Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nelsh

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frei Tamás felvette Pampalini-öltönyét, fejébe csapta a dzsungelkalapot, bevett pár maláriaellenes tablettát és bekente magát negyvenes fényvédőfaktorú napkrémmel. És végre hazalátogatott. Mert hogy itt aztán nagy bajok vannak, benőtte a gaz az országot, a Parlament előtt pedig…..
w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..
Nelsh 2007.04.28 12:37:16
Sziasztok,ez most újra egy olyan téma, amihez úgy érzem,hozzá kell szólnom,pedig nem vagyok nagy kommentáló fajta,legutóbb a foci EB vitához szóltam hozzá,életemben először.

Előre bocsátom,hogy nem vagyok bigott,és nincsenek stigmáim sem,de emberileg is sért,hogy vallásra,titkokra le tudjátok írni azt,hogy "faszság" meg "beszopni az ilyesmit".

Amiket itt olvasok,szerintem szomorú dolgokat jelez,rossz felé megyünk. Böszmék vagyunk és újra és újra elkúrjuk. Nem kicsit. Nagyon. (Klasszikustól idéztem ugyebár).

Én így látom:

A tudomány az új isten. Isten pedig kiment a divatból.

Orvostudomány,elektronikus kommunikáció,űrutazás,génsebészet..stb. Ezek azok a "csodák",amikről
a gyerekeknek mesélünk,amikkel magunkat áltatjuk, ezekről hisszük azt,hogy válaszokat kapunk tőlük.
A szeplőtelen fogantatás,az égő csipkebokor,vagy a Vörös tenger kettéválasztása,ma már csak régi mese igaz?
Olyan mese,amit mérsékelten okos és semmiképpen nem tótawéi magasságokban szárnyaló emberek elhisznek és
annyi? Győzött a tudomány és a cinizmus,de ennek nagy ára lesz.

A mai világ felfedezései enyhíthetik a betegséget, a kínokat, adhatnak egy rakás kütyüt (amiknek sokszor már a
nevét sem értjük), a kényelem és a szórakozás érdekében. De közben olyanná alakították a világot,ahol NINCSENEK CSODÁK.
A naplemente (ami szerintem egy csoda) csak hullámhosszak és frekvenciák halmaza lett, az univerzum meg matematikai képletek,
számítások tömkelege. Pedig ennél sokkal bonyolultabb és tele van titkokkal. Ezzel a felfogással szerintem a saját emberi önbecsülésünket csúfoljuk meg. Mit hallunk ma? A tudomány szerint a Föld a teljes emberiséggel együtt csak egy jelentéktelen porszem,
egy nagy rendszer része. Egy véletlen!!! A technológiai újításokról azt hittük, össze fog kötni, de sokkal inkább elválaszt ma már egymástól
mindenkit. Mindenki digitalizálódik,rácsatlakozik a világra, mégis végtelenül egyedül van és magányosnak érzi magát. Erőszak, megosztottság,megtévesztés. Ezt kapjuk. A kételkedés erénnyé vált. A cinizmus és a bizonyítékok követelése lett a felvilágosultság és az intelligencia
félreérthetetlen jele. Csodálkoztok, hogy mindenki egyre depressziósabb? Jobban, mint valaha? Hát én nem.

Mi számít ma szentnek és tabunak? Semmi. Klónozás? Az ember Istent játszik? Minél többet akarunk megtudni,annál több kérdést fogunk találni.
Mert egy finoman rétegzett világban élhetnénk finoman rétegzett életet, ha nem volnánk ilyen ostobák. Éppen Isten világát hasítjátok darabjaira.
Azt hiszitek, mindez egy ősrobbanás, egy nagy véletlen eredménye?? Miközben csak az emberi szem millószor bonyolultabb, mint a legmodernebb szuperszámítógép!

Tény és való,hogy az egyház nagyon lemaradt a tudományhoz képest. Több ezer évbe telt, amíg eljutottunk a keréktől az autóig, igaz? De az autótól eljutni
az űrbe már csak néhány évtizedbe telt. Az egyházak és a vallások nem tudják követni ezt a tempót, mert manapság hetekben lehet mérni a tudományos haladást.
Minden és mindenki túl van pörögve. A tudomány robog mint egy expressz vonat, az egyház elfáradt a versenyben, hiszen évszázadokon át az volt a feladata,
hogy az emberre figyeljen belső segítséget és békét adjon. Mint ember az embernek. Pl. a 10 parancsolat törvényei nagyon hosszú időn át az élet sarokkövei
voltak, vagy azok a tanítások, amiket jézus is tett. Nem azt kell csak nézni, hogy logikailag ez hogyan illeszkedik, hanem inkább azt, amit mindez jelent:
ELFELEJTETTÜK, HOGYAN SZERETHETNÉNK EGYMÁST IGAZÁN. A katolikusok is követtek el bűnöket és szítottak háborúkat. Öltek embereket, igen. De nem maga a vallás a lényeg, hanem amiről szól. Ezt vegyétek észre.

És a tudomány és az egyház közti üres térben ott van az EMBER. Aki reménytelenül keres valamit. Értelmet és válaszokat, mert hiába fedez fel ezer és egy dolgot, hiába dönt be újabb kapukat, továbbra is hiányzik számára valami. Az Isteni, a titkos. Amihez hit kell. Nem VAK ÉS BOLOND HIT, hanem nyugodt és szilárd bizodalom abban, hogy nem vagyunk egyedül, hanem valaki vigyáz ránk. Mi másról szólnának egyébként az ufó észlelések, szellemjárások vagy akár az agykontroll?
Szerintem éppen erről a vágyról szól. Mindezt megtalálhatjátok Istenben, ha nem akarjátok mindenképpen megfejteni minden titkát. Éppen ettől Isten.
Hogy nem lehet.

A technológia hatékonyságot és egyszerűséget ígért. Mi jött? Környezetszennyezés és káosz. Saját magunkat fogjuk elpusztítani, mert bolond és ostoba faj az emberé. Minél kisebb chip a minél nagyobb profitért. Ne csodálkozzatok.

Miközben az egyházak létezésük óta erre próbálnak megoldásokat nyújtani. De nem kell,mert nem bebizonyítható, mert faszság, igaz? Tömegpusztító fegyverek, atombombák, klónozás, telefon, videókonferencia, számítógép? Haladás, fejlődés,szükséges és jó, mert előrevisz, ez nem kérdés. De azt elfelejtitek, hogy az egyházak pl. a katolikusoknál a pápa az, aki beutazza az egész világot, hogy
békét kérjen, azokban a háborókban, amiket a technika által kifejlesztett fegyverekkel vívnak.
Az egyház mutat rá arra is, hogy az ember mindenféle technikai fejlődés dacára is személyes és egymás közti kapcsolatra TEREMTETETT!!!!

És ma az egyház tudatlan, a faszság, amit be kell szopni? Nem, nem kell. Ez egyéni döntés kérdése, persze. De ahhoz senkinek nincs joga, hogy többezer éves
hitet gyalázzon. Mert ha nem lesz már senki más, Istent akkor is meg fogja majd találni mindenki. Ne gyalázzátok a vallást.

Sziasztok.
w Hurrá, buktunk! 2007.04.23 10:00:00
Juhé! Nem lesz Magyarországon foci-eb, se fölösleges stadionok, se huligánok!..
Nelsh 2007.04.24 11:55:55
Lizardking:

Az üzenetet arra értettem,hogy a cikkben szerintem mögöttes tartalom van,amit sokan nem látnak.

Az országban nagyon rossz a helyzet,amit a foci -illetve a nemléte - is jól mutat. Sokan vannak,akik szeretik - én is - de a magyartól hányok,mert egy nagy rakás sz.r. Pénzmosás,semmi több. Angliában és úgy általában nyugaton a foci nemcsak a játékról,hanem sportszeretetről,üzletről és fanatizmusról is szól.

Én azt gondolom -nem kell velem egyetrérteni természetesen,ha te másként látod -, hogy addig,amíg ilyen a helyzetünk, addig igen is bőven elég az, ha leülsz a tv elé és úgy élvezed a profi focit. Nincs szükség EB, VB rendezésre pályázni,mert nincs csapatunk,aki partiban lehetne azért,amiről szerintem egy EB vagy VB szól,vagyis képtelenek lennénk kivívni európa figyelmét a pályán. Magyarul a többiek csak randalírozni jönnének,mert már a csoportkörben elvéreznénk házigazdaként. És erre tényleg semmi szükségünk. TWÁ szerintem ezt írta meg ironikusan fogalmazva.Azért gondolom,mert több írását elolvastam és mindig ilyen a hengvétele.

Nekem sokszor elég a tv is, bár három alkalommal ki is mentem fapadossal 1-1 hétvégén,hogy élőben láthassam pl. Henry-t játszani. Pótolhatatlan élmény (sajnos azért,mert nem magyar meccsen voltam). Ha lehetőségetek van rá, menjetek ki ti is néha (nem drága, mert jeggyel együtt 20e egy nap,ha a meccs után vissza is jöttök,én így csináltam 2x is.)

És nagyon örülök,hogy sokan ilyen kulturáltan írtok,végre nem anyázik senki itt az utolsó harmadban).

Sziasztok.