Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skywalker_Lajos

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Vasárnapina: Zongora 2014.08.17 18:29:00
Skywalker_Lajos 2014.08.17 19:07:47
@Anonym User: Csak akkor még tudta a poszt-toló hogy mi a különbség a hullahopp és a zongora közt :)
Kalifornia, azon belül is Los Angeles Európából nézve az álmok világa. Közelebbről azonban már egészen más a kép, legalábbis a mai poszt szerzője számára, aki több mint 3 évnyi budapesti élet után nemrégiben költözött vissza a családjával az Egyesült Államokba. A…..
Skywalker_Lajos 2013.10.15 12:45:39
Bakker!

De irigylem a problémáit, bár számos helyen ellentmondásba keveredik önmagával.
Jelenleg nincs munkája de arra sincs ideje hogy összejárjon a magyar anyukákkal?
Az életszínvonala jelentősen csökkent a gyerekvállalás előtti állapothoz képest? Hát sajnos a gyerekvállalás lemondásokkal jár.

Arról ír milyen jó volt Budapesten élni, s hogy mennyit jártak szórakozni. Nos ezt amerikai fizetésből nem nehéz megtenni.
Viszont, ahogy a poszt-toló írta is nincs valami magas iskolai végzettségük, így még Amerikába se kapnak valami jól fizető munkát.
Ugyanakkor szerintem kicsit el van tájolva a fizetéseket és az árakat illetően (lsd. autóval kell járni mindenhova, s az milyen drága)
Nos el kell hogy keserítselek: Magyarországon egy utcaseprő, vagy takarítónő vagy egy tesco-s árúfeltöltő nem keres azért többet mert folyékonyan, anyanyelvi szinten beszéli az angolt.
Diplomás emberek, orvosok menekülnek az országból a magasabb fizetés miatt. Ahogy a szaviból kivettem ők a férjével mindezekkel nem rendelkeznek (diploma). Persze így is meg lehet próbálni ide költözni.Kiadni albérletbe a los angelesi házat, vagy esetleg eladni, s annak az árából itt venni valalmit, vagy bérelni. Viszont ha kapnak is rövid időn belül munkát az arra lesz elég hogy éhen ne halljanak. Akkor már nem az le a kérdés hogy hétvégén hova menjenek koncertre meg milyen különórára járjon a gyerek, hanem az hogy mit esznek esetleg ebédre hónap végén.
Ha pedig a gyerek a legfontosabb akkor leparkoltatnám a nagyszülőknél, s legalább az általános iskolába itt Magyarországon járatnám. Angolt tanulni, s világot látni ráér az után is. Addig meg apa és anya eldöntheti hogy hol akarják tovább élni a mindennapjaikat.
De egy szónak is száz a vége: Amerikai fizetésből én is biztos boldogabban éldegélnék Budapesten, mint a magyarból.
Ez a pénz boldogít tipikus esete. Megnézném hogy havi nettó 150 ezerből mire menne (ami ugye magyar viszonylatban már egész jó fizetésnek számít) mikor egy liter benzin 400-420 HUF.

Kicsit úgy érzem, hogy a poszt-toló mindent készen kapott az életben soha semmiért nem kellett igazán küzdenie, s most a teljes tanácstalanság lett úrrá rajta. Az ilyen embereket viszont valahogy nem tudom sajnálni...
Zoltán Samsung okostévéjén szeretné az RTL Most, illetve MTV Videotár videóit nézni, de sehogyansem sikerül. Az RTL Most microsoftos Silverlight lejártszója fizikailag nem tud feltelepülni a tévére, de az MTV-nek elvileg van külön appja, úgyhogy annak mennie kellene: Tisztelt…..
Slam úgy gondolta, hogy az Apple hivatalos online boltja garanciát jelent a garanciára. Ebben igaza is volt, cserébe az összes létező adminisztrációs hibát végigszenvedte, miközben a telefonjait cserélgette: Sokan abban a hitben vannak, hogy az eredeti Apple Online Store-ból…..
Tihamérnek van egy olyan sejtése, hogy a bankok mostanában nem annyira szeretik végtörlesztett ügyfeleiket. Bár előzetesen megajánlott neki a K&H Bank egy 5 milliós lakáshitelt 15 évre, miután mindent lepapíroztak derült ki, hogy inkább csak 4-et adnának. Vagy szerezzen egy…..
Az Égéstér 34. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Skywalker_Lajos 2012.09.20 11:31:58
@PITTA: az mp3-al van a gond az oldalon f@sza.
De majd letöltöm mégegyszer
Elképesztő, hogy még mindig van, aki hisz a) a kormánynak, b) a bankoknak. Ha hirtelen Mortal Kombatban kellene eldönteni, melyik a rosszabb, a Homár elhúzódó küzdelemre számítana. Bármelyik nyer, mi veszítünk. Szerencsére esélyes, hogy egyiksem. Két hónapja igényeltem az…..
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
Skywalker_Lajos 2011.08.03 16:10:02
@Zoltanius: Teljesen igazad van abban amit írtál.

De egy kérdés: a befektető (biztosító)azért van ott hogy profitot termeljen. Te meg csak azt hallod hogy évről évre mennyivel nő a bankok/biztosítók bevétele. Akkor azért egy kicsit elgondolkoztató az, hogy 3 millás befizetés után pár ezer forint a reálhozam, nemde?
Mikor jött a válság kuncsorogtak a bankok a kormányoknál, hogy segítség ki őket. Mikor meg bevezették a bankadót akkor meg sírtak.
Azt ugye te se és a többi nagyon okos hozzászóló sem gondolja, hogy azon a több 100 millió / milliárd forinton amihez a biztosítók a magánnyugdíjrendszeren keresztül jutottak hozzá ők is csak ennyi reálhozamot generáltak?
Ezért embert alkalmazni kész pazarlás volt.

Nem számítok nyugdíjra de amikor lekötés és kockázat nélkül csinálok neked most is 5 millió forintból havi szinten nettó 15 ezres kamatbevételt akkor azt hiszem az emberek jogosan vannak kiakadva, hogy mit is csinálnak a bankok, biztosítók a befizetéseikkel.
Tény az állami rendszerben ennyit sem fialt volna a pénz.
Skywalker_Lajos 2011.08.03 16:37:34
@mavo: Ha a munkahelyeden mindig csak a minimumot hozod, ergo a céged nem gyarapszik, szerinted nem fognak picsán rúgni? A befizetéseid 4,5%-át arra vonták le hogy odafigyeljenek a pénzedre.

Szerinted a magánynyugdíjpénztáraknak is ennyi hozamuk keletkezett a befektetett sok milliárd után?
Skywalker_Lajos 2011.08.03 16:39:50
@Alikam: pontosan.
Sőt nekem a koromnál fogva előírták hogy a legkockázatosabb porfólióba kell kerülnöm, mert majd 40 év múlva az milyen fasza lesz nekem.
Hát ilyen sem nagyon volt még, hogy egy komplett írást kaptam egy olvasómtól, úgyhogy ezúton örömmel teszem közzé Dave (a.k.a Retardátor, mint semmirekellő) munkáját. Kicsit élvezem is a helyzetet, hogy kívülállóként, hátradőlve figyelhetem, mit kap majd a hozzászólásokban…..
A Homár nagy örömére konkrét fejlődésről adhat hírt a T-Mobile tájáról. Eje kiderítette, hogy a novemberben még csak fizetős smssel ellenőrizhető adatforgalom-számláló, immár weben is előrhető, ingyen. Igenám, de neki semmi se jó, mert nem az előző havi forgalmán…..
Skywalker_Lajos 2010.01.29 16:08:36
poszt-tolónak: NetWorx-öt neki!
www.softperfect.com/products/networx/manual/?lang=Hungarian
Magyar nyelvű program, választható számlazárási dátummal, megbízható és müxik.
Amióta ezt használom soha nem volt lassítás :)
 " Kisalföldön nem jó lakni, mert a buszra kell biz' várni." Hamár nemrég a Jobbik kapcsán a nyugati határszélen kalandozott Laspalmas, akkor engedjék meg, hogy én ott is folytassam. No persze nem árpád-, hanem inkább buszsávokkal, megállókkal, illetve az azokban…..
A szakértői miniszterelnök is megszólalt végre a több milliárdos minisztériumi cafetéria-keret kapcsán: "Nem tartom magasnak a minisztériumokban dolgozó köztisztviselőknek 2010-ben járó cafeteriajuttatást." (vastagbőr) "Ezektől az emberektől összességében…..
Az utóbbi időkben elszaporodott vodafoneos ügyek közül a 130 ezer forintos nyaralómobilnet ügye is megoldódott, ahogy naiv ügyfél jelenti. Ami hirtelen nem tiszta, hogy ez a biznisz alapcsomag ugye nem azonos a Start csomaggal, aminek nyáron 10x-re emelkedett a tarifája? A mai napon a…..
Octavia sokkal bátrabb, mint akár a Homár, akár egy tigriscápa, akár Chuck Norris: nem elég, hogy képes volt öt azaz 5 forint borravalót adni egy pizzafutárnak, még ő van felháborodva, hogy a futár ezen dühöngött, és képes anális kínzással fenyegető levelet írni az Il…..
Skywalker_Lajos 2009.09.23 09:09:42
@avirex801: Tescoba is annyit keresnek a pénztárosok ami arra elég hogy éhen haljanak, mégse adsz neki jattot.
Hol nem sz@rja le az ember ki mennyit keres.
Mikor odament dolgozni az ő döntése volt, hogy ez neki így oké vagy sem.
Én is keveslem a fizumat, mégse mondom a főnökömnek, egy "extrasürgős" munka esetén, hogy csak akkor csinálom meg ha jutalmat kapok, különben a fejére húzom a monitort.
Borravalót meg nem kell, csak illik adni!!!
S az a szomorú hogy még most is nevelik az embereket.
Skywalker_Lajos 2009.09.23 09:22:21
@avirex801: látod ez a baj!
Ő is szarul keres, mégsem adsz neki borravalót, mert a multi úgysem engedi hogy megtartsa.
Amúgy meg ki dönti el, hogy mik azok a szolgáltatások amiért illik borravalót adni?
Ne legyen már illik, vagy "kötelező" dolog.
Hagy döntsem már el én, hogy a pincér/futár számomra milyen plusz vendégélményt nyújtott a módorával, viselkedésével stb. s annak fényében én ezt hogyan értékelem.
Jártam egy helyre rendszeresen, tulajt is ismertem.
Elég komoly számlákat generáltam, jattoltam is mindig rendesen, mert olyan volt a kiszolgálás.
2 hónappal később tulaj, személyzet még mindig ugyanaz.
Bemegyünk, leülünk és negyed óráig egy qrva pincér sem jön oda, pedig a hely szinte üres volt.
Köszönés nélkül eljöttünk, s azóta sem mentünk oda.
Skywalker_Lajos 2009.09.24 15:27:43
@szucsi1: "Tehát marad:3500Ft ehhez kel jattot kapni,hogy megérje csinálni. "

Magyarán 270 forintos órabérért nyomod az ipart, napi 13 órában?
Ez nem elhivatottság, hanem hülyeség!!!
Ennyit szélvédőmosással is keresel, vagy koldulással. A mekiben a kezdő nettó órabér ennek majd 1,5x-se!
Szánalmas!
Azért jattoljak neked mert a tetves főnököd nem fizet meg rendesen?

A szív és érsebészeti klinikán műtöttek 28 évesen visszérrel.
A vezérigazgató volt az operáló orvos.
Eszem ágába nem jutott hogy hálapénzt nyomassak neki, sem a műtét előtt, sem a műtét után.
Ugyan azt a figyelmet, törődést megkaptam, mint Józsi bácsi.

Sportkórházban volt térdszalag műtétem is. Prof tarifája 60ezer volt műtét előtt és 30ezer utána. Mindez 2002-ben.
Fekvőgipszben nyomtam végig a nyarat, mire augusztus végén közli, hogy elb@szta a műtétet, s kezdjük elölről.
Akkor már nem volt pofája zsebre tenni a teljes összeget, de egy qrva bocsánat sem hagyta el a száját.
Ennyit a törődésről...
István Dublinban él, és képes bizonyítékot küldött arról, hogy van, ami mindenhol ugyanolyan. A képnek ennél mélyebb üzenete nincsen...
Skywalker_Lajos 2009.08.06 16:59:30
@szalontüdő: Még a vonalkód számait is! :)
Nincs szabály!? Hajdúszoboszló 2009.07.14 16:55:31
Hajdúszoboszlón a Mátyás Király sétányon készítettem az alábbi képet. A Mercedes Román rendszámú, a Ford Magyar. Az utcába ebből az irányból ugyebár behajtani tilos. Egyébként pedig a másik irányból is elvileg tilos a behajtás 18:00 után és tilos lenne a parkolás is.…..
Skywalker_Lajos 2009.07.15 09:34:26
P. szerint a telefonját azért nyilvánították teljesen használhatatlannak a Nokia szaküzletében és azért kérték, hogy ha már így alakult, náluk dobja ki, hogy szépen zsebretegyék a nagyértékű eszközt. A telefont viszont azóta is hiba nélkül működik, P. pedig a…..
Ugyan még csak első fokú, de nem nagyon számítunk enyhítésre, mivel hála az égen, a vádindítványnak megfelelő döntések születtek, így valamennyi vádlottat emberölés miatt ítélték el.  Szerdán a dr. Czibrik Attila  vezette bírói tanács előtt hangzott el az…..
Élesítették nálunk is az új blog.hu-s fejlesztést, megjelentek az avatarok (a kis fényképek) a kommenteknél a nevek mellett.Szóval Avatarra fel! Perverz, obszcén képeket inkább ne, és Feri és Genyó Maria is tiltólistán van :)Ha elakadtál, akkor a Gépházon olvassátok el, hogyan…..
Skywalker_Lajos 2009.04.22 11:36:02
Skywalker_Lajos 2009.04.22 11:36:55
Skywalker_Lajos 2009.04.22 11:37:32
Megrázó backdoor kommunikációs üzenetet fotózott nekünk Z., majd olyan szöveget csatolt mellé, amit a kép láttán bárki kitalálna, aki látott már életében rendszergazdát: A csatolt képen (gondolom nem meglepő módon) egy cég informatikai részlegének meghibásodott piszoárja…..
Skywalker_Lajos 2009.04.22 11:33:22
Tegnap reggel a TV2-es Mokka telefonon keresztül megszólaltatta a Tolna megyei  cigányvajdát Sárközi Jánost és megkérdezte tőle, hogy ugyan van-e cigánybűnözés? A válasz persze, hogy nincs, de különben is miért gondoljuk egy jogállamban neki bármit is tennie kell a…..
Erről kivételesen nem a válság tehet, a legtöbb magyar bank ugyanilyen prosztó módon igyekszik lehúzni ügyfeleit mindenféle alapvető szolgáltatás után. Ambrus otthon szerette volna kinyomtatni és az OTP-ben hitelesíteni folyószámlakivonatait, de arrafelé csak a helyi nyomású…..
Darwin Dij szokatlan üzenetre lett figyelmes az egyik Tescóban. Lehet, hogy már a biztonsági szolgálaton is van egy ilyen tábla, ahol a kapucnis vásárlók zaklatása miatt kérnek elnézést. Elképesztő.Ezuttal nem panasszal - hisztivel, hanem szigoru mercem szerint is jofejseggel kereslek…..