Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pancel

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nők helye a konyhában van és tudjanak főzni. A férfiaknak hús, nőknek zöldség való. Csak néhány példa a hétköznapokban is meglévő sztereotípiákról, amik bármikor előkerülhetnek, akár otthon, akár egy étteremben, vagy akkor, amikor a reklámokat nézzük.  A nemi…..
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
pancel 2019.02.20 23:56:51
@MrZed001: Ne légy naiv, mi a fene köze van az Egyesült Államok Közlekedési Felügyeletének egy, a Balkánon kiégett tíz éves autóhoz?
A másik fele a történetnek, hogy mennyiben mérvadó egy angol nyelvű autós panaszoldal ebben a történetben?
Ott is szubjektív történetek vannak, legtöbbször a másik fél reakciója nélkül.

A posztíró leírta, hogy egy márkafüggetlen szervizbe hordta, ahogy maga is írta: "A bezárt Debreceni Volvo szerviz anno ott dolgozó szerelői javították a kocsit, csak már a szerviz neve nem Volvo volt…", innen jöhet a kérdés: Mennyire voltak felszerszámozva, mennyire volt a szerviz alkalmas arra, hogy gyári minőségben javítsa az autót?
Mennyire volt korrektül szervizelve az autó?
Ezen sarokpontok mindegyike jótékony homályban lett felejtve a posztban.
Ne felejtsd el azt sem, hogy a márkafüggetlen szervizek nagy többsége utángyártott alkatrészekkel dolgozik.
És honnan tudja a posztoló laikusként, hogy a generátor fogott tüzet?
...ott nem nagyon van éghető anyag...
Valahogy arról sem volt szó, hogy dízel vagy a benzines autóról van szó, pedig az is kardinális kérdés az ügyben.
Mi van, ha valamelyik csapágy beállt, a botfülű user meg nem vette észre azt és saját tudatlanságával gyújtotta fel az autót?
Vagy tegyük fel, hogy "elfosta" magát a turbo kenés/csapágyazás, esetleg a szelepdekli alól folyó olaj folyt rá a kipufogóra és gyulladt be? Ez mind üzemszerű használatból eredő meghibásodás.
Olyan témában osztod az észt, amiben Te magad is laikus vagy.
Nem védem a Volvót, nekem is volt és volt vele problémám, de nem mindig a víz a hülye ha a kacsa nem tud úszni! ;)

Ha lett volna kis előrelátás benne és ragaszkodott a kárszakértőhöz, akkor mindenképp független, hatóságilag elismert szakértő a megoldás, nem az ellenérdekelt fél szakértője.
Utolsó mondatként pedig nem kell szkeptikusnak lenni, hogy bárki kiérezze a poszt drámai túlzásait, mintha legalábbis éhező velociraptorok kergették volna át a családot a városon... nehezen hihető egyik-másik része a sztorinak a színezések miatt.
Biztosan sok féltudományos listát olvastál már arról, hogy milyen megnyilvánulások esetén veheted biztosra, hogy nem csak egy kósza numera vagy a randipartnered számára. Na most ez egy fokkal, ha lehet, még tudománytalanabb, mégis ha ezeket tapasztalod, kezdheted összeállítani az esküvői menüt:  …..
Régen jártam már az Omszki tónál a kutyámmal, ezért gondoltam kimegyünk egy rövid időre. A főútról a parkolón át érkeztem a tóhoz, ahol semmilyen tiltó táblát nem láttam arra vonatkozóan, hogy az egész területre nem lehet bemenni kutyával. Rövid séta után, a műúton egy Városrendészet feliratú…..
pancel 2017.07.30 13:48:00
Kedves posztoló, pár helyen lyukat lőttél, és még neked áll feljebb.

1.: Ahová mentél, nem lehet kutyával bemenni. Régi, de igaz mondóka: "A szabály nemismerete nem ment fel a büntetés alól", ergó ha én csukott szemmel megyek el az ötvenes tábla mellett kilencvennel, akkor sem hőböröghetek a csekk miatt.

2.: Joggal igazoltattak, az, hogy Te nem vagy képes emberi módon átesni egy hatósági ellenőrzésen, az nem a szerv hibája.
Egy normális világban ez úgy zajlik, hogy ha rossz helyre megyek és megfognak, akkor közreműködök, a leggyorsabban elhúzom a belem onnan és bocsánatot kérek (elvégre Te b*sztad el, nem ők).

3.: Kiscsillag, te valamit nagyon félre értelmezel az illemszabályokkal kapcsolatban: Azt elvárhatod, hogy az étteremből kifelé ajtót nyissanak neked vagy a buszon egy nálad fiatalabb hímnemű átadja a helyet, de hivatalos ügyek jelenleg még nem köthetők nemhez, Neked is pont ugyanannyi segglyukad van mint nekem pl.
...egyébként lefogadom, hogy Te, aki rinyálsz, hogy nem Nőként kezeltek, pont Te fogsz az egyenjogúságért is sírni...

4.: Erősítést hívnak: Ez csak azért lehetett, mert nem voltál együttműködő! A kutyára igenis kell szájkosár, ez nem opcionális (ez is szabály). Mivel Te nem voltál együttműködő és még kutyával is voltál, így azt akár fegyverként is használhatod ha a kiképzése olyan. És mielőtt elkezded szajkózni, hogy labrador, azt se felejtsd el, hogy a pincsi éppúgy el tudja bárki torkát harapni mint egy rottweiler.

Szóval szerény vélemény véleményem szerint keresd meg őket (kutya nélkül), és bocsánatkérésképp vigyél nekik egy tábla csokit!
pancel 2017.07.30 17:13:35
@lombozódó: Valóban, utána olvastam, ebben igazad van, DE:

Igenis igazoltathat, mert rendészeti feladatot lát el.

Másrészt: Érdekes, mindig csak azoknak van baja a közterületesekkel (városrendészekkel), akik képtelenek szabályok mentén élni.
Gondolom, akkor nem háborogsz, amikor épp a Te életedet könnyítik meg ezek az "ingyenélők": Mondjuk amikor a graffitiseket feljelentik, miközben a házadat rajzolják össze, vagy épp a brazil gépsort, amikor az utcádat nem a szabályoknak megfelelően döntik romokba. Akkor sem hőbörögsz, amikor az utcai műtárgyakat rongálókat, vagy a szabálytalanul (akadályozva mondjuk téged) büntetik rommá.

Valahol az az érzésem, hogy Te is az vagy, aki úgy papol a közösségi együttélés szabályairól, hogy pontosan lesz*rod annak tartalmát, jelentését és jelentőségét!

Részemről be is fejeztem a vitát, köszönöm a lehetőséget!
Bake your smile Tepertőkrém 2016.11.13 17:59:32
A disznótornak rengeteg pozitívuma van, együtt a család, lelket melegítünk a pálinkával, na és megtöltjük az éléskamrát. A szombati disznótor másnapján tepertőkrémet készítettem, a következő fejezet a tepertős pogácsa lesz az arra váró tepertőkből. No de lássuk is, hogyan készül a pillanatok alatt…..
Sportos vegán rovatunkat a 42 éves ausztrál Crissi Carvalho-val nyitjuk meg, aki vegán fitness és bikinimodell, illetve coach is egyben. Crissi 16 évesen csöppent bele a fitness világába és 12 éven keresztül volt mindennapjainak a része. Ezután 10 év kihagyás következett, majd…..
Bár Eszter levele decemberben végül nem került ki a Homárra, a Revotica nem most debütál nálunk. Most pedig a Homár leghírhedtebb cégeinek is dicsőségére váló húzással vonja magára a kitüntető figyelmet: ha jól értjük, egy panasz kapcsán egy kozmetikázott levéllel próbálták bizonygatni az igazukat a…..
A második világháború során egyedüli ellenálló mozgalomként a lengyel Honi Hadsereg katonáinak sikerült saját páncélozott gépjárművet létrehozniuk, amelyet a Varsó felszabadításért vívott kegyetlen utcaharcok során többször is bevetettek. Posztunk első részében a páncélgépkocsi létrejöttének…..
pancel 2016.05.04 09:58:11
@Sunsetjoy: Tudományos kolléga: Meséld már el légyszi, hogy az önjáró löveg, avagy a páncélvadász a támadó?
Annyit segítek, hogy egyik sem, ugyanis mindkettő támogató feladatot ellátó harcjármű. :)
Ha hülyeséget írsz, azt legalább halvány betűkkel tedd, hogy ne legyen feltűnő! ;)
Mindamellett az is lehet, hogy épp a kelleténél többet tettek a két szélére Budapest Főutcáján. Vagy eleve vizesárkot terveztek, csak nem mondták. Megsüllyedt Budapest Főutcája, vagy legalábbis annak a közepe, az V. kerületi önkormányzat előtt. Mindezt annak dacára, hogy…..
Baromi olcsó tud lenni a fapados, de kegyetlenül megszívhatja velük az, aki nem készül fel eléggé az utazásra. Összegyűjtöttük azokat az alapszabályokat, melyeket célszerű betartani azért, hogy nagyon olcsón és valóban gond nélkül repülhessünk. Szinte minden a felkészülés…..
A századforduló a magyar konyha fénykoraként él a köztudatban, nem is alaptalanul. Az agrárországban az élelmiszer olcsó volt, a szállítás és az élelmiszeripar forradalmi fejlődésének köszönhetően a választék kibővült, az ellátás pedig függetlenedett az időjárás szeszélyétől. Az éhínség fenyegetése…..
Az alábbi összetett munkahelyi probléma pontos tükörképe a munkavállalók kiszolgáltatottságának. A Zugügyvédnek is ajánlottak lakással  munkát egykor egy megyeszékhely környezetvédelmi felügyelőségén, de kiderült, hogy a garzonlakás bére elvitte volna a fizetés…..
A Szabad Föld soha a büdös életbe' nem fog kilépni saját árnyékából, legalábbis ha a fotón látható, csodálatos címlapból indulunk ki, ami a mai sajtótermés kétségtelenül legütősebb darabja és visszacsempészte egy letűnt kor ikonjait a szürke hétköznapokba. A cím: Amire…..
pancel 2013.07.12 17:13:23
@sixx: Ne haragudj apukám, hogy nekem ez a véleményem, de olybá tűnik, most rendesen luftot rúgtál.

Mi a baj azzal, ha egy vidéki nő a környezetéhez illő munkát végez?

Itt vidéken ez egyáltalán nem olyan nagy szám, és hidd el, sokan úgy gondolják, hogy amit meg tudnak maguk csinálni munkát, azt nem adják ki másnak.
És a mezőgazdasági munka távolról sem degradáló egy nő számára, inkább tiszteletre méltó, hogy igenis megfogja a munka végét és nem a szoliban mereszti a seggét egész nap, hiszen ő is a családi kasszába termeli így a pénzt.

Másik pedig a gyerekvállalás:
Na bumm, megint jól kitolt a nőkkel a világ, hogy rajtuk maradt a gyerekszülés és a kölkök felnevelése.
Sajnos ez a kapitalista világ már csak ilyen, az anya már csak anya.

Egyébként meg ha már beleképzelünk olyasmit a képbe, amiről nem is szól akkor képzeljük tovább:

Mekkora lenne a felháborodásod, ha mondjuk az apa ülne a gépen, a fotó hátterében meg az asszony ganézna ki a haszonállatok alól?

Szóval véleményem szerint ez megint ügyes poszt volt, ügyes vagy, ülj előre! :)
Lehet sírni, kedves szappanrajongók, újabb szereplő távozik a Barátok köztből. A nyolc éve látható Nádor Kingát alakító Balogh Edina ugyanis terhes, és azt kérte a készítőktől, pontosabban Kalamár Tamástól, hogy hadd ne kelljen már terhesen játszania, így kiírják a…..
Michael Phelps 8 férfi úszószám mellett 6 nőiben és az 1000 méteres férfi kajak kettesben is indul - egyedül. Minden idők olimpiai rekordját készül felállítani a 28 esztendős amerikai úszó, aki kedden jelentette be: 8 olimpiai úszószáma mellett további számokban is…..
pancel 2012.07.27 20:05:38
@Ez vagyok: Ha mérges vagy, ráncold hozzá a szemöldököd is, úgy hatásosabb!
Mellesleg szomorú életed lehet, ha a humort sem érted. ;)
DopeManTV Ákos 2012.06.08 07:37:00
 Tudom, hogy sok embert kiakasztok, de leszarom. Majdhogynem a Class FM-re ébredtem. Miért van az, hogy bizonyos emberek számait automatikusan játsszák a kereskedelmi rádiók? Itt van ez az Ákos. Megszólalt az új száma. Szöveg? Művészkedésnek álcázott semmitmondó szócséplés.…..
Sziasztok!Véletlenül találtam ide. Néhány éve még rendszeresen jártam masszázsra, mára már szinte el is felejtettem.Pedig hálás vagyok a hölgyeknek a sok önzetlen segítségért és a türelemért, ahogy velem foglalkoztak.Nekem is az volt a bajom, amit az előző posztoló…..
Tisztelt Munkahelyi terror! Az egyik munkatársammal már hónapokkal ezelőtt megromlott a viszonyom. Mivel azonban szakmai téren nem tud belekötni a munkámba ezért más módokat eszel ki arra, hogy negatívumokat találjon ellenem, és így, nem kevés örömére, megkeserítse a…..
pancel 2012.02.29 19:17:51
@igazságos: No, azért ne igyál rá mérget, hogy én olyan szende gyerek vagyok!
Ha más belenyúl az intim szférámba, akkor jellemzően én is bele szoktam az övébe, csak én a saját megoldások híve vagyok...
Máskülönben meg ha tutira akarsz menni, akkor egy ilyen esetnél vádold meg, hogy eltűnt egy marék pénzed a táskából, többé tuti, hogy a közelébe sem megy majd! ;)