Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rollende Landstrasse

11 bejegyzést írt és 814 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1900-as évek. Egy kutya mentése a tetőről. A kép pontos készítési ideje és helyszíne ismeretlen..
Rollende Landstrasse 2024.02.23 06:44:21
@omron: Nem a második lefejezésre vágynak, hanem a teljes túlélésre. A börtönben terjengő legendák szerint arra játszottak a halálraítéltek, hogy az elrontott kivégzést nem lehet megismételni. Tudom, ez hülyeség, jogi alapja sincs, soha nem is volt, de erről beszélgettek a rabok. A börtönben gyilkoló Richter Richárd például azért edzett nyakra, hogy kibírja a felakasztást (Spoilerveszély: nem bírta ki.)
20 fotó a mai tematikus válogatásban. A közel hetven évet élt kommunista birodalom pillanatképei. 1919. Kommunistaellenes (antibolsevista) kozák harcosok az orosz polgárháborúban..
Kisiklott vonat Nagymaroson, 1986 - Népszava sajtófotók Nagymaroson ma kisiklott egy tehervonat több kocsija - nem először történt ilyen. Blogbejegyzésünkben a régebbi szerencsétlenségeket idézzük fel...   Uj idők, 1908 Az államvasutak bajai. Megírtuk, hogy az államvasutak legnagyobb…..
Sikerült úgy alakítani a dolgainkat, hogy ismét részt tudjunk venni a Szegedi Repülőnapon, rövid nevén: „SZIA”.  A kezdőnapon, pénteken reggel keltünk útra elkerülve minden forgalmasabb útszakaszt. Szegedre beérve rögtön a szálláson kezdtünk, mert a repülőnap programjait késő délutántól indították.…..
Rollende Landstrasse 2023.10.20 08:48:51
@gigabursch: Még vízen volt a Szőke Tisza, mikor egy hajós, tényleg elkötelezett műszaki szakember és értékmentő mondta, hogy tudomásul kell venni: a hajó már csak roncs. Azt én teszem hozzá, hogy ami maradt, meg kell őrizni emlékműnek, szépen körbebetonozni, biztonságosan kiállítani, mint a magyar műszaki műemlékvédelem kudarcát.
Csehszlovákia (Barrandov), 92 perc, ff., cseh Rendező: Jiří Menzel Producer: Zdenek Oves Az 1001-es lista első cseh új hullámos filmjénél rögtön megjegyzem, hogy akárcsak a francia új hullámnál, itt sem arról van szó, hogy valami egységes új stílus alakult volna ki. Egyszerűen előlépett egy új…..
1980-as évek. Az egykori RUC (északír brit rendőrség) tagja egy darts-nyíllal a nyakában egy zavargás során..
Rollende Landstrasse 2023.07.31 16:31:53
@Club Sandwich: A fotósnak nem kellett menekülnie, mert már kívül volt a szétrepülő roncs hatósugarán. Valószínűleg látta már a kényszerleszálló helikoptert, és felkészült a fotóra. A haditudósítónak mindig kell egy kis (nagy) szerencse.
Volt egyszer egy Észbontó cári Oroszország című sorozat! A mai ismétlőválogatásban újra láthatjátok a négy részes széria legjobb fotóit! Vigyázat! 90 fotó jön! :) A cári Oroszország érdekes képei 1870-től 1917-ig: 1900. A harkovi lovassági tisztiiskola laza, kötetlen összejövetele..
1937. A holland hadsereg biciklis ezredének dobosa..
Rollende Landstrasse 2023.06.20 07:32:57
@ZON: Pontosabb volt a V-2, mint a V-1. Ma már persze elfogadhatatlan, de 1944-ben csúcsteljesítmény vo,t, hogy a találati valószínűség 17 kilométeres körön belül volt. A függőleges felszállás után a vezérlőrendszer már a ritkább légkörben, nagy magasságban állította irányba a rakétát, tehát a környezete csak kis mértékben befolyásolta a röppályát. A pontatlanságot az üzemanyag kifogyása okozta, mert az 210 másodperces működésre volt betöltve. Ha egy másodperccel előbb vagy később fogyott el, az kilométerekkel tudta módosítani a tervezett becsapódási pontot.

A V-1 szárnyasbomba vezérlésének feladata csak az egyenes útirány tartása volt. A célzás az indítórámpa építési irányával történt, ezért taktikai feladatra teljesen alkalmatlan. A szárnyasbombába annyi üzemanyagot töltöttek, hogy valahol London felett fogyjon el. Nagyon sok V-1 repült át a városon, aztán a mezőn csapódott be ártalmatlanul.

Az első V-1 szárnyasbombák azért voltak félelmetesek, mert nem tudták, mi ellen kell védekezni. Magányosan repülő felderítőknek nézték. Aztán persze megismerték. A londoniak tudták, hogy amíg hallják a hajtómű jellegzetes hangját, nem kell félni tőle, de ahol elhallgat, ott lezuhan.

A V-2 azért volt félelmetes, mert a ,,semmiből" érkezett. A becsapódási sebessége 5000 km/h felett volt. Láthatatlanul zuhant. Eleinte nem is tudták, hogy rakétatámadás érte Londont, hanem gázrobbanásra gyanakodtak.
Rollende Landstrasse 2023.06.20 08:07:29
@molnibalage: Az előző hozzaszólásom első részét neked akartam címezni, de véletlenül kihagytalak a jelölésből.
1910. Claude Graham-White repül el egy washingtoni utca felett Farman biplánján..
A közép ázsiai Altaj hegység rendkívüli szépségű táj hósapkás hegycsúcsokkal, fenyőerdőkkel, hegyi tavakkal és gleccserekkel tömött völgyekkel. Változatos etnikumú törzsek lakják a területet, akik csendes életet élnek, juh és bivalypásztorkodással, méhészkedéssel, mezőgazdasággal foglalkoznak.…..
Aki kicsit jobban ismeri a vasúti közlekedést, az már bizonyára találkozott egysínű vasúttal, talán már utazott is rajta. Az egysínű vonalakon közlekedő modern kinézetű, áramvonalas járművek mint ha a jövőből csöppentek volna ide, minden elemük egészen más, mint a hozzájuk képest "elavult", 200…..
Miután a magyarság Mária Terézia fiának az uralkodása alatt nemzeti öntudatra ébredt, a - sokszor a nemzetet - hátráltató törvények miatt, II. József halála után a nemesek, és a polgárok is eljátszottak egy önálló Magyarország gondolatával. Mikor pedig 1794-ben Martinovics Ignác - jakobinus mintára…..
1917. II. Miklós cár lányai kopaszon a Carszkoje Szeló-i Sándor palota udvarán. Állítólag himlőjárvány miatt borotválták le nemcsak a lányok, hanem Alekszej cárevics haját is. A kivégzésükkor alig 12-14 centiméteres lehetett a hajuk a testvéreknek, így a legtöbb játék- és dokumentumfilmben, hosszú…..
Rollende Landstrasse 2022.12.18 19:56:41
@Fotósképző: Sajnos a híd újjáépítésekor elhelyezett emléktábláról lehagytàk Magyarország nevét. :-(
november 08-án a hazai kötöttpályás közlekedésben egy különleges eseményre került sor. A Rail Cargo Hungária számára kifejlesztett villany-hibrid üzemű vontatómozdony az első próbamenetére indult. Jelentős mérföldkő ez mind az RCH, mind a hazai közlekedés történetében, ugyanis ez az első ilyen…..
Az oroszok herszoni visszavonulása akár az ukrajnai háború fordulópontja is lehet. Nem kizárt, hogy csak stratégiai lépés, de az is lehet, hogy egy megalázó vereség kezdete. Mindkettőre volt már jócskán példa a történelem során. Xenophón görög történetíró Anabaszisz című művében írta meg annak a…..
1918. Egy szentpétervári háztetőre zuhant repülőgép ..
Rollende Landstrasse 2022.10.31 19:43:18
@gigabursch: Tudom, hogy nem onnan van a fénykép. Csak azt említettem, hogy írnak a riksákról.
MENETSZÉL2016 Vasúti mozaik VII. 2022.10.27 19:43:42
Elérkezett egy újabb válogatás közreadásának ideje! Kezdjük is egy különlgességgel, a fenti képen a RC Hungária hibrid mozdonya a "Sáska" látható, amint a Fradiban napozik. ( Nem csak drót alatt tud hatékonyan dolgozni, hanem akkumulátorai segítségével, nem villamosított szakaszon is…..
Rollende Landstrasse 2022.10.27 19:58:42
1909. Favágók Kaliforniában, kivágott mamutfenyővel ..
Rollende Landstrasse 2022.10.17 21:56:46
@newcomment102: Jártam mamutfenyő-erdőben. Nagyon könnyen vágható, puha, rostos fa. Épp ezért volt könnyű kitermelni. Szerencsére volt egy természetvédő, aki olyan kampányt indított, hogy egész gyorsan védetté nyilvánították a fákat. Persze addig iszonyatos pusztítást végeztek a favágók.