Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EnTeO

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sötét, hideg idő rossz kedélyállapotot szül. Van, aki elkezdi tömni magát, azaz zabál. Ez esetben meg kell adni a módját, hogy elhitessük magunkkal: ez nem zabálás, hanem egy fontos tradíció ápolása, mégpedig a káposztás húsé. ....Hogyne! :) Aki szereti a füstölt hússal párolt savanyú káposztát,…..
EnTeO 2017.11.25 21:46:13
Múlt-kor 10 tény a tálibokról 2015.09.18 12:50:31
1. A szovjet csapatok távozását követően megerősödő, 1996 és 2001 között Afganisztán élén álló iszlám fundamentalista tálib mozgalmat 2001-ben amerikai vezetésű nemzetközi koalíció söpörte el a hatalomból. 2. A kezdeti időszakban a tálibok többségét pakisztáni…..
EnTeO 2017.10.26 11:49:33
@Orosz Attila: vagy a SZU bevonulasaval?
Minden idők harmadik legnagyobb atomkatasztrófája 1957-ben történt az akkori Szovjetunióban. Ez volt az első komoly baleset a szupertitkos Majak Termelési Egyesülés ipari komplexum területén, az Urál hegységtől délre. A hadászati célokra (atombombához) plutóniumot előállító 817-es üzemben kémiai…..
EnTeO 2017.07.02 21:43:19
@Arcade Macho:

Te aztán jó büszke vagy a féloldalas tudásodra.

Nemcsak az számít ugyanis, hogy ötszörös felezési idő eltelte után (pl. 25 év x 5 = 125 év után) 3,125%-ára csökken az eredeti radioaktivitás mértéke (vagyis 125 év eltelte után az anyag másodpercenkénti bomlásainak száma az eredeti 3,125%-ára esik vissza), hanem hogy honnét a fene magasból vagy alacsonyból indult az eredeti szint. Ha marha sok anyag kikerült a szabadba, az eredeti aktivitási szint 3,125%-a meglehet, hogy a természetes eredetű radioaktivitási szint alatt van ezerszer, meg az is lehet, hogy milliószor felette (meg az egészségügyi határérték felett is, akármilyen légből kapott számokkal dolgoznak néha). Nem mindegy, hogy a pénzed a rossz befektetéseid miatt ha 10 évente megfeleződik, akkor eredetileg 1000 forintod vagy 1000 milliárd forintod volt. Előbbi esetben 100 év után 97 filléred van, utóbbi esetben meg 976 millió forintod 100 év után, ami azért nem mindegy az életkörülményeid szempontjából (még 100 év infláció után sem). A lényeg tehát az, mikor érsz a határérték/háttérérték alá, nem az, hogy milyen gyorsan csökken le a negatív kitevújű exponenciális függvény.

Úgyhogy egy kicsit finomítsd még a számolgatásaid és becsléseid, mielőtt legyintesz...
 A Budapesten élők nagy többsége használja rendszeresen a BKV/BKK járatait, alkalomszerűen pedig szinte minden magyarnak van élménye a budapesti tömegközlekedésről, ezzel pedig szint óhatatlanul szerzünk élményt a jegyellenőrökről. Ezen kívül az internet is tele van különféle rémtörténetekkel, amik…..
Szinte napra pontosan hetvenöt évvel ezelőtt a frissen kinevezett cseh-morvaországi protektorhelyettes, Reinhard Heydrich beszédet mondott Prágában, arról, hogy miként képzeli el a tartomány és azon belül is a csehek jövőjét. A Sicherheitsdients megszervezője, az Endlösung későbbi kitervelője egy rá…..
EnTeO 2016.10.09 08:10:15
@Kismy: Sőt, 44-ben elkezdték szervezni Szálasiék a Hunyadi SS magyar hadosztályt. De mindez nem azt jelenti, hogy ne használták volna ki a magyarokat, cseheket, bosnyákokat, franciákat, és ha majd nyernek, szép apránként ne végeztek volna korábbi kollaboránsaikkal. Tudod, a birodalmak hozzáállása: amíg kellesz neki, addig... Meg vannak, akik 70 év után is az illuziók világában élnek.
A horvát  Nova TV interjút készített egy horvátországi, 10 éves börtönbüntetését letöltött pedofillal. A férfi több, mint egy éve szabadult. Az ítélet szerint egy kislányt molesztált, egy másikkal pedig szexuális kapcsolatot létesített...
EnTeO 2016.02.24 23:10:46
@Trackers: Hát, én ugyan nem tartottam a Quaestor-ban a pénzemet, de ha a fickó még egyszer befektetési céget csinál, nem fogom rábízni a pénzemet csak azért se, nemhogy rehabilitációból. A magadét nyugodtan rábízhatod. Ha mered, a te hülyeséged...
Pedig csak egy egyszerű metro szakaszjegy vásárlásnak indult a Móricz Zsigmond körtéri aluljáró automatájában és akkor még - mentségükre szóljon - nem tudhatták, hogy megírom. Menet közben aztán tájékoztattam erről őket. Úgy indult, hogy sietvén a Kelenföldi…..
EnTeO 2015.12.09 09:50:05
@Zed4preZ: Teljesen igazad van! Aki siet, nem áll le fotózkodni. Nem megy vissza, ha utánaordibálnak, hiszen siet. Aki meg jólnevelt, az időben elindul, hogy váratlan helyzetekre készülve negyedórával korábban odaérjen a vonathoz meg akárhova. Vagy a poszt nem igaz, vagy egy tiszta hülye ember panaszkodik...
EnTeO 2015.12.09 12:31:23
@recommented: hehe, mindenki magából indul ki - Te vagy a prejudikáló! Nem vagyok se BKK-s, se közteres, sőt, nem is a közlekedésben dolgozom, ráadásul még csak nem is Budapesten élek. A testrészeket illetően annyiban igazad van, hogy férfi vagyok, de ez a stílus Téged minősít és a jólneveltségi fokodat. Sikerült bemutatnod magadat, ki vagy és milyen előítéletes.
És legyenek külön teljesíthető, izolált modulok. Alább egy ötlet, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy a már most a felsőoktatásban szerencsétlenkedőknek is legyen egy kis esélye a versenyképes tudásra.   A szokások tudománya (habituation science) rámutat, hogy…..
Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság június 26-i döntésében kimondta, hogy az Alkotmány Tizennegyedik Kiegészítése értelmében az azonos nemű párok házasságát minden államban engedélyezni kell, s minden államnak kötelessége elismerni egy más államban, azonos neműek közt…..
Most egy nagyon aktuális pénzügyi paradoxonra fogom felhívni a figyelmedet. Talán tudatosan még nem is foglamaztad meg magadban, környezetedben ezt a dolgot, de ha belegondolsz, elfogadod az érveim, akkor belátod, hogy valóban torzul a téridő a magyar pénzügyi kultúrában! Azért…..
EnTeO 2015.05.15 09:01:57
@Untermensch4: Totálisan igazad van. Ott nem lehet "öngondoskodni klsszsikus módon", ahol a pénzintézetek, bankok, befektetési alapkezelők, nyugdíjbiztosítók, no meg az állam lenyúlja előbb-utóbb a félretett pénzed. Erre a reakció természetes... A stabil kormányzás ugyanis a törvények akár évtizedeken, kormányokon átnyúló stabilitását jelentené, az igazságszolgáltatás működtetését, nem pedig azt, hogy egy többség stabilan reggel gondol valamit, délutánra törvényt ír, és két héten belül hatszor módosítják, majd csak a káosz, elégedetlenség, hülye helyzet marad és a maradék barátaikat is elvesztik. Ja, ez folyamat része volt, korábban még hetek, még korábban még hónapok alatt csináltak hülye törvényeket, de az igazságszolgáltatást és a felügyeleteket egyik se működtette (vagy nem a kispénzűek érdekében működtette...) Ki bízná így bárki a pénzét másra? Az a hülye, aki klasszikusan öngondoskodik ilyen körülményke között Magyarországon!
„Linge, Linge, azt hiszem, megtörtént” – kiabálta a Führerbunker egyik lakója 1945. április 30-án fél 4-kor Adolf Hitler inasának, Heinz Lingének, miután lövést hallott a náci vezető szobája felől. Pár perccel később a Führer titkára, Martin Bormann néhány…..
EnTeO 2015.04.29 13:11:56
@Fue: A kiképzéseken valószínűleg lőtt, a müncheni sörpuccs idején lévő lövöldözést részleteiben nem ismerem. nem tudom. Azt viszont tudom, hogy magában az I. világháborúban zászlóalj-küldönc volt, ami nem volt veszélytelen, a feladata viszont nem az ellenségre való lövöldözés volt, hanem a parancsok és fontos hírek továbbítása a zászlóalj-parancsnokságról a frontvonalba és vissza. Ez egy nagyon veszélyes tevékenység volt, mert ő nem bújhatott fedezékbe - többször meg is sebesült emiatt -, de tényleg nem lőtt frontharcos létére (azzal pont a feladata teljesítését veszélyeztette volna, ha fegyvert is kell cipelnie és még leáll lövöldözni vele).
Kedves Tanárkollégák! Egyre vészesebben terjednek az amerikai, ill. Waldorf-módszerek: euritmia, betűtáncolás, legótiltás - másfelől ott van a klerikális visszarendeződés is. Ideje hát kicsit rendet vágnunk a szakmaiság, a sarlatánság és a kusza tantervek bábeli…..
Az ELTE fegyelmi bizottsága drákói szigorúságú ítéletet hozott a trágár jogi kari gólyatábor-induló ügyében. Három szervezőt (őket az ÁJK-n instruktoroknak hívják) találtak felelősnek. Kettejüket két félévre, egyiküket pedig egy félévre eltiltottak tanulmányaik…..
153 éve e napon az északi államok csapatai átlépték Virginia állam határát és elfoglalták Alexandria városát. Ezzel megkezdődött az Amerikai polgárháború. Az Egyesült Államok leginkább ismert belső fegyveres konfliktusa elkezdődött és közel négy évig tartott. Odaát minden kisiskolás fújja a…..
Tudathasadásos állapot mikor az ember alapvetően egyetért Orbánnal valamiben, aztán egyszer csak önvizsgálaton kapja magát, hogy baszki nem vagyok beteg, nem képzelődöm, én ezzel most tényleg, mert amúgy ez szánalmas, kifigurázva röhögni való. Amit a tényleges életfogytiglani…..
Legkedvesebb Orosz Medvénk éppen bemutatót tart a világnak és nekünk, mennyire veszi komolyan: 1: a nemzetközi szerződéseit, 2: olyan faszságokat, mint államok szuverenitása meg hasonlók. Kárpátalján már mozgósítanak, keleti végeken lakó barátok szerint elindult a menekültek…..
A magyar egyetemi oktatás minőségbiztosítási szervezete, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) honlapján egy rövid közlemény jelent meg, mely arról tájékoztat, hogy a testület elvesztette állandó tagságát a brüsszeli székhelyű ENQA (European Association for…..
Már novemberben posztoltunk a Pécsen kezdődő kirúgásokról. Úgy tűnik, mostmár végleg elkezdődtek.      markoferko tumblrjén jelent meg a következő szöveg: szomorú levet kaptam éjfélkor, jobban teljesít Ezúton értesítek mindenkit, hogy…..
Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az…..
EnTeO 2014.01.05 22:57:52
Konkrétan én kisiskolásként és tinédzserként éltem abban a korban. Konkrétan emlékszem, hogy megkérdezték és papírra jegyzetelte osztályfőnükünk, ki jár templomba. Konkrétan emlékszem, hogy ezért soha nem kaphattam hármasnál jobb jegyet, nehogy gimnáziumba menjek. Emlékszem, nyolcadikban (1988) ezt már bevallotta az illető tanár anyámmal egyik közös ismerősének... Emlékszem, hogy a hittanórát a kriptában tartotta nekünk az atya, mert a templom egyéb hivatali helyiségeit a hadkiegészítő parancsnokság foglalta el (1990 után, nem a kommunisták, hanem a későbbi kormány visszaadta a papoknak az épületeiket). Ennyi volt a személyes tapasztalatom. Gimnáziumba nem is juthattam el, de szakközépbe igen. Onnét mehettem egyetemre. Nem sajnálom a szakközepet, nem hiányzik a gimi, de van néhány fájdalmas emlékem, hogy az osztályfőnökünk milyen igazságtalan volt velem (is), főleg az említett "tanórán kívüli oktatási tevékenység" miatt. Nyilván Önnek az én ellenem folytatott, enyhe intenzitású pszichikai terror nem számít, nem tartja emléknek sem, hiszen csak 38 éves vagyok és nem vertek össze az ÁVO-sok. Azt már csak elbeszélésből, noha elsőkézből tudom, hogy szüleim miért nem tanulhattak tovább, és hogy nagyszüleimtől milyen értéktárgyakat vettek el. Nyilván egyik nagyapám pár holdacska földje, meg a másik négy segédet foglalkoztató asztalosműhelye miatt tartoztunk abba a kategóriába, amiről Ön nem akarja elfogadni, hogy van elsőkézből származó élménye, emléke a korról. Talán mert a családom nem használt tudatmódosítót Önnel ellentétben. Még jó, hogy a berlini német nyelvtanárom emlékezett arra (szintén most van csak 45 körül), hogy bezzeg Magyarországon mennyivel jobb volt a helyzet az NDK-hoz képest, merthogy neki is voltak emlékei, és ő se törölte ki.
Véget érhet az ingyenes tömegközlekedés, Teczár szerint a nyugdíjasok veszélyben vannak a buszokon. „Éppen két nyugdíjas barátommal utaztunk egy szórakozóhelyre, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nekem kell buszjegyet vennem, ők viszont ingyen felszállhattak” - vázolta…..
EnTeO 2013.12.10 16:28:37
A Proxima Centauri egy vörös törpe, a Földhöz legközelebbi csillag. Távolsága 4,22 fényév, tömege pedig a Nap tömegének nyolcada. A Proxima Centauri flare csillag, azaz a mágneses tevékenysége folytán véletlenszerűen növekedik a fényessége. Fősorozatbeli, relatív alacsony…..
EnTeO 2013.10.30 13:10:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: azért fler és nem flare, mert fonetikusan átírjuk, és azért írjuk át, mert ezt írja elő a magyar helyesírási szabályzat! Ha nem tetszik, akkor nem tetszik, lehet azt vitatni, lehet javaslatot tenni a változatásra, meg lehet változtatni, de amíg ez a szabály, addig ez a szabály!