Adatok
Zuzmócska
12 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Hozzávalók (4 főre):
4 db natúr camembert sajt
4 gerezd fokhagyma
fél alma
egy kis marék dió (én most nem használtam, de javaslom)
friss vagy szárított kakukkfű
friss vagy szárított rozmaring
frissen őrölt feketebors
só
olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
A salátához:
különböző…..
Hozzávalók:
A szószhoz:
500 g paradicsompüré (paradicsomlé)
2 konzerv (2x140 g) sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál répa (ez elhagyható)
só
frissen őrölt feketebors
3 babérlevél
oregánó
bazsalikom
1 csapott evőkanál kristálycukor
olívaolaj
víz
A…..
Hozzávalók: (3-4 főre)
1 fej vöröshagyma
10 tojás
1 konzerv (450 g) darabolt gomba
fél üveg (~150 g) magozott, fekete olívabogyó
tej
curry
kurkuma
só
bors
Elkészítés:
Apróra felkockázzuk a hagymát, a gombáról és az olívabogyóról leöntjük a levet. Ez utóbbit fel is darabolhatjuk, ha…..
Zuzmócska
2016.02.01 19:45:26
@sonne.hu: Köszönöm a javaslatot, ki fogom próbálni. Épp Kotányi volt itthon, szerintem valamelyik lakótársam vette. :)
Hozzávalók:
30 dkg friss, leveles sóska
1 csomó zöldhagyma
3-4 szem közepes, vagy nagy krumpli
3-4 szál sárgarépa
4 húsleveskocka – 2 liter vízhez
1 evőkanál liszt
1 kis csokor friss petrezselyem
olaj
só
frissen őrölt feketebors
A tálaláshoz: tejföl, főtt tojás
Elkészítés:
2 liter…..
Hozzávalók:
A tésztához:
3 szál közepes méretű répa
2 tojás
2 dl kristálycukor
2 dl fehérliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 dl olaj
A mázhoz:
100 g krémsajt (NATÚR!)
5 dkg vaj
3 dl porcukor
2 teáskanál vanília…..
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
500 g darált sertéshús
2 csomag (2x450 g) leveles spenót – lehet passzírozott paraj is, ha azt jobban szereted
só
frissen őrölt feketebors
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
száraz lasagne tészta
1,5 evőkanál vaj
2…..
Hozzávalók:
2 érett (puha) avokádó
2 nagy, érett paradicsom
1 kis fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 TV-paprika
egy fél hegyes-erős paprika
egy fél lime leve (egy kis citromé is lehet)
egy csapott kávéskanál tört koriandermag
egy csapott kávéskanál oregánó (kakukkfüvet is lehet bele…..
Zuzmócska
2016.01.17 13:24:37
@bestpixel: Lehet elsőre nem tűnt fel (haha), de ez egy teljesen amatőr szakácsblog, amit egy huszonéves egyetemista lány csinál. Ezért - ahogy azt a nyitóbejegyzésemben is leírtam - nem célom a konyhaművészet forradalmasítása (mivel én magam is még amatőr vagyok), egy elsőrangú felület/brand felépítése, mindössze hobbiból csinálom az egészet. Főzök az albérletem konyhájában és ezt megörökítem, majd feltöltöm ide. Ennek megfelelő a fotók színvonala is: nincs rendes világításom, sem felszerelésem, nem tudom (és egyébként nem is akarom) megoldani, hogy extrajó minőségű fotókat készítsek az ételekről. Innentől kezdve ugyanis már nem hobbi, hanem munka lenne - amit más felületeken csinálok és az bőven elég. :D
A moderálás pedig azért van (nem gondoltam volna, hogy ez ekkora gond), mert korábbi blog.hu-s blogok tapasztalataiból kiindulva olyan irreleváns, nem csak, hogy bosszantó, de már bántó tartalmak is jöttek kommentben (pl. egy egyszerű filmkritikára nácizás-zsidózás, meg személyeskedő sértegetés), hogy jobbnak láttam ennek elébe menni. Láttam cifra dolgokat és embereket a széles merítésű olvasótáborban... Nyilván nem attól félek, hogy belekötnek a tojásba, hanem egyszerűen nincs szükségem a frusztrált barmok internetes trollkodásaira. :D
A moderálás pedig azért van (nem gondoltam volna, hogy ez ekkora gond), mert korábbi blog.hu-s blogok tapasztalataiból kiindulva olyan irreleváns, nem csak, hogy bosszantó, de már bántó tartalmak is jöttek kommentben (pl. egy egyszerű filmkritikára nácizás-zsidózás, meg személyeskedő sértegetés), hogy jobbnak láttam ennek elébe menni. Láttam cifra dolgokat és embereket a széles merítésű olvasótáborban... Nyilván nem attól félek, hogy belekötnek a tojásba, hanem egyszerűen nincs szükségem a frusztrált barmok internetes trollkodásaira. :D
Zuzmócska
2016.01.17 13:26:55
@bestpixel: És köszönöm a javaslatot, kipróbálom így is (bár én szeretem a lime ízét, azért is teszem bele).
Hozzávalók:
1 kg sütnivaló újkrumpli
Só
Bors
Cayenne bors
Pirospaprika
Őrölt rozmaring
Szárított petrezselyem
6-7 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Elkészítés:
Kisebb méretű újkrumplikat választunk a steakburgonya elkészítéséhez. A krumplikat alaposan, mosogatókefe segítségével…..
Zuzmócska
2016.01.12 13:47:23
@szvsz: Ez eléggé krumplifüggő egyébként. Volt, hogy véletlenül plusz egy fél órára bennfelejtettem a sütőben és úgy lett az igazi, van, hogy hamarabb kész lesz. Én az előfőzést sosem próbáltam, bár lehet nem rossz ötlet, utána valószínűleg magasabb hőfokon kell hirtelen megkérgesíteni a sütőben.
Érdemes rá egyébként sült csirke fűszerkeveréket is rakni.
Érdemes rá egyébként sült csirke fűszerkeveréket is rakni.
Hozzávalók:
500 g szarvacskatészta
200 g reszelt mozzarella
200 g kemény, vagy félzsíros sajt – Cheddart javaslom (én Magellánt használtam)
100 g natúr krémsajt
3 egész mozzarella
2 dl tej
2-3 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
olívaolaj
egy pár csípős…..
Zuzmócska
2016.01.11 19:44:09
@Hooshee: Hajrá, hajrá! Remélem, ízleni fog! :)
Zuzmócska
2016.01.12 09:52:21
@Hooshee: Igen, ez már mind ízlés kérdése. :)
Nekem nagyon markáns volt a kolbász íze, ezért nem hiányoltam a fokhagymát. A sajtokkal pedig tényleg megéri kísérletezni, mindig másmilyen lesz.
Nekem nagyon markáns volt a kolbász íze, ezért nem hiányoltam a fokhagymát. A sajtokkal pedig tényleg megéri kísérletezni, mindig másmilyen lesz.
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (alsó és felső is lehet, én vegyesen csináltam)
360 g sűrített paradicsom
2 evőkanál méz
3 evőkanál kristálycukor
1-2 csapott kávéskanál Cayenne bors
Só
2-3 kávéskanál sült csirke fűszerkeverék
2 kávéskanál Erős Pista
Olívaolaj
Elkészítés:
A…..
Hozzávalók:
8 dkg kukoricaliszt
8 dkg barnaliszt – tönkölybúzaliszt
8 dkg fehérliszt
4 dkg porcukor
4 dkg barna cukor (ledarálva)
2 evőkanál aszalt vörös áfonya apró darabokra vágva és porcukorba forgatva
fél evőkanál étkezési levendula
1 tojás
15 dkg vaj
Elkészítés:
A száraz…..
Ahogy az általában lenni szokott, én is akkor kezdtem el főzni, amikor elköltöztem otthonról. A szülői fészek melegének és anyuka főztjének hiányában, valamint a vékonyka egyetemista pénztárca miatt rákényszerültem, hogy belevessem magam a konyhaművészet rejtelmeibe. Aztán a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz