Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morse

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cseh Cristiano Ronaldo menti meg a cseh futball becsületét? • Tizenkét vádlott Csehországban • Hét vádlott Szlovákiban • Mérkőzésenként másfél millió cseh koronás kenőpénz • Ázsiai fogadóiroda • Rejtélyes öngyilkosság  -…..
Megérkezett a több mint 6000 bosnyák szurkoló Zsolnára! Az előzetes várakozással ellentétben egyelőre mintegy 2000 vendégdrukkerrel kevesebb tartózkodik az észak-szlovák festői városban, ahol kedden este játsszák a 2014-es brazíliai Vb selejtező mérkőzését. Az odavágón…..
Meggyőző fölénnyel hozták le a csehek a budapesti barátságos mérkőzést a kulcsfontosságú őszi selejtezők előtt! Bílek mester csapata öt góllal terhelte meg a vendéglátó csapat hálóját, míg Dzsudzsákék még a becsületgólt sem találták meg! Legalábbis Jakub Kohár…..
Egy igazi ká-európai derbi: jön a cseh-magyar! Óriási múlt, jelen nélkül. Legalábbis Prágában mindenki piszkosul néz rám, amikor közlöm velük: a magyarokkal játszottátok a legtöbb válogatott meccset - fociban. UPDATE: Prágában már tudják a mérkőzés végeredményét…..
morse 2013.08.14 12:48:09
@Csehszlovák Kém: aztán nehogy az legyen, mint anno a kabaréban: "és jönnek a Csehszlovákok"... Sanyi bácsi meg rajzolgathat majd megint a végén :))))
morse 2013.08.14 14:44:35
Napok óta hídban állok a Borsodi új marketingstratégiájától: aszongya „Borsodi Super Dry. UTÓÍZ nélkül.” (kiemelés tőlem – p*) Akkor most két lehetőség van: elindult az őszinteségi lavina, és a magyar ipar sorban termeli majd ki a „Pöttyös Túró Rudi Extra Plus.…..
Májusban jelenik meg a Tudósok zenekar A legszebb szerelmes dalok című albuma, ami az első lesz, mióta Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori & Love Band és a néhai Erik Sumo Band fő dalszerzője tavaly tavasszal beszállt drMáriás frontember mellé. Ezen a lemezen szerepel a Vágd…..
morse 2013.04.18 15:55:40
Molnár Levente, vagy ahogy a rockzenét kedvelők ismerik, Cseresznye, 2012 januárjáig a Tankcsapda gitárosa volt, de 20 év után távozott a zenekarból (finom eufemizmus arra, hogy kirúgták). Egy ideig a Bedlam zenészeivel dzsemmelgetett és össze is raktak egy nótát, de aztán…..
Talán kevesen tudják, de Goethe egy időben színházigazgató is volt Weimarban. Persze volt, amikor az útépítések felügyeletével is megbízták, végül is egy költőfejedelem mindenre alkalmas. Történt, hogy a kutyabarát nagyherceg elő kívánta adatni az Aubry kutyája című…..
morse 2013.02.05 14:30:29
@mk27soundmaster: ajánlom figyelmedbe Szörényi Levente interjúját a Heti Válaszban. Nem kell feltétlenül a ballibandába tartozni, ahhoz, hogy az ember észrevegye a visszás dolgokat. Attól meg, hogy én személy szerint a jelenleg regnáló kormányra szavaztam, nem érzem úgy, hogy tapsikálnom kellene mindenhez....
morse 2013.02.05 14:49:07
@aristo: a röhögéstől vonyítanak a legtöbben.
morse 2013.02.05 15:41:15
@Gazz: Tökéletes!
Első rész Srbija.blog.hu: Melyik saját dalodra vagy a legbüszkébb? Sejo Sekson: A Balada o Pišonji i Žugi mindenképp az egyik. Talán a Na straži pored Prizrena [„Őrségen Prizren mellett”] szintén, főképp azért mert olyan dolgokat is előrevetített, amik manapság is…..
„Hiszen minden ott jó és szép, ahol helyénvaló, rossz azonban és rút, ahol helytelen” (Xenophón) Mikor Caesart március idusán – vagy a görög naptár szerint Anthesterión havának közepe táján – a szenátusban meggyilkolták, gyilkosainak, Cassiusnak, Brutusnak és a…..
Igaz, egy hónapos csúszással, de végre megjelent a dohánykoncesszió - azaz a "Te is lehetsz dohányboltos" pályázat kiírása. Az időtartam 20 év, tehát aki most belevág, annak a kormány tartós bevételforrás reményét nyújtja, meghatározott havi koncessziós díj ellenében,…..
morse 2012.12.17 13:19:58
hmm. pár dolgot azért hozzáfűznék a dolgokhoz.
- Nem éri meg: de, több, mint valószínű, hogy megéri (eddig is megérte, de ez egy másik tészta). Ha Bp. II. kerültet vesszük, akkor eddig kb. 200-250 helyen tudtál cigarettát venni, ezek után 45 helyen. És ez csak a cigaretta, ha igényesebb szivarokat, pipadohányt, töltődohányt szerettél volna beszerezni, akkor eddig is kutatnod kellett. Kisebb árrés, de kevesebb a konkurencia is.
- 8 millió kell a beruházáshoz: Nem kell. Ez egy régi becslés, amikor mindenki meg volt róla győződve, hogy a trafik belső berendezését is pontosan meg fogják határozni (mint a franchise rendszerben működő boltok esetében - ezért is kérdeztem rá erre a pontra fentebb). Azért az látszik, hogy a törvény alkotói elsősorban a már ténylegesen működő vállalkozásokat akarja helyzetbe hozni (a többi csak gumicsont, tartós munkanélküli, megváltozott munkaképességű, stb. Nyilván, hogy ezek az emberek nem, hogy 8 milliót, de még 80 ezret sem igen tudnának beinvesztálni), így nekik az eszközpark nagy része már rendelkezésre áll. Ha gépparkot kell vásárolnod, akkor a költségek maximum 1 millióban vannak, de akkor már elszálltál az árakkal (de nagyon).
- Én dohányos vagyok. És a zsákom tele van, hogy mindenhol engem b@szogatnak, de azt el kell ismerni, hogy ez egy hatásos prevenció.
- lopás-rablás. Igen, igazatok van, hogy a feketepiaci ára kiugróan magas lesz a bláznak, de azért 5000 darab cigi, vagyis 500 csíknak a bepakolásához kell egy kis idő, nem beszélve arról, hogy akadályoz a futásban :D
Mindezeket egybevetve szerintem megérné belevágni. Az, hogy a döntéseket, kik, hogyan hoznák és kiket hoznának helyzetbe, az persze megint egy más kérdés.
morse 2012.12.17 13:52:57
@MetroGoldwinMayer: kivéve a trafikokat igaz? ;) amit írsz az inkább a nagyobb boltokra igaz.
morse 2012.12.17 14:21:28
@- Rendi -: értem az érveidet, de mégis jócskán működnek VALÓBAN cigaretta, szivar, pipadohány, árusítására "szakosodott" trafikok. Több helyen valóban nyűg volt (ott ahol nem az elsődleges profil), de azért valahogy mégiscsak működnek trafikok.
  Sokan nem értenek egyet azzal, hogy az ügynöktörvényt leszavazta a Fidesz-KDNP frakció. Helyesen. Természetesen az ügynöktörvénynek már réges-rég meg kellett volna születnie és a Fidesznek kellett volna megszülnie azt.   Azonban ne feledjük, hogy az ügynök csak egy…..
Meglepődve vettük észre, hogy Magyarországon kicsapta a biztosítékot Bartus László írása az amerikai Népszavában. Tallózta a Mandíner, a Heti Válasz publicistája reflexből zsidózni kezdett és a Konzervatórium szerzőpárosa is csak izomból tolt valamit a monitorunkra. Pedig ha a…..
  Nagy a nyomás a kormánypártokon, nagy a nyomás a jobboldalon. A Fidesz támogatói bázisának aktivista keménymagjában ilyenkor mindig megjelenik a mutassuk-meg-mi-is igénye. Nehéz ügy ez. A tüntetős-felvonulós műfaj egyértelműen ellenzéki, ami jól állt vagy legalábbis…..
Napra pontosan húsz évvel ezelőtt mondták ki a két politikai irányvonal mentén irányított Németország és az 1945-ben kettészakított Kelet és Nyugat Berlin egyesítését. A német főváros az elmúlt évtizedek alatt jelentős átváltozásokon esett át: megújultak főterei, utcái; fákat, bokrokat ültettek a…..
  „Én azzal sem értettem egyet – és ez a privát véleményem –, hogy a diploma átadását – néhány szakot leszámítva – nyelvvizsgához kössék. (...) Budapest, vagy inkább Buda elitgimnáziumaiban meg a két tannyelvű gimnáziumokban…..
morse 2011.08.18 20:00:11
Kedves Turul Koma!

Ez a cikk eléggé le lett sarkítva, ráadásul több olyan állítást is tartalmaz az eleje, amely könnyedén megcáfolható (a végkövetkeztetés azonban korrekt).

1. Szeretném azzal kezdeni, hogy a cikkből az jön le először is, hogy tulajdonképpen nemhogy a gimnáziumban, hanem már az általánosban adva vannak a körülmények a legkiválóbb nyelvtanításra és ugrásra készen állnak az iszonyatosan magasan kvalifikált oktatók, hogy a gyerekek minél előbb letehessék a nyelvvizsgát, csak, hogy azok a francos, büdös kölkök lusták tanulni.

2. Kérdésem a következő volna: hányan vannak egy csoportban az iskolákban? Hány nyelvórája van egy átlag diáknak? Milyen rendszer szerint tanulnak? Van korrepetálás az iskolában? Ezek mind olyan kérések, amelyek nagyban befolyásolják azért a kérdést.

3."A diploma nyelvvizsgához kötése nem bizonyult kellően erős motivációnak. " Jajaj. Sok helyen: kettő... Ezt egyébként mivel támasztod alá? Szerinted érdemes végignyomni az egészet az államvizsgáig, hogy utána meg ne legyen diplomád? biztos, hogy a motivációval van a probléma?

4. Ha az állam valamiben, mondjuk így: korlátoz, akkor elvárom, hogy valamiben meg "helyzetbe hozzon". Vagyis ha kötelező a nyelvvizsga, akkor teremtse meg a körülményeket ahhoz, hogy megszerzhessem azt a közoktatás keretei között, és ne lutri legyen, hogy milyen az oktatás. Mennyi pénzt nyomtunk a közoktatásba, hogy ez így legyen? Semmennyit.
  Magyar kormánykörök lebegtették meg, hogy szavazójogot kaphatnak az állandó magyarországi lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok. Mivel jövőre a korábbiaknál jóval könnyebben és zökkenőmentesebben szerezhetnek magyar állampolgárságot a határon túli…..
Az idei tűzijáték low budget lesz az árvízi összefogás okán, de nem volt ez mindig így. Sokan emlékezhetnek rá, hogy minden idők legdrágább augusztus 20-ái az előző Orbán kormányhoz köthetőek. Talán nem árt felidézni, hogy miképp is történtek akkor a dolgok, mert egyrészt az a cinizmus, ahogy ezeket…..
  „Minnél inkább a víz alá akarnak nyomnyi minket A tömeget, akik önként egy nemes cél érdekében szövetkeztünk! Kitartunk a végsőkig a tűzijáták ez évi lemondása mellett!...” (Facebook-komment)   Kemény leszek és népszerűtlen: a tűzijáték…..
Vegyünk tíz magyar alkotmányjogászt, vagy európai hírű magyar jogtudóst. Képzeljük el, hogy meglátogatja őket Orbán Viktor és azt mondja nekik: tiéd a Sándor-palota legalább öt évre, cserébe mellőzni kellene az amúgy is gyenge alkotmányos jogköröket, és ha probléma van…..
morse 2010.06.30 15:42:16
Nem értem. Azt hiszem teljesen világos, hogy miért áll a legtöbb Fidesz szavazónak az összes hajaszála az égnek ettől az ötlettől. Vagy nem?

1. Úgy tűnik, hogy nem igen sikerült tanulni a 2002-es vereségből. Egy olyan helyzetben, amikor igazából nem számít, lehet gesztust gyakorolni. Ez egy ilyen helyzet lett volna.

2. Ha van alkalmasabb jelölt, akkor miért nem azt delegálják? Végre sikerült az elmúlt 10 évben egy jónevű értelmiségiekből álló holdudvart kialakítani a párt körül, erre most, akár tetszik, akár nem, sikerül mindenkit pofonvágni.

3. Attól, hogy Schmitt Pál görcsösen próbálja bebizonyítani, hogy ő bezony alkalmas a posztra, még nem válik azzá. A beszédében csak kisrészben volt szó konkrét elképzelésekről, döntően inkább a köztársasági elnök jogköréről és az alkotmányos berendezkedésünkről beszélt. Politológia szak, első szemeszter, fénymásolva puskának.

4. Semmi kifogás nem merülhet fel ellene, mint sportdiplomata. Mint EU-s képviselő. De attól, hogy valaki jó operaénekes, még lehet pocsék karmester.

5. Ezzel a lépéssel a Fidesznek ismét sikerül felhangosítani az ellenzéket. Legalább a látszatra adtak volna Uraim! Mert kilóg a lóláb.

6. Nekem a Köztársasági elnök ne a nép/nemzet/lakosság arcát akarja külföldön szimpatikussá tenni, mert menten felrobbanok. Értem én az elképzelést, de akkor miért nem az Ernyei lett az elnök?

7. Lehet magyarázni, hogy a Fidesz erre kapott felhatalmazást a kétharmaddal, de már most kezdik elfelejteni, hogy a "nép", aki a felhatalmazást adta, az vissza is veheti tőlük. Pont az ilyen otromba dolgok miatt.
morse 2010.06.30 16:24:41
@Flea: ott a pont. Sajna az egész poszt egyre megy ki: megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Mentegetni valamit, amit nem lehet. Hahó emberek! Egy kis kritikai hozzáállást, ha kérketnénk...
morse 2010.06.30 16:33:09
Miután labdabiztoséknál letudtam a megtisztelő gálamérkőzést, folytatom ígéretemhez híven itthon, korlátozott mennyiségű modorossággal. A múltkori kötetlen, párbeszédes poszt után itt az ideje, hogy kicsit egzaktabb módon is kitárgyaljuk a hazai futballmeccsekről ismert…..