Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JankaPolak

55 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért ne? Az én esetemben inkább miért?… Talán többen tudjatok, van bennem egy nagyon régi, kisgyerekkorban kialakult (belém nevelt?) félelem a motoroktól. Óvodás voltam, amikor az igazgatónő akkor 16 éves lánya ártatlanul meghalt egy motorbalesetben. Azóta sem ültem…..
Két hete csütörtökön – a változatosság kedvéért – búcsú-buliba voltunk hivatalosak. Délután 4 körül kaptam az SMS-t Jose-tól, a brazil lakótársamtól: este tízkor indul egy busz Amritsarba; aki bújt, bújt, aki nem, nem, menés van egyenesen a partiból. Alapesetben…..
Szóval elérkezett a várva-várt Holi ünnep. Nagy szervezés előzte meg, mert most nagyobb csapattal vágtunk neki az útnak Agrába. Összesen tizennégyen (tizenkét különböző országból) utaztunk a kisbuszban, amely spontán módon partibusszá alakult péntek éjszaka. Félútig…..
Múlt hétvégén lepörgött az első utazásom itt Indiában. Meglepően zűrzavarosan indult ugyan, de természetesen annál jobban sikerült a kiruccanás. Ahogy az lenni szokott. Elég nehéz volt összeszervezni, pedig Iliada, a félig görög, félig svéd barátném idejében jelezte, hogy…..
Érdekes témához érkeztünk, külön posztot ér, eddig milyen helyeken aludtam, mit láttam, hogy élnek a helyiek, és kikkel sodort eddig össze a jó szerencsém.Amikor megérkeztem, már említettem, Amar jött értem a központi buszállomásra. Maximum két percet késett, de ez is elég…..
Múltkor megígértem, hogy elmesélem, milyen a munka, hol élek és mit eszem. Kezdjük az elején. Azt gondolom (szokás szerint lekopogva), hogy egyelőre úgy tűnik, szerencsésen fogtam ki a munkát. Általános probléma itt – elsősorban persze az önkéntes gyakorlaton lévő –…..
Megérkeztem. Ezúton jelentem, valóban kész kaland volt az út, és még nagyobb kaland az élet. Épp csak, amire számítottam. Számítottam?... Röviden mondom az elejét, mert később érdekesebb lesz. Szóval a repülőút kényelmes volt a Budapest-Helsinki viszonylaton – lévén…..
Ismét pakolok. Miután 2009 októberének legvégén hazarepültem Amerikából, úgy nézett ki, hogy sikerül megállapodnom: fix állás egy reményteljes reklámügynökségnél, szép szakmai célok stb. Ez a lelkesedés azonban mostanáig tartott ki. Ismét pakolok.Csütörtök délben…..
Egy átlagos nap reggel 8kor kezdődik. Mindenki felkelti azokat a vendégeket (travelers), akikért felelős, és elindítja a reggelt: fürdőszoba, felöltözés, általában minimális segítségnyújtással, majd reggeli. (Többnyire gabonapehely, tojás, néha bacon és röszti, francia…..
A legfontosabb felfedezésem, hogy itt általában minden óriási. Vagyis ÓRIÁSI. Az autók persze, és emberből is látni igen-igen nagyot, de a boltban tátottam csak el igazán a számat. Egy átlagos szupermarketben (mint a Wal-Mart vagy a Pathmark) minden gond nélkül találni majonézt…..
A törökországi közel három hét leírhatatalan, így inkább csak érdekességeket gyűjtök nektek csokorba, ami talán visszaadja, mennyire nagy élmény volt látni Isztambult és Ankarát. Isztambul egy része (az érdekesebbik) Európában fekszik, a nagyobb viszont Ázsiában. Mi az…..
                Béla- aki valójában Gábor, csak valahogy Béla lett belőle- zenész (trombitás), és mint ilyen hivatásának érzi (a zene mellett) az alkoholizmust.…..
Ezzel még adós voltam, hát álljon itt a befejezés. Bécsbe azért mentünk, mert Evren onnan tudott hazarepülni a legköltséghatékonyabb módon. Gondoltuk, azért legalább három napot adunk megunknak, noha én már jártam ott, de messziről jött embernek... Meghatározó emlék, hogy…..
Amszterdamból Brugesbe utaztunk vissza, ahol elvileg vendéglátóink csatlakoztak volna hozzánk, de ez végül sajnos nem jött össze, így ismét kettesben vágtunk neki az ismeretlennek. Bruges pici, nyugis és rettentő hangulatos, mintha megállt volna az idő a…..
Ott hagytuk abba, hogy a cél Amszterdam, tehát reggel felkeltünk és irány a vonatállomás. Antwerpenben kellett átszállni, amit elég nagy sajnálatunkra végül nem tudtunk megnézni, de már a pályaudvar is élményszámba ment. Háromemeletes. Egymás fölé futnak be a vonatok,…..
Múltkor ott hagytuk abba, hogy Párizsban buszra szálltunk Evrennel, a cél: Belgium. (Amúgy eredetileg vonatot néztünk, de míg az egy útra, egy főre százhatvanvalahány euró lett volna, EuroLines-szal ugyanez 20! Egyértelmű helyzet.) Egyenesen Gentbe érkeztünk, ahol…..
A nyolc város valójában nyolc főváros. Evrennel ugyanis fővárosokat "gyűjtünk", és az elmúlt hónapokban eddig jutottunk. Valahol el kell kezdeni... :) Varsó adta magát, Łódźtól másfél órányi út, nem ügy. Ahogyan Budapestet is hamar letudtuk, tudjátok, november…..
Hamarosan jelentkezem, köszönöm a megértést! :)Puszi!..
Kedvesek! Az elet nem allt meg, söt! :) (Es megint jönnek a mentegetözesek... :) Amint (többsegeben) tudjatok, nagggyon sikeres allamvizsgat tettem, es ezt örömmel ünnepeltem meg penteken es szombaton veletek. Nagyon jo volt latni titeket, ez most igazan fontos volt nekem, es…..
A hallgatás oka a holnapi záróvizsgára való pánikos készülés, de nem tűntem el és nem hagytam abba az írást. Annál is inkább, mivel februárban még némi Erasmus utózönge várható, utazni tervezünk, részleteket később!És még magamnak is tartozom egy…..
Hazaértem. Az utolsó napok fénysebességgel szaladtak el, mindenből volt utolsó és utolsó utáni. Utolsó mulatás Agatáéknál kedden, majd utolsó utáni csütörtökön. Utolsó bevásárlókör a Galeriában és a Manufakturában szerdán, majd utolsó utáni csütörtökön. Utolsó…..
Kedvesek, megvagyok ám! :)Tudom, már-már hihetetlenül hangzik, de a félév végének közeledtével tanulok igen sokat, és persze emellett szocializálódom is, szóval a napok sokkal gyorsabban szaladnak mint eddig bármikor. Most viszont úgy tűnik, hogy felkerekedünk meglátogatni…..
Végül a beígért pénteki havas program lefújódott, a rektor benntartotta a koordinátorainkat a suliban, nem kaptak kimenőt. Így csak az ígéret maradt: jövő héten bepótoljuk. Na persze, csak a hó olvad közben. Éppen ezért, még tegnap igyekeztünk elébemenni a totális…..