Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bud és Kelly Cica

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Világgazdasági Fórum felmérése szerint, nemzetközi összehasonlításban, hazánkban a legrosszabb nőnek lenni az Európai Unióban. 136 vizsgált ország közül a 87. helyen végeztünk. Négy területet vizsgáltak: az egészségügyet, az oktatást, a gazdasági-, valamint a politikai…..
Bud és Kelly Cica 2013.12.03 13:17:20
@The Game: szia, a válasz nagyon egyszerű. hívj azt, akit akarsz.
az esélyegyenlőség joga nem itt sérül. az ott kezd el sérülni, amikor tegyük fel, hogy adott egy nő, aki azt álmodta meg magának, hogy bútorszállítással fog foglalkozni. meg is van az ehhez szükséges fizikai és mentális kondíciója (ha ezt nehéz elképzelni, nyugodtan helyettesítsd be a nőt egy tetszésed szerinti csoporttal). tehát ez a nő semmivel sem teljesít gyengébben az adott területen, mint bármelyik férfi. akár tedd hozzá, hogy sőt. mégis, amikor megpályázza a szállítómunkási állást, csupán arra hivatkozva, hogy nő, nem kaphatja azt meg. vagy megkapja, de eleve kevesebb fizetésért. vagy amikor a cég leépíteni kényszerül, nem racionális-üzleti döntést hozva a leggyengébben teljesítő alkalmazottat bocsátja el, hanem a nőt. teszi ezt csupa olyan indokra hivatkozva, ami elfogadhatatlan, hogy mert úgyis mindjárt ideszül, vagy ha menstruál, úgyis hisztizik. és közben lehet, hogy ugyanazt a munkát, több fizetésért nyugodtan elláthatja néhány alkoholista tróger, vagy ne essünk át a ló túloldalára, legyenek ugyanolyan tisztességes-becsületes munkavállalók, csak azért, mert nem nők. de ez a példa persze szélsőséges, talán nem általános a nehéz fizikai munkát végzők körében a nők felülreprezentáltsága, de nyugodtan helyettesítsd be ezt a sémát romával/feketével/arabbal, mert lopnifog/minekél/mindjártrobbant, vagy akár a felsővezetői/politikusi/akármilyen szakterülettel.
Bud és Kelly Cica 2013.12.03 16:22:27
@The Game: alkalmaznék ilyen ügyvédet, szemrebbenés nélkül. majd ügyesen megoldja a dolgait, beleférhet a tolerancia a családi élet felé szerintem.
szerintem az előítéletesség még nem jogalap a megkülönböztetésre.

a gond szerintem ott van, hogy nem egy "falkaként" gondolkodunk. pedig valahol a te gyerekeid - persze nagyon tág értelmezésben - de kicsit az én gyerekeim is. most te vegyél egy levegőt :) de a te gyerekeid lesznek az én gyerekeim kortársai, kollégái, barátai, munkatársai, főnökei, beosztottai stb., közelebbi vagy távolabbi szinten, de kapcsolódni fognak egymáshoz. annyit meg lehet tenni szerintem, hogy a mások családi élete felé is toleranciával viseltetünk, és nem előítéletekkel. szerintem te is azt szeretnéd, hogy ha a gyerekeid nincsenek éppen a felügyeleted alatt, egy elfogadó, védelmező környezetben legyenek. vagy amikor szükségetek lesz rá, akkor a feleséged képességeihez mérten el tudjon helyezkedni, nem megalázó körülmények között, egy rugalmas munkahelyen. a probléma az, hogy a gyerek probléma, és te sem veszed észre, de ezt sugallod. hogy egy tárgyalás vagy bármi hogyan lehet fontosabb, mint valaki egészsége, testi épsége, megoldandó krízishelyzete, azt nem értem.
szóval szűklátókörűen nagyon nehéz haladni, de akár tetszik, akár nem, meg fog történni az, hogy a nők nem egy hátrányos helyzetből induló, kissé lesajnált, kissé fogyatékosnak tartott, de azért cuki meg szépike csoport tagjai lesznek.
„10 perc múlva arról kezdett el mesélni, hogy ő barátnőt keres, nem csak egy csajt, és nem is futókalandot" - vicces randi egy szőke fiúval, aki nem bízza a véletlenre a vécéügyeit és hajlamos a rezgőre állított telefonját a táska legaljára suvasztani. Levélírónk…..
„Szereti ezt a szinglizést, a független tökös csaj szerepét… csakhogy nem igaz a szerep, amit játszik, délibáb. És erre később fog rájönni, amikor már nem leszek mellette” – nehéz az elvált nők és férfiak helyzete, hiszen egy új élet hajnalán állnak,…..
Ott is aludt nálam. Mondjuk már az se tetszett, hogy nem volt az az össszebújós típus, de persze mindenki más.   Kedves blogolvasók! Mióta „szakítottunk” a történet másik főszereplőjével, csak nevetgélek magamban – persze részben magamon, gondoltam…..
„A mindennapokban olyanok vagyunk, mint két legjobb barát, leszámítva a köszönés-csókokat” – sztorink egy korábbi posztunkhoz kapcsolódik, ám a mai kalandban egy lány panaszkodik arra, hogy pasija egyre inkább lakótárssá kezd konvertálódni mellette. Eltűntek a…..
Bud és Kelly Cica 2011.05.11 11:34:09
@Placebo89: szia,

nem tudom, mások írták-e már,
de hidd el, ha 22-23 évesen nem működik köztetek a kémia,
akkor később sem fog. ha nem akarja lerágni egyfolytában a bugyidat rólad, bármilyen fáradt is éppen, akkor hiába passzol minden más, ez nem egy szerelmi kapcsolat. engedd el, minél tovább húzod, annál több elpazarolt évet fogsz később sajnálni. de tényleg. nincs hibás a történetetekben, ne vedd magadra, vagy ne rá haragudj, egyszerűen csak nem illetek össze.
Gyereket akarok. ha szülsz nekem hármat, elveszlek. Ha nem, akkor tűnj el innen minél hamarabb! Keresed, de nem találod az igazit? Szakíts magadnak új szerelmet!Sziasztok! Az én történetem elég egyszerű. Nagy szerelem, két év együttjárás, utána két év együttélés. A…..
Szegény embert a biztonsági szolgálat munkatársa is húzza. Közepesen részeg naiv ügyfél rosszul mérte fel a helyzetet, és miután ellopták a pénztárcáját a kidobókhoz fordult segítségért a Corvintetőn. Cserébe megverték és kidobták a helyről, majd az egészet letagadták a…..
Bud és Kelly Cica 2011.04.08 16:08:41
@csomó999: nyomoroncul hangzik ez a "pénzemé' alázattal tartozol aljanép":), nem csoda, ha ezzel az attitűddel szarba se néz senki. nézd, a szórakozóhelyeken a kidobók és a technikusok nem információspultot őriznek, ha még nem vetted volna észre. kedves, udvarias embert viszont ritkán küld el bárki bárhová, ez saját tapasztalat.
hogyvolt VV4 - 4X65 2011.02.18 13:00:00
Ha újra kezdhetném, újra kezdeném. Meteorológus lennék. Jobban mondva időjós béka, mert őstehetség vagyok. Elég lenne egy rohadt nagy befőttesüveg meg egy létra, én meg a front előtt két nappal már ügyesen másznék fel-alá, keresnék egy csomó pénzt és röhögnék a…..
„Gyanakodtam, hogy nem százas a nő - vagy az ufók hatása alá került. Amikor pár hét múlva sikerült összejönnünk Budapesten, olyan volt, mint a jégcsap” – egy hoppon maradt pasi a következő posztolónk, akit nagyon csúnyán és értelmetlenül helyben hagyott egy…..
A sztori végén nincs szakítás, pedig már az első pont után indokolt lehetne, a második után meg szinte kötelező.Sziasztok Kedves Szakítósok! Az elmúlt években szerzett tapasztalatokat osztanám meg veletek. Néhány tuti tippet, hogyan lehet egy komoly kapcsolatot…..
Nem szakítás, hanem egy érthetetlen bizalmatlansági őrület. Nem volt szívünk kihagyni, úgyhogy mondjátok meg a fiúnak mit csinál rosszul, jó? Mostmár nagyon szeretném tudni, hogy miért hazudik minden nő! Tud itt valaki arra válaszolni, hogy miért nem találni egy őszinte nőt…..
Első szerelem, szüzesség elvesztése, 18. születésnap és a lány miatt sokat síró fiú, aki nem érti mi történt, úgyhogy kérdez, a válaszokat pedig a kommentekbe várja. 2008 május 7. Magyar kisérettségi, és találkozó egy győri csajjal:) én budapesti vagyok, és elsem hittem,…..
Vélhetően a pusztító kommentek hatására, egy kissé bepukkadva válaszolt a Godot Kávéház és a Dumaszínház nevében Zoltán, pedig tényleg elég lett volna az első mondtat, amiben elnézést kért. Köszönjük. Valóban nem szerencsés, hogy Dumaszínház műsorunk programjának…..
Bud és Kelly Cica 2010.02.24 20:56:40
BtheBest Elit sportok 2010.01.31 08:39:00
Örülök, hogy ixdé írt a futballozásról, meg szóbahozta a golfot is, mert én is akartam már írni nektek az elegáns sportokról, amit úriemberek űznek. Sajnos a média befolyásoló hatása miatt ezek a sportok háttérbe szorulnak, és csak például az egyszerűebb embereknek való…..
Bud és Kelly Cica 2010.01.31 14:42:46
@Malory: ha kérhetem, így írd: proly. lécy. :D
Bud és Kelly Cica 2010.01.31 14:50:12
@cometneni: köszy:D
Eddig nem személyeskedtem, de most kényszerűségből muszáj lesz, mert a kommentekben velem is sokan személyeskednek, volt aki megfenyegetett tettlegesen és olyanis volt aki például most levélben hencegett nekem, meg gúnyolódott. Ezt a levelet azért másolom be, hogy lássátok milyen…..
Bud és Kelly Cica 2010.01.29 12:27:00
Bor vor kolléga az alkohol pszichére gyakorot hatását elemzi, legalábbis az azonnali következményekre hívja fel figyelmünket. Az írás a logika szabályait szigorúan követve tömören foglalja össze, miért is volna jó, ha a szorongásainkkal józanul…..
Bud és Kelly Cica 2010.01.23 14:20:14
@manókomment: az ital nem rosszabb segédeszköz a szorongás oldására, mint bármelyik másik. lehet tőle függővé válni, de éppen ugyanúgy lehetsz függő gyógyszerektől, vagy akár a pszichoterapeutádtól is. a lényeg a belső munka, ha erre valaki képtelen, azon semmi/senki nem fog tudni segíteni. eltart majd egy csomó "szakembert" élete során, vagy a gyógyszeriparnak adja a pénzét, vagy italra költi. igazából mindegy, melyik érdeklobbinak esik áldozatul, agy nélkül nem fogja tudni a problémáit megoldani.
Bud és Kelly Cica 2010.01.23 15:15:34
@éjjeli_alkesz: ne vedd már fel ennyire. manóval meg még lehet is csevegni.

ha mindig visszamegyünk arra a szintre, hogy de márpedig nem csak józanok meg csöves alkeszok vannak, akkor sosem fog sikerülni árnyaltabb dolgokról beszélgetni. vagy nem tudom, de itt már én érzem trollnak magam néha. de inkább büszkén vállalom, hogy világuralomra törekvő neolibsi csökevény vagyok, ez legalább egy vicces identitás.
Bud és Kelly Cica 2010.01.23 16:01:13
@éjjeli_alkesz: tudom és látom, nem nekem kell elmagyarázni. ugyanaz a bajunk.

@hillaby: szerintem megfogta a példád a lényeget, tényleg így zajlik a diskurzus itt.

@parlagfűző: nem kell a "szuperegót" elnyomni, elég néha felszabadítani, és nem árt néha lelazulni egy kicsit. get a life, barátom, aminek nem az index a központja, mert ez így elég parásan hangzik.
Elöljáróban egy kérdés: kért már titeket a családból valaki arra, hogy ne igyatok többet? Mit tettetek? Lekevertetek neki egyet és tovább ittatok, vagy töltöttetek egy pohár ásványvizet és megpróbáltatok kijózanodni egy kicsit?A mai poszt egy nagyon érzékeny témát feszeget:…..
Bud és Kelly Cica 2010.01.02 17:26:31
@Rékuc: vagy még az elszenvedőnek sem, ha kisgyerekről van szó, mert normálisnak azt tartja, amibe belenő. persze, léteznek ezek a dolgok, de egy szolidan spicces családban azért még nem lesz feltétlenül terror áldozata senki.
Bud és Kelly Cica 2010.01.02 18:12:15
@herodes: mint jelenlévő, immár te is kivételnek számítasz:)

nem erősködöm, csak örülök, ha valakinek ebből még nem adódott problémája, elég nyomorult dolog megélni, mind a két oldalról.

nyilván nem arra gondolok, hogy ittasan összejön néhány felszabadultabb menet. inkább arról beszéltem, amikor a tartós alkoholfogyasztás hatására eleinte csak azt veszed észre, hogy nem részegen annyira nem működik a szerszám (vagy részegen jobban), így logikusan még többet iszol, aztán már részegen sem működik úgy, ahogy szeretnéd, ezért aztán iszol még többet... ezt tetszés szerinti drogokkal egyébként nyugodtan be lehet helyettesíteni.

nyilván nem lesz ebből egy coming out-sorozat, csak halkan megjegyzem, ez is benne van a történetben. fránya erek csak összeszűkülnek egy idő után, meg a máj sem a régi már... aztán jön a frusztráció, meg a harag. meg a tönkrement párkapcsolat. de kerüljön el a baj mindannyiunkat, és ez sose fordulhasson elő egyik blogolvasóval sem. ha meg titokban mégis, akkor ideje átgondolni a dolgokat, szakember sokat segíthet,
Bud és Kelly Cica 2010.01.02 19:55:08
@hillaby: ne izgulj. apámmal csak akkor tudok az érzéseiről beszélgetni, ha be van rúgva.
nem droid, mielőtt bárki okoskodni kezdene, maximálisan kimutatja, hogy szeret, de képtelen oldódni, ha nincs benne egy-két sör. evvan, én ettől nem szeretem őt kevésbé vagy jobban, elfogadtam, hogy vele ez van. és az az évi egy-két alkalom, amikor kiönti a kis szíve tartalmát, nagyon is sokat számít nekem. ilyenkor meglep, milyen mélyen és jól látja a dolgokat, amikről egyébként sosem beszélne.
A levélírónak ezt a videót küldöm. Egy nap majd arra ébred, hogy elmúlt, tényleg.A kép innenHelló, időnként szoktalak olvasni Benneteket, de azt nem tudom, volt-e már ilyen írás, v hasonló, mert ebben a történetben nincsenek fordulatok, sőt inkább nem is írnám le a…..
Gondoltam, kipróbálok valami egészen újat, forradalmit. Nem fogok alkoholt inni egy jó csomó ideig. Ráadásul egyvégtében, tehát nem ér hozzáadni a közelmúltbéli 2-3 napokat.Amikor elkezdtem ide írkálni, azt terveztem, hogy elmélkedek magamban egy ideig, esetleg…..
Bud és Kelly Cica 2009.12.13 13:11:05
sziasztok,
én szerintem most csatlakozom Alkeszhez, és szilveszterig nem iszom semmi alkoholosat.
nem tudom, piás vagyok-e, nem alkalmaztam magamra különösebben szabályokat. csak az utóbbi fél évet nézve, nyáron simán elsörözgettem, itthon, egyedül is, csak úgy, mindenféle aggályoskodás nélkül, nem tántorgásig, csak úgy megvidámodásig. aztán jött egy-két probléma az életembe, olyan, amit megoldani nem tudok, de elég közelről érint, és azon kívül, hogy a hétvégéket rendesebben megtoltam ivásilag, beszaladt pár agresszívebb hétköznap este is, amikor nem egyszerűen csak lazításként borozgattam, hanem kifejezetten tompításként, elalváshoz, pánik/szorongás ellen. nagyon hatékony gyógyír egyébként. (van jó munkám, aktívan sportolok, tanulok, van kreatív hobbim meg életcélom stb., szóval nem üres az életem, meg nem unatkozom éppen).
na de most már kb. két hete viszonylag kiegyensúlyozott vagyok, nincsenek szélsőséges hangulatváltozásaim, el is kezdett zavarni a gyakori másnaposság és az általános tompaság, meg az, hogy úszok a dolgaimmal. elkezdtem kijönni ebből a szar begörcsölt állapotból, úgyhogy ideje letenni a "gyógyszert", és egyéb örömök után nézni. nem tervezek teljes abszcinenciát, mert már nagyon régóta úgy egyébként békés és kulturált szociális iszogató voltam, de most elszaladt picit a ló, muszáj visszafognom. rossz példát láttam eleget, a magánéletembe is rendszeresen bevonzom a függőket, és nekem ez nem kell. jó a mámor néhanapján, nem mondanék le róla végleg, de nem szólhat erről az életem. coming out vége, köszönöm, hogy elolvastatok:)
Tudom, vacak sztori, konkrétumok nélkül, biztos unalmas, szánalmas, értelmetlen, nyálas, meg mittudomén micsoda.  A kép innen   32 éves vagyok. Ő tíz évvel idősebb. Én vagyok a nő. Meg a naív, meg az idealista. És az is maradok, ha beledöglöm is.  …..
Bud és Kelly Cica 2009.11.18 10:44:39
@Drága IV gernika:
mert ha meg nem ez van, akkor azon megy a sírás, hogy mi ez a gagyi tinisztori,
aztán van az átmeneti kor, amikor emberek járnak, vagy családot alapítanak, és éppen boldogan élnek - azt meg minek írják meg ide,
aztán jönnek a szeretős-válós-nem válós sztorik, ez van, nem túl komplikált minta.
Bud és Kelly Cica 2009.11.18 11:29:40
@Klájd: de hülye vagy:DDDDDDDDD

ettem már etióp étteremben, mondjuk nem Mo-on, és nem volt vele egyébként semmi baj, nagyon finom volt az étel.