Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bobbyWatson

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
bobbyWatson 2013.12.07 18:35:17
@Udo von Raumschiff:

A Magyarországgal szomszédos államokban élő (aka. őshonos) magyarok szavazata egy normál szavazatnak nem a felével, hanem inkább csak NEGYEDÉVEL ér fel.

Ők csak partlistára (93 mandátum) szavazhatnak, egyéni jelöltre nem (106 mandátum). Akkor hányszor is erősebb egy "normál" szavazat? Azt lehetne gondolni, hogy:

(106+93) / 93

szor. Pedig nem. A 93 listás mandátumot ugyanis BEFOLYÁSOLJA a 106 egyéni mandátum, vagyis az "őshonos" határontúliaknak csak abba a töredékbe van beleszólásuk, ami a 93-ból végül megmarad:

93 mandátum:
- mínusz vesztes egyéni jelöltek töredékszavazatai
- mínusz győztes egyéni jelöltek töredékszavazatai (ez kissé abszurd, de a fidesz bevezette: a győztes és a legnagyobb vesztes jelölt szavazatainak különbségéből adódik)
- mínusz hazai nemzetiségek kedvezményes mandátumai (kb kettő)

A szociológusok azt mondják hogy az erdélyi magyarok szavazatai kevesebb mint egy mandátum megszerzésére elegendőek, az összes "őshonos" határontúli szavazata pedig nem éri el a két mandátumot (már feltéve hogy mind egyirányba szavaznak, de mint tudjuk, nem fognak: www.hirhatar.hu/hir/kire-szavaznanak-leginkabb-a-szlovakiai-magyarok)

A legrosszabb fideszes és mszps érzelmi/gyűlölet-politizálás szintjén vannak azok a "liberális" véleményformálók (a liberális megjelölés kissé problémás ebben a kontextusban) akik a szavazati jog kiterjesztése ellen agitálnak miközben a fenti tényekről nem akarnak tudomást venni. Lehet érvelni a szavazati jog ellen, de tényeket elhallgatni nem lehet.
Az MSZP az elmúlt időszakban tett olyan lépéseket, amik arra utalnak, hogy máshogy viszonyul a külhoni magyarokhoz, mint korábban – korábban is írtam, hogy ez szerintem kifejezetten örömteli fejlemény. Azonban úgy tűnik, a párton belül nem mindenki érzi magáénak az új…..
bobbyWatson 2013.02.07 20:06:18
@Cook kapitány:

Szanyi kapitány kikéri magának hogy Cook kapitány naivan félreértse. Ő igenis ÚGY értette:

atv.hu/videotar/20130206_demonstraciok_gyulan

(a végszó se semmi)
  Amit Lázár János mondott, azt a többség így gondolja. Főleg a férfiak. Aztán ebbe halnak bele idejekorán, a versenyzésbe és abba, hogy azt hiszik, nem elég értékes emberek, ha nincs elég pénzük. Ez a magyar férfiak egyik legnagyobb problémája. Ezt kimondani…..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
bobbyWatson 2011.03.03 22:02:04
@leone007:

igen, valoszinuleg ugyanazt játszotta el, amit morvai. Nem hazudott, csak nem bontotta ki az igazság minden részletét. És ez felháborító. Különösen, hogy az övé már válasz volt, tehát semmibe nem került volna pontosítani. Rubber bullets. E helyett tudatosan kihasználva a nyelvet azt a látszatot keltette, hogy minden amiről Morvai beszél, totális "fikció". Ez pedig nem igaz.

(
Komolyan gondoljátok, hogy a "noone was shot"-ot úgy fordították vissza kinek kinek az anyanyelvére, hogy "senkit sem lőttek meg éles lőszerrel"?

Akik pedig fordítás nélkül hallgatták - különben sem anyanyelvűek - komolyan gondoljátok hogy a nyelvi finomságokra figyeltek és nem sokkal inkább a HA által hangoztatott banális "tényekre"? Persze az érzelmileg intelligensebbek így is érthettek mindent.
)

Ajánlom még figyelmetekbe Trompf előző hozzászólását is.

"This is a fiction!"
Yeah!
bobbyWatson 2011.03.03 22:28:57
@leone007:

hazudni vagy nem hazudni

nem értem ezt a fikszációt

méltányosan járt el HÁ? nem járt el méltányosan.
bobbyWatson 2011.03.03 23:02:06
@leone007:

A poszt címe vs Heller nemzetközi produkciója párosításban nálam kiütéssel Heller a nyerő

ha meg Morvait kell Hellerrel egy lapon emlegetni, rajtam az se múlik, igazán
A görög válság körüli hírek elültével Magyarország vette át Európa beteg emberének szerepét a nemzetközi sajtóban. (Kép: apokalipszis.com) A The New York Times-on már a Nobel-díjas Paul Krugman is Magyarország gazdasági nehézségeivel foglalkozik a blogjában. Ez az írás…..
bobbyWatson 2010.08.08 10:27:35
Nem akarom bemondani a tutit, csupán színesíteni szeretném a kissé egyoldalúra sikeredett VV bejegyzést:

Tegnapi vezércikk a legolvasottabb román hírportálon:

www.realitatea.net/ft-romania-a-intrat-in-categoria-tarilor-cu-probleme-pentru-ca-a-acceptat-banii-de-la-fmi_726726.html

Cím: "Jobb IMF nélkül mint IMF-el? Mért sikeresebb Magyarország Romániánál"

"Az IMF dícséretei és a kölcsön jóváhagyása a várakozásokkal ellentétes hatást váltottak ki Romániában. A csütörtöki kötvényaukción Romániának semmit nem sikerült eladnia, a lej nem erősödött, a tőzsde tovább gyengül"

"Az IMF pénzek elfogadása - miközben Magyarország elutasítja az IMF segítségét - úgy tűnik problémás országként tünteti fel Romániát - írja a Financial Times"
Egy Facebookon terjedő dokumentum alapján megállapítható, hogy a fideszes  dj  politikus, Nyitrai Zsolt kezdeményezte az, hogy azon településeken, ahol több szavazókör működik csupán egy előre kijelölt szavazókörben lehessen szavazni. A kezdeményezéssel az addigi…..
bobbyWatson 2010.04.15 20:07:44
Huhh ez a piroslapblog kritikán aluli. Persze lát az ember elfogult blogbejegyzéseket, hülyeségeket is sokan írnak, na de ennyire nívótlanul, még a helyesírással sem törődve, a nyelv logikáját állandóan megerőszakolva azt hittem nem lehet blogot csinálni. Értem én, hogy pirosságukból adódóan gyatra a konkurencia, azt is értem hogy nehéz lehet tasztatúrát is ismerő tehetséges mszp aktivistákat toborozni, na de egy korrektort igazán összeszedhetnének valahonnan - ez talán pártszimpátia nélkül is végezhető munka.

Szóval a tartalmi dolgok:

1. mi az hogy "A kezdeményezés ... (NyZs) véleménye szerint egy megnyugtató és biztonságos megoldás."? A cikkírónak szövegértési problémái vannak, NyZs a kezdeményezését nem mentegetni próbálja, épp ellenkezőleg, a kezdeményezését a "biztonsági szempontok" indokolják! A kezdeményezésnek éppen az lett volna az értelme, hogy a nem helyben szavazók ne csalhassanak, vagyis ne szavazhassanak egyszerre több szavazókörben.

2. nem igazán látom, hogy az miért gátolná a voksturizmust, ha nincs kijelölt szavazókör.

3. és ami a legfontosabb: NyZs felvetése nem a végrehajtásra vonatkozik, hogyan lehetne azt számonkérni rajta? A választások lebonyolítása a kormányzat feladata és felelőssége, ki a csuda gátolta meg őket abban, hogy a kijelölt szavazókörök teljesítményét hozzáigazítsák az előreláthatóan megnövekedő forgalomhoz?
  „A kezünk. Ahogy rettenetesen izzad a hűvös üvegen, benzinszagú a ruhánk, és bár hideg van, az ablak is nyitva, csöpög az izzadság a homlokunkról. Egyre erősebb morajlás. Zörögnek a kivert ablak még megmaradt üvegcserepei. A szemben lévő ház emeletén elrejtőzött…..
 Kell ennél több? Nem hittünk a mesternek, de tessék, most is neki volt igaza. Sőt, ez már nem is a diktatúra árnyéka, ez már a diktatúra maga. Annak kell lenni, hiszen a cáfolhatatlan bizonyítékokat maga Szilvásy György mutatta be. Ő pedig mindig ott áll a vártán, amikor a…..