Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hobbihilda

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CaféLeszbosz GEORGIA OH GEORGIA… 2011.09.04 21:47:00
Itt van az ősz itt van újra…És szeretem de szeretem, mert ilyenkor ismét lehetőség nyílik egy kis befelé fordulásra, alkotásra, vagy urambocsá blogolásra. Szamötájm valahogy képtelen vagyok az agytekervény mozgatásra. Iskolaidőkből visszamaradt átok. Minek is találták…..
Nyílt válasz Bódis Kriszta nyílt levelére  Kedves Kriszta, hetek óta töprengek, mit válaszoljak 1-2. nyílt leveledre, amely ma is a facebook oldaladon olvasható nyilvánosan, és meglepi azokat, akik a kevés hatékony női együttműködés példájaként ismerték közös…..
Védekezzen napfény ellen! Ez állt Jónás bácsi kirakata fölött. Az arra járók megnézték, kicsit vonogatták a vállukat, majd továbbálltak. Jónás bácsi meg gondosan, ahogy minden reggel megtette, elsöprögette a hordalékot. Emberemlékezet óta, szokta mondani a kicsi Katz Rozinak,…..
hobbihilda 2011.04.10 08:33:15
Mindannyiunknak vannak családtagjai vagy barátai és szomszédai, akik "bedőlnek" a rasszista beszédmódnak.   Ritoók Emma (1867-1945) kéziratos naplóját, és a két világháború közötti időszak pszicho-históriai tanulságait Kozma György elemzi. „Ritoók Emma a jobboldali…..
Bántalmazó vagy? Esetleg még nem ütöttél meg senkit, de úgy érzed, komoly gond lehet a hozzátartozóidhoz fűződő kapcsolatoddal? Töltsd ki ICA bántalmazótesztjét, s ha úgy érzed, segítségre van szükséged, vagy azt gondolod, valamelyik ismerősöd, családtagod szorul erre, ne…..
„És látom magam, ahogy ülök a Kálvin téri református templomban, és tapogatom a szemgödrömet, körbe-körbe, hogy megnézzem, milyen leszek csontvázkoromban. Az Isten házában az első, ami eszembe jut az a halál.” Borsi Éva Kálvin téren című írását adjuk közre. Az…..
"— Egyáltalán milyen meghibásodást tud szenvedni egy vonat? — nézett rám. — Most ezt tőlem kérdezed? — néztem rá vissza. — Há bazmeg. Ki jár ipariba, te vagy én? Énnekem hol tanítanak ilyeneket, hogy egy vonatban mi hogy van? Ilyen…..
hobbihilda 2010.06.03 12:22:45
Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik az erőszak és a kirekesztés ellen Budapesten. A szervezők százezres tömeget várnak 2008. október 4.-re az Erőszakmentesség Világnapjához…..
hobbihilda 2008.09.26 14:34:37
Szeretném megjegyezni és egyúttal élét venni azoknak a negatív feltételezéseknek amelyek újra feltevődnek. Próbáljuk ki milyen az, amikor egy egész ország népe - pártállástól függetlenül - kiáll az abszolút közös mellett. Ez szerintem mindannyiunknak érdeke. Igen, bármilyen erőszak ellen. És hiszem, ez valóban közös bennünk. Mert olyan országban élünk, ahol túl sok volt és nemhogy tanulnánk az elszenvedettekből, hanem egyre inkább lábrakapnak olyan csoportok, akik hiszik, az erőszak, a rendbontás, a fenyegetően militáns jelenlét a célravezető. Ezért fontos megmutatni magunkat, létezik békés többség. Nem tojásdobáló, nem zsidózó-anyázó-cigányozó-asszonyverő-öklötrázó-agresszívautóvezető stb.
El kell szakadni a politikai erővonalaktól, vegyük észre, ártalmunkra volt, van és lesz a megosztottság. Mind a két nagy párt elhiteltelenedett és két kicsi sem jobb. Valami újat kell találni, és az új megtalálásához szükséges a belső béke, hogy meghalljuk a tiszta hangokat. Az új megtalálásához meghallgatni kell a másikat és nem ordítani a másikkal. Ez néha nagyon nehéz, de ha nem tesszük meg kifut az idő és végképp mentális, morális szepszisbe döglünk bele.
Én is olvastam Tomcat felhívását. És nem vagyok ellene, ha az önvizsgálat belső hangját követve ott lesznek az érv-ellenérv, jog és jogkövetés útját követve végig az erőszakmentesség menetében.