Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asperjangyorgy

652 bejegyzést írt és 564 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Labancz Anna él. Feltehetőleg. Hisz alig múlt hatvan. Az Arcanum 15 rendszerváltás előtti, Labancz Annára adott találatából 12 rá vonatkozik. Rá, aki levelezőtársat keresett az Ifjúsági Magazinban, majd válogatott műrepülőként tűnt fel a Repülés és más lapok hasábjain.…..
asperjangyorgy 2019.02.27 21:36:12
Sok hiba van a történet leírásában, de legalább foglalkozik Annával. Lázárnak a tört (miként minden családtagjának) az apja készítette, hiszen egy fémipari ktszs-ben volt művezető. Ezt egyébként Kerekes százados részletesen leírta. A füzetet végigolvastam. Ha Anna naplóját, ami egyébként egy kis zsebnotesz volt, nem semmisítik meg, talán használható DNS-t kaptak volna, miként Lázár két leveléről is. A DNS még nagyon hosszú idő után is kimutatható. De a rendőrség buzgott. Legakább a tárgyi bizonyítékokat meghagyhatták volna. Volt egy nagyon fontos dolog, amit Kerekes kinyomozott, de a főnökei nem engedték, hogy beszéljen róla, csak a füzetven szerepel . történet: Kerekes két emberrel is beszélt, akik 19-én hajnalban, illetve már reggeledve látták Lázárt a motorral hazatérni. Soha nem kérdezték meg, hogy honnan jött, merre járt. Kerekes azt is kiderítette, hogy Lázár azon az éjszakán nem a szüleivel a házban aludt, hanem a nyári konyhában. Áprilisban már tűrhető idő volt. A nyomozati jegyzőköny hemzsegett az ellentmondásoktól. A rendőrök azzal sem foglalkoztak. Oka volt ennek, de most nem akarok erről szólni. Lázár megúszta. Ha rendesen nyomoznak utána, felakasztották volna, olyan brutális volt a gyilkosság. Három halálos döfés érte Annát. Különben a nővérek sokban elősegítették Anna halálát. Mesterségtes lélegeztetéssel kinyomkodták belőle a vért. Negyed négykor ölték meg, és a száz méterre lévő traumatológiára öt után értek át vele. Ha rögtön átviszik, és sokktalanítják, talán a gyilkos nevét megmondta volna. Még a halála után is furcsa dolgok történtek vele. A Farkas-vonal ostobaság. Anna egy ápolatlan segédmunkással, aki 17 éves volt, amikor Anna 23, nem állt volna szóba. Igen, én ittaam meg a levét az ügynek. Az összes jegyzőkyönv ismeretében nem volt nehéz megmondani, hogy ki a tettes. És ez a megyei bűnügyi osztályon különben is nyílt titok volt már akkoriban. És én kaptam egy levelet Anna egyik rokonától, amelyben megnevezte a szekálóját. Ez is nyílt titok volt. A rendőrség felkészületlen volt. Eddig tíz milliót pengettem ki Lázárnak, aki jól járt azzal, hogy megírtam a történetet. Előtte öt ügyvéddel konzultáltam, mindegyik azt mobdta: egymilliónál többre nem büntethetnek. Nem azért ítéltek el, mert gyilkosnak neveztem Lázárt, hanem azért, mert Annának a rendőrségi jegyzőkönyvben rögzített szavait idéztem a könyvben, vagyis hogy Lázár szarházi impotens. Ez volt az én nagy bűnöm. Ha ezt az 1966 szilvesztere után Anna nem mondja legjobb barátnőjének, akkor énem tudom idézni, és nem ítélnek el. A bíró eszement módon a Fővárosi bíróság törtáénetének legmagasabb összegű személyiségijogi kártérítését ítélte meg Lázár, ezt ő maga hangsúlyozta. És a másodfok, valamint a legfelsobb bíróság szajkó módjára idézgette az elsőfokú ítéletet, érdemi vizsgálat nélkül. Ilyen a magyar bírósági gyakorlat - ma is.
 Cintia minden tekintetben jól sikerült és sikeres ember volt. Sikeres, önbizalommal teli emberek nem lesznek öngyilkosok. És ha egy 16 éves ezt megkísérli, úgy teszi - először -, hogy a megmentése esélyét biztosítja a környezetének. Az öngyilkossági kísérlettel nem az a…..
Azon kevesek közé tartozom, akik Wittner Máriát már 56 viharos napjaiból ismerik, és egyenesen a Corvin közből. Akkori tapasztalataim szerint, nyugodt lélekkel állíthatom, a politikailag megfelelni akaró Dániel Péter legalább annyira primitív, mint a szintén megfelelni akaró, csak…..
A szép miskolci szemészeti asszisztensnőt, Labancz Annát 1970-ben, 23 évesen gyilkolta meg az a már akkor Gyöngyösön lakó mérnök, aki a mai napon tölti be a 65. életévét, és boldog nagypapapaként közmegbecsülésnek örvendve ma is ugyanott él. Az esetről a gyilkosság…..
asperjangyorgy 2012.08.20 13:12:50
@nem vagyunk egyedül: Köszönöm a bátorító szavakat. Nem könnyű az ember élete, ha az igazságszolgáltatás teljes mellszélességgel kiáll a bűnös mellett, mert ha már jogilag elévült is az ügy, egy ember megölése utólag akkor sem jelentheti az illető mennybemenetelét és más, ez esetben az én zsebem kákára az anyagi biztonságát.
Összegyűjtöttünk egy csokor érdekes, lenyűgöző tényt a szívünkről, erről a mindössze maroknyi, de annál fontosabb, titokzatos szervünkről.1. Minél tájékozottabbak vagyunk a szívünk működésével kapcsolatosan, annál jobban tudunk vigyázni rá, annál inkább csökkenthető a szívbetegségek kockázata...
Asperján György Köszönöm 2015.01.05 13:30:27
Megrendít az a hűség, amellyel annyian látogatják blogomat, amelyet nem hanyagságból nem folytatok a korábbi szorgalommal, és nem is csak azért, mert a FB-én elég gyakran közzéteszek rövidebb írásokat. Még mindig tartanom kell attól, hogy elhúnyt feleségem rokonai csak azért…..
Asperján György 2015 2015.01.05 13:30:16
A blog minden hűséges látogatójának boildog újévet kívánok. Rövidesen véget ér a karantén, amelybe a körülmények zártak, és akkor, igérem, igyekszem hűséges lenni a hűségesekhez, és akik még mindig kíváncsiak a véleményemre, azoknak a napi eseményekről és egyéb…..
Múlt-kor Jézus nem is létezett? 2014.10.03 16:15:03
"A Názáreti Jézus valójában egy mitikus, kitalált történelmi szereplő" - állítja egy kutató. Michael Paulkovich erősen vitatható feltételezését azután fogalmazta meg, hogy munkája során 126, 1-3. századi szerző műveit nézte át, s ezekben nem talált igazolható utalást…..
asperjangyorgy 2014.10.04 22:53:23
Flavius nem a Zsidóháborúban említi Jézus nevét, hanem a Zsidók történetében. Ott viszont két helyen. Egyszer egy mondat erejéig, amiről kétségtelen, hogy későbbi másoló szerzetes betoldása. Majd később mintegy négy sorban említi (nem Krisztust, hanem Jézust), de arról még inkább ordít, hogy betoldás, mert sem a snégy előtti szöveghez, sem annak folytatásához nem kapcsolódik. Jézus ezzel együtt létezhetett, mint annyi más vándorprédikátor. Nem volt olyan jelentős, hogy a minden részletre figyelő Flavius megemlítette volna Jánossal (mármint keresztelő szent Jánossal szemben, akit persze utólag az egyház nevezett meg keresztelőnek) szemben, aki viszont ténylegesenen történelmi személy volt. Ha Jézus isten fia lett volna, akkor maga is isten lett volna. Két isten (plusz a szentlélek) nem fér meg együtt. Mert ha az Atya klorlátlan, akkor a fia korlátozott. Ha isten volna és "intézkedni" akart volna, akkor ehhez ezernyi módot talált volna. Hogy Jézust mégis előléptették az atya fiának és megváltónak, az nagy mértékben az Ószövetség szövegeiben rejtőzik, a zsidó misztika terméke Augustus békét teremtő történelmi időszakában. Sokat lehetne erről írni, de minek. Vagy hisz valaki és őt őúgysem lehet meggyőzni, vagy nem hisz, és az mindent elfogad, nem vitatkozik, mert csak lapoz Jézus neve hallatán. A katolikus egyház természetesen egy teljesen más tészta, akár voolt Jézus, akár nem, az egyháznak semmi köze hozzá, ha mégis, csak annyi, hogy a legnagyobb árulója és kizsákmányolója.
A blog minden hűséges látogatójának kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok. Megígértem, hogy gyakran vagy a korábbinál gyakrabban írok ide a blogba, teljesítem is ezt az ígéretemet, amint a bíróság elhunyt feleségem rokonaival folytatott peremet - remélhetően rövidesen -…..
Esküszöm, hogy visszatérek a blogomhoz, mert legnagyobb megdöbbenésemre, tegnap minden eddigi látogatottsági rekordot meghaladóan sokan olvasgatták régi írásaimat, sok-sok oldalt letöltve. Döbbenten állok e látogatási statisztika előtt, és valahogy visszatért a hitem abban a…..
Napról napra igen magas a blogom látogatottsága, pedig már lassan egy éve írtam bele utoljára. Sok minden visszatartott: egyrészt, hogy a feleségem áskálódó  rokonai és azok ügyvédje innen merítették az ellenem szólónak vélt bizonyítékokat, másrészt feleségem…..
Asperján György Reménykedés 2012.07.07 12:21:00
Tisztelt Látogatók! Ha van olyan látogatóm, akit érdekel(t) a Labancz Anna per dokumentuma, megnyugtatom, hogy amint egészségem engedi, folytatni fogom a peranyag begépelését. Tönkre tett Labancz Anna gyilkosa, a bíróság a rabszolgájává tett, a csicskásává, egyszerűen azért,…..
Asperján György A kémek 2013.02.23 15:24:57
Annyira szomorú vagyok, hogy egyesek ide a blogomra, ezt biztosan tudom, csak azért látogatnak, hogy megtudják, éppen milyen kínjaim, keserveim vannak; hogy ellenőrizhessék a gondolataimat, miközben ők soha nem veszik a fáradságot, hogy egyetlen mondatot is megfogalmazzanak, leírjanak.…..
József Attilát 1937. december 5-én, vasárnap délután 3 órakor szemerkélő esőben temették el Balatonszárszón. Amikor Szántó Judit megkapta a halálhírt, azonnal Ignotus Pálhoz fordult és javasolta, hogy a költő holttestét hozassák fel és temessék az édesanyjával egy sírba.…..
Asperján György Közlemény... 2013.01.30 14:56:21
Újabban azért lettem hűá..
A rokonaimnak mondott emberek nap mint nap olvassák a blogomat és érveket keresnek az írásaimban ellenem, olyan érveket, amelyeket a bíróságon fel tudnak használni ellenem. Majd természetesen ezt a bejegyzést is. Ezért aztán kénytelen vagyok átmenetileg szüneteltetni a friss…..
Életfogytiglan a felmentett kiskőrösi gyilkosnakIndex2010. február 18., csütörtök 12:13 | Frissítve: 33 perceLegkorábban 30 év után bocsátható feltételesen szabadlábra az a bugacpusztaházi férfi, aki egy társával négy éve megerőszakolt és megölt egy tizenöt éves kiskőrösi…..
asperjangyorgy 2010.02.18 20:41:37
"Csendes, halkszavú gyereknek ismertem, olyasfélének, akiről azt mondják, a légynek sem tudna ártani" - mondták Szabina gyilkosáról az ismerősök. És milyen ismerős mondat ez. Ezt és ilyesmit mondtak a szomszédok a halkszavú, csöndes, dolgos P.J-ről is, aki szintén a légynek sem tudott volna ártani, erőszakoskodni és gyilkolni viszont annál nagyobb kedve volt. Mert H. Nóra nem légy volt ugye, hanem kedves, százszázalékos ember, és ilyen lehetett a kedves arcú Szabina is, aki lám-lám nem járt bulizni, nem éjszaka ment haza, hanem szépen otthon tartózkodott, talán tanult, vigyázott a házra, amikor a két ISMERŐS - ismerős!!! - este bejelentkezett, aztán elkezdődött a Kiskunlacházáról, kissé más kivitelben, de nagyon ismerős történet. És ugye mi van akkor, ha P. J. is visszavonja a bíróság előtt a vallomását? Mert hát dns-maraványokat Szabina holtestén és holtestében is találhattak a nyomozók. Vagy nem? De ez nem tartotta vissza a mélyen és megrendülten tisztelt bíróságot attól, hogy a két aljas szemetet felmentse és hófehérre mossa. Mert kit érdekel a mai Magyarországon az áldozat kegyeleti joga? Senkit! Láthatóan senkit. Ha olyan nagyon érdekelte volna a bíróságot, akkor bizony igyekezett volna a dolgok végére járni, nem pedig felmenteni az első tárgyalás-sorozat alkalmával a gyanúsított urakat. Ó, a kegyeleti jog! Az pipafüst a gyilkos személyiségi jogaihoz képest. Az igen, az jog! Az olyan kemény és kétségbevonhatatlan jog, hogy Szabó János rektor úrból a meggyanúsítását követően egyből Sz. János meggyanúsított úr lett. Hej, milyen igaza van annak a rokonnak, aki úgy vélekedik, hogy az ilyen emberek nem érdemlik meg az életet. Mert most mi következik? A börtönben nem fognak dolgozni, mert a börtönön kívül sincs munka. Élnek majd mint Marci hevesen, gondoskodik erről az ombudsman, aki járja a börtönöket és egyre aggodalmasabban teszi szóvá, hogy a rabok milyen körülmények között élnek, sérülnek a személyiségi jogaik. Miközben egész nap kondícionálják magukat, tévéznek, beszélgetnek, kiadósan táplálkoznak és még őr is vigyáz rájuk. A büfében pedig, ha a rokonok küldenek be pénzt, vásárolhatnak, továbbá képezhetik magukat, szóval gondoskodnak róla, hogy egy ilyen cselekmény után teljes egészében érvényesíthessék a személyiségi jogaikat, mintha lehetne bárkinek is, aki ilyen tettet végrehajt, személyiségi joga. Megölni és elkaparni egy 15 éves gyereket! - és utána még személyiségi jogról beszélni. Na, mindegy, nem értünk mi ehhez, és legjobb, ha befogjuk a szánkat, mert aztán gyorsan kiderülhet, hogy nekünk, akik még senkit nem gyilkoltunk meg, nincsenek személyiségi jogaink. Nekem legalábbis nem találta a bíróság, amikor egy regény miatt olyan ítéletet sózott rám, amelytől folyamatosan beteg vagyok és szemétként a szemétdombra kerülök. De ennek mérlegelése nem tarozik a bíróság hatáskörébe. Ha az ember nem gyilkos, akkor ki a fenét érdeklik a személyiségi jogai?
asperjangyorgy 2012.11.08 23:56:51
@köri5: Nóra mindannyiunknak hiányzik. Azoknak, akik ismerték, még inkább, hiszen őrzik fülükben a hangját, a nevetését, szívükben a mosolyát. Nóra szép és intelligens lány volt. Most lenne húsz éves, és viruló szépség, értékes ember, hasznos tagja a társadalomnak. És akkor egy ilyen bűncselekményért mit kapott az az állat? Jól viselkedik majd, mert sunyi, és szabadul és majd ismét ölni fog.
                                                                       INDOKLÁS: Labancz Anna miskolci ápolónő 1970. április 19-ére virradó hajnalon emberölés bűncselekményének áldozata lett Az esemény akkoriban nagy feltűnést keltett. A…..
A bíróság kötelezi az I-II. r. alpereseket, hogy elégtétel adásaként az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül magánlevélben fejezzék ki sajnálkozásukat a felperesnek a megállapított jogsértésekért. A bíróság feljogosítja a felperest, hogy a levél…..
Frankel Leótól Wittner Mariska és a vele egy követ fújó fideszes agyamentek el akarják venni az utcát, mert piszkos komcsi volt, mint Marx és még sokan mások. Frankel Leó 1844-ben született Baján, és 1896-ban halt meg Párizsban. Frankel Leó történelem, a nemzetközi…..
asperjangyorgy 2012.06.25 10:15:01
A Népszava maradhat, a Lenin utca nem

Index
2012. június 25., hétfő 09:15 |
|

Nem vonatkozik a Népszavára és a Népszabadságra az a törvénymódosító javaslat, ami sajtótermékeknél is tiltaná, hogy önkényuralmi rendszerhez köthető nevük legyen, írja a hirado.hu a Kossuth Rádióban elhangzott beszélgetésre hivatkozva.

A törvénymódosító javaslatot kilenc kormánypárti képviselő nyújtotta be, javaslatukat többen is úgy értelmezték, hogy azoknak a lapoknak, amelyek már a kommunizmus alatt is működtek, nevet kell változtatniuk. Németh Péter, a Népszava főszerkesztője szerint a médiára vonatkozó változtatás nevetséges: „Ezen az alapon mindent be kellene tiltani, a Kossuth rádiót éppúgy mint a Magyar Nemzetet, mert mindegyik valamilyen módon kötődik a pártállamhoz, például a Kossuth rádió, a Népszava és a Magyar Nemzet is pártállami kézben volt."

A törvényjavaslat egyik benyújtója, a KDNP-s Stágel Bence viszont azt mondta, a tervezet eredeti célja az volt, hogy a kommunizmusból fennmaradt Lenin és Sztálin utcákat kötelező legyen átnevezni, eddig ugyanis nem volt ilyen törvényi tiltás az önkormányzatokra. Szerinte indokoltnak tűnt, hogy egységes szabályozást alakítsanak ki, azért terjed ki a cégekre, szervezetekre és a sajtótermékekre, de ez nem vonatkozna az említett médiumokra, mert azok nem közvetlenül hozhatóak összefüggésbe a diktatúrákkal. A képviselő reméli hogy még a nyári szünet előtt elfogadják a módosító javaslatot, és januártól hatályba léphet.

A. GY. MEGJEGYZÉSE: FOG EZ MENNI, ELVTÁRSAK! ILYEN BARMOK MÉG RÁKOSIÉK SEM VOLTAK!
Az elkövetkező hetekben - kommentár nélkül - közzéteszem A Labancz Anna gyilkosság címmel 2006-ban megjelent regényemről született bírósági ítéleteket. Akárhogyan nézzük is, az már önmagában elgondolkodtató, hogy ennek a tulajdonképpen ötvened rangú polgári…..