, hogy ezek az arcok (Asimov, Dick, Clarke ) nagyon tudtak írni, akár regényről, akár novelláról volt szó ( az írókat, sorrendileg az én preferenciám szerint raktam egymás után).

Asimov novellája, "Az utolsó kérdés", ez Asimov kedvenc novellája, azok közül, amit ő írt.

Nekem (hasonlóan, mint a Clarke novella esetében) a végén leesett az állam, és azt mondtam (mint a Clarke novella esetében), hogy nem tudom felfogni, hogy ilyet hogyan lehet írni, mert annyira kibeba---tt jó.

Link:

users.atw.hu/asimov/downloads/Encyclopedia%20Galactica/10.%20k%C3%B6tet%20-%20Encyclopedia%20Galactica%20Alternativa/2.%20Nine%20Tomorrows/07.%20Az%20utols%C3%B3%20k%C3%A9rd%C3%A9s.pdf
A Netlflix ügyvédjeinek állítólag eléggé fáj a fejük azóta, hogy megtudták: a sorozatos zaklatással vádolt Kevin Spacey kirúgása a House of Cards mellől alapvetően a jelenleg éppen forgatás alatt álló hatodik évad sorsát is megkérdőjelezi. Amikor ugye kiderült, hogy a főszerepet alakító Spacey…..
ds9 2017.11.17 10:46:57
@Womb Raider:
@Womb Raider:
"Elég lett volna annyit írnod: vannak egyenlők és még egyenlőbbek....Allen, Weinstein, Polansky, Szekely, Hoffmann, Rattner"

A jog is különbséget tesz rablógyilkosság és bolti lopás között. Weinstein nőket erőszakolt meg (ahogy példál tette Bill Cosby is, miután valamit kevert az italukba). Ez azért elég súlyos.
Spacey necces, mert egy csomó helyen rámozdult férfiakra, fogdosta őket, erről egyre több eset lát napvilágot, tényleg egy részeg pasin furulyázott (nagy művész azt is tud), jó ezt valaki mondja, de tételezzük fel. De, legalábbis jelenleg úgy tűnik, hogy nem erőszakolt meg senkit (a furulya nem tudom minek számít).
Woody Allen érdekes kérdés, mint írtam, nagyon sokan úgy gondolják, hogy Mia Farrow így akart bosszút állni Allenen, hogy a kiskorú lányát betanította erre a dumára. Ugyanis, ha ez megtörtént volna tényleg, akkor talán a rendőrségnek nyomozni kellett volna, de ilyen sosem volt.
Szerintem inkább az volt a cél, hogy "aput" megutáltassa a többi gyerekkel, főleg az édesgyerekével Ronan Farrow-al (akiről persze néha megy a pletyka, hogy nem is Allen fia, hanem Sinatráé, de tessék csak megnézni szemüvegben, azért az nehezen hihető, hogy egy ember egyszerre hasonlít Allenre és Sinatrára).
A célt egyébként Farrow elérte, a köztudatban sokaknak Allenről a pedofília jut eszébe, meg hogy a saját lányát vette el, pedig nem a saját lánya, nem is ő fogadta örökbe és nem is volt kiskorú, sőt több volt mint 16 (írtam szerintem több mint 18), amikor a kapcsolatot kezdték.
Az egy esetet leszámítva, amit a sértett Farrow talált ki (szerintem, és nem csak szerintem), ami azért csak ugyancsak elég gáz, hogy valaki rávesz egy 7 éves lányt arra, hogy miket mondjon, ezzel valószínűleg örökre megnyomorítva azt, ethát ezt leszámítva, soha semmilyen más ilyen jellegű eset Allennel kapcsolatban nem merült fel.

Polanski más tészta, arról a lányról, aki miatt az ügy lett tényéeg nem tudta, hogy 14, de most nem akarok utánanézni, de ha jól emlékszem, ott volt még valami másik ilyen ügy is, tehát azért kétszer nem hihetem, hogy valaki nem annyi idős, mint a legális limit.

Dustin Hoffmann és Richard Dreyfuss esete más, előszöt is, ezek 20-30 éve voltak, semmilyen erőszak nem történt. Itt álljunk meg, az egész hollywoodi férfi társadalom arra volt szocializálva, hogy ők sztárok (ki ilyen, ki olyan, tv és film között, másodhegedűs és Emmy/Oscar díjas között nagy a szórás). Szerintem ezeknek az ügyeknek egy része, szimplán szar csajozás, azt hitte, hogy bejön valamelyik nőnek és rányomult és vagy nem jött be, vagy a nő meggondolta magát. Ezt én túlnyomott, hollywoodi indíttatásból elkövetett béna csajozásnak tartom. Persze, ha a nő akarata ellenére fogdosta, vagy megerőszakolta az már kérdés, de utólag ki tudja. Normál esetben nem fogdosunk nőket (bár erről bármelyik DJ, vagy "popsztár" tudna mesélni és arról is, hogy ezt sokan konkrétan akarják, és itt nem dj és magyar popsztár vonzatról beszélünk, hanem világhírű színészekről). Szóval ezen esetek egy része kezdődhet félreértett jelekből, rosszul indított csajozásból, etc., de ha a nő azt mondja, NO, akkor tessen abbahagyni. Ja , az is sokat segít, ha valaki elkerüli a hotelszobákat, ahova hívják, mert ez utólag kicsit képmutató. Azok, akik ezen emberekkel dolgoztak, az más kérdés, házinyúlra nem lövünk, vagy érdeklődjünk.

Loius CK, érdekes, senkit sem erőszakolt meg, csak levetkőzött (egyébként más komikus) nők előtt és maszturbált. Ez normális dolog ? Abszolúte nem. A nők felmentek a hotelszobába ? Fel. Hogy mit gondoltak, nem tudjuk, egy ital, beszélgetés a szakmáról ? De, gondolom, ha még nem is ezen okok miatt mentek oda, lelombozó lehet, hogy egy pasi, akire egyébként lehet, hogy rá lennénk izgulva, egyszercsak levetközik és elkezdi verni a farkát.
Lehet, hogy onnantól, már annyira nem jön be.
ds9 2017.11.17 12:04:05
@fran7:

Nem hiszem, hogy Hollywood propagandagépezet lenne, szerintem üzleti vállakozás, mely szórakoztatóiparban érdekelt. Ez itt most akkor egy tévés blog, vagy egy propagandagépezet fan club ?
Hollywood, ha lehetne hívni entitásnak, mint entitás nem működtetett szexuális kizsákmányolást. Történtek ilyen esetek, mi az hogy, nagyon is ?! De ettől ez még nem rendszerszintű.
Spaceynek nem volt saját színháza, az Old Vic, Shakespeare színháza, ami ma is is áll, nem Spacey volt az igazgató, csak a művészeti vezető.
És bármilyen fura, Spacey nem azért volt (ha volt) produceri cége etc. hogy kiélhesse vágyait, hanem hogy dolgozzon. Persze ahogy látjuk a vágyait is kiélte, de a kettő nem feltétlenül van kapcsolatban.
Polanski necces, Woody Allenről írtam, róla soha semmi nem jött elő, azon kívül, amit Farrow gyártott.
Az áldozatok egy része kapott pénzt, és féltette a karrierjét.
Bár emberileg ez tökéletesen megérthető, de nem egy forradalmi tett, ami előmozdíthatta volna azt, hogy ne így történjen a jövőben.
A geekség egyik netovábbja szerintem a Trekkie-ség, azaz a Star Trek-franchise olyan szintű ismerete, amire annak kitalálója, Gene Roddenberry sem számított soha. És most nem arra gondolok, hogy az ember fejből sorolja a sorozatokban szereplő hajók lajstromjelét, hanem arra, hogy klingon feliratot…..
ds9 2017.09.28 18:42:34
A Star Trekkel a probléma akkor kezdődött, amikor valami idióta odaadta JJ Abramsnak, hogy egy szívlapáttal verje szét az egészet. JJ Abrams, a legtúlértékeltebb ember az elmúlt 20 évben.

A sorozatain látszott a legjobban, hogy mindent menet közben csinálnak, vagy amit kitalálnak az istennek sem fejezik be és magyarázni sem akarják, valamint amikor már nem tudnak új dolgokat kitalálni belevisznek a történetbe olyan szálakat, vagy megoldást, ami addig szóba sem került.
Alias (Rimbaldi és minden ami ebből jött), a Lostban fogalmuk sem volt semmiről az elején, mi a sziget, mi hogy van, aztán lett időutazás is, meg alternatív valóság (jó, az a végén nem az volt), a Fringe-ben volt alternatív föld, időutazás, aztán total reset, retcon, stb.
Egy igazi kliséhalmaz, ettől még szerettem ezeket, de azért véleményem van.

Az első új Star Trek filmben összebaszott mindent, amit lehetett, időutazás, retroaktív kontinuitás, a másodikban voltak klingonok, no, azok sem úgy néztek ki mint Worf, valamint ötlet híján, újraforgatta a Khan haragját, csak máshogy.
Vazze, ez az az ember, aki újraforgatta a Star Wars, New Hope-ot, más címen.

Na, ezután próbáljon meg valaki új ST sorozatot csinálni, miután JJ összebarmolt mindent.
Itt jegyezném meg, hogy a ST filmek (1-2 kivételtől eltekintve) csapnivalóan szarok voltak (Insurrection, valaki ??), némelyikük szarabb volt, mint a sorozatok 1-1 dupla része.
De legalább konzekvensek voltak az eredethez.
Minden sorozat konzekvens volt, az Enterprise sem retconolt meg semmit, csak ez a barom Abrams.

Namost akkor, a Discovery melyik univerzumban van ? Az eredetiben, vagy ott ahol a felheccelt romulán bányászok megölik Kirk apját ? Mert ugye, mivel nincsen messze a történet a Kirk féle időtől és Kirk születésekor gyünnek a morcos bányászok, akkor most mi van ?

A konfliktus érthető, van a bolond klingon, aki egyesíteni akarja a klingonokat. Konfliktust akar, megkapta.
A problémák (szerintem):
- ha 100 éve nem láttak klingont, akkor a csaj (Michael) szüleit, hogyan ölték meg a klingonok ?
- az a tárgy az űrben, amit nem tudtak kivenni, hogy micsoda és ahova küldik Michaelt, tényleg mi a fene volt ? Ugyanis baromira nem úgy nézett ki, mint a klingon űhajó, valamint a klingon űrhajó cloak üzemmódban volt, namost valami vagy látszik, vagy nem, átmenet nincsen. Olyan nincs, hogy egy része vibrál, a másik nem. Ha valamit nem látunk, nem tudunk odamenni, de ez oda tudott és le is szállt rá.
- Michael csinálhatott akármit, ha rálőnek a klingonokra, akkor a trumpklingon azt mondja, hogy tessék, nem jöttek békével, pedig azt mondják, nem lőttek rá, a végeredmény ugyanaz volt, mintha lőttek volna.
- Michaelt berakják a cellába, ahonnan meglepetésszerűen megmenekül. Felmegy a hídra, a kapitány rögtön aszondja, istenhozott, gyere velem, elmegyünk klingont fogni, mintha semmi sem történt volna előtte. Tehát a kapitány rehabitálja (elvileg cellába zárt csapattaggal nem megyünk küldetésre), majd miután jórészt a végén Michael oldja meg a problémát (öli meg a klingont) lecsukják, semmi érdemei elismerése mellett, vagy valami.

Szóval vannak még itt érdekes kérdések. Egyébként meg (szerintem) k.va jó volt. 12 évet kellett várnom egy új ST sorozatra, úgyhogy örültem mint klingon a falkának.
Írja ezt egy olyan ember, akinek 12 évet kellett várni, hogy ezzel a névvel ST témában írhasson. .o)
ds9 2017.09.28 19:52:51
@Indriq:

A csaj nem félvér, hanem ember, szülei is azok voltak. Szüleit klingonok ölték meg, akiket nem látott a Federáció 100 éve.
A vulkánok a Federáció alapítói, az emberekkel egyetemben, ha a Federáció nem látott klingont, akkor a vulkániak sem.
Ha a Federáció lő először, akkor a klingon aszt mondja, "ne ez a federációs béke" és megvan amit akar. Nem a F. lőtt először, de neki ez is jó volt.
Ha a kapitány rehabilitál valakit, akkor a bíróságnak sem kellene életfogytigra itélnie.

A klingon megölése nem indított el semmit, a (nem emlékszem a nevére) főklingon terve mindig is az volt, hogy konfliktust robbant ki, ehhez Michael pont nem adott hozzá semmit.
Ráadásul önvédelem volt.
A CBS All Access nevű streamingplatformjára, illetve a Netflixre szeptember 24-én érkező új Trek-sorozat új előzetese alapján sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy nem néz ki jól, vagy hogy vidám lenne. A franchise eddigi sorozataira jellemző humornak nyoma sincs az előzetesben, van helyette…..
Azt a baj az előzetesekkel, különösen a TWD esetén, hogy fél, egy, vagy éppen három, ne adj isten, öt percbe úgy belezsúfolják a legfaszább képsorokat a soron következő évadból, hogy az eleve Stockholm-szindrómás nézőt azonnal nyálcsorgató zombivá teszi. Aztán az évadról kiderül, hogy korántsem…..
Csatornát váltott a nyári szünetben a Supergirl, és bár sokan féltek attól, mi lesz (a költségcsökkentésen túl) ennek a hatása, de Superman importálásával eljutottunk oda, hogy bár a csatornacsere lenne a legnagyobb gondunk.   ..
Óriási fába vágták a fejszéjüket a Flashnél, amikor kitalálták, hogy egy nagyon durván alternatív univerzumba teszik át a harmadik évadot. Két dolog volt lehetséges innen: vagy tolnak egy 4-6 részes vonalat, rendesen kibontva mindent, vagy az első lépésnél hatalmasat botlanak. A harmadik évad…..
Van egy olyan műsortípus, amit bevállalva nem nagyon lőhet mellé az ember, mégpedig a celebeket szívatós. A TV2 ennek az extrém verzióját, az Ezek megőrültek című, japán tévévetélkedők és gólyatáborok szerelemgyerekére emlékeztető játékokkal megspékelt agymenés negyedik évadát indította el tegnap,…..
ds9 2016.08.31 11:05:52
@Ganf: Végülis fotómodell, hiszen készültek fotók is. Ami számomra érthetetlen, miért kell neki szerepelni egy ilyen müsorban ? Ha mondjuk egy volt "fotómodell" kerüli a nyilvánosságot, akkor elég ritkán derül ki az, hogy régebben "fotómodell" volt. Ha viszont egy volt "fotómodell" majdnem milliós nézettségü müsorban szerepel, akkor rövid idön belül, az addigi néhány ezer emberhez képest, akik emlékeznek rá "fotómodell" korából (ami olyan 10 éve ért véget, tehát már halványult elfelé) most több százezer ember fogja ezt megtudni. És mivel "fotómodell" munkássága igen terebélyes és kifejezetten kisérletezö jellegü, ezért sok kedves percet fog szerezni majd több 10-100.000 embernek, akik eddig erröl nem tudtak és ha nem szerepelne itt, akkor sose tudtak volna róla, hiszen azért embertársaink nem annyira követik a visszavonult focisták barátnöinek az elöéletét. A kérdés az, hogyha majd kiderül a "fotómodell" múlt, akkor majd mi lesz. Annyira ugyanis senki sem lehet hülye, hogy elmegy egy országos adó müsorába és azt hiszi hogy, nem fog. Nem tudom, hogy lesznek-e neki majd kedves percei.
ds9 2016.09.01 08:00:57
@retrodj: Ha arra gondolsz, hogy régebben jobban nézett ki, akkor igen .o)
  A napokban moziba érkező Bazi nagy görög lagzi 2-nek elég magas lécet kell megugrania - az első rész 14 évvel ezelőtt az egyik legnagyobb box office siker volt; számszerűen az 5. legnagyobb bevételt hozó film Amerikában. Ez már magában is megsüvegelendő teljesítmény, hiszen olyan milliós…..
comment:com Hírek kávé mellé 2016.03.02 10:44:31
A The Big Bang Theory szereplői a következő, 10. évada már mind aláírtak ugye, de szeretnék, ha lenne 11. és 12. évad is. Jóhogy, azokra a három főszereplő már 1,5 millió dollárt kapna epizódonként, amivel minden idők legjobban fizetett tévései lenének. Lennének a faszt, Ray Romano a Szeretünk…..
comment:com Hírek kávé mellé 2015.03.04 11:30:00
Az online nézettséget mérő ListenFirstMedia összesíti a Facebook, Google+, Instagram, Tumblr, Wikipedia és YouTube interakciókat, és ennek alapján jön elő egy mérőszámmal, ami nagyjából arról árulkodik, melyik tévéműsorról beszélnek a legtöbbet a népek online. Nos, a…..
A Viasat műsorán ma bemutatkozó Emberi tényező bejelentésekor a tapasztalt sorozatfüggők azért jöttek izgalomba, mert a készítők között ott volt JJ Abrams, a Lost és az Alias producere, a Star Trek-reboot rendezője és a Csillagok háborúja-franchise új kapitánya, pedig nem…..
ds9 2014.02.20 18:54:23
Én láttam eddig az összes részt, és most végre a 11. résznél eljutottunk oda, hogy a sorrend helyreállt.
Kifejezetten idegesítő, hogy a történetben már (bizonyos későbbi részekben) jó kapcsolatban vannak egymással, aztán a sorrend miatt a következő részben ez törlődik (mint a társasjátékban, lépj vissza 4 mezőt).

Lehet, hogy én nem figyeltem, de nekem nem tűnt fel, hogy "mindegyik" rész végén van monológ, nem állítom, hogy néhány végén nem lehet, de hogy midnegyik végén ?

Ugyancsak nem értek valamit, mi lenne az átívelő szál ebben a sorozatban ?? (lehet, hogy tudok róla, csak nem tartom jelentősnek).

A kedvencem a Fal, ami nekem 2-3 résszel ezelőtt kapott szerepet, de (utánaolvastam), állítólag vannak rá utalások előbb is, bár a sorrend csere miatt ez is zavaros lehet.

Egyébként magát a Falat sem értem. Most nem azt, hogy kit tart kint vagy miért van, mert erre még nem volt igazi magyarázat (tehát nem spoiler). Van egy Fal. Namost ezen várost veszi körül egy fal ?? Oszt miért ?? A város a temgerparton (vagy vízparton van), ha valaki nagyon ki akarja kerülni a falat, odamegy a vizen. Csak ez az egy város van ? Vagy mindegyik körül van egy Fal ??

Szeretem ezeket a JJ Abrams sorozatokat (bár ki tudja, hogy az Alias óta melyikhez van konkrét köze), de ennyi illogikus, zavaros, plothole-os sorozatot, amit a nevével eladnak. Elképesztő. Fringe, imádtam, de amennyi logikátlan, egymásnak ellentmondó, értelmetlen baromságot belepakoltak. !!??
VV Veronika, amikor beköltözött a VV5-be, még 52 kiló körül volt, odabent felment 60 körülre, aztán jött VV Cristofel meg az ő ökle, és a nő teljesen befordult, a melleibe rakatott implantátumokat sárgadinnye méretről közepes görögdinnyére cserélte és nekilátott valami…..
ds9 2014.02.12 12:41:15
@sixx: Nekem aztán édesmindegy, csak segíteni akartam. "Don't kill the messenger".
Ma is szívesen vetünk bulvármorzsákat a nagyérdemű elé: A Blikk infója szerint Fekete Laci, Az Ember Aki Meg Tud Zabálni Nyolc Egyész Grillcsirkét Egy Ültő Helyében és Nótár Mary duettezni fog a Nagy Duett február 9-én induló új évadában. A műsor szórakoztató és…..