Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matyas45

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tartozik a középkori váraink közé, nem is a magyar haza védelmében – sokkal inkább a főváros lakossága ellen – épült, egyszer sem ostromolták meg és csak egy soha el nem készült erődrendszer részeként épült fel, mégis a váraink közé számítom és ezért 2016 februárjában meglátogattuk a budapesti…..
PÁPAI GÁBOR (Budapest, 1961.): grafikus, karikaturista.A Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán végzett 1987-ben. 1989: az ÚjSzabad Száj vicclapban publikált először politikai karikatúrákat, majd az Új SzabadSzáj művészeti vezetője volt. Dluhopolszky László…..
Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének 55. évfordulóján, egy 560 felvételből álló fotóriport közlésével a forradalomra szeretnénk emlékezni. A fényképek szerzője Nagy Gyula. Ha valaki nem is olvassa végig ezt az írást, a nevet tessék megjegyezni! Ilyen heroikus…..
A szüreti szezon kapcsán sok gazda már a mustot érleli pincéjében. Nem árt azonban minden évben figyelmeztetni a borászokat, hogy tudatosan járjanak el az erjedési folyamat ellenőrzése kapcsán, a mustgáz, vagyis a szén-dioxid (CO2) színtelen, szagtalan, a levegőnél nehezebb gáz. Ez a gáz azonban nem…..
A Városi levegő felismerős sorozatában a mindennap látott épületek apró szépégeit mutatjuk meg, ebben a sorozatban a rejtőzködő, de annál érdekesebb épületek nyomába eredünk. Az első helyszínen, a Schiffer-villában tárt karokkal fogadtak, és még körbevezetést is kaptam az épületben, a Liget…..
Érdekes információt kaptam Szerdahelyi Márktól. A Margitszigeti halastó leengedése miatt láthatóvá váltak a "Rákász fiú" szobrának talpkövei. Egy járókelő észrevette, hogy az egyik kövön betűk, feliratok vannak. A Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Budapest Galéria…..