Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belekotyogok

0 bejegyzést írt és 1179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sürgősségi orvos azt mondta, hogy vastagbél daganatom van (ezt 100%-ban állította!), mennem kell gasztroenterológiára, vastagbél tükrözésre. Tisztelt Praxis!   214.04.07.-én beküldött a háziorvosom, vakbél gyanúval az esztergomi sürgősségi ambulanciára. Ekg. vérvétel…..
belekotyogok 2014.06.06 13:10:51
@Kovács Nóra Anna: Az a baj, hogy ennek a blognak így tényleg semmi értelme...

Egyik oldalról ott a sok öntudatos beteg, aki egyéni hiper-szuper kiszolgálást szeretne és rohadtul nem akarja érteni, hogy az orvostudomány nem mindenható, a másik oldalról meg a magukat kisistennek képzelő orvosok vannak.

Őszintén szólva én jobban örülnék egy hónap halálfélelemnek, mint annak, ha elbagatellizálják a problémát. Akkor meg arról lenne poszt, hogy bezzeg nem szóltak előre.
Fotó: Joshua Gandersom/Flickr A budapesti akkut problémákat feltérképező posztjainkból kiderült, hogy olvasóink szerint székesfővárosunk széklet fronton meglehetősen fertőzött. Különösen a kutyaürülék összegyűjtésében kellene a házikedvencek gazdijainak még inkább…..
belekotyogok 2014.06.04 14:20:01
@bioLarzen: Remek megoldás :D
Elképzelem, ahogy az esti műszak készül a műszakra, betol egy nagy adag mexikóit, ráküld egy kis tamarinlekvárt desszert gyanánt...
00:30-nél kezdődik a móka, ami a nyolcvanas évek sorozatfőcímeinek stíljére hangolja a The Walking Dead-et. Pompás mulatság.   ..
belekotyogok 2014.06.03 10:44:15
@Nátán Apfelbaum: ennél sokkal rosszabb volt, amikor én saját magamnak spoilereztem... képet kerestem az egyik szereplőről*, hogy mutassak valamit rajta, erre kb a harmadik képen zombi volt. :(

*leírtam, de kitöröltem a nevét, hátha még nem tartasz ott. :)
Átmeneti rossz időben jó megtanulni, mit is illik és mit nem illik csinálni a városi - pláne a külföldi városi strandokon...ÖLTÖZKÖDÉS Hiába is szeretnénk, a zokni / szandál kombó sajnos az európai strandokon már nem menő, sőt majdhogynem érthetetlen. Ugyan csak nem nyújt…..
belekotyogok 2014.05.30 09:47:03
@Taknyosvarju: A szerző nyilván fröccsöntött crocs-utánzatot hord...;)
belekotyogok 2014.05.30 10:05:52
@Túrós: Meg az is, hogy egyesek szeretnek a lejárónál a korlátnak támaszkodva álldogálni órákig és kibeszélni mindenkit, esetleg megnehezíteni a vízbe való be- és kijutást.
Az egyik legidegesítőbb helyzet a „Majd hívlak...” és a várakozás ami ezután következik... Megcsörren a telefon és majd kiugrik a szíved a helyéről, amíg meg nem látod, hogy csak a barátnőd hív... Előre elnézést kérek a férfiaktól, de ez most egy nőknek szóló poszt.…..
belekotyogok 2014.05.29 15:56:13
@♔batyu♔: Sajnos tapasztalatom (személyes és ismerős) alapján a legtöbbször inkább valami hülyeség lesz a vége. Én pl egyszer befestettem narancssárgára a hajamat...:), de széles a skála.

Viszont én hívtam már fel azért pasit, hogy bár értelmes vagyok és ráismeréses alapon rég felfogtam, hogy nem akar semmit, de legyen már felnőtt és mondja ezt meg nekem.
belekotyogok 2014.05.29 17:29:35
@♔batyu♔: Jó, az én sztorimhoz hozzátartozik, hogy nem egyéjszakás kaland volt, csak pár randi, ami szerinte jól sikerült, ezt ő mondta, nem én.
Aztán eltűnt, és nyilván azért sejtem, hogy nem térerőproblémája van, viszont én meg elvárom az őszinteséget. És sokkal jobb volt tudni, mint magamban tipródni, hogy mit rontottam el.

Persze én mindenféle kapcsolatban (baráti, családi, munkahelyi) jobban szeretem, ha szólnak, ha baj van, mint hogy egyszercsak a fejemre borul minden.
belekotyogok 2014.05.29 18:08:35
@♔batyu♔: Az én sztorim mondjuk randi volt, az ő véleménye szerint remek, szóval nem egyéjszakás kaland, ha ez számít.

Nekem sokat jelent az őszinteség, jobban szeretem tudni a biztos rosszat - és ez az életem minden területére igaz. Nekem jobb, ha tudom.
Olvasom, hogy jövő héttől csak arcképes igazolvány bemutatásával és sorszámának rögzítése után lehet majd csak BKK bérletet vásárolni, hogy az árusító nénike/bácsika valamint a már bérletet is adó automaták a kiállítás pillanatában gépi úton kitölthessék a…..
belekotyogok 2014.05.08 15:35:03
@lavór: Persze... És az is lehet, hogy a a BKK chipet ültet beléd.

Én rendelkezem ilyennel, igaz, 10 éve vettem és nem kellett hozzá semmi, csak a fotó.
belekotyogok 2014.05.08 15:38:58
@lavór: De ehhez senki se kér személyit!!!!!!!!!!
belekotyogok 2014.05.08 15:47:51
@lavór: OMG, akkor röviden elmesélem: a bérleted személyi igazolvánnyal vagy bérletigazolvánnyal együtt érvényes, ennek számát rá kell írni a bérletre, ezt viszont sokan nem teszik meg (lustaság, csalás, ilyesmi). Jövő héttől a bérletre nem az utas, hanem a pénztáros rögzíti az igazolvány számát és mindegy, hogy bérletigazolvány vagy személyi igazolvány. Ha te bérletigazolványt viszed, akkor annak a számát fogja ráírni, ez esetben nem kell személyi.
Kedves Szerkesztők! Már nem tudom kihez forduljak vagy mit csináljak... Nem olyan rég, karácsony előtt kiderült, hogy terhes vagyok, bár nem terveztünk nagyon boldogok voltunk, és vagyunk párommal. Én jelenleg nappali tagozaton tanulok és mellette dolgozom egy ismerősünknél…..
belekotyogok 2014.05.07 13:25:44
@Reszelő Aladár: És ha a jogi védettség megvan? Attól nem lesz sokkal élhetőbb a munkahely sajnos.
Arról nem is beszélve, hogy a korai terhesség tünetei bizony jóval a 12. hét betöltése előtt jelentkeznek (új étkezési szokások, hányás, érzékenység), egy figyelmesebb, tapasztaltabb munkatárs simán észreveszi, még ha nem is turnézik az ember lánya a terhességgel.
A kölcsönös jelszómegosztás a huszonegyedik században a párkapcsolatok része, de vajon jó ötlet? Egy idei amerikai felmérés szerint a nethasználók 67 százaléka osztja meg jelszavát a párjával. Korábbi kutatásokból kiderült, hogy sokan visszaélnek a megkapott jelszavakkal,…..
belekotyogok 2014.04.30 15:31:32
@eßemfaßom meg áll: Mondjuk van ennek van egy másik oldala is: azért én nem biztos, hogy örülnék, ha tudnám, hogy egy barátom/barátnőmnek írt bizalmas levelemet a párja is elolvashatja, akit adott esetben nem is biztos, hogy ismerek...
7. Az oké, hogy a fürdőszobaablakot elfalazták De üveg miért van benne? Csak hogy bele tudjon vakuzni az ingatlanos?   6. Ez a leghülyébb hirdetésillusztrálás, amit láttam Elkezded kattintgatni a képeket, aztán egyszer csak gyanút fogsz, hogy hé, ez mintha egy tök másik…..
belekotyogok 2014.04.22 12:58:20
@huncut_kata: ennek a kertjében szoktak a csóri pónikkal lovagoltatni, nem?

Zsámbékon a tengerparti hangultatot meg a cserép leánder biztosítja szerintem.
Fotó: Magyar Kerékpárosklub  Aki nagyon akart, már Bubira pattanhatott, hiszen a 4-es metró átadásának egyik kísérő programja volt a bérbringák kipróbálása, ha másképp nem, legalább szemrevételezéssel és a dokkolókban a közösségi bérbringára üléssel. Viszont akad,…..
belekotyogok 2014.04.17 11:34:44
@xálfegyver: szerintem egy lesz hozzá, de a már többek által említett kocsmatúrák/sulibajárás stb közösen is kivitelezhető dolgok egy kis előrelátással, pláne, hogy alapvetően rövid távról, fél órás használatról van szó.
belekotyogok 2014.04.17 11:44:56
@xálfegyver: hát rohadtul nem akartam belemászni az egyetemisták pénzügyeibe, de felszínes jelenlegi tapasztalataim (meg az én régi emlékeim) alapján lenne ott éves szinten 20.000 Ft erre célra, amennyiben komolyan szeretnék ezt.
Nyilván nem négy emberre gondoltam, de szerintem 2 együttlakó baráttal már megoldható. Nem azt mondom, hogy mindig-mindenhova-együtt-bubival, de kihasználható.
belekotyogok 2014.04.17 11:57:47
@xálfegyver: nyilván nem ismerem a te pénzügyeidet, de elég sok egyetemista jár rendszeresen moziba/dohányzik/iszik /fesztiválozik és vesz igénybe egyéb kényelmi szolgáltatásokat, szerintem hamar összejön 20.000... és csak kicsit csípett le innen-onnan.
Ha akarja.
Többször kérték már, hogy írjak a munkahelyi folyamatos verbális és lelki agresszióról, az angolul mobbingnak nevezett jelenségről. Erről azért nem könnyű nekem írni, mert nincs előremutató megközelítése a munkavállaló -nekem álláskereső - számára, ha már kialakult a…..
belekotyogok 2014.04.16 15:59:01
Hát nem tudom...
Persze, van ilyen, hogy mobbing...
Arra van valami kifejezés, amikor a fordítottja van? Mi kaptunk egy áthelyezett kollegát, akit korábban jó fejnek tartottunk (távoli munkakapcsolatban), majd bekerülve a csapatba nem volt hajlandó felvenni a fonalat. Azaz: nem volt képes elsajátítani a munkahelyre vonatkozó alapszabályokat (csak sóhajtozva hivatkozott arra, hogy a másik helyen máshogy volt, meg hogy ő már öreg - 40+ - ehhez meg egyébként is), alap dolgokkal nem volt tisztában, egyszerű feladatokat sem lehetett rábízni, cserébe rácsodálkozott olyan dolgokra, amiket elvileg úgy kellett volna csinálnia az előző helyen is stb stb. Többször szóltunk neki, szépen, türelmesen, újra mutogattunk mindent, de egyszer elszakad mindenkinél a cérna. Ráadásul mindezt tetézte, hogy a személyisége sem volt az, ami miatt nagyvonalúan elnézel dolgokat: magát csődtömegnek állította be, nem vett részt semmi beszélgetésben, még abban sem, ami a munkára vonatkozott volna, cserébe ha néha megnyilvánult valami személyeset, az többnyire pikírt, gúnyos megjegyzés volt a humor jegyében (ami a többi kollegával működik is, hisz ismerjük egymást, tudjuk, hogy meddig mehetünk el megbántás nélkül), amihez viszont nem volt elég szoros a viszony. A munkához való hozzáállása a vállvonogatás volt, semmiféle nyitottságot és aktivitást nem mutatott ("hát hisz ti úgyis jobban tudjátok"). Meg még egy csomó minden.
Szólni nem lehetett neki, mert érzékeny volt, bár nyilván jeleztük a problémákat, de vállvonogatás, vagy bőgés volt a vége. Így egy idő után már csak kármentettünk utána, bár azért akadt egy-egy könnyes kifakadás.
Szeretett családi okokra hivatkozni késés esetén, simán intézte a privát ügyeit munkaidőben, a munka rovására, mindenhez kelletlen arcot vágott és negatívkodott.

Mi 3 évig tűrtünk, aztán egy durva kiborulás után felmondott - nyilván az ő szemszögéből mi voltunk a szemét agresszorok, akik folyamatosan mindenért piszkálták és semmibe vették. Mivel az előző helyen a közös főnökünkkel dolgozott együtt, ezért feltehetően ment a panaszkodás ezerrel évekig, hogy mi milyenek vagyunk. Ezt onnan gondoljuk, hogy amikor felmondott, akkor egyrészt nem tettük zsebre, amit kaptunk. Másrészt a főnöknek azért elkerekedett a szeme, amikor mi is beszámoltunk arról, hogy konkrétan mi (egy olyan feladat el nem végzése, ami "nyomtass ki egy oldalt, amin bizonyos karakterek vannak"-szintű volt) vezetett a végső vitához és milyen problémák is halmozódtak az évek során. Az alap gyengeségeivel a főnök is tisztában volt, de ő nem dolgozott közvetlenül vele, mi más helyzetben dolgoztunk együtt.

Utólag értékelve: az alapprobléma az ő hozzáállása (nem is akart részt venni semmiben, ezt többször meg is mondta, az elején is) és a magáról alkotott negatív véleménye, illetve annak kisugárzása (ránk, a munkára, a világra)volt. Tipikus pygmalion-effektus: kitette magára a rúgj belém táblát és sajnos egy idő után bele is rúgtunk. (Azért azt tisztázzuk, hogy szívatás, ilyesmi nem volt, sem rosszindulat, egyszerűen csak úgy bántunk vele, amit és ahogy ő gondolt magáról - öreg és hülye.)

Persze mi is követtünk el hibákat, nem mondom, hogy nem alakulhatott volna jobban és máshogy.
belekotyogok 2014.04.17 09:14:24
@jobangel: Alkalmatlan volt a változásra, így a feladatra is. Tulajdonképpen csak azért írtam le a sztorit, mert az ő oldaláról bőven terror volt, viszont sem szándékosság, sem tudatosság nem volt benne részünkről. Egyszerűen csak reagáltunk az ő viselkedésére. Szerintem sok hasonló helyzetnek ez az oka: egy beilleszkedni nem tudó és akaró ember belekerül egy csapatba, esetleg még magára is teszi az áldozatvagyok táblát, és kész a helyzet.

Persze ezzel nem az áldozatokat akarom vádolni, hogy ők tehetnek róla, de észrevétlenül bele lehet csúszni csúnya helyzetekbe.
Főnökünk akkor egy gyenge, konfliktuskerülő, alkalmatlan ember volt, mondjuk ezt ő is tudta magáról, ennél komolyabb helyzeteket sem kezelt, ebben a helyzetben meg egyértelműen és szemellenzősen minket hibáztatott.
Valóvilág és Éjjel-nappal Budapest. Sok részre osztható a nézőközönség, de a leggyakoribbak, akik nézik és nem vallják be, nézik és be is vallják (ez ritkább), nem nézik de érdekli őket, nem nézik mert nem is érdekli őket (mindenki ilyennek vallja magát). Nos ezek a…..
A múlt héten azzal volt tele a sajtó (bár talán a kampányzajban kicsit kevés figyelmet kapott), hogy rengeteg gumi gyulladt lángra egy hatalmas szeméttelepen Zuglóban. Alig néhány nappal a baleset előtt kaptam egy olvasói levelet rengeteg fotóval a telepről, azt hiszem itt az ideje…..
Szívemre tett kézzel mondom, hogy én nagyon szeretem a Futárt. Ettől függetlenül tényleg kicsit furcsára sikerült itt-ott a kihelyezés. Nem csak azé, amelyiket csak távcsővel lehet látni, hanem azé is, amelyiknek a sarkára egy metróújságot kellett celluxozni, hogy ne verjék be a…..
belekotyogok 2014.04.11 10:40:38
@Nevem Earl: A Bosnyákon is csak kivételes emberek látják a kijelzőt: akik az Örs felől érkező 3-62-re várnak, a 32-es busz jobb oldalán utazók, amikor a pirosnál vár a busz, illetve az Újpalota felé utazók, akik viszont kb a Róna utcától látják, hogy jön-e éppen a busz...
Hiába komoly városfejlesztési koncepciók, menő építészeti csemegék és világmegváltó civil kezdeményezések, én az egész urbanistázásban azért mégis csak az olyan képeknek örülök a legjobban, amilyeneket most Ernő küldött nekem az alábbi egysoros levél…..
belekotyogok 2014.04.10 11:49:26
Lia és Pisti tavaly év végén költözött össze egy belvárosi albérletbe. Nagyon szerették egymást, és az összeköltözésnél semmire sem vágytak jobban, kapcsolatuk mégis gyorsan zátonyra futott. Vajon mi történt? Pisti mesélte el nekünk… „Amikor megláttam Liát egy…..
Személyes véleményem és meggyőződésem, hogy magyar egészségügyben jelenleg dolgozó emberek kb. 30%-a eleve nem is volt, most nem, vagy már nem alkalmas a feladata ellátására, mentálisan, szakmailag, vagy emberileg. Tisztelt Praxis!   Személyes véleményem és meggyőződésem,…..
belekotyogok 2014.04.05 13:34:04
@Reggie: Nem egészen... Egy csomó szakma dolgozója munkaidőn kívül is képviseli a céget (amire a szakmai hitelesség miatt figyelnek is) és az sem mindegy, hogy egy másnapos, vagy mulatozástól fáradt buszsofőr megy dolgozni, vagy egy programozó.
A Pimasz úr (vagy Pimaszúr, a TV2 sem tudja eldönteni) ottalszik című sorozattal a címén kívül is van baj bőven. A koncepció és a cím ugyanis a tartalomhoz nem sok szállal kötődik: Papp Gergely riporter és operatőr neje ugyanis sok mindent csinál az epizódokban, csak nem alszik.…..
belekotyogok 2014.04.03 13:15:06
@Nick Leeson: Az a tény, hogy sok embert rávesznek a mozgásra és a fogyásra rohadt jó. A végeredmény szempontjából majdnem mindegy, hogy milyen eszközökkel. De azért a tömegek pénzhajhászási célból történő átverése szerintem kifogásolható. Az ételei kb a vegyipar csodái...
belekotyogok 2014.04.03 13:45:40
@Aegopolis2: A meki és a coca-cola nem kampányol azzal, hogy hiperegészséges.
isolde Ami a CV-mben nincs benne 2014.04.02 14:30:47
A múltkor meg kértek tőlem egy szakmai önéletrajzot* és azóta azon gondolkozom, miket is dolgoztam életemben. Többségében olyanok, amiket nem írok bele az önéletrajzomba, egyrészt túl színes lenne, másrészt elképzelhetetlenül hosszú, harmadrészt sose jut eszembe minden. A…..
belekotyogok 2014.04.03 12:30:38
Kerékagy Mi mennyi, Bubikám? 2014.03.23 10:12:05
Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás. A…..
belekotyogok 2014.04.02 14:43:43
@zpequino: De aki ezzel a havi/napi leosztással jön, az nem érti... Ennyi pénzért csak a belvárosban, egyszerre csak fél órára használhatod a bringát, utána pótdíjat kell fizetni. (Az egyszerűség kedvéért tekintsünk el attól, hogy az éves díjból 5000-et erre költhetsz.)
Ez a rendszer soha nem lesz alternatívája az általad említett eseteknek, kivéve persze ha egy dokkolóállomás mellett laksz és csak 20-30 perc bringányi időre távolodsz el (persze a célpont is egy másik dokkolóállomás), akkor oké.

@Agyalap: pl a szervizúton van az Andrássyn, a TEréz körúton meg parkolórészen.
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója személyesen sorolja a Bubi tarifarendszerét, és sorolja azt is, hogy milyen kedvezményekre lehet majd számítani. ..
belekotyogok 2014.04.02 13:17:22
@Karachar Nevian: Mondjuk ha hord az ember lánya bugyit is a szoknya alá, akkor ez nem lesz gond...
Ugye furcsa a kérdés, nem a kakálás jutna eszünkbe elsőként egy romantikus randevú kapcsán. Viszont kétségtelen, hogy a szükség nem ismeri a romantikus pillanatokat. Úgyhogy bizony a probléma felmerülhet. Micsoda ötlet, erről valaki könyvet is írt, ami most eladási rekordokat…..
belekotyogok 2014.03.29 14:20:00
A holland uralkodó, Vilmos Sándor felesége sorra csavarja el (a posztolt képek tanulsága szerint: a szó szoros értelmében) a világ vezető politikusainak fejét. David Cameron brit kormányfő, Barack Obama amerikai és Francois Hollande francia elnök sem tudta levenni róla a szemét a…..
belekotyogok 2014.03.29 13:14:48
@objekt678: Mondjuk részben genetika (csinos az arca), részben meg ez a dolga, hogy tökéletesen nézzen ki. Szóval nem nagy művészet :)