Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hedgy

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Vegyen használt Boeing 747-8-at a katari királyi családtól!” Akár így is szólhatna a hirdetés, ami persze nincs, hiszen a gépnek ára sincs, az biztos, hogy bőven 100 millió dollár felett kell érte fizetni...
hedgy 2018.09.02 11:46:52
@Énmégújvagyok:
"A repülőgépet két GE GEnx-2B67 motor hajtja .." - ja, nem ketto hanem negy hajtomu...
Múlt héten Bonnban voltam, ahol még egy lengőteke meccset sem rendeztek sajnos, így a várnom kellett a következő eseményre hétvégéig. Szombaton aztán volt szerencsém (?!) a helyszínen megnézni a forduló záró mérkőzését, ahol a hazai Debrecen fogadta a Videotont - a fidesz stadionépítési…..
hedgy 2016.12.05 20:51:04
„Laci, mit csinálsz 21.-23.-ig? Ki kellene utazni Kölnbe tárgyalni projektek ügyében a németekkel” – miután válaszoltam a főnökömnek, hogy részemről rendben, ültem is vissza az asztalomhoz és pattintottam fel a netet, hogy megnézzem, éppen melyik sportágban rendeznek valamilyen meccset a kint…..
hedgy 2016.12.04 19:00:55
Elöljáróban annyit szeretnék leszögezni, hogy a környezetem szerint nem vagyok komplett. Ezen én is sokszor elgondolkodom, miután még a sportszerető/aktív szurkoló barátaim is elképedve néznek rám, ha elmesélem, hogy például Balmazújváros-Dorog meccsen voltam hétvégén. A fotelszurkolók véleményét…..
Lehetne mindenféle magasztos gondolatot írni itt, ám inkább a sallangmentesebb utat választanám: közel kilenc és fél év után véget ér a KMK története – egy időre biztosan. Köszönöm szépen mindenkinek, aki a nyár során jelentkezett blogírónak, ám sajnos sem erőm, sem…..
hedgy 2016.10.12 16:31:14
Bátor húzás, még a végén valaki párhuzamokat kezd húzgálni a hazai állapotokkal. ..
2016.07.24-én 12 órakor a UBER felfüggeszti szolgáltatását Budapesten a hatályba lépő jogszabályok miatt, amik gyakorlatilag mondvacsinált indokokkal ellehetetlenítik a működésüket. Nyilván erre ugrik a nép, akik annyit látnak, hogy a tök menő ügyfélbarát Dávidot megtámadta a Góliát szerepében…..
hedgy 2016.07.13 15:22:50
@Nincs ingyen ebéd:

- majd milliárdokat visz ki az országból: Megmutatod, hogy mit is vittek ki az országból? Persze, a fuvardíj 20%-a őket illette, hiszen ők hozták össze a keresletet a kínálattal. Ahogy a taxiszervező cégek is. Ezen az alapon ne vegyél pl. Microsoft terméket, mer a gaz külföldi csak kiviszi a profitot az országból...

- sok magyar ember megélhetését veszélyezteti: bár nem találkoztam mindegyikkel egyenként, de ha jól sejtem, az uber sofőrök legnagyobb része magyar ember volt. Kinek a megélhetését is veszélyeztették?

Azt gondolom, az, hogy mindenkire azonos módon vonatkozzanak a szabályok, nem lenne/lett volna probléma, ha a szimpatikus taxis társadalom esetleg megpróbál átlépni a "tilcsákbe" ismételgetésén és hajlandó a minőségben, a szolgáltatásokban versenyezni. Ha esetleg nem ragaszkodnak a fix tarifához, hanem hajlandóak igazi versenyt teremteni (ismét), ha kizárják maguk közül a hiénákat. Persze tudom, naív vagyok...
Ennél nagyobb fapados szívás nem nagyon van: sok másik járat mellett törölték a Ryanair Róma-Bordeaux járatát, amellyel sok magyar szurkoló igyekezett az osztrákok elleni eb-meccsre. Szinte biztos, hogy már nem érnek oda és a hazaútjukat is újra kell szervezniük, akár ki is kell fizetniük. Nehéz…..
Még mindig kapunk olyan kérdéseket, amelyekből az jön le, sok tévhit él ma is a fapados légitársaságokkal kapcsolatban - most összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülőket. Való igaz, többféle szívatásnak is volt korábban alapja, de gyorsan változik a világ, s vele a legnagyobb fapados hozzáállása is…..
hedgy 2016.06.01 14:48:13
@Kolompár Tarzan: Gondolom, az egy percig sem zavar, hogy az, hogy "Ferihegy nem fogad, nincs ILS" az nem a leszállás előtt 10 perccel derül ki, hanem ezeket a lezárásokat jó előre bejelentik. Persze a Bors magazinban így is jól mutat...
  Egyre több bank igyekszik kihasználni az új forinthitelek - devizahitelekhez képest - alacsonyabb kamatszintjét arra, hogy az elgyötört devizahitel-adósokat átcsábítsák a forinthiteleikhez. A még megmaradt maroknyi, értékes(íthető), vagyis fizetőképes adósokon marakodnak…..
hedgy 2016.04.25 17:27:46
@Attila64: Áruld el kérlek, miért lesz jó a banknak, ha felmennek a kamatok? A mostanában adott hitelek túlnyomó többségénél az árazás referencia kamat + fix kamatmarzs. A bank nyeresége a fix marzs. Az, hogy felmegy a referencia kamat, semmilyen módon nem javítja a bank helyzetét. Sőt, inkább rontja, mivel a magasabb kamatot kevésbé lesz képes kifizetni az adós.
Azt a sztorit felejtsük el, hogy azért lesz jó nekik, mert így gonosz módon elvehetik a fedezetül szolgáló ingatlant...
Amennyire meg lehet ítélni az internet segítségével, ezen a vasárnapon az ország legnagyobb részén egészen szép időnk van és ebből adódóan odakint célszerű tölteni legalább néhány órát - konkluzióként pedig ma a blogon mindössze egy egyszerű kis feladvánnyal foglalkozom, amely nem is biztos, hogy a…..
Az olvasónknak adott meghökkentő állításuk szerint sehogy. Ezt vajon hogy gondolják? A számla eleve nem az adó, hanem a költség elszámolásához kell, a kiállítását pedig a legtöbb légitársaság egy különösebb kreativitást nem igénylő megoldással, egy linken elhelyezett…..
hedgy 2016.02.11 12:48:09
Lehet tőlük számlát kérni, pont a live chat oldalon. Mi is kértünk (és kaptunk) kb egy éve. A cím ahol kontaktálni lehet:

secure.livechatinc.com/licence/5665411/open_chat.cgi?groups=8

Az alábbi rövid levelet kell nekik elküldeni, értelemszerűen adatokkal feltöltve:

I have just booked a flight on Ryanair.com and I would like to request an invoice for my company for reimbursement purposes.

Reservation number:
My address (a kártyához társított cím):

Company's name:
Company's address:
VAT number (adószám):
A tegnapi nap folyamán a Slashgear jóvoltából napvilágot látott egy két nappal ezelőtti, az Ekoparty bizonsági konferencián készült lent látható felvétel, amin egy Samsung Galaxy S III típusú készüléken hajtanak végre factory resetet úgy, hogy a telefon stock böngészőjével…..
Tartsatok velem egy virtuális matekórára ahol megoldunk pár egyszerű egyenletet a diákhitel témakörében és megpróbálunk választ találni arra a kérdésre megéri-e felvennünk. A diákhitel egy szabadon felhasználható, feltétel és fedezet nélküli hitel. 8% a kamata éppen (változó és mióta ennyi a MNB…..
hedgy 2012.07.02 19:35:37
@RuinDone: "Mivel magyarázod a pénzügyi szektor másfélszeres fizetéseit?"
Nem nagyon szeretnék vitatkozni, ezért csak az elméletet próbálom leírni. A "működő" piacgazdaságban egy alkalmazott annyit keres, amennyit az ő munkája ér a munkáltatója számára. Tény, hogy a pénzügyi szektor mindig is jövedelmező volt. Az ebben az iparágban dolgozók a munkáltatójuk számára személyekre leosztva akkora profitot termeltek/termelnek, ami lehetővé tette/teszi ezeknek a magasabb béreknek a kifizetését. Nyilván egy takarító alacsonyabb hozzáadott értéket állít elő a cége számára, így nem is várható el, hogy ugyanakkora fizetést kapjon. Másrészt a pénzügyi szektorban legtöbbször magasan képzett, a saját területükön szakértő emberek dolgoznak, akik nem véletlenül tanultak tovább érettségi után.
Písz!
hedgy 2012.07.03 07:22:11
@Meridian74: Mondandómat azzal kezdtem, hogy: "működő" piacgazdaságban. Másrészt egy legfeljebb érettségit igénylő bolti eladói munkát hadd ne hasonlítsunk már össze egy (több)diplomás ember munkájával, akár itthon, akár külföldön dolgozik.
Amúgy teljesen kizártnak tartom, hogy egy pilóta az USA-ban évi 19-20 ezer USD-t keressen. Ahol meg van határozva minimálbér (nincs mindenhol), ott kb 7-8 USD/óra. Ebből a minimálbér havi 1200-1300 USD, évi 14-15 ezer USD. A pilóták mindenhol a világon igen jól fizetettek. Havi 19-20 ezer lesz az, ami kb pariban áll a hazai állapotokkal (van pilóta ismerősöm). Michael Moore kissé cinikus/populista, a tényfeltáró újságírástól elég távoli, amit művel.
hedgy 2012.07.04 08:28:13
@Adani: OK, elhiszem, hogy ezt mondják a filmben (én nem láttam).
Még mindig azt mondom, amit az előbb is. Michael Moore a saját politikai beállítottságának megfelelő tényeket mutat be, és figyelmen kívül hagyja az ellenérveket. Mondhatni, kissé egysíkú a tájékoztatása. A beszélgetésünk eddigi színvonalából úgy következtetek, hogy tisztában vagy azzal, milyen félrevezető lehet csak az egyik felet meghallgatni. Ezek után már csak poénból is fel kell tennem a kérdést: ugye nem hiszel el mindent, amit a tévében látsz? :)
Nívó Más faszával a csalánt... 2011.09.09 17:59:51
Bizony, ez jutott eszembe a Fidesz frakció devizahitel-végtörlesztéses ötletéről. Mi megadjuk a könnyítést, a frankonkénti kb. 50 Ft-os veszteséget meg nyelje be a bank!A terv megvalósíthatatlanságáról már sokan írtak, londoni elemzők szerint 980 milliárd forintos veszteséget…..
hedgy 2011.09.10 17:31:50
@Spiro:
Abban igazad van, hogy a Fed megveszi az el nem kelt állampapírokat, de a 0 körüli hozam nem egy szívesség, hanem ennyi jelenleg a rövid lejáratú amerikai állampapírok hozama, melyet a piac alakít ki. Azaz a hülye befektetők, akik még mindig azt hiszik, hogy USA állampapírban van a legjobb helyen a pénzük.
Abban is igazad van, hogy a swap-ból fakadó HUF mennyiséggel nem nagyon tudnak a külföldi anyabankok mit csinálni az állampapír vásárláson kívül. Azonban nem ők az egyetlen szereplők a piacon, ott vannak pl a külföldi (Ny-európai, amerikai) nyugdíjalapok, akik tényleg ott fektetnek be, ahol a pénzükért megfelelő hozamot kapnak. Ha pedig holnaptól fele annyi lenne a hozam ceteris paribus, nem kétlem, hogy igen gyorsan kifuttatnák az állományukat. Onnantól pedig ki finanszírozná azt a 2/3-ot az államadósságból, amit eddig ők finanszíroztak?
hedgy 2011.09.10 20:57:34
@Spiro:
Szerintem a külföldi jegybankok konkrét tevékenysége nagyrészt kimerül abban, hogy Bernanke és társai időnként kiadnak egy közleményt, hogy mennyire komolyan gondolják a válságkezelést. A világ meg megeszi, és a sok hülye rohan is amerikai állampapírt venni, miközben nem látják, hogy az USA már most is akkora adósságon ül, amit kb soha nem fog tudni kiköhögni, még akkor sem, ha holnap abbahagynák a háborúskodást meg az összes népjóléti programot... A svájci negatív hozam más kérdés, ők tényleg nincsenek (annyira) eladósodva, ott viszont szerintem kisebb szerepe van a jegybanknak, hiszen mindenki oda menekül (+ most már Norvégiába).
A jegybanki mérleget sajnos nem ismerem annyira, mint kéne, de azért úgy sejtem, hogy a 37Mrd EUR nem teljes egészében a magyar államadósság része. Visszaadhatjuk egy jó részét, és tényleg csökken az eladósodottságunk, csökken a kamatteher, ez nem vitás. Csak az a kérdés, hogy miután nagyjaink "elzavarták" az IMF-et, vajon kitől is kapnánk készenléti hitelkeretet? Illetve kettes számú kérdés: vajon mekkora keret is kéne, hogy ne legyünk a spekulánsok céltáblája, ha szerinted a 37Mrd csepp a tengerben? Mert a piac jószívűségére spekulálni nem jó ómen...
IDDQD Szerdai retro: Civilization 2010.08.25 09:00:00
Sid Meierről már volt szó a retrorovatban a Pirates! okán – és valószínűleg emlegetjük még majd néhányszor a mestert –, de mesterművéről, a Civilizationről nem esett még szó (pedig jó régen megszavaztátok). Persze kicsit önkényes mesterműnek kikiáltani egyetlen…..
Azért adóztatják meg a bankokat, amiért a bankrabló is bankokat rabol: mert ott van a pénz. Közgadaságilag ez egy rossz, politikailag viszont jó, népszerű ötlet. (Fotó: Daniel Hambury/EPA) Terjed a bankadó szerte a világban. Néhány éven belül nem nagyon lesz olyan fejlett…..
hedgy 2010.07.15 12:38:59
@kicsijuti: Még mindig nem figyelsz. Nem mindegy, hogy a 0,38%-ot a mérlegfőösszegre vagy az adózás előtti eredményre vetítjük. Márpedig itt a mérlegfőösszeg lesz a vetítési alap, függetlenül a tavalyi eredménytől. Ez pedig több bank (pl CIB, Rafi) esetében magasabb adót eredményez, mint amit tavaly egész évben megtermeltek.
Ja, a bankok nem terhelik az ügyfelekre az adót. Legfeljebb majd nem adnak hitelt, vagy kevesebb kamatot fizetnek a betétre, oszt jöhet a fröcsögés megint...
"Először is üdv minden olvasónak, másodszor pedig szeretném leszögezni, hogy ez nem a klasszikus megszívtam a svájci frank hitelemet, vagy a mocskos hitelközvetítő átvágott típusú történet lesz - csak egy általános szépségre hívom fel a figyelmet, amiről tudtam eddig is,…..
Bár soha nem végeztem kérdőíves kutatást a témában, de tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy a lakosság nagy része devizahitelekkel rendelkezik. Ebben szinte biztos vagyok, és meg is mondom miért:Ugyanis a devizahitel Magyarországon az egyetlen módja volt annak, hogy havi 200…..
hedgy 2010.02.03 10:14:18
@Pénzkereskedő: Már néhány helyen leírtam az ezzel kapcsolatos véleményemet, most itt is megteszem:

"Régen rossz, ha valaki úgy akar valamit elérni, hogy a túlfogyasztását hitelből finanszírozza."
Ebben egyrészt igazad van, én is úgy gondolom, addig nyújtózkodjunk, amíg a takaró ér. Másrészt viszont felnőtt, cselekvőképes emberek vették fel a hiteleket. Mondhatnám úgy is, mindenki úgy b*ssza el az életét, ahogy akarja. Csak ne sírjon utána állam bácsinak, hogy segítse ki, hanem vállalja a felelősséget a tetteiért!

"Ez igaz, csak tisztítószer vásárlásba még senki nem ment tönkre, hitelfelvételbe igen."
Ismét csak annyit kérdezek: valaki pisztolyt nyomott a hitelfelvevő fejéhez? Senkire nem kényszerítettek rá semmit, mindenki szabad akaratából döntött úgy, ahogy döntött.
Az alábbi, banki behajtási módszer azért bizarr, mert ennyi erővel egy ügyvéd, vagy egy közjegyző letéti számlájához is hozzányúlhat a bank, más pénzén végrehajtva az ügyfele tartozását. Tisztelt Zugügyvéd! Lakáshitelt vettünk fel az egyik nagyobbacska banktól,…..
hedgy 2010.01.22 11:14:14
Biztos mindenkinek igaza van, aki azt mondja, hogy a bankok alávaló, csaló banda, vesszen az összes. Én csak egy dologra hívnám fel a figyelmet: Ez az alávaló csaló banda nem abból él és csinálja a profitot, hogy teljesen legatyásít sok-sok embert, hanem abból, hogy a szerződő felek betartják az aláírt szerződést és kamatot, jutalékot, stb fizetnek a szolgáltatásért, ebben az esetben a hitelért. Abban semmi jó nincs a banknak, ha lakást kell árvereznie. És abban sincs, ha mindenki csalónak tartja őket, mivel akkor másik bankhoz fognak menni az emberek.
Ezért aztán nem tudom elképzelni, hogy az adós betartja a szerződést, fizet határidőre, de a bank mégis inkasszálja a számláját. Aki viszont megállapodik a bankkal, akár az átütemezésről is, és aztán nem tartja be (vagy ne adj Isten, eleve ezzel a szándékkal közelít), az ne pampogjon arról, hogy elvitték a pénzét. A hitelszerződés vagy az ászf mindenképpen tartalmazza a beszámítási jogosultságot, amit elfogadott azzal, hogy aláírta a szerződést.
Magyarul: a bank nem fog csak úgy inkasszálni, az adósnak tuti van valami lejárt tartozása. A megoldás: KOMMUNIKÁCIÓ, így nagy betűvel. Ha valami probléma van, tessék bemenni-telefonálni-levelet írni annak a nyavajás intézetnek, esetleg valamilyen megoldási javaslattal is előállni. És ne akkor, amikor már negyedik hónapja nem tudok enni adni a gyereknek, mert kell a pénz a törleszőre, hanem egyből akkor, amikor a baj megtörténik!
Végre egy pozitív hír a nyomasztó gazdasági környezetben, távol még a világvége! A Budapest Bank például hamarosan megtelik pénzzel, így lakossági és üzleti ügyfeleik papírfecnijeire sem lesz már szükségük. Hogy soha többet, még véletlenül se fizessen be pénzt senki,…..
Napi marhaság Karsai te ökör! 2009.02.17 09:15:00
Már az előző posztban is megemlékeztem a felelőtlen hitelfelvevőkről, de amit most hallottam, az ismét kiverte a biztosítékot.Eddig sem volt kétségem a felől, hogy Karsai József képviselő fejében valami nincs teljesen rendjén, az Indexen látott videó (itt) csak még jobban…..
Nem elég, hogy kétszáz forint fölé kúszott a svájci frank árfolyama, a bankok még a hitel kamatain is emelnek. Persze az értesítés csak utólag érkezik meg, nem úgy a csekk. A Magyar Posta is összejátszik a bankokkal? Történet alant. Évek óta a K&H ügyfele vagyok és már…..
hedgy 2009.02.04 14:42:28
"Remélem a bankvezetők és az állam minél előbb meg tudnak állapodni és többé ilyen egyoldalú kamatemelés nem fordulhat elő!"

Ajánlanám az alábbi linket:
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=109358

Azt hiszem, azon a napon, ahogy megállapodnának, nem lenne többé devizahitelezés Magyarországon. Úgy aztán mindenkinek csudajó lenne...
Az Index külpolitikai szakújságírója, Király úr szerint tényleg nagyon sok értelme volt betiltani (2005) a gombát Angliában, mert a középosztály most kokainra váltott.Az általa talált cikk szerint a ködös Albionban az elmúlt két évben 50 százalékkal emelkedett a…..