Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csikóhalacska

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legújabb vicc.  A köztársasági elnöki rezidencián a takarítónő az egyik WC-ben takarít, közben egy darab szaros vécépapír kirepül a kezéből az ablakon. Utánanéz és látja, hogy az a lichthofon keresztül éppen az elnök ablakán repül be. Odarohan a titkárságra és…..
csikóhalacska 2011.02.02 15:29:07
@Dr. Akula: Én úgy tudom, hogy a közalkalmazottak meg lettek fenyegetve, hogy ha maradnak MNYP tagok elvesztik az állásukat... egy ismerősöm pedig azért vacilált, mert arra várt hátha mondanak valami jót is az állami rendszerről, de mást se hallott, mint a MNYP-ak szapulását, az állami mellett pedig semmit azon kívül, hogy bízzon Orbán Viktorban. És aki lusta volt utána nézni mi az előnyös neki, akinek kényelmesebb volt abban hinni ami a tv-ből folyik, az így járt...
 Az új törvény megszületett hát a SZABAD NYUGDÍJPÉNZTÁR VÁLASZTÁSRÓL. Megnyugtató. SZABADON vagyunk tehát megzsarolva. SZABADON fizethetjük a nyugdíjjárulékunk közel háromnegyed részét (24%) az államnak, amiért SZABADON nem kapunk nyugellátást, az állam megköszöni,…..
Ezúton köszönjük meg valamennyi résztvevő - mintegy 3000 magánember - megjelenését a mai napon a Hősök terén tartott tiltakozó demonstráción!Talán sorsszerű is, hogy itt, és nem a Kossuth téren tudtuk megtartani ezt a gyűlést. A szobor-karéjban álló történelmi nagyjaink…..
csikóhalacska 2010.12.14 17:11:34
@Batkaa: Kint voltál Te is? Láttad a saját szemeddel hányan vettek részt? Hogy jön ide a Stabilitás? Megnéztem az eddigi hozzászólásaidat, más blogoknál is. Te ilyen gyűlölködő, okoskodó ember vagy? Egy építő jellegű kritikát nem olvastam tőled, csak a szurkálódás. Ezt élvezed? Álnév mögül szidni a rendszert és azokat akik cselekednek a meggyőződésük érdekében? Miért fáj neked ennyire, ha valaki küzdeni mer az igazáért? Az egy dolog, ha neked a miénkkel ellentétes a véleményed, de a hozzászólásaid nem ezt tükrözik. Attól még lehetnél jó ember, ha állami nyugdíj-fan vagy, de a rosszindulatú sértegetéseiddel itt csak magadat járatod le, nem a magánnyugdíj pénztárakat és a szervezőket.
csikóhalacska 2010.12.15 18:46:18
@Batkaa: Nem az a gond, hogy nem osztod a Stabilitás véleményét és nem tartod jónak a MNYP-akat. Szíved joga.
Ami sértő számomra a stílus, ahogyan kétségbe vonod a szervezés magán jellegét.
Nem vagyok szervező, de abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy jelen voltam ezen kezdeményezés összejöveteleinek nagy részén és végig figyelemmel kísértem a folyamatot. Láttam ki és mekkora összeget adott bele a saját pénztárcájából és azt is láttam, mire mennyit költöttek. Lehet, hogy Te annyira profi vagy, hogy ekkora összegből többet hoztál volna ki, mint amit ennek a csapatnak sikerült. Amit lehetett saját kezűleg csináltak. Az én véleményem szerint nagyon jól sikerült a tüntetés. Sokan voltak kint. A párt hovatartozását senkinél nem firtattam. Ez a megmozdulás ettől amúgy is független és mindenkit érint. Még a jelen nyugdíjasait is, hiszen 2013-tól már a MNYP-i kifizetések az állami kassza jó részét tehermentesíthette volna. Ha egy párt valamely tagja magánemberként pártjelvények nélkül a jelenlétével tüntet a többi emberrel együtt, szerinted el kellett volna zavarnunk? Mert Ő éppen az ellenzék tagja? Ha Orbán Viktor megtisztelte volna a rendezvényt a jelenlétével akkor meg azt gondolnád, hogy a Fidesz pénzelte az egészet?
Sem kitiltatni, sem meggyőzni nem szeretnélek. Azonban javasolnám, hogy megalapozatlan sértegetés helyett inkább a szervezőkészségeddel tündökölj itt (ha tényleg olyan jó vagy, mint állítod). A hozzászólásaidból feltételezem, hogy érdekel a téma, még ha az ellenkezőjét tartod is helyesnek, mint amit az ide írogatók többsége. Építő jellegű kritika lenne például egy ilyen segítő jellegű hozzászólás.
Találkozzunk a Hősök terén december 12-én 14 órakor! Öltözz fel melegen, kutyahideg lesz. Lehetőség szerint termoszban hozz magaddal forró teát, hogy melegen tartson! A jó hangulatról mi gondoskodunk, ha Te is benne vagy:) ..
csikóhalacska 2010.12.12 00:16:15
@Xorg9999: Magánemberek a saját érdekükben összeültek és elhatározták, hogy nem hagyják magukat és a pénzüket. Ez a szerveződés is és az előző demonstráció is néhány elszánt, bérből és fizetésből élő munkájának a gyümölcse. A 'rávaló' pénzt is saját zsebből dobták össze illetve saját kezűleg oldottak meg mindent. A céljuk? Felhívni az emberek figyelmét a médiából csöpögő hírek mögötti elhallgatott tényekre. Miért teszik ezt? Meggyőződésből. Szeretnék, ha mindenki a számára lehető legjobb döntést hozhatná meg. Nem kényszerből, hanem szabad akaratából. Nem rágalmak és hazugságok hálójában, hanem a valós tények birtokában. Nem kérdezték egymástól, hogy melyik párt felé húz a szívük, csak annyit: Te hagyni akarod, ezt? Ez egy pártsemleges szerveződés, elszánt és lelkes magánemberekkel. Ha nem hiszed járj utána. Gyere el és nézd meg a saját szemeddel. Én ott leszek és szeretettel várlak téged is.
Tiltakozó demonstrációt tartunk 2010. december 12-én 14.00 órától a Hősök terén a nyugdíjcélú megtakarítások védelmében, az állami nyugdíjrendszerbe való visszakényszerítés, valamint a kormány demokratikus jogainkat sértő magatartása és felelőtlen intézkedései ellen!…..
csikóhalacska 2010.12.03 13:15:12
@Gaabor: Én úgy hallottam, hogy adónak fogják hívni ezentúl, az alkotmány törvényeit pedig semmi átírniuk... Azonban: még mindig ott a kérdés, ha mindenki fizeti a 25%-os adónak nevezett járulékot az egyik miért szerez továbbra is szolgálati időt a másik pedig miért nem? A 10%-ra ráfogni, hogy nyugdíjjárulék nevetséges az előzmények ismeretében. Én mindenképpen ezen a szálon nyargalnék tovább, mert a többi érvet sajnos lehetőségük van simán lesöpörni. Egy a lényeg közel ugyanakkora pénzösszeg elszedés mellett nem tehetnek ekkora különbséget sehogyan sem. Az egy dolog, hogy megpróbálják, mert ugye kéne nekik a pénz, de rajtunk múlik engedjük-e. Én azt mondom: NEM!
csikóhalacska 2010.12.05 16:42:07
@Batkaa: Úgy, hogy a MNYP mögött nem egy olyan állam áll, aki akár az alkotmány módosítása árán is hozzányúl a magántulajdonodhoz (csak hogy tudd, a magántulajdonunkat érte sértés) hanem egy olyan többször is biztosított összeg, ami ténylegesen meg van. Biztosítok és bankok állnak mögötte. Az egyetlen bibi, hogy az állam arra kötelezi őket, hogy államkötvénybe fektessék a nagy részét. Egy olyan államban ahol bárki bármit elvehet tőled Te biztonságban érzed a pénzedet? Tudod pontosan mit jelent az, hogy az alkotmányból kivették a magántulajdon védelmét? Téged ez nem zavar? Tudod hány munkaképes ember lesz az országban amikor Te nyugdíjat vársz? Elárulom, fele annyi mint most, nyugdíjas pedig dupla annyi, mint most. Ha még azt a tényt is figyelembe veszed hogy a MNYP-akban felgyülemlett vagyont arra akarják használni, hogy 2011-ben kifizessék a nyugdíjakat, nem fogalmazódik meg benned a kérdés, miszerint 2012-ben honnan szedik majd rá a pénzt? Esetleg felmerülhet bennük, hogy a bankszámládon lévő összeg pont kapóra jönne nekik, elvégre minek az neked, ha nem használod... de gondolom téged ez sem zavarna.
A fenyegetéseiket pedig azért alkalmazzák, hogy az olyanokban akik nem képesek gondolkozni félelmet keltsenek és birkaként viselkedjenek. Ismered a nyájszellemet ugye?
Szlovákiában is bepróbálkoztak, de az emberek ott nem léptek át, ezért jönnek a 'mieink' ezzel a szolidaritásos-fenyegetős műsorral és a félelemre, közönyre apellálnak. Nos Te maradj csak otthon szépen a kényelmes puha ágyikódban és álmodozz tovább. Mi pedig felrázzuk az embereket, akit még lehet és nem hagyjuk, hogy elherdálják a pénzüket.
csikóhalacska 2010.12.05 20:04:33
@Batkaa: Abban egyetértünk, hogy a mostani pénzrendszer nagyon hamar szét fog hullani.
Amiben nem értünk egyet: Milyen ezermilliárdos szanálásról beszélsz? És igen, minden állam rossz gazda. A demográfiai aláhullásra pedig kormányunk válasza az, hogy betiltja az abortuszt... ha már munkahelyeket nem tud teremteni. Olvass kicsit utána, ténylegesen hogyan teljesítettek a MNYP-ak. Javaslom például a Nemzetgazdasági Minisztérium jelentését www.ngm.gov.hu/data/cms2085419/MNYP_kulfold.pdf
Úgy érzem a szavaidból, hogy nem fogod fel: a felosztó-kirovó rendszer megbukott, mert az aktív emberek már most nem tudják eltartani a nyugdíjasokat. Mivel megtiszteltél a figyelmeddel tényleg érdekel miért tartod jó megoldásnak, hogy ezt az igen fontos mentesítő pillért megszüntessék?
Az én érveim:
1) jó hozamok (nem tudom, Te honnan szedted az értesüléseid, oszd meg velem légyszives)
2) A MNYP egy olyan rendszer ami tőkefedezeten alapul (és itt most maradjunk a mostani pénzrendszerről, hisz a következő rendszerről még nem tudunk beszélni) és mivel az állammal ellentétben itt hozamot raknak hozzá, nem pedig szétosztják a konkrét pénz összeget örökölhetik bárkik, akik kedvezményezettként meg lettek jelölve. Ne tévesszen meg a fideszes szövegelés, az állami továbbra sem lesz örökölhető, csak másképpen kezdték nevezni az özvegyi nyugdíjat és az árvaellátást. Tudod, hogy meddig jár az özvegyi nyugdíj? 1 évig. Míg a MNYP-i vagyont egy összegben megkaphatja. Tényleg érdekel, ezt Te miért nem tartod jónak?
3) Nem kell egyet értened velünk és nem kell kijönnöd fagyoskodni. Mi nem kívánjuk ezt tőled ha nem értesz velünk, azonban megköszönném, ha megosztanád velem miért gondolod, hogy ölbe tett kézzel kellene várnunk a pénzrendszer összeomlását és a nyílt lopást? Vannak gyermekeid? Ha magad miatt nem aggódsz is miért kívánod nekik, hogy olyan országban éljenek, ahol nem tisztelik a magántulajdont? Egyenlőre még törvényes jogunk tiltakozásunkat kifejezni. Miért zavar ez téged?
A miniszterelnöki megbízott, Selmeczi Gabriella az „origo” tudósítójának adott nyilatkozatában elmondta, hogy házastárs, illetve a bejegyzett élettárs számára örökölhető az államnál vezetett egyéni számla is - de nem a vagyon, hanem csak a jog!Ez azt jelenti, hogy…..
csikóhalacska 2010.11.25 22:44:21
@nem1rem1: Ez konkrétan azt jelenti, hogy mától az özvegyi nyugdíjat örökölhetőségnek nevezzük, mert állambácsi szerint ez vonzóbb kifejezés.
De számításaim szerint még mindig több a MNYP- teljes örökölt összege, mint az 1 évig járó állami özvegyi.
Egyszer volt, hol nem volt egy nem távoli országban, az üvegzsebeken innen, az ígéreteken túl, ott ahol több, mint 10 millió kismalac túr, élt egy király, aki tán fél esztendeje lehetett trónon. A királynak nagy volt a bánata, mert sok kismalacnak nem volt mit enni adnia. Üres volt…..
Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! Polgártársak! Bocsánat hogy ezzel a megszólítással kezdek, de kicsit elbizonytalanodtam. Fentiekből melyik vagyok én, mint nyugdíjpénztártag. A tisztelet az már rég kiveszett „Miniszterelnökünk” szavaiból. (az…..
csikóhalacska 2010.11.24 20:45:59
Egyetértek!
+ felhívnám a figyelmet arra, hogy az állami garanciát nem most szüntették meg, ezzel kapcsolatban az alábbi interjút ajánlom:
premier.mtv.hu/Hirek/2010/11/24/07/Kampany_a_magannyugdijpenztari_tagokert__mekkora_vagyon_maradhat.aspx

Valamint azt is felettéb érdekesnek találom, hogyan kényszeríthetne az állam 24%-os nyugdíjhozzájárulás fizetésre, ha nem akar érte nyugdíjat adni. Ez nem adó, ami kötelező és nem jár érte semmi. A felosztó kirovó rendszer azt jelenti, hogy hosszú évekig kiróják nekem, aztán ha megérem az öregkort valamit nekem is felosztanak. Olyan nem játszik, hogy csak kirónak, aztán kifizetnek egy fidesz-fityisszel
Matolcsy György 1955-ben született. Tegnapi tv-interjújában (M1-en AZ ESTE c. műsorban) úgy nyilatkozott, ő is magán-nyugdíjpénztári tag.Ezzel kapcsolatosan vetődött fel bennünk a gondolat: korára való tekintettel csak és kizárólag önként belépőként csatlakozhatott a…..
"Mindenki szabadon eldöntheti, hogy a magánnyugdíjpénztári vagy az állami rendszert választja", de aki nem az államit választja, azt megfingatjuk. - mondta Matolcsy."Mindenki szabadon eldöntheti, mit akar, de aki nem azt akarja, amit mi, azt lelőjük." - gondoltam…..
csikóhalacska 2010.11.24 23:06:46
azennyugdijam.blog.hu/
Olvassátok ezt is!
Tisztelt Kecskés György!A magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban íródott levelét köszönettel megkaptam.Az államnak kötelessége megvédeni a nyugdíjasokat és a nyugdíjak értékét, de ezt csak az állami nyugdíjpénztáron keresztül tudja megtenni a kabinet; ezért lehetőséget…..
Kedves érdeklődők!Mellékelem a linket, amin elérhető a Nemzetgazdasági Minisztérium hatástanulmánya.http://www.ngm.gov.hu/data/cms2085419/MNYP_kulfold.pdfKitartás nekünk és hajrá!Kecskés György..
csikóhalacska 2010.11.18 15:24:04
@starace: Nos, azt felfogtam, hogy jövőre a nyugdíjpénztári megtakarításokból akarják fedezni ezt a hiányt, de miit fognak elvenni 2012-ben? Hisz az alkotmányunk sem védheti már meg a magántulajdont. Konkrétan megint az államosítás jön, csak nem a szocializmus, hanem az áldemokrácia égisze alatt?

index.hu/kulfold/2010/11/18/szlovak_lapvelemeny_az_alkotmanybirosag_jogkoreinek_modositasarol/
Nagyon belejöttünk a játékos panaszokba, úgyhogy most itt egy baba, aki a doboza szerint 9 dolgot tud csinálni, de a szerető apuka sajnos hiába nyomorgatta, a gőgicsélés mégsem ment neki. Amikor visszavitte a boltba, kiderült hogy használati utasítás nélkül  senki nem tudja,…..
csikóhalacska 2009.12.30 09:59:06
@SXB: Tapasztalatom szerint az ilyen korban lévő piciknél a legizgalmasabb a csomagbontás... azaz tépés, figyeld csak meg mennyire élvezik. Ilyenkor leállítani Őket és segíteni nekik a bontásban szentségtörés lenne.
csikóhalacska 2009.12.30 10:08:50
@SXB: Akkor ügyes vagy és előrelátó. Nálunk ez nem megy. Lehet, hogy állatok vagyunk, de a kicsiknél ilyenkor az izgatott vandalizmus megengedett. És mindannyian élvezzük :) Igaz, eddig semmit nem kellett vissza vinni.
Az alábbi kesergő levélből egy derül ki: Kiváló Dolgozó nem ebben a világban, hanem a tiszta ideák birodalmában élt eddig. Kiváló Dolgozó, ébredj föl! MINDEN készétel ilyen gusztustalan, mint a Norbié. A legtöbb még ennél is sokkal, de sokkal durvábban eltér a csomagolás…..
csikóhalacska 2009.12.15 00:18:54
Drága Homár-olvasók, örömteli ollócsattogtatással jelentem be, hogy gazdagodott a Homár kínálata: ha minden jól megy, ezentúl rendszeresen küldenek nekünk anyagokat egy friss hazai fogyasztóvédelmi magazin, a Teszt plussz újságírói. A nyár vége óta megjelenő lap mögött a…..
Egy hat és egy hétévés gyerek apjaként a gyakorlatból tudom, hogy van az a fajta füllentés, ami akkora vicces képtelenség, hogy az ember picit sem haragszik miatta a kisdedre. Közös apróságunk, a Lidl most akkorát kamuzott, mint egy jó fantáziájú nagycsoportos. Nálunk minden 200…..
"Lehetne ezt másképp is csinálni, jó kedvvel, normálisan, felelősséggel a munkát végezni. Úgy minden jobb lenne itthon" - mondja BS, és ebből a tapasztaltabb olvasók már ki is találták, hogy fiatalkorú levélíróról van szó. Igazán Naiv Ügyfelünk osztálytársnője…..
csikóhalacska 2009.10.28 00:23:20
Az ember azt képzelné, hogy egy utca parkolóhelyeit fizetőssé alakítani nem extra bonyolult logisztikai feladat. Kell egy parkolóóra- és közlekedésitábla-állító brigád meg egy festőcsapat, néhány nap, és kész az egész. A feladat Magyarországon ehhez képest meghaladja mind az…..
csikóhalacska 2009.10.27 01:22:57
@Lesley: A Postoló azt írta eddig két irányú volt és mindkét oldalán lehetett parkolni... ahogy elképzelem bele kell férnie. De lehet tévedek.
Hihetetlen, de igaz: felnőtt emberek is képesek részt venni emeltdíjas smsjátékokban, aztán csodálkoznak, ha folyamatosan tovább bombázzák őket, sőt még válaszolgatnak is a szolgáltatónak:A minap üzenetet kaptam a T-Mobile-tól, küldjek egy üres sms-t, és órákon belül VW…..
csikóhalacska 2009.10.27 01:14:29
SZA egy zseniális APEH-állásfoglalást talált, amiből kiderül, Rigó Jancsi és Rigó Jancsi között is lehet különbség. Vigyázzanak, a kizárólag csokoládés tejszínnel készült sütemények gyártói gonosz adócsalók is lehetnek! Az Apeh eddig sem a közérthető…..
csikóhalacska 2009.10.26 13:57:09
Dezső az id.check.security@gmail.com-ról kapta a lenti e-mailt, ami egészen együgyű módon próbál adatokhoz jutni. Aki beszkenneli az iratait, aztán lefényképezi magát az igazolványával és elküldi nekik, annak szeretnénk mondani valamit. Üdvözletem!   Ma kaptam ezt a…..
csikóhalacska 2009.10.22 09:39:21
Az alanti történet annyira bizarr, hogy pompásan tükrözi a magyarság mentális- és idegállapotát 2009 őszén. Levélírónk egy olyan intézményben dolgozik, amelynek a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság szerzi be a szoftvereket. Ez az Index-cikk elmeséli, hogy a Gyurcsány…..
Méghozzá a Netriské. Borzongató érzés rákattintani a schdl által küldött linkre. Nem is értjük, a biztosítónak sokkal jobb lenne, ha sokáig élnénk és rengeteg díjat fizetnénk be nekik. Schdl ilyen lakonikusan számolt be a halálközeli élményéről: Nem ragozom. Gondoltam a…..
csikóhalacska 2009.10.19 00:53:00