Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ratzinger

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, kérem szépen, nem Reckl Amál a modoros blogger, hanem az írása szól róla, róluk. Bár az is igaz, h Ő is már kacérkodott a modorosság gondolatával, mi több: kvázi beismerte különleges vonzalmát a manírok iránt :-) A melegbáros írás óta már másodszor…..
ratzinger 2009.05.09 23:15:20
@e_e:
sose gondoltam, hogy egyszer leírom a kommentek legmodorosabbikát, de hát hol, ha nem itt:

"ott a pont."

A posztban meg egy csomó rész nincs dőlt betűvel szedve, nekem hiányzik.
Kedves Kolegínák és Kolegák!Visszakanyarodunk az egyetemhez, de ezúttal nem dolgoztunk sokat a poszton. Egy kedves olvasónk volt oly bátyánk, hogy esszéjét szívélyesen megosztotta velünk, amit mi boldogan közlünk le, csorbítatlanul.H. Á. teljes nevét nem merem közzétenni (írj,…..
ratzinger 2009.03.16 07:17:07
@Nyelvész Józsi: @Modor Tibi:
Szerintem az senkit sem zavar, hogy beszóltok valakinek, mert csak fikázni jön ide.

De poénként beidézni egy olyan kommentet, amiből csak az derül ki, hogy szokott melegpornót nézni - nem túl frappáns. Nevezhetjük akár buzizásnak is.

Néhány olvasónak szerintem ez meglepő ezen a blogon.
Persze nemcsak öregekről és rockról fogunk beszélni, de a számomra legmodorosabb produkciók népszerűsége a 70-es, de inkább a 80-as években kúszott zenitjére. Természetesen többüket jómagam is hallgatom és szeretem, de jellemző rájuk a túlértékeltség és ennek…..
Néhány napja váratlanul egy hatalmas kerékpáros vasszobra jelent meg a Dunában, a Margit híd déli oldalánál. A filmen is megörökített alkotásban nem a nagyjából 15 méteres magassága a legmeglepőbb, sőt, még csak nem is az, hogy senki nem tudta, hogyan került a mozgó…..
ratzinger 2009.02.23 12:00:12
Bojár Iván András korábban a város és az építészet progresszív kritikusaként volt ismert. Ezért is lepődtem meg, amikor a Szeretem Budapestet elnökeként kandeláberhívő városvédők, frusztrált nyugdíjasok és harcos családanyák élére állva graffitiellenes mozgalommá tette…..
Modorosblog Modoros társkeresés 2009.02.02 06:20:00
Csókolom, pókmajom! :-)Nyájas olvasónk, janomano és egy - a neve elhallgatását kérő - amatőr modorkutató is arra bíztatott, hogy írjunk áttekintést az internetes társkereső oldalak közönségének nyelvi- és viselkedésbeli mesterkéltségéről. Tévedés ne essék: távol…..
ratzinger 2009.02.03 23:32:15
elnézést, a poszthoz semmi köze, de muszáj idemásolni ezt a modor-gyöngyszemet a wiw üzenőfaláról:

---------------------------------------------------

Egy motoros küldte ezt a levelet:
"Túrázásaink során a székelyderzsi Erődtemplom falánál induláshoz készülődtünk, amikor megállt mellettünk egy feketeruhás,fejkendős, hajlott hátú néni. Egészséget kívánt, majd megkérdezte honnan jöttünk.
Amikor válaszoltunk, ezt kérdezte:
-És Magyarország tényleg olyan szép, amilyennek mondják?
Nem várta meg a választ, hanem hiba nélkül elmondott egy hosszas Petőfi idézetet..
Azután elmondta, hogy 88 éves az idén. És hogy fogadjunk el tőle valamit. A szatyrában volt pár tojás és négy, azaz négy szelet kalács. Ebből kettőt nekünk adott, hogy osszuk el. Egészséget kívánt, és elcsoszogott.
Egy büdös kukkot nem tudtunk szólni. Én pedig leültem a székelyderzsi Erődtemplom falához, és olyat tettem, ami rohadtul nem illik bele egy 40 körüli, erősen borostás túramotoros imidzsébe. És arra gondoltam, hogy az itthoni, magukat bal és jobboldali politikusnak nevező, gátlástalan gazemberek, akik fröcsögő nyállal próbálják fekete-fehérre mosni az agyunkat, akik megosztanak, nem összekötnek, akik személyes érdekharcukkal több kárt okoznak ennek az országnak, mint eddig bárki. Csak egyetlen egyszer jönnének el ide, és hallgatnák meg, ahogy egy 88 éves, görbe hátú öregasszony ŐSZINTÉN Petőfit szaval a boltból hazafelé, és négy szelet kalácsból kettőt odaad vadidegen embereknek. Talán elszégyellnék magukat, pont úgy, ahogy akkor, ott, én. Talán elgondolkoznának azon, hogy vajon ki és miért tette őket oda, ahol vannak,és hogy mi dolguk a világban."
 Ha jól látom, anyám jön lóháton!Aki még nem látta, annak mindenképpen ajánlom Szomjas György Falfúró c. filmjét, szinte mindent elmond erről a generációról, hihetetlen pontosan adja vissza a késő-kádári korszak langyos hangulatát. Sokunk szülei és az ő baráti…..
ratzinger 2009.01.31 17:15:31
@zsoffantyu: @janomano:
egyetértek. A modorosság verbális formái az érdekesek, ez így nem túl vicces.
Modorosblog A modoros egyetemista 2009.01.07 08:14:00
Örülünk, hogy vagytok, ugye mindenki szavazott már? ;-) Ismét köszönjük a nemes viaskodáson túl közzétett kiválóan modoros MLM-es idézeteiteket - ígérem, hogy lesz még 2. rész is! Mai témánkat a magyar felsőoktatás világába becsöppenő gólyáknak köszönhetitek. Előre is…..
Pálinkás jó estéket! ;-)Még jó régen, ifjonti hévvel olyan kijelentésekre ragadtattam magam, hogy:Ez a blog az általunk, általam modorosnak (ezáltal kerülendőnek és megvetendőnek) ítélt szófordulatokat, kifejezéseket, viselkedésformákat fogja tárgyalni.Jóskával minél…..
 Még néhány nap és 2009-et írunk. Megint eltelt egy év. Nem volt könnyű, de nyugodjon meg mindenki a következő még nehezebb lesz. Sokunknak megszűnik a munkahelye, lapátra kerülünk és kitudja, hogy mi rossz történik még velünk. Elkezdetem agyalni, hogy mi lesz ha én is…..
ratzinger 2008.12.26 08:12:52
tehenke:
nézz utána a fajvédő szó jelentésének, meg fogsz lepődni:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Fajv%C3%A9d%C5%91_P%C3%A1rt

nem a II. kerületből írok, tévedsz.

A 'cigány' cimke önmagában nem rasszista, pláne nem nyilas vagy náci, és ez a poszt sem az (bár pár kommentelő azért igyekszik).

Korábbi cigányozásokra és hasonlókra gondoltam. Egy pár régebbi poszt elég erősen rasszista - ezen szerintem kár vitatkozni -, van akit ez zavar (pl. engem), van akit nem.

De a bajom továbbra is az inkább, hogy az index miért linkel be ilyen blogokat.

Úgyhogy nem is lopnám az időtöket tovább,
sziasztok, r