Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alternatív

0 bejegyzést írt és 408 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a 60-as és 70-es évek hippi-mozgalmairól olvasunk, mindig felmerül bennünk a kérdés: jó, vagy rossz megközelítéssel (támogató vagy elítélő érzésekkel) viszonyuljunk e ehhez az egészhez? A válasz pedig rendszerint négy dologtól függ: 1.megéltük e a kérdéses korszakot 2.tanultunk e az iskolában a…..
Múlt vasárnap írtam egy posztot, mert kiakasztott az oké, boomerezés jelensége. Azt próbáltam meg benne leírni, hogy megértem (s át is él(t)em) a frusztrációt, amit az okoz, hogy az embert a fiatal kora miatt diszkriminálják s vitában ellehetetlenítik, de ez senkit nem jogosít fel mást, más…..
Alternatív 2019.12.02 06:22:23
@gabiiii: "Ha egymásnak esünk, az mindenkinek rossz lesz" - nem igaz!

Ha sikerülne nagyobb környezetterhelés (atom, stb.) nélkül az emberiség létszámát kb. a tizedére csökkenteni, a bolygó erőforrásai regenerálódni tudnának.

Utána sokkal könnyebb lenne egy fenntartható rendszert kitalálni és megvalósítani.
Az örömteli demográfiai hírekkel nem szokott valahogy foglakozni a média, csak a ketyegő nyugdíjbombával, sőt nemzethalál víziójával és hasonlókkal riogatnak rendszeresen. A jövőt illető demográfiai kihívásokkal persze érdemes foglalkoznunk, de vessünk egy pillantást erre a meglepően kedvezően…..
Alternatív 2019.11.05 09:56:52
Pár napig nem voltam itt, örülök, hogy a fideszeseknek kissé begőzölt az agya.

@A kiló nem százat jelent.:

Meg kell nézni az Eurostat jelentését (persze, tudom, hogy azt is Soros írja), vagy a GKI kutatását.

Az évi 37000 elkerülhető haláleset sok helyen megjelent, a google ezt dobta ki most elsőnek:
www.fuggetlennemzet.hu/reszletek.php?id=8817
Én csak annyit csináltam, hogy a 37000-et elosztottam 365-tel...

Nem a legfrissebb, az eggyel előtti Eurostat jelentésre találtam gyorsan (viszonylag tekintélyes) linket:
www.penzcentrum.hu/biztositas/evente-tobb-tizezer-magyar-hal-meg-foloslegesen-megelozheto-lenne-a-baj.1082613.html

@Valami habzószájú őrjöngött ész nélkül:
Mengele főorvosnőhöz: Nem tudtam, hogy az MTI a fakebookról tájékozódik...
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
Veres Pál, Lux Elvira és Ranschburg Jenő, a szexuális felvilágosítás élharcosainak írásait többet olvasták a tinik, mint Petőfit.  ..
Morpheus Kipcsak volnék? [17.] 2019.10.17 10:12:32
Kipcsak volnék? Eddig ezt nem is tudtam. Bár igazság szerint egyetlen rokonom, szomszédom, barátom, munkatársam vagy ismerősöm sem tud arról, hogy akárcsak léteznének ilyen etnikumú emberek a környezetükben. Miniszterelnökünk mégis azt állította Bakuban, a Türk Tanács ülésén (mely a türk nyelvű…..
Aki már egyszer az életben járkált idegesen körbe-körbe valahol égnek bökött mobillal azért, hogy végre megfelelő térerőhöz vagy adatforgalomhoz jusson, az biztosan mélyen együtt fog érezni Györggyel. Szegény, egy megbízható szolgáltatás szeretett volna kapni, de helyette egy összetett, hálózatok…..
Hat év London után sok mindent másként lát az ember, hazaárulózástól kezdve egészen addig, hogy mitől lesz magyar valaki. Travis legfontosabb üzenete talán mégsem ez, hanem az, hogy merj élni!..
Alternatív 2019.09.12 18:33:49
@BaitHrunner:

>„Nem attól leszel igazi magyar, ha” :
-gyűlölsz mindenkit
-rasszista vagy,
-régimódi eszméket hirdetsz(ezzel egyébként nem értem mi a gond, nem vagyunk egyformák)
-szülőgépnek tekinted a nőket
-beletörődsz a elnyomásba, a kilátástalanságba, a mérhetetlen szegénységbe

>De ezen felül számomra tényleg rejtély, hogy a blogszféra néhány elvetemült idiótáján kívül a való életben ki dobálózik hasonló jelzőkkel. Szerintem senki, vagy csak a nagyon-nagyon elborult agyú emberek. De az kb. fehérholló.

Nem, ez éppen a kormányprogram, amivel tele vannak országszerte az óriásplakátok, és ami rendszeresen kétharmados többséget kap.

>Szóval én, legalábbis a személyes tapasztalataimból kiindulva teljesen életszerűtlennek találom a dolgot.

Hol tudtál te olyan személyes tapsztalatokat szerezni, amiben nincsenek Fideszesek, és nincs kormány-befolyás?
"Bocs, de rohadt unalmas, hogy csak szép vagy! Nem vagy több az Instagram fotódnál!" – Mostanában rengeteg ilyen ítélkező cikkbe és megjegyzésbe futok bele a neten gyanútlanul szörfözgetve, de hallottam már hasonló lekicsinylő véleményeket jó párszor személyesen is… Ma már nemcsak a munkahelyi…..
Ádám nem járult hozzá ahhoz, hogy az E.ON reklám céljából is megkeresse őt, ezért a cég most más irányból támad. Az adatkezelési tájékoztatás hasznos információ, tehát nem reklám, de gyakori elküldésével hátha egyszer eljön az a pillanat, amikor megadja az adatait és beleegyezik a reklámokba? Az…..
Alternatív 2019.07.29 16:11:09
A Praktiker, a szállító és a fuvarozó között valahogy elkallódott olvasónk három megrendelt terméke, majd ebből hosszas könyörgés után kettő mégis előkerült. De hol lehet a harmadik? Rendeltem 3 terméket a webáruházon keresztül, amihez házhoz szállítást is kértem. A termékeket és a szállítást is…..
Alternatív 2019.07.24 14:18:05
@Nick-son: Az előre fizetett árut büntetlenül el lehet lopni a szállítás során bárhol.
Úgyse lehet kideríteni, hogy be- vagy kirakodó állomáson, vagy valamelyik kocsiból tűnt el a cucc.
A szállítócég meg még védi is a tolvajt, hogy ne kelljen elismerni a bűncselekményt, ehelyett lehetetlen kifogásokkal próbálják lerázni a károsultat. (Meglepően gyakran sikerrel.)

Az utánvétes cuccoknak viszont be kell, hogy folyjon az ára, azt oda kell vinni a vevőhöz.
Általában kinyitjuk a dobozt, mielőtt kifizetnénk.
Hogyha tégla vagy lopott telefon van a csomagban, akkor is lehet tudni, hogy ki lopott - hogyha sértetlen volt a csomagolás, egyértelműen a webshop a sáros. (Hogyha sérült, nyilván meg se próbáljuk átvenni.)

Szóval az utánvétnek nincs alternatívája...
Alternatív 2019.07.24 14:31:09
@juhaszvik1: Valószínűleg nem a webshop szelektál. Amint az előbb leírtam, az előre fizetettet könnyen el lehet lopni, mert nem kell kártérítést fizetnie utána a szállítócégnek.
Az utánvétes csomagot viszont ki kell fizetni, ha ellopják, és ilyenkor nyilván kellemetlenkedik a cég a tolvaj alkalmazottjainak...
Alternatív 2019.07.24 16:14:02
@Semmitnemérszakitiltással: Két hét múlva kap a károsult egy nyomozást megszüntető határozatot.
Nem fogják lerohanni a fuvarcég telephelyeit, nem fogják végigelemezni a kamerafelvételeket.

Ezt a fuvarcég majd akkor csinálja meg magának, házon belül, hogyha ki kell fizetniük az utánvét összegét a webshopnak.
via GIPHY Ha az egyiptomi tíz csapás mai megfelelőit kéne számbavenni, a netes csalásokat nyugodtan felvehetnénk a listára a dögvész vagy a sáskahad helyére, nemcsak az anyagi veszteségek miatt, hanem a károsultak idejét és idegrendszerét  igénybevevő ügyintézés miatt is. Nem lehet elégszer…..
Alternatív 2019.07.23 11:43:53
@mrsspock: Azért ne keverjük össze, az edigital a selejtes, javított cuccok újracsomagolásából él, a Media markt viszont egy valódi bolt, gyári új cuccokat árul.
Nem kéne egy mondatban összehozni őket, egész más kategória...
Alternatív 2019.07.23 12:45:30
@mrsspock: Az edigitalnél se minden cucc gagyi, és a MM-nél se minden raktáros a becsület bajnoka. De azért a MM-es vásárlásokra nagyságrendileg kevesebb panasz érkezik. (Az edigital-re tegnap is volt poszt, hogyan verték át a posztolót.)

Neked eddig szerencséd volt, kívánom, hogy legyen ezután is. :)
via GIPHY Bár levelét olvasva úgy tűnhet, hogy olvasónk a Monty Python Nagyáruház bútorosztályán járt, valójában a nyíregyházi OBI-ban kellett létrára másznia egy fürdőszobaszekrény beszerzése kapcsán. Nem vagyok biztos benne, hogy a magaslati bemutatóterem csak a helyi…..
Alternatív 2019.06.28 17:57:53
@Gukker: Ahol délben ebédelni szoktam, pont ezt játszották el velem a minap - Valami markoló elvágta a villanyt az egész városrészben, így semmi mást nem lehetett enni, csak az aktuális menü-készételt...
Bár eleinte az ideológia, majd a kártyanaptárak nehezítették a sorsukat, a magyar filmgyártás mégis ontotta a csodás színésznőket az előző rendszerben is.  ..
Alternatív 2019.06.16 14:08:21
Hosszú várakozásaink során mind láttunk már olyan jelenetet, amikor egy ügyfélszolgálatos egyre türelmetlenebbül próbál elmagyarázni valamit egy idősebb ügyfélnek, akinek egész másra jár az agya és nem érti a dörgést. Rossz esetben ilyenkor jön a megvezetés, és a költségek hopp, megemelkednek, jó…..
Alternatív 2019.05.28 16:22:39
@Xezs7: Szerintem inkább 20-22 lehet (egyetemista), aki ajándékba kapta a telefont a szüleitől. Ezért van a szülők nevén a szerződés.
Alternatív 2019.05.28 16:54:47
@CCnick: 178 ezres kedvezményt kell visszafizetni, nem lehetett 70 ezres az a telefon. Vagy már az eladásnál is nagyon átverték szegényeket.

Amikor az én fiam ment egyetemre, én is vettem neki új mindenfélét, ruhát, bőröndöt, telefont, laptopot. Csak szerencsére nem kellett részletre vásárolnom.
Like A Bus GIF from Bus GIFs   Szegény Péter nagyon szeretné tudni, milyen busz megy el a háza előtt, de nem tudja kibogozni a BKK válaszát. Ne csorbuljon szegény Péter, társadalmilag egyeztessen vele valaki és találjuk ki együtt: van busz vagy nincs busz? Hatalmas nagy csinnadrattával, hogy…..
Valahol végtelenül vidám lehet Viktornak lenni. Ami nem érdekli, azzal nem foglalkozik, csak a szórakoztató hülyeségeinek él. Kormányozni például utál, menekülnek is a magyarok az országból: ki Nyugatra, ki a túlvilágra, ki inkább ide sem születik. Viszont az állami élet szépségeit kimaxolhatja.…..
A tegnapi bejegyzést szokatlan megértéssel fogadták a hozzászólók. Arról tűnődtem, vajon miért nincs nyelvvizsgájuk a szegényebb néprétegekből való diákoknak. A kommentelők kulturált módon értelmezték egy médiatanár töprengését, akinek a tanítványai közül körülbelül minden harmadik nem vehette át a…..
Alternatív 2019.04.29 06:50:07
@MACISAJT: Te teljesen hülye vagy. Szerinted az Ezel vagy a Szulejmán nyugdíjas nézői gyorsan megtanulnának törökül, hogyha nem lenne szinkronizálva?
Minden gyerek perfekt német-francia-japán lenne?

Elhiszem, hogy te csak amerikai filmeken bambulsz, és nem is tudsz róla, hogy az angolon kívül más idegen nyelv is létezik. Előbb nézz meg egy térképet, mielőtt hülyeségeket beszélsz.
Izzót cserélni pár mozdulat, gondoltam én amikor kb 7 éve először égett ki saját autón saját izzó és éppen mennem kellett volna az ország másik felébe. Kicserélem! Végül is mi baj lehet? Mindenki ezzel a kérdéssel rohan az elkerülhetetlen szívás hegyek felé, de mégis feltesszük magunknak a kérdést…..
Ez az írás még nyomokban sem fog tartalmazni számszerű elemzéseket, pontos utánajárást bármilyen törvénynek, vagy statisztikákkal való dobálózást. Nem. Ez emberekről szól és érzésekről. Rólunk, Önről, Rólad. Mondom emberekről. Azt már megszokhattuk az elmúlt közel 30 évben, hogy az éppen aktuális…..
Csontjanik rendkívül fontos szerepet töltenek be az egészségünk, a mozgásunk, az egész életünk szempontjából. Egyrészt a csontokon tapadnak meg az izmaink, másrészt a csontok részt vesznek a mozgásunk alakításában, a vérképzésben, és védik a belső szerveinket is. Bár sokat tanultunk róluk az…..
Alternatív 2019.03.08 03:56:45
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
A múltkori posztban említettem, hogy a Grund Stúdió egy már nem használt, régi műhelyből kerül kialakításra. Ebben a műhelyben korábban spiáter, sőt, egy időben alumínium öntés is történt, de lakott itt műanyagfröccsöntő gép és ipari méretű eszterga is. Ehhez illő módon bizony igen komoly elektromos…..
Alternatív 2019.02.17 19:28:43
@Tamás Schreiter: Dienes László - Kliment Tibor: Villanyszerelő szakmai ismeretek c. könyvéből idéztem, 2004. január 12-én hagyták jóvá. És pont az MSZ EN 2364-re hivatkozik, sok más között.

A dugalj és a csatlakozó doboz vízállóságát gondoltam hasonlónak, ha már a felrúgott felmosóvödörrel példálóztam. De nem is ez volt a hsz lényege. Arra akartam kilyukadni, hogyan lehetséges, hogy egy nagyvárosban, lakások ezreiben ilyen szabvány- és népellenes megoldást alkalmaztak (szinte biztosan) a hivatásos villanyszerelők?! (A lakások ezrei nem túlzás, legalább ezer hirdetést megnéztünk, és miután észrevettük a padlókonnektorokat, külön figyeltünk rá.) Lehet, hogy a szegedi házgyár találta ezt ki? Vagy ez valami kijevi norma? Hogyan lehetséges, hogy a 80-as években jóváhagyták ezeket a villamos terveket a hatóságok?

Erről lett volna jó, ha valaki tud valamit.