Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petbecks

0 bejegyzést írt és 210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az az egy biztos, hogy nem az Isten tehet róla.   ... meg vagy gyõzõdve arról is, hogy te a vakok vezetõje vagy, meg a sötétben járók világossága, az oktalanok nevelõje, és a kiskorúak tanítója, mivel tied a törvényben az ismeret és az igazság teljessége: ha tehát mást…..
petbecks 2013.04.01 02:38:14
@vakapad:
"a szerző nem a keresztény vallást ostorozta, hanem az egyházat"

Az egyházba beletartozik minden hívő is.
..de ez csak az egyik tudatlansága a szerzőnek, meg úgy általában azoknak akik az egyházat támadják..
úgyhogy nem is érdemes túl sokat zavarni a gyülölködést.. hajrá!
Mindenekelőtt mindenkinek boldog új évet, a világ bármely pontján olvassa is e sorokat! Ráadásul furcsa módon úgy jött ki a lépés, hogy a mai a blog történetének 500. posztja, úgyhogy tulajdonképpen dupla az ünnep – remélem, a következő 500 is olyan érdekes írás lesz, mint…..
Tisztelt Praxis!   Egy megmagyarázhatatlan orvosi viselkedésről szeretném önöket tájékoztatni. A kisfiam elkapott valami vírust még a múlt hét folyamán, hasmenése volt és többször hányt is, emellett a láza is felment. Iskolába természetesen nem engedtük, próbáltuk otthon…..
petbecks 2012.02.27 14:33:02
@karcsibácsi:
kisgyereknél rehidrációra jó a cola, nem azt mondtam, hogy nagy mennyiségben mindennap kell fogyasztani.

sokan isszák a colát világszerte egyéb cukros szarokkal együtt, és azért túl lehet élni, nem egy halálos méreg, mint minden ez is mennyiség kérdése. néha-néha nyugodtan iható. (pl. akár a hamburger mellé - ami szintén nem a sátán eledele, néha nyugodtan be lehet térni a mekibe is, csak nem kell rászokni.)

és persze a hagymában is van "rengeteg ismeretlen alkaloida", mint minden növényben, mégsem félünk tőle.
nem kell minden jól hangzó propagandának bedőlni..
petbecks 2012.02.28 00:10:20
@Aliem:
igen, alapesetben felszívódik, nem tudom fokozott bélműködés esetén (amikor negyed óra alatt végigrohan minden) mennyire marad belőle a vastagbélben, hogy ozmotikusan aktív legyen.
a colától viszont simán lehet fosni, cukor így, vagy úgy.. ;) ennek ellenére van amikor jó, csak ezt akartam mondani.
(az ízfokozótól, kokacserje kivonattól, vagy bármitől, de azt megissza a 3 éves kölök, könnyebben, mint a teát vagy bármit, és ha otthon vagy és azon imádkozol, hogy ne kelljen kórházba menned, akkor hálás vagy az amcsiknak ezért a fekete löttyért, hogy a gyerek végre folyadékot vesz magához..)

@karcsibácsi: nem kell évtizedekig colát inni, ahogy a sört, meg a whiskyt sem. de ettől még néha lehet, és egyik sem egészségtelen, csak megfelelő mennyiségben kell mindet.

a felesednek is megvan az egészséges mennyisége, a depressziót pl. általában javítja, és nem gyereknél, de a hányoshasmenéses vírusra is jó! ;)
Praxis Koponyatörés a kórházban 2012.01.23 08:35:00
2011. április 26.-án 83 éves édesanyámat légzésszervi panaszokkal beutalták az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet XIV. Tüdőbelosztályára (B. épület II. emelet).Mire mi odaértünk orvossal már nem tudtunk beszélni, mert ebben a kórházban nincs minden osztályon…..
Tisztelt Praxis Blog! 29 evig eltem Magyarorszagon.Nyilvanvalo volt, hogy valamilyen immunrendszeri betegsegem van, hiszen minden betegseget elkaptam, es egy egyszerubb, masnak 2 napos fekvessel jaro influenzaval en ket honapot fekudtem.   Edesanyam gyermekkoromtol fogva orvostol orvosig…..
petbecks 2012.01.16 00:15:37
@neoteny:
"A naiv az aki azt hiszi hogy a mindenkori kormányzat hirtelen EU-szinten versenyképes jövedelmeket és körülményeket biztosít az eü-ben "

OOOOHHH...nagy tévedés!
senki nem akar EU-szintű jövedelmeket.. az EUhoz képest negyed, -ötödannyi fizetéssel megelégednének az orvosok magyarországon.
és ez nem naivitás, hanem az ország létszükséglete..
petbecks 2012.01.16 00:28:01
@LION_heart:
"En tenyleg tanusithatom, hogy tenyleg kurvara NEHEZ egy masik orszagba beilleszkedni, elni, dolgozni."

én meg tanúsíthatom, hogy semmivel sem nehezebb, mint Magyarországon beilleszkedni, dolgozni.

@neoteny:
a maradék már most is nehézségek árán tudja ellátni a betegeket.
és nem arról van szó, hogy a fizetőket/nem fizetőket, hanem az ügyeleti sorokat már nehezen tudják kiállítani..
az orvosok végső célja pedig csak annyi, hogy tisztességes fizetést kapjanak. nem nyugat-Európához, hanem Magyarországhoz képest. hogy legalább a magyar átlagfizetést elérjék. Sőt, mindenki nézzen magába, az átlagnál többet is érdemelnének..

Nem az európai fizetés a cél , hanem a Magyarországi rangsorrend..
Subba Lopom! 2012.01.15 21:37:01
petbecks 2012.01.15 23:12:22
@subbablog:
te hülye kis szar, te..
haljál meg..
Subba Facebook: A szutykos kocsidba 2011.11.04 17:27:00
via webfail (btw nehezen hiszem el h ez igaz)..
petbecks 2011.11.07 23:32:46
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
lehet, hogy csak beszélnek angolul, és megértik a különbséget a "first name", meg a "surname" közt.. neked sem ártana?..
hogyvolt Aranypart - 1x08 2011.09.02 06:11:00
Lassan a végére érünk a második hétnek is, még több réteget lehántottunk a lakók bonyolult személyiségéről, ki tudta például a casting idején, hogy a térdzoknis Csonti ennyire határozott, karakán nő, aki, foggal-körömmel ragaszkodik döntéseihez legalább négytized…..
petbecks 2011.09.02 16:03:07
@sixx:
"elég ostoba vagy ahhoz, hogy ne töröljelek, hadd szórakozzanak a többiek veled egy kicsit. "

eléggé bizarr a te billentyűzetedről az "ostoba" szó mások felé címezve.

a létező legigénytelenebb műsorok szereplőinek kalandjait meséled el meglehetősen primitív stílusban rendszeresen ezen a blogon.
és ebből keresed a pénzed.

ha létezik felesleges ember a világon, akkor az te vagy.

ez egy rakás szar.
ne tévesszen meg a látogatottság.

bár úgysem valószínű, hogy valaha ide írok még egyszer, de remélem kitiltasz, és akkor amit írtam az nem is lesz igaz.
petbecks 2011.09.02 17:20:05
@sixx:
"ajaj, hivatásos troll, ha jól látom, megkeseredett orvos, halmozottan hátrányos helyzet, akarsz róla beszélni?"

oh. minek beszelni rola. rolam mar elolvastal mindent.
ettol meg en embereket gyogyitok, te meg szarrol irsz penzert, szart.

a trollnak ugy egyebkent mi a pontos definicioja?
"Aki olyat ir, ami nekem nem tetszik, ezert le lehet trollozni."?
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
petbecks 2011.08.23 19:52:18
@kéne egy nick:

"Egy magyar bolti eladó arányában kevesebbet keres egy nyugati bolti eladónál, mint egy magyar orvos egy nyugati orvosnál."

ordas baromság.
számolni már csak tudsz?
petbecks 2011.08.23 20:14:46
@kéne egy nick:

"igy van, ne adjal halapenzt az orvosnak. csak majd sirankozzal, mikor apad-anyad megdoglik, mert mind elmentek mashova."

"A repülőgép-szerelőnek adsz hálapénzt?
Akkor majd siránkozzál, mikor apád-anyád megdöglik - meg a többi 150 utas a gépen -, mert mind elmentek máshová.
Marha. "

szerinted a repülőgép szerelők is annyira alul vannak fizetve mint az orvosok?
látsz rá reális veszélyt, hogy a magyar repülőgép szerelők mind külföldre mennek, és emiatt emberéletek kerülnek veszélybe?
MARHA!
petbecks 2011.08.24 00:38:18
@kéne egy nick:

hmm..
komolyan akkora baromságokat írtál, hogy kezdek elgondolkozni, talán tényleg csak valami eltúlzott irónia lenne, és nem gondoltad komolyan?..
ennyire hülye ember nem létezhet..
Az EU nem támogatja az abortuszellenes kampányt Az Európai Parlament jún. 8-i ülésén Viviane Reding igazságügyi EU-biztosélesen kritizálta a magyar kormány abortuszellenes kampányát, mivelnincsen összhangban az EU Progress Programjának célkitűzéseivel, s amagyar kormány nem…..
petbecks 2011.06.15 10:09:43
@regress:

"ezt nem az álszenteknek kellene eldönteni.magánügy. "

így van, magánügy, a magzat/gyermek, és az anya magánügye. az anya kérdezze meg a születendő gyermekét, hogy ő is abortuszra vágyik-e.
Tisztelt Praxis, 16 éves fiamat sikerült majdnem elveszítenünk, köszönhetően annak a megnyilvánulásnak, amivel a mentők álltak hozzánk. Mindez tavaly nyáron történt. A fiam a délutáni focizásból már úgy jött haza, hogy borzasztó sápadt volt és hányingerre panaszkodott,…..
Kedves Praxis blog! Egy ismerősöm ajánlotta az oldalt, miután elmeséltem neki a velem történteket. Azt mondta küldjem el önöknek, én pedig így is teszem. A nevemet is nyugodtan közzétehetik. Sajnos nem volt időm a blogban eddig megjelent összes esetet végigolvasni, ha volt már…..
petbecks 2011.05.31 10:00:22
@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:
"
segitsetek!!!

az olyan gyogyszert, mint pl a gyermek lazcsillapito szirup, 30 nappal a bontasa utan lehet meg hasznalni vagy sem? "

a legtöbb lázcsillapító szirup (pl. Panadol, Nurofen..) felbontás után 6 hónapig tárolható, elvileg hűtőbe sem kell tenni.. a tablettával ellentétben a szirupot viszont én nem használnám a lejáraton túl..
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy olvasáson túl is részt fogok venni a Praxis blog életében, most sajnos mégis kénytelen vagyok egy történetet elmesélni, ami április első hetében játszódott le Budapesten, a 14. kerületi nőgyógyászati rendelőben. Magamról annyit,…..
petbecks 2011.05.20 21:27:29
@Legelő Őse:
"Miért ne rendelkezhetne egy ember a saját testéről?"

a sajátjáról bármikor rendelkezhet, a kérdést inkább ott kell eldönteni, hogy a másik ember életéről rendelkezhet-e, aki (a szülei hibájából) megszületni készül.

"Nem egy több hónapos magzatról beszélgetünk!"

o, dehogyisnem..
egy minden szervvel rendelkező, mozgó, dobogó szívű emberről van szó.
petbecks 2011.05.20 21:39:32
megint kitörlöd?

@kéne egy nick:
"Szerinted az életben marad, ha kiveszed az anyjából?"

szerinted meghal, ha bent hagyják?
Tisztelt Praxis blog!   A múlt hétvégén egy nagyon kellemetlen helyzetbe kerültünk, amelyet az ügyeletes orvos képes volt tetézni, ezúton is hálás köszönet neki, kíváncsi volnék, hogy büszke-e magára, mindenesetre elég bunkón viselkedett és megpróbált kiszúrni velünk.…..
petbecks 2011.05.19 09:42:52
@NFormula:
"ha viszont úgy gondolkodkodik, hogy pár év múlva lelép, és ebből a közpénzből szerzett tudását euro-ra váltja, semmi gond, de akkor fizesse vissza az országnak, nekem a tandíját amit arra fizettem, hogy engem gyógyítson meg."

Akkor mégegyszer:
egy kezdő orvos külföldön kb. havi egymillió forint bruttót keres. Ennyit ér egy orvos munkája,ennyi az orvos piaci értéke.
(ha belegondolsz, hogy mennyit ér egy élet akkor ez nem is sok..)
egy 2-3 évet itthon kukás béren foglalkoztatott kezdő orvos visszatartott bére 20-30 millió forint, tehát bőven ledolgozta a taníttatás költségét!
petbecks 2011.05.19 10:07:11
@jágör68:
na igen, ez a 20 millió is elég gyanús..

az előadások nem kerülnek többe, mint bármelyik másik egyetemen, ami oktatást a klinikán kapunk, az pár tíz ezer forint pluszban egy egyetemen dolgozó orvosnak, aki hetente 2-3x órát tart egy-egy csoportnak.

szeretik a klinikák magas működési költségét az oktatásra terhelni..

kíváncsi volnék ki tud belinkelni egy kimutatást, hogyan jön össze akárcsak 10 millió forint oktatási költség egy orvos kiképzésére..
"Az abortusz szabályainak szigorítása nem megoldás semmire. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) adatai szerint az abortuszszigorításhatására sehol nem csökkent az abortuszt igénybe vevő nők száma, csak anők egészségét veszélyeztető illegális abortusz és az…..
petbecks 2011.05.09 09:56:13
@Lángharcos:

"Sejtcsomó. Átmeneti állapot lét és nemlét között. Valamikor majd azzá válik, de az "abortusz korban" még nagyon nem az"

dehogyisnem az...
emberformájú, minden szerve megvan, dobog a szíve..
orvos vagyok, a gyakorlati évek alatt sok abortuszt láttam. gyomorforgató látvány.. :(
A turistacsalogató Krisztusnő biztos, hogy a Balatonban áll, mert a Tihanyi apátság egyik feszületéről lépett meg. Majd magára kapott egy selyemstólát, amit most a szertelen parti szél akar megszerezni. De hajó-orrdísz is lehet...
petbecks 2011.05.01 00:42:32
@Jofiu:
"kozel sincs a ketto egymashoz"

persze, van akinek Isten semmit nem jelent, viszont van, akinek többet jelent az anyjánál. ezért nem kellene sem más anyját, sem Istent sértegetni. nincs ebben semmi beteg.

aki hülye, az viszont ne okoskodjon. színvonalat meg főleg ne emlegessen..
Magyarországon 2011-ben ismét megvalósult a pogrom fogalma: egy terület bizonyos etnikai hovatartozású tagjait kitelepítik, elüldözik, "cigánytalanítják" Gyöngyöspatát. Igaz, ezt most nem az államhatalom végzi, de hogy hol van ilyenkor az állami közbiztonság, ami ezt…..