Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haloperidol

0 bejegyzést írt és 1268 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyolcadik részre egészen bizonyossá vált. Hiába kéri Réz András számon a történelmi hűséget az alkotókon, hiába emlékeznek egészen másként az idősebbek, A besúgó a hibái ellenére is visz, magával ragad, mert ez a sorozat ugyan túloz, néha bűvészkedik és  „csal” is, ennek ellenére simán viszi a…..
Tabuk nélkül, őszintén tárgyalja a gyermektelenség témáját Rácz Laura Rebecca Tudatosan gyermektelenek c. könyve. Okok, utak, döntések - 23 mélyinterjú és 900 visszajelzés alapján készült el az átfogó kötet...
Bevezetés Azt hiszem, senkinek sem kell bizonygatnom, hogy az internetben csakis egy dolog az állandó, mégpedig a folyamatos változás! Honlapok, weboldalak tűnnek el és születnek helyettük újak, ráadásul a szoftverfejlesztők külön élvezetüket lelik abban, hogy minden évben új applikációkkal lepjék…..
Ha azt mondom, hogy II. Károly valószínűleg szemöldököt felvonva néztek rám, hogy vajon mit is akarok én. II. Károly, ragadványnevén Kis Károly (így már remélem rémlik valami) alig pár hónapot ült a magyar trónon, azonban azt sokan elfelejtik, hogy az ő ideje alatt nagyon nagy volt Magyarország és a…..
Jelen posztban egyáltalán nem akarok foglalkozni a kormány a másságot gyalázatosan diszkrimináló, vagy a gyermekeink tisztaságát megőrző „gyermekvédelmi” törvényével – döntse el mindenki a saját erkölcsi, etikai normái szerint, hogy hova sorolja ezen intézkedéseket. Már régen szerettem volna…..
  A helyzet az, hogy Gajdics Ottó nem tartozik a nagy kedvenceim közé. Néha azonban megfogalmaz lényeges gondolatokat, ahogyan azt a múlt hétfői Sajtóklubban is tette: "Miközben a magyar társadalom jelentős része, majdhogynem száz százaléka teljesen egyetért abban, hogy annak, ami a második…..
Haloperidol 2021.03.17 08:57:35
@Glokta: Írjál már konkrétumokat légyszíves, hogy melyik kommunista országokban nem volt szerinted totalitárius diktatúra, mert ez így nagyon sovány érv és teljesen a levegőben lóg.
II. Andrásnak és második feleségének, Jolán konstantinápolyi császári hercegnőnek, egyetlen gyermekeként született, s távoli rokonai közé tartoztak a Capetingek is. Apja első felesége után, hat féltestvére született, köztük a későbbi IV. Béla és Árpád-házi Szent Erzsébet is. Szent Erzsébet, Szent…..
Haloperidol 2021.02.24 12:14:44
A barbár könyvdarálás után az első döbbenetes húzás az volt, amikor a miniszterelnök lényegében kiállt a könyvdaráló szélsőségesek mellett, amint arról egy korábbi posztban beszámoltunk. Azóta az események még szürreálisabb fordulatot vettek. Miközben ugyanis egyre aggasztóbb mértékben terjed a…..
Haloperidol 2020.11.23 15:38:06
@kaleidoscope:
Természetesen, a "legtoleránsabb" NYE társadalmakban már magasabb a természetes reprodukció, mivel az oda bevándorolt, nem nyugati kultúrában szocializálódott emberek emelik meg ezt.

Ez pontosan, hogy megerősíti azt a feltételezést, hogy hosszú távon a jelenlegi nyugati kutúra fenntarthatatlan.

Természetesen direkt statisztikát nem közölnek arról, hogy az újszülötteknek milyen rasszuk van pl. Franciaországban vagy Svédorszgban, a tolerancia eme fellegváraiban. De az sokat elmond, hogy már évek óta a legnépszerűbb újszülöttnevek egyértelműen mohamedán identitást bizonyítanak.

Érdekesnek tartom egyébként pont az LMBTQ barát kaleidoscope blog támogatását ez iránt a trend iránt...ha irányítói pozicióba kerülnek Mohamedék, ti fogtok szívni legelőször. Nem az überkeresztényektől kellene félnetek a legjobban, hanem a muszlimoktól.
Miután egy párkapcsolat ténylegesen kialakult, a párok életében komoly beszélgetések veszik kezdetét, amelyek közül az egyik a pénzügyek témaköre. Kezdődik azzal, hogy meghatároznak egy összeget az esküvő fedezésére majd pedig megbeszélik a további pénzügyeket a jövőjükre nézve. De vajon mi a helyes…..
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
Haloperidol 2020.07.28 15:11:06
@RozsaNiki: Igen, pontosan. Ha valaki (férfi vagy nő) nem akar gyereket, tudatosan gyerektelen, pedig lehetne neki, akkor az nem normális, defektes, beteg.

A szaporodás annyira alapvető életösztön, hogyha valakiből hiáynzik, azt akár vehetnénk mentális problémának is, sőt, ismerőseim, kollégáim köréből akik nem akarnak gyereket, azokról gyanús, h mentális betegségük van. (nárcizmus, depresszió, borderline, stb, eléggé színes a kép)
Haloperidol 2020.07.28 18:55:03
@Almandin: Kimaradt még az a sztereotípia is, hogy a szingli nő magasan képzett, nagyvárosi, jól kereső nő, aki gyakran váltogatja a partnereit."

A sztereotípiáknak mindig van igazságalapja.
Mivel a nők szexuális stratégiája az önmagával min. egyenlő, de inkább feljebb válsztás, ezért a párosodás nagyjából így néz ki:
férfiak: C C C B B B A A A
/ / / / / / / /
nők: C C C B B B A A A
Látszik, hogy a férfi szinglik tipikusan a legalsó társadalmi osztályból valók, míg a női szinglik tipikusan a legfelső társadalmi osztályból. A sztereotípia igaz.
Haloperidol 2020.07.29 08:26:13
@Almandin:
"Nem hiszem, hogy mindenkinek pszichés baja lenne, aki nem akar gyereket."

Természetesen nem hiszed. Te nem akarsz gyereket, és azt gondolod, hogy ez normális így van jól. Ez egy teljesen ismert pszichológiai védekezőmechanizmus, az ún. "internalizáció": nézz utána, ha gondolod.

Ne csodálkozz azon, hogyha ezt a gondolkodásmódot elítéli a társadalom többsége: ők azok, akik egészségesen gondolkodnak, hogy hosszú távú párkapcsolatban akarnak gyerekeket nevelni. Olyan gondolkodásmód, hogy nem akarok gyereket, nem evolúciókompatibilis --> rövid távon ki fog halni (1-2 generáción belül). Ha a tiéd lenne a domináns gondolkodásmód, kihalna az emberiség.

"Én inkább azt látom, hogy azoknál van gyanú valamilyen személyiségzavarra, akik mások magánéletében kéretlenül turkálnak, azt kontrollálni akarják, megmondóembert játszanak."

Csak nem RÁM gondoltál? :D :D :D Már bocsánat, te írtál egy blogposztot, nyilvánosan megosztottad a gondolataidat, véleményedet, és nyitottál egy kommentszekciót. Én is ugyanúgy megoszthatom a véleményemet, mint te.
Nem egy szinglit ismerek, akit elsősorban az tart vissza a társkereséstől, hogy nem akar klasszikus párkapcsolatot. Vagyis nem akarja végigjárni azt az utat, amely egy olyan életformába torkollik, amelyre ő nincs felkészülve, vagy amelyből már kiábrándult. Lehet az ilyen embert kötelékfóbiásnak is…..
Sok megjegyzést kaptam olvasóimtól, hogy miért nem tudom elfogadni a helyemet, hiszen nőként nyilván kevesebb tehetségem, tudásom van, s természetesen ennek arányában értékelnek, jutalmaznak. Miért kell nekem matekversenyekre járni, s adott esetben megnyerni őket? Mit akarok ezzel bizonyítani?…..
Haloperidol 2020.06.17 15:16:59
Nyilván nem reprezentatív, de saját tapasztalat:

Éppen ma volt a féléves munkaértékelésem. A multicég, ahol dolgozom, a SuccessFactors-t használja erre a célra. Teams-on volt a féléves értékelő megbeszélés, az osztályvezető, a csoportvezető (mindketten nők) és én. A főnököm megosztotta velem a képernyőjét, ahol véletlenül megláttam, hogy az osztályon, ahol dolgozom más női és férfi kollegákkal AZONOS MUNKAKÖRBEN, 6 közül 2-en kaptunk féléves bónuszt, egy másik férfi kollega és én. A hölgyek egyike sem kapott bónuszt. Félreértés elkerülése miatt: a (női) osztályvezető javasolja a bónusz megítélését, amiről az igazgató (ő férfi) dönt.

A főnököm azt emelte ki legfőbb pozitívumként, hogy én egyrészt képes vagyok önálló munkavégzésre és önállóan dönteni bizonyos dolgokban, és vállalom a felelősséget a saját munkámért.

A női kollegák (4 közül 3-al vagyok egy szobában, vagyis voltam a járvány előtt) napi átlag fél órákat telefonáltak a főnökömmel egyeztetve, hogy akkor most ezt vagy azt a piszlicsáré dolgot hogyan oldják meg, kit kell cc-be tenni ebbe vagy abba az email-be.

Másik tapasztalat még korábbról:
Másik multicég, ez Angliában. Feladat: külföldi kirendeltségre (LatAm) ki megy el dolgozni, három éves kiküldetés, kiemelt fizetés, küldetés teljesítése esetén kiemelt karrierlehetőségek. Spanyol nyelvtudás nyilván feltétel. Na, akik szóba jöttek: 4 nő és 2 férfi, ők ugyanabban a munkakörben dolgoztak, tudtak sapnyolul, egyik sem családos, mindegyik 35 alatti. Kik jelentkeztek önként? Ki találja ki? A két férfi.

Pár évvel később látom a linkedinen őket: a 4 nő közül néhányan másik multinál de kb. ugyanabban a poziban. Mindkét férfi szintén másik multinál vezetői beosztásban.

Na, szeritem ezek eléggé jól leírják a GENDER különbségeket a munkához való hozzáállásban. :)
Haloperidol 2020.06.17 15:25:27
Kedves poszter ha már egy könyvre hivatkozol, a gender pay gap-et érintően, akkor engedd meg nekem, hogy én is egy, a témában írt kiváló könyvet idézzek:
Warren Farrel: Why do men earn more: The Startling Truth Behind the Pay Gap--And What Women Can Do about It
www.goodreads.com/book/show/596616.Why_Men_Earn_More

Ebben a könyvben Farrel 25 tényezőt azonosít, ami hozzájárul ahhoz, hogy miért keresnek többet a férfiak, mint a nők. Ugyanakkor ezeknek a tényezőknek az azonosításával tanácsokat is ad nőknek, hogy mit tegyenek és mit ne tegyenek, ha többet akarnak keresni. Egyébként Farrell sokáig a NOW elnökségének egyetlen férfitagja volt, igazi feminista.
Nem először borul lángba Amerika amiatt, hogy nem megfelelő rendőri intézkedés közben, vagy annak következtében életét vesztette egy színesbőrű ember. Ennek a posztnak nem célja, hogy az évszázadok alatt kialakult és rendkívül összetett társadalmi jelenség hátterét boncolgassa, de azzal, hogy…..
Haloperidol 2020.06.08 13:21:15
@nofret:
Érdekes számomra ez a mondat a válszodban: "magyar oldalról viszonylag kevés hasonló kiállást láttam."

Vajon a magyaroknak mi közük van az USA-ban rabszolgák leszármazottaiként ott maradt négerek állítólagos intézményes elnyomásához?

Érdekes, hogy pl. ebben az ügyben egy 1000 fős tüntetést össze tudunk hozni, de más olyan hazai ügyekben, ami sokkal inkább érinti a magyar lakosságot, nincsen semmi aktivitás.
"- Milyen volt New Yorkban felnőni? - kérdeztem. - Milyen volt? Milyen volt... Tudod milyen az, amikor bármikor megverhetnek vagy megerőszakolhatnak csak azért, mert fekete vagy?" Még most, sok év távlatából is hallom a hangján, hogy freeze-ben van. Színtelenül, lassan, maga elé meredve beszélt.…..
Györgyi kertje Cukkini, uborka 2020.04.20 17:45:42
Cukkini  Ezt a két zöldséget a zöldbabbal egyszerre szoktam ültetni. Idén ez is másképpen alakult, mivel nagyon hideg éjszakák voltak, nem tettem el, mert mindkettő nagyon érzékeny még a kis fagyra is. Most már nem lesz remélem semmiféle mínusz, szóval elültettem.  A cukkini rengeteg termést ad,…..
Haloperidol 2020.05.18 11:57:43
Érdekes jelenséget figyeltem meg szingli ismerőseim körében: legalább hárman választották azt, hogy eddigi magányukat feladva vagy befogadnak egy másik szinglit, vagy ők költöznek átmenetileg egy barátjukhoz...
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
Haloperidol 2020.04.05 22:40:30
@odamondó:
Szerintem egy fertőző betegekkel dolgozó orvos vagy ápoló vagy egy háborúban a hazáját védő katona vagy egy égő házból embereket kimentő tűzoltó igenis NAGYOBB TISZTELETET ÉRDEMEL, mint pl. egy pék vagy egy irodista vagy tanár.
Mindegyiknek kimerítő a munkája, lehet, hogy a munkáját hívatásának érzi, és kétség kívül a munkájával hozzájárul a társadalom építéséhez és a közjóhoz.
Amiért nagyobb tiszteletet érdemelnek az említett hivatások, az a MAGAS KOCKÁZAT, amit a munkájuk közben kénytelenek elviselni. Ezt a kockázatot sem a pék, sem az irodista, sem a tanár nem viseli munka közben.
És, igen, valóban, ezek az emberek VÁLLALTÁK ezt, éppen ezért illeti őket nagyobb tisztelet. Mások nem vállalták ezt a kockázatot.
Mindenki szingli A plusz egy fő 2020.02.20 17:00:00
Már egy ideje nincs kedvem rádiót hallgatni. Egy közkedvelt, jó zenéket sugárzó adón ugyanis állandóan azt firtatták, ha valaki nyert valamilyen koncertjegyet, hogy kit visz el az adott eseményre. Ha pedig az illető azt válaszolta, hogy a párját, a barátnőjét, a feleségét, a férjét, mindjárt…..
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
Haloperidol 2020.03.28 09:59:56
@Almandin:
"A népesség nagy része vallási dogmák foglya, iskolázatlan, a nők kiszolgáltatottak. A civilizációs fejlődés mindenütt visszaveti a szaporulatot. Lehet, hogy ez az emberiség sorsa, hogy a civilizáció miatt kihalunk. Előtte pedig felduzzad a vallásos, elmaradott tömeg, mert ők sok gyereket csinálnak."

Érdekes, amit írsz, viszonylag jól látod a helyzetet.

Nagyjából 50 éve van az, hogy a világ meglehetősen nagy részén mindenki meglehetős bőségben él, megengedheti magának, hogy egyedül éljen, fogamzásgátlót, más, modern gyógyszereket vegyen, egyedül neveljen gyereket, utazgasson, stb.

A Földön kb. 2 millió éve vannak emberek, és ilyen helyzet kb 50 éve van. Nem tartom valószínűnek, hogy ez hosszú távon fenntartható.

Mindenesetre hosszú távon az az életforma, ideológia, vagy akármi, ami az utódok számát csökkenti egy populációban, nem életképes.

Nevezheted itt "elmaradottnak" a vallásos ideológiákat, amelyek gyerekek vállalására biztatnak, amelyek áldásnak tartják az utódokat, hosszú távon ők fognak röhögni, és a szingli meg a gyerektelen "modern" vagy "progresszív" ideológiák fognak szükségszerűen kihalni. Egyszerűen az evolúció nem támogat semmifajta viselkedésmódot, ami kevés utód születését okozza.
Ki az igazi szingli? Míg azt, hogy ki házas, elég egyszerű meghatározni, hiszen anyakönyvezik, és a bejegyzett élettársi kapcsolat esetében is van papír, mindenki más, akinek nincs dokumentuma arról, hogy valakivel párban él, szinglinek számít. Vagyis a szinglit csak úgy tudjuk meghatározni, hogy…..