Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Narnia 4444

287 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kiömlő gondolatok perce ezszétszórt viharok ágyásoknincs aki tud és megnevezcsak durván összeácsolt ég és egy aki jár ki kettőhány utat oldhat fel a páraa homlokok szürke ablakára ki mosdat fel élő színeketlépni muszáj ez rendek rendjeés egyszer kitisztul a merrekisimul domb…..
Versek innen onnan hangulat-dalkép 2015.11.08 18:09:07
https://www.youtube.com/watch?v=MLy8n7EPB6o&feature=youtube_gdata_player   ..
  a szél csak posta.hivatal; felhők és pocsolyák között.az eső üzenet.címzés nélküliszabad-versek cseppkönyvei...álmodó szemek. megannyi egybefolyó távolság. átok.áldás. szerelem!?.a lélek se más.mezítlábas lépésegy fűszál…..
Már burkából kandikál a kamasz dió.Az estike is korábban ásít.A reggeli madárdal később hallható,s gyöngyöket sír hajnalban a pázsit. Hűvös van - Kedves -, fázom.Az eddigi lanyhot reggelre belepi a dér.Lesz-e brokátarany az őszünk,s telünk hideg lesz, s rideg kemény? Én…..
  simogató csend pihen asötétlila bársonyonnappal-arcod nyugszik el mostéjjel-puha vánkoson csalogató léptek zajaátoson az éjszakánéletre kelt valóságodúj álmokat nem talál ébred a szó hangtalanulmégis zeng a Létezésde a szó a boldogsághozbármit mondjon túl…..
  Egy oázis illatozik a teraszonszemben a vár kapuja ásít -tárva-nyitva, rajta héjaszem,kikötőbe ért egy vízibusz,alatta álmok folynak el...s mindezt most megintneked mondom el;könnyű a tested, felemel,úton vagy már régóta,lámpás kezedben -Istentől örököltedtermészeted,…..
                    Látod, a hunyorgó ég csillagait fejti le a hajnal, az éjszaka hulló hajszálain tetszik át a tér, s ringó bokrokon csordul a félhomály íze. Milyen szép, kifordított ingben billeg a világ, s míg csókos nyelvünkön szüli meg magát a…..
    Rámdobognak az illúziók,mint hajnali könnyek a kertben,festő a vásznára rózsákat csen. Sötétbe tépő pirosat pettyez,mint ajkakra tévedt véredha ráhajnalodott a kedves. Levegőt vesz az éjjeli út,fémdobogó lett az utca,rajta az ember suttogó - árnyéklámpa.  ..
Verseid testvérek, barátok, találkozások,Nyüzsgő patak-szavak, papírra szaladtMiértek, hazák, szerelmek árja, s halottSzagú emlékek lassú meneteibe ájult könnyeket mart.- Otthonok verse volt, s marad.Ágyadban a misztikus éj karolt,Felhőket járva szüntelen reméltélEgy könnyű,…..
tudom sokat hallgatok. azt mondod:siker, család, szépség, akarats morcos magamból kifordítasz.kedvességed mosolyt festgyermekként a szürke napokbólkimetsz és hegytetőkre ültet- már alant a világ - s oly aprókvagyunk, hogy észre sem vesz.szeparációs szorongásaitóltalán nem is…..
  átteszi a hang súlyát néma ívekre.kopjafák korhadásainak zaja veri fel benne az árvaság jajait..hadakozik. tűz, víz, ég, föld.  a víz győz. elmossa a majáliszsongást.a földig metszi vissza. az otthonig.egy szeparált strófa csüng a maradás kilincsén.énképét koherens…..
Amikor szomorú vagy, kidőlt szőlőkarókat látok a szemedben, a nélkülem elmúlt időt, híradók kilőhetetlen rakétáit, elmaradt háborúkat. Nézem az arcod, s hirtelen megöregszek, mintha egy régi nyárra emlékeznék, rég beszántott dűlőutakra, kaporszagú szélre. Amikor…..
  háttérzajok gyűlnek.alkonylik a város.köröttünk szűk utcák kapják össze az árnyakat.a pad komor körvonal...sétálunk.léptünk nyomán a sötét.kandeláberek felizzófénykatlanába fehérül az esti merengés.a sarkon túl a kukáknálszegénység motoz.melléérünk.…..
(1956.oktober 26.Márianosztra, szigoritott börtön) Rozsdás, rõt fényben a mezõn szalad egy pásztor s tûz-ajka most ajkadul nyílik és hirdet.- Mutasd meg magad! Ó, szállj fel, miként a Hold a hegyrõl: áldozatként, lelkével száll felé a farkas altató csendû erdõ. Jöttöd…..
a tej anyádig meggyötör. a fájdalom föle a bőr.  simogasd azt aki hazudik.  a váll a vállhoz savanyúdik.  kiskanállal kérd a lelked  köpd ki, töröld a mennyhez.  ne írj verset, nincs szavak.  az egek erős tejsavak.  felfehérlik mit elfeledsz  gyermek többé nem…..
  http://www.youtube.com/watch?v=tkXoCf_9UUw    ..
"Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai."Ron Cristian   ..
  Mostanában túlhordtam az aggodalmat, nem mindegy, hogy szeretlek vagy urallak. De ami fent éles, állandó képnek látszik, az lent csak olykor homályosan felszikrázik, és ami idebent újra és megint összerak, az odakint tűnik, világgá szalad. S mint nyugalom ül vállamra a…..
  Szeretted őket. Most, ha hozzád jövök ezért hozok szegfűt. Szeretted a szirmokat. Azt mondtad olyanok, akár az ember két szál virágon sem találsz egyezőket. Mégis…ha ránézel két cirmos szegfűre…   cirmos szirmok…   A holnap vékony semmi a lét…..
  A felhőkön átszűrt fény remeg,a nyár lett a védtelen gyerek,kit akár egy enyhe szél legyőz:indiánnak öltözött az ősz. Belülről még néha fűtöget,hogy szerettem ősz-etűdöket,de színei közt az arca lárva,átbillent melankóliába. Egy zugot keresnék…..
Jégcsillám-hártyás lábnyomok, a szironyon mértani lángok, rezzen fázósan mocorog, finom hóport szitál az ágbog. Kökénybokron a hó puha rózsái kéken tükröződnek, anyagtalan fény veri a kék-ezüst-villám-álma földet, gazdátlan sugárzás sajog forrástól…..
Rossz szívemnek beteg verése.Véremnek lassúbb csergedése.Bőrömön fekélyek,sebeksiratják betegségemet.Szürke fejem hullatja lombját,az eszem járása is lomhább,s ki voltam minden tettre bátor,óckodom most minden munkától,és kedvem tompa mélaságaszürke fátyolt vet a…..
tekintetekpergőtüzébenaz egyetlen helyetmegtalálni ahonnancsukott szemmel isláthatod őket -a bőröd alattotthon lennia kicsorbult szavakbólrakottcsöndbenátkiabálnia jövőbe..
apró etűd az életemben a hajnalimadarak röpte a villany szemégetőfényében még a kávé íze is keserűde legalább kinyílik a szem a lélekkisöprik a kapualjban az esti részegtivornyák nyomában keletkezettborszagot a ködben beszűrődika lámpafény és még a forgalom is néma…..
foto- Kerekes István     Fullad a város szemközt a széppel, eldugottan, vagynem rejtveszemre készen.Házak, vagy viskókoldalukon sebhelyekhimlő vágta hegek.Felszínen a csatorna véreszaglik-zajlik az életkemény az íze, mérgez a levegőszememből elfutnak a…..