Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atomboy

43 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azaz regi... Az ujdonsag az, hogy nincsenek ekezeteim, mert meg mindig Nemetorszagban elek. (Erre majd igyekszem egy elegans es kenyelmes megoldast talalni). Nem irtam bejegyzest kb. 30 honapja, mivel nem minden ugy alakult, ahogy szerettem volna. Meg kellett talalnom a helyem, raadasul megallnom a…..
atomboy 2016.01.17 21:34:51
Augusztus közepe óta felbontások vannak a Károlyi utcában. Több busz, és trolibuszjárat halad át a szakaszon, és itt van a K-NY irányú biciklis tengely a belvároson át. Az utóbbi idők általános közútkezelői gyakorlata, hogy minden változás esetén az első, hogy kitiltják a…..
atomboy 2014.10.17 21:00:51
@ex-dr. vuk: Az az illetekesek hozza nem ertesenek szimboluma. :/
Sikerült pénzt szereznie a fenntartó Magyar Közútnak a Kossuth Lajos sugárút úttestének felújítására. Meg is lépték a felújítást a Nagykörút és a rókusi gigamegahiperbrutál körforgalom között, a szalagátvágás lebonyolíttatott tavasszal. Ez egy kiváló alkalom lett…..
atomboy 2014.07.30 21:58:30
atomboy 2014.07.17 15:28:09
@Andrassy Gabor: Vancouver kicsit mas, mint Kanada tobbi resze. A legnyugatibb nagyvaros, a Sziklas hegyseg vedelmeben van, ezert a tel enyhe, legfeljebb esos, a nyar atlaghoz kepest hosszabb.. Amit a franciakat illet, azok eleg messsze vannak onnan. Az egyetlen problema az, hogy foldrengesben igen aktiv teruleten van...
1946. Kötéltáncos bemutató Kölnben a Heumarkt-on, a világháborús romok közepén...
Mint ahogy Facebook-n már beszámoltunk, új fogalmi rend alakult a Belvárosban, néhány utca a 30-as övezet alá került. Azóta újabb utcák kerültek e hatály alá. Tapasztalatunk szerint a Nagykörút – Csongrádi sgt – Tisza Lajos krt – Kálvária sgt által határolt területen…..
A szemfülesek már április közepén felfigyelhettek rá, hogy új zöld tárolók nőttek ki több intézmény illetve kereskedelmi helyek közelében. A Magyar Kerékpárosklubbal való együttműködésnek köszönhetően váztámasztó típusút telepítettek, és arra is figyeltek, hogy elég…..
atomboy 2014.04.25 15:58:46
@Dova: Miert, eddig lehetett? En nem talaltam sehol hasznalhato helyet lakotelepen. :/
atomboy 2014.05.18 09:59:29
@Sir Galahad: Inkabb a kapacitas csokkenjen, mint a biztonsag.
A kérdést úgy kellene feltenni, hogy szabad-e járművel valamilyen úton haladva ott keresztezni egy másik utat, ahol gyalogos-átkelőhelyet jelöltek ki? Vagy szabad-e ott kikanyarodni egy útra? A közkeletű válasz erre, hogy természetesen nem. Mert hogy nézne ki, meg veszélyes. A…..
atomboy 2014.05.04 18:24:23
@tesz-vesz: Olvasd el e mondatot megelozo sorokat. De mivel joszivu vagyok, segitek, hogy jobban lasd:

"54. §
(4) Kerékpárral
a) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni
nem szabad.

A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia."

Ez igy egybefugg, a tobbi pontra, paragrafusra nem ervenyes az utolso mondat, csak es kizarolag a (4) ponton felsoroltakra. Tehat csak akkor kell tolni, ha lakott teruleten kivul a fouton kerekparozol, es tuloldalra akarsz menni, esetleg masik iranyba visszatekerni, illetve ha kerekparutrol balra szandekozol tovabbmenni.

Magyaran, szo sincs arrol, hogy zebranal csak tolva szabad atkelni. Igy mar vilagos?
A tavaszi időjárás már javában tart, sokan kerékpárra cserélték le autójukat vagy tömegközlekedést. E hétvégén két kerékpáros túra is lesz: 12, szombat: Tavaszi Hajtás Kezdés: Fekete István Általános Iskola, 8:30 és 10:00 között A Szegedi Sport és Fürdők Kft…..
Omnibusz A Jövő busza a múltból 2014.03.22 12:40:50
A General Motors (GM) Futurliner egy olyan koncepció busz, ami sokkal inkább teherautó, viszont a gyártó minden kiadványában buszként említi ezt a különleges járművet, amiből összesen tizenkettőt építettek 1940 és 1952 között. Szinte hihetetlen, hogy a több mint hatvan éves…..
atomboy 2014.03.24 18:28:57
@onager73: Azt lehet tudni, hogy melyik sved varosban volt?
atomboy 2014.03.29 22:02:36
@onager73: Koszi. Megneztem terkepen, sajnos pont akkor aludtam, amikor Kapellskär-rol tartottam Karlskoga-ba. :) Elegge kifarasztott a hajnali 2 oras epules + 4 oras hajozas ( Aland ) plusz nagy mennyisegu autozas. :)
Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre újra egymásnak ugorjanak a magukat biciklisnek és autósnak hívő honpolgárok. Ehhez az apropót most egy rendőrségi ellenőrzés tálalása adja. Reggel az Anna-kútnál ténykedtek az egyenruhások, figyelmeztették a bringásokat, hogy nem…..
atomboy 2014.03.23 20:33:49
@Sir Galahad: Nem, a turelmetlen autosok miatt epultek a szeparalt kerekparutak, es ezt kerekparral kozlekedoknek kellene elviselniuk. Nem, ez igy nem oke... A problema gyokeret kell megszuntetni, nem feluleti kezelest alkalmazni.
atomboy 2014.03.23 21:34:52
@Sir Galahad:
"Kerékpárúton nem szorít le autó, mert azon nem közlekedik autó."
www.youtube.com/watch?v=WZc-9hwVZIE

Engem elutottek kerekparut atvezetesnel, pedig nem szaguldoztam. A sofor egyaltalan nem nezett jobbra, hiaba volt EAK alatt kiegeszito tabla arrol, hogy onnan is erkezhet kerekparos...
Annyi furcsa helyettesítő járatot bemutató kép, link és komment gyűlt össze az Urbanistán, hogy gondoltam csokorba gyűjtöm őket. Mielőtt berzenkedni kezdenének a kukacoskodók, ez nem egy komoly lista - vannak valódi, megvalósított járatpótlások benne épp úgy, mint…..
atomboy 2014.02.05 08:35:17
atomboy 2014.02.05 09:42:44
@bbandi: A hosszabb deli uton lehet menni, Kubekhazan keresztul. 43-ason Klarafalvatol nincs kerekparut Makoig, viszont ki van teve a bringatilos.:/
Esztergom után Szegeden is elkészült a közbicikli-rendszer. A rendszer jellegzetessége, hogy az állam egy fillért nem adott bele, magánerőből épült, ráadásul a kölcsönzés is egyszerűbben megy, mint máshol, elég hozzá egy mobiltelefon. Kipróbáltuk a biciklit, beszéltünk a…..
atomboy 2013.10.25 15:42:01
@gregibroki: Sajnos nem minden szegedi autoval kozlekedore igaz, vannak olyanok, akiknek nem kellett volna jogsit adni: www.youtube.com/playlist?list=PLgVcOaLQ62m7xXxzPw3u8QGepRnWkcsae

Gyakran bringazok Budapesten is, szerintem nagyjabol ugyanaz az arany a normalis es kevesbe normalis soforok kozott.
atomboy 2013.10.25 15:44:25
@doktor.dikhed:
Itt a szurke keretes irasban van, hol lennenek dokkoloallomasok: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/jovo_heten_indul_a_citybike/2352402/

A cim ne tevesszen meg, mar par het eltelt, de azota se indult be.
Ezen a héten az Omnibusz blogon kizárólag elektromos hajtású buszokkal foglalkozunk. Az első posztunk egy trolibuszról szól, ami korlátozottan, de képes önjáró üzemre is. Megnéztük az új Ikarus trolit, ami sokkal nemzetibb mint a Rába terméke és sok tekintetben veri a…..
Mint ismeretes, a SZIN alatt a Belvárosi hídon lévő kerékpárutat ideiglenesen járdává minősítették, ezért ehelyett az úttesten kellett Szeged irányában tekerni. Ezt azonban nem mindenki tudta. Egy trolivezető ledudálta a szabályosan bringázó olvasónkat, Csillát, aki ennek…..
Az ország legnagyobb biciklis szervezete, Magyar Kerékpárosklub arra kéri a budapestieket, hogy ha tehetik, üljenek bringára, segítsék ezzel is a főváros közlekedését. Az MKK honlapján megjelent közlemény szerint Budapest óriási közlekedési káosznak néz elébe, miután az…..
atomboy 2013.06.10 18:08:05
@Sajátzsíron: De ha az a rengeteg autos kerekparra szall, nem lesz auto, igy nem kell motorsavozni. ;>
A szokásos kormányzati kapkodás és az érintettek meghallgatásának elmulasztása lehet annak a hátterében, hogy két augusztus 24-i módosítás totális idiótaság a KRESZ-ben. 50. § (1)312 A jármű figyelmeztető jelzést adó berendezését működtetni a következő esetekben kell:i)…..
atomboy 2013.06.09 14:49:21
@ex-dr. vuk: Megis lett, foleg a szegedi G4S jarmuveken. Feketesason rendszeres a kerekparsavon parkolas. :/
Van az úgy, hogy az ember annyira fél valamitől, hogy a végén még nagyobb butaságot hoz össze. Gondoltam magamban, miközben egy kamion haladt szemből el mellettem a maga kis 40 tonnájával az M5 külső sávjában. Lidérc sem élvezte különösebben a megalázó helyzetet, de a…..
Megjelent a Kerékagy című társblogunkon egy írás, Biciklis káoszt okozhatnak az új MÁV-kocsik címmel, de http://kerekagy.blog.hu/2013/05/17/mar_nem_lopjak_el_a_biciklit_a_balatoni_vonaton link alatt. Ez a kettősség jól reprezentálja a kerékpáros társadalom megítélését, ahogy a…..
Szegeden az országban elsőként tervezik bevezetni a közösségi kerékpárkölcsönzést. A kezdés időpontja egyre csak tolódik, (jelenleg júniusra várják az indulást) úgy tudjuk, mivel a rendszer részleteit dolgozzák ki. Szeged testvérvárosában, Szabadkán Su Bike rendszer néven…..
atomboy 2013.05.10 15:52:45
@Go Jóska:
www.youtube.com/watch?v=Z1Bcd3X261Q
A videomra jott egy komment egy szerb sractol. Azt irja, a bevetelt gyermeetkezesre szolgal, es az ottani onkormanyzat tulajdonaban van. Gondolom, a karbantartasra szant osszeget mashonnan forditjak ra.
15. alkalommal emelkednek a levegőbe a kerékpárok Szegeden! 2013. április 21-én vasárnap, 15:00-kor indul útjára a szegedi Critical Mass, azaz a kerékpáros felvonulás. Ezúttal is nagy, közös örömbiciklizéssel szeretnénk megünnepelni Földünk napját, de mivel 22. hétfőre esik,…..
atomboy 2013.04.15 22:46:57
@sirdavegd: En inkabb nem szamolom meg, hanyadiknal tartok... :)
Sokan jeleztétek, és mi is láttuk, hogy a Belvárosi híd szegedi lábánál egy szürke kapcsolódobozt raktak a hídról érkező kerékpárosok nyomvonalába tavaly év elején. Volt, aki balesetet szenvedett mert váratlanul érte a korlát és a szintén a biciklisek útjában lévő…..
Kicsit módosult a helyzet a Gyálarét – Hattyas – Alsóváros kerékpáros útvonal tervezése kapcsán. Kiderült, hogy a kezdetektől fogva eldöntött valaki mindent. A lakosság a legjobban teszi, ha nem tud semmiről. 600 millió forintunk a tét, ilyenkor jobb, ha nem szólunk bele, mire…..
Lassan elkészül a Szőreg-Törökkanizsa kerékpáros kalandútvonal első, Szőreg és Tiszasziget közti szakasza. Több mint 460 millió forintunkba kerül a létesítmény, amivel nem tudjuk kik járnak jól, de az biztos, hogy már megint nem a kerékpárosok. Hullámzás és kacskaringó,…..
atomboy 2012.12.21 17:55:20
@kovboj1: Hat ez is egy katasztrofa...