Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chalabre (törölt)

0 bejegyzést írt és 679 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Agyadra mennek a PestiEst erőltetett, cseppet sem humoros képregényei? Te ennél százszor jobbat tudnál, csak éppen a rajztehetséged nincs olyan szinten, hogy ezt be is bizonyítsd? Talán nem véletlenül kímélt meg eddig a sors bennünket a képregényeidtől, de te most az arcába…..
Van ember a földön, aki nem tudja, hogy George Clooneynak van egy háza Olaszországban, a Comói tó mellett? Bármennyire is távol tartjuk magunkat a bulvártól, ez az infó aljas módon még akkor is utat nyert mindenki tudatalattijába, ha tudatosan amúgy ignoráltuk volna. Na éppen ezért…..
Chalabre (törölt) 2010.02.26 14:42:46
OurFashion Felszaladt egy szem! 2010.02.25 23:08:00
Nem, a lányoknak nem véletlenül szaladt fel a harisnyája, és nem a Kurvák és kamionosok bulira igyekeznek. Anno a nőcik váltást cipeltek mindenhova magukkal a szakadt helyzetek elkerülése végett, a véletlen baleseteket pedig mindenki próbálta valahogyan elkendőzni. Mostantól…..
Chalabre (törölt) 2010.02.26 11:32:00
Nem bír magával az ingolstadti cég, valahogy mostanában nagyon ráfeszült a versengésre és a többiek ekézésére. A múlt héten már volt szó a BMW-t lesajnáló és leörökmásodikozó filmjükről, annak kapcsán pedig a Ferrarit betámadó szpotjukról is. Ezúttal ennél is…..
Chalabre (törölt) 2010.02.23 15:58:13
@art:

Az ilyen ötletes betámadás valóban szimpatikusabb, mint a posztban szereplő nem fair, egy lapon említések...
Sajnos nem nálunk látható ez a látványos ambient kampány, amely a vasúti átkelők közelében hívja fel a figyelmet az autósokra leselkedő veszélyekre. Már akkor is hatásos lenne, ha nem nézne ki rohadt jól egy hatalmas, időről-időre felemelkedő, majd lesújtó bárd a sorompón,…..
Chalabre (törölt) 2010.02.23 15:55:09
Az egyik szemem sír, mert a Hellel nem sikerült még zöldágra vergődnöm az idei együttműködés kapcsán, a másik viszont nevet, mert többen jeleztétek, hogy elvonási tüneteitek vannak, és szívesen fejtenétek már a régi jól megszokott reklámrejtvényes feladványokat. Csak…..
Chalabre (törölt) 2010.02.18 14:43:30
- GEORGE CLOONEY CSALÁDOT ALAPÍTOTT: A befoghatatlan agglegény ismét egy disznóval osztja meg életét, akivel Haiti árvákat fogadtak örökbe, legjobb barátja, Brad Pitt unszolására.

- Megtalálták calcuttai Teréz Anya új életformáját a reinkarnáció indiai hívei. Vajon milyen bűnei nem láttak napvilágot előző életében, hogy a szentté avatott Teréz Anya disznó formájában született újjá? A Vatikán nem indít kivizsgálást.

- Egy hetes bio-bébitábor!

- Őket is anya nevelte! (toleranciakampány I.)
- Anya csak egy van! (toleranciakampány II.)

- A Kondás Böske névre hallgató koca lett 2009-ben Az Év Anyája verseny közönségdíjasa! Jár-e Böskének innentől anyasági segély? - kérdeztük a szociális minisztert.

- Babe, a kismalac ismét nélkülözhetetlenné teszi magát a farmon, csak le ne vágják! - filmajánló

- Román AIDS-es csecsemők árvaháza - Vuity Tvrutko rejtett kamerás felvételei. Vigyázat! Csak erős idegzetűeknek!

- Megtalálták a Haiti földrengés legnagyobb hősét! Piggy koca nyolc csecsemőt szoptatott és tartott életben a romok alatt. A csecsemőosztály ráomlott a szomszéd disznóóljára.

- Béranyaság legolcsóbban! - aprónet hirdetés

- Rémuszka, a malacok által nevelt, egyik talált gyermek kimondta az első szót: röf-röf! (Blikk címlap)

- Egyre nő a csecsemőhajléktalanság

- Újfajta vírus ütötte fel fejét a szoptatós anyák körében. Az emberi anyatej megfertőzheti a babákat. A WHO egy ideiglenes javaslata a vakcina kibocsátásáig. A tápszernél még mindig jobban javasolják a természetes anyatejet, mégha háztáji állati eredetű is. Kivéve a tehéntej.

- Az emberi szervek után még mindig a sertés szervei biztosítják a legjobb donorlehetőségeket a kórházak transzplantációs osztályán. A Disznó évében erre emlékezünk!

- Nyolc körülmetélt, zsidó gyermeket találtak Izraelben, akiket egy anyakoca táplált. Keresik a szülőket. Lehet, hogy a zsidó vallásban a disznók ezentúl nem megvetett, hanem tisztelt tabu állatként nem lesznek ezentúl fogyaszthatók?

- Vers mindenkinek

MAMA - elmondja Nacsa Olivér

Már egy hete csak a mamára
gondolok mindíg, meg-megállva.
Sebesre vakart csecsekkel,
ment a kis ólba, ment serényen.

Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagonyát másra.
Engem vegyen a csecséhez bátran.

Csak ment és röfögött sebtében,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a csecsei fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak az ólban.

Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen óriás ő -
szürke szőre lebben az égen,
sarat old a pocsolya vizében.
ágy - asztal - tv Elbetonosodás 2010.02.13 10:47:00
Share | A lakberendezésben is, akár a divatban, jönnek-mennek a trendek: előfordul, hogy amit pár éve még mindenki hájpolt, mára kissé ciki lett...avagy fodítva, olyan anyagok, textúrák kerülhetnek a nyitottabb szemléletű megrendelők otthonaiba, amiről régebben…..
Vajon eljutunk-e odáig valaha, hogy a hazai reklámügynökségek is képesek lesznek egy ügy érdekében úgy összefogni, mint ahogy azt 16 sztrájkoló belga iroda tette, hogy ezzel felhívja a figyelmet az ügyfelek tisztességtelen és értelmetlen tendereztetési gyakorlatára? (Az ügyről…..
Chalabre (törölt) 2010.02.10 18:43:21
@reklámbuzi:

Mi a pokolnak várunk a Hellre? Anélkül is lehet reklámrejtvényezni, nem??? Pusztán a magunk szórakoztatására :-))).

Gondolod csak érdekből tesszük??? Nemááá...
Chalabre (törölt) 2010.02.13 19:47:07
@reklámbuzi:

Szavadon fogunk ,-).
A Super Bowl alatt sugárzott reklámok legtöbbje erre az egyetlen alkalomra készült, vagyis a netes utóélettől eltekintve soha többé nem kerülnek adásba. Ehhez képest egészen megdöbbentő az a szám, amit a Kreatív Online-on, illetve az ott belinkelt, az AGB Nielsen által a 2009-es…..
addict Új Fa reklám, új mellek 2010.02.03 11:40:00
Gyermekkorom régi szép emlékei a Fa dezodor és Fa tusfürdő reklámjai, amelyekben valami számomra rejtélyes okból kifolyólag bocsánatos bűnnek számított fedetlen női keblek mutogatása. Pedig ez akkoriban sem volt bevett dolog, ártatlan, alsós kisfiúként legfeljebb…..
Azt már megszokhattuk, hogy az ateisták és a hívők óriásplakátokon vívnak vallásháborút egymással, különféle botrányosnak szánt, de többnyire csak unalmas reklámokkal. Olyannyira bevett dolog ez, hogy még itthon is volt rá példa, pedig mi nem számítunk éppen pionírnak a…..
Most, hogy jobbról és balról is záporoznak a megrendítő erejű politikai reklámpofonok a választókra, újra elgondolkodtam azon, hogy én tudnék-e, szeretnék-e egy politikai párt kampányán dolgozni. Merthogy így első látásra nem egy csábító perspektíva. A furcsa a dologban az,…..
„Adott egy pasi, aki imád, és akit én is szeretek, de hosszútávon nem tudja tolerálni a gyerekeimet” – ezúttal egy olyan történet következik, ami még nem szerepelt blogunk repertoárjában, mint téma. A gyerek és a párkeresés: mit tehet egy nő, ha a pasija szereti…..
Chalabre (törölt) 2010.01.27 10:54:53
Hát, ahhoz képest, hogy a vadonban sok hím gondolkodás nélkül kivégzi a más hímtől született kölyköket, ez nem is rossz :-)))... Minden viszonylagos...

De komolyra fordítva a szót... Én is módfelett értékelem a férfi nylltságát, őszinteségét. Bátor, férfias bevállaló. Viszont én csak ennyit olvastam: "úgy érzi, hogy a gyerekekhez nincs türelme"... Ezt mondta? Szóval úgy érzi... Nem pedig kijelentette, állította... Vagyis ez még nem biztos, csak egy érzet. Másrészt pedig türelmének hiányát jelezte, nem pedig a szeretének hiányát.

Ahogy látom rengeteg szülő türelmetlen a saját gyerekével. Nap mint nap tanúi lehetünk úton-útfélen ennek. Helytelenül. Ő azonban pontosan tudja mivel jár egy gyerek. Többek között végtelen türelmet is követel... Úgy érzi neki ez már nem megy. Talán nem hiába vállalt csak egy saját gyereket és örül, hogy az már önálló. Érthető és nem elítélhető a helyzete. Még a sajátunkhoz is nehéz türelmesnek lenni, nemhogy máséhoz.

Máshol ez nem probléma. Örülök, hogy itt igen. Viszont egy nagyon fontos infó hiányzik. HÁNY ÉVESEK A GYEREKEK?

És még eszembe jutott a gyerekkorom, amikor anyám megözvegyült és legyeskedni kezdett pár év múlva körülötte egy férfi. Hát, én mindig úgy néztem rá, mint egy megátalkodott gyilkosra és csak megnehezítettem a helyzetét. Hogy jön Ő ahhoz, hogy az isteni piedesztálra helyezett apám helyére törjön anyám mellett. Válás esetén, élő apával ez biztosan másképp csapódik le... De akárhogyis a gyerek az anyját szereti kisajátítani. Már egy tesóra is irigy, féltékeny, nemhogy egy vérszerinti idegennel szemben. Szóval nem éppen könnyítik meg az új társ helyzetét. Ezért kicsit elkapkodottnak tartom, hogy ennyi idő után végső konklúziókat vonjunk le.

A gyerek nem köteles elfogadni és szeretni a választásunk, mert még gyerek. Nem is szabad erőltetnünk. Viszont ha a felnőtt nem tudja elfogadni a gyerekünket, akkor nincs jövő, csak a gyermek kárára, aki kiszolgáltatottja a helyzetnek. Első a gyerek, hisz ő nem tehet semmiről. Ő nem hibázott. Nem ő választott rosszul társat, nem ő bukott bele egy párkapcsolatba stb... Ezért nem szabad őket büntetni. Bünhődnek így is szegények eleget válás esetén mások hibái miatt.

A barátnőm szülei elváltak. Alig van emléke az apjáról. És ő nagyon örült volna egy új, megfelelő férfinak a házban, de az anyja húzta az időt és jobbnál jobb udvarlókat hessegetett el. Utólag felnőtt fejjel azt vallja, hogy rosszul tette az anyja.

A gyerekeknek is legyen beleszólásuk a helyzetbe ugyanúgy nyíltan, őszintén... Ha már beszélni tudnak... Ne a felnőttek döntsenek a fejük felett. Erről viszont semmi visszhang nincs ebben a posztban... Hiányolom. Hisz az ő életükről is szó van.
addict Milyen álmaid munkahelye? 2010.01.26 07:50:00
A napokban azzal keresett meg a Hewitt Associates nemzetközi, humán tanácsadással foglalkozó szervezet (bevallom, előtte nem sokat hallottam róla), hogy idén ismét megrendezi nagyszabású munkáltatói arculatkutatását, amelyet szeretne az addicton is meghirdetni. Először nem…..
      Mielőtt hazatért volna a Nine premierje után, Braziliában nyaralt egyet Cruz a pasijával, Javier Bardemmel. És megdöntötték a seggfogdosás páros rekordját. Cruz alakja jó, de smink nélkül kicsit férfias a tekintete.  ..
addict Állásajánlat 2010.01.14 14:58:00
Az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége)kapcsolattartója kereste meg a blogot azzal, hogy ha tudunk, segítsünk nekik egy adományszervező munkatársat találni. Mivel a levél és az abból átjövő hozzáállás nagyon szimpatikus volt, ezt most egészében megosztom veletek. Az ajánlat…..
Chalabre (törölt) 2010.01.15 19:49:25
@reklámbuzi:

@domyNICKa's:

Értelmezésem szerint a levélíró a MEH autistákról készített reklámfilmjének elkészítésében vett részt. Ez a reklámfilm azonban "az autizmus szakmán belül véres vitákat kavart :("...

Engem csak érdekelne, hogy spot-tal mi kifogása volt az autista szakmának, vagy legalábbis azoknak, akiknél kicsapta a biztosítékot. Miért?

Vagy rosszul értelmeztem volna?
A Péterfy Bori & Love Band második lemeze előkelő helyeken végzett a különböző 2009-es magyar lemezeket összesítő listákon és a december 27-i lemezbemutató koncertre is rengetegen voltak kíváncsiak. A Bűvös vadászhoz néhány hete készült videóról beszélgettünk…..
Chalabre (törölt) 2010.01.14 17:35:52
Hát, láttam már Boritól sokkal jobb klipet én is. De ez is tetszett.

Bár szerintem nap mint nap lehet a városban ennél furcsább, szokatlanabb, deviánsabb viselkedést tetten érni.

Számomra ilyen produkció befogadása hangulat kérdése a nyitottság mellett. Nincs olyan ember, aki minden pillanatban topon van. Egyszer fenn, egyszer lenn. Hegyek és völgyek (jing és jang) váltogatják egymást, és így lesz meg az egyensúly.

Ha anyám halálának napján táncolnak így körbe, én is pestises ignorálónak, elsomfordálónak lennék most feltüntetve. Leszólnának... Lenéznének... Pedig így ők nem nyitottak, figyelmesek...

Nem lehet ilyen egyszerűen ítélkezni emberek felett.

Azzal egyetértek, hogy a magyarok eléggé negatívak, magukba roskadva, lógó orral kullog a többség a városban, ami elkeserítő más országokban tapasztaltakhoz képest... És sok a klipben is szereplő, konzervatív, betokosodott, szigorú keretek között élő ember (idősebb, kioktató hölgy)...

De emlékszem sok éve Amerikában az egyik zenész talán egy mozi pénztársora előtt egyszer csak kitette a magnóját, bekapcsolta, és a zenére táncolni kezdett, majd jött egy csapat amatőr "táncolhatnékom van" figura, és időnként betanult tánckoreográfiára, időnként csak spontán ropták mindenki előtt... Nem kaptak több figyelmet, mint Boriék... Ki is volt? Nem emlékszem a nevére. Egy szemüveges, pólós, pulcsis, egyetemistának kinéző művészlélek... A zenéje itt szól a fejemben... Sorry!

De ez sem rossz:

www.youtube.com/watch?v=wtcPUTagm2A
Egy társadalmi célú kampány esetében mindig felmerül a kérdés, hogy az adott probléma megoldását milyen eszközzel lehet leghatásosabban elősegíteni. Sokak azon a véleményen vannak, hogy a reklámra fordított pénz pusztán pocsékolás, és az emberek gondolkodásának…..
Chalabre (törölt) 2010.01.14 15:14:18
Megnéznék egy ilyen reklámot. Hogyan gondolkodtat el, hogyan motivál, tesz érzékennyé, mire buzdít, sarkall? Mit tegyek? Mi a célja ezeknek valójában? Vagy megint csak égbekiáltó, megfoghatatlan lózungok sorait nyújtja, melyek lógnak a levegőben?

Amúgy egyetértek az előttem szóló borzalmacska gondolatával: "a szegénység elleni küzdelem szerintem elsősorban szociálpolitikai feladat lenne"...

Bennem is mindig bűntudatot ébreszt egy hajléktalan látványa. Nem tudok neki munkát adni, kiugrási lehetőséget, kapaszkodót, sem fedelet, max egy kis pénzt, aprót. De fizetjük az adónk, és abból kellene például a hajléktalanság problémáját megoldani hosszútávon.

Fizetünk TB-t és mégis megfelelő ellátásért amikor csak megtehetjük mégegyszer inkább a zsebünkbe nyúlunk és magánorvoshoz megyünk s fizetünk, mint a katonatiszt: Fogászat, szemészet, nőgyógyászat, szülészet, plasztikai sebészet, belgyógyászat stb...

Fizetünk a minél kevébé szakadt szociális háló fenntartásáért, foltozgatásáért... És milyen látványosabb eredményt, kiutat tudnak felmutatni 20 év alatt?

Most megint nekünk kellene ismét a zsebünkbe nyúlni... Miközben azért fizetünk adót, hogy ezekkel már ne kelljen foglalkoznunk, ezeket megoldja az állam, az Ő feladata... Országosan átlátja... Bevállalta...

Így olyan mintha duplán akarnának megadóztatni, vagyis ismét fizessünk ezért, amit már egyszer kifizettünk, pedig szimplán is keményen lehúznak minket... Európában állítólag a legtöbb adót fizetők országai közé tartozunk...

Miért a mi érzékenységünket kell ennyi pénzért megmozgatni? Miért nem látja el a feladatát az állam...

Nekem ez egy kicsit olyan, mintha megbíznánk egy reklámügynökséget, hogy készítsen egy reklámot nekünk... Egy tender során egyet kiválasztunk és rábízzuk, megtiszteljük a bizalmunkkal és a pénzünkkel... Majd a kiválasztott reklámügynökség köbeküld egy hírlevelet, amelyben a megbízó cég legkreatívabb tagjait kéri fel, hogy segítsenek a cég reklámjának elkészítésében, mert az Ő kreatívjaik nem boldogulnak igazán. Szerintetek ez normális? Ezek után hogyan fizetnétek nekik? Egyáltalán tartanátok a megbízást vagy visszavonnátok és többet nem hívnátok meg őket tenderre?

Nem tudom, mi lenne, ha nekünk állampolgároknak kellene ezt megoldani... Nem fizetnénk erre adót, hanem településenként tennénk a szegénység ellen közvetlenül... Lehet, hogy jobb lenne a helyzet... Lehet, hogy még ilyen sem... Nem tudom... Most kétszer fizetünk és beletörődően nézzük milliárdok eltűnését évről-évre, és amiről még nem is tudunk...
addict Obama kabátot reklámoz 2010.01.08 19:45:00
Amikor az amerikai elnök Kínában tett látogatása során a Nagy falra is elment, több fénykép készült róla, mint Donatelláscskáról és Fásy Zsülikéről összesen. Ezeken a fényképeken a Weatherproof nevű divatcég egyik képviselője sasszemmel kiszúrta, hogy Obama az ő egyik…..
Chalabre (törölt) 2010.01.14 14:34:17