Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tataiproblema

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NYOLCADIK PARANCSOLAT avagy ELŐBB-UTÓBB MINDENKI MEGMUTATJA IGAZI ARCÁT?  - HAZUG VÁDASKODÁS A PARLAMENTBEN - Két évtizedet töltöttem a helyi és az országos politika frontvonalában: 1990-től négy évig önkormányzati, tizenhat évig parlamenti képviselőként. Több mint…..
Michl a hibás Négy év tévúton 2010.09.20 20:45:32
Idézve Orbán Viktort a jövő Tatán már 2006-ban megkezdődött. Az akkor használt recept kísértetiesen emlékeztet a mostani kormányalakítás forgatókönyvére. A magyar alkotmány szerint négyévente októberben kell a helyhatósági választásokat megtartani. A most előttünk…..
A tantestület más igazgatót látott volna szívesen Tar József helyett       Új igazgató kerül a Vaszary iskola élére, mivel az eddigi igazgató, Tölgyesi József megbízatása lejárt. Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete határozatának…..
Michl a hibás Fizetős angolpark? 2009.06.01 11:14:59
Fizetni fogunk, ha az Angol parkban akarunk sétálni – utána pedig beugrunk fürdeni a Kristályba és megnézzük a malomtörténeti kiállítást   Már jó ideje hallani a városban, hogy a városvezetés szerint fizetni kellene az Angol kertbe történő belépésért annak…..
A nagyobbik ellenzéki párt vezetője népszavazási győzelmük után kijelentette, hogy új időszámítás kezdődik Magyarországon. Arról persze, hogy mit tartogat e jövő számunkra, arról - reménybeli parlamenti többsége ellenére - bölcsen hallgat. Nálunk a városban a jövő már…..
Városunk előző honlapján remekül működött a fórum, ahol mindenki elmondhattavéleményét. Talán épp emiatt meg is szüntette az új polgármester a választásokat követően.A város megújult honlapján a fórum természetesen továbbra is kimaradt.Szerencsérenem maradunk internetes…..
Gondolom, többekben felmerül a kérdés, hogy 3,7 milliárd forintból, amihez Tata városönkormányzata hozzájutott, miért nem lehetne a kis és középvállalkozói hiteleket támogatni,miért nem lehet az iparűzési adókat csökkenteni és ezáltal gazdaságilag vonzóbbátenni…..
Hab a tortán, hogy a megyei önkormányzat egyik f*deszes alelnöke úgy végezte korábbifeladatát, hogy az általa vezetett lakásszövetkezet bírósági pert veszített el jogerősen,mert a panelprogramban társasházi közgyűlés felhatalmazása nélkül fizetett kiműszaki ellenőrzésért…..
Az elmúlt időszak tartogatott néhány érdekességet. Olvashattunk az egyik országoslapban a Jobbik által szervezett tüntetésről Tatán. Megemlítették, hogy hangosítás, tömeg,egyetértés uralkodott. A „túloldalról” láthattam azt a legfeljebb 5 főt, aki 10 percután…..
Michl a hibás Elkerülő út... 2008.12.08 21:47:01
Kevés volt az akarat az újhegyi elkerülő út ügyében. Nincs esély országos támogatáselnyerésére az elkerülő út esetében sem, ha a város vezetése nem sorolja be a legsürgősebbenmegoldandó feladatai közé. Polgármester úr nem érezte elég fontosnak az elkerülőút…..
A megyei közgyűlés fideszes többsége az oktatási miniszter írásoskötelezettségvállalásához kötötte a fenntartóváltást. Az Eötvös támogatására vonatkozóírás időben megérkezett. Az már kevesek számára ismert, hogy július 23-án egy furcsahatározatot hoztak: mindössze…..
Az Eötvös gimnázium felújítására vonatkozó pályázat a célegyenesbenbukott el. A már biztosra vehető 560 millió forintot jelentő kitűnő pályázatotaz utolsó pillanatban eredménytelenné nyilvánították az iskola körül kirobbant fenntartóváltásivita miatt. Érdekes kérdést…..
Michl a hibás EU-s fejlesztések 2008.10.05 12:16:00
De mondhatunk más példát is – a fejlesztéseket! Az előző ciklusban elkezdett fejlesztések befejeződtek. Új fejlesztésként csak a Bajcsy-Zsilinszky utca készült el. Örüljünk neki! Hogy milyen áron, azt ne nézzük!A többi tervünk megvalósítása áll, vagy a közelében sem…..
Tata gyermekbarát város lett! Hurrá! Ez persze nem zavarta a gyermekbarát város vezetését abban, hogy asszisztáljon az Eötvös gimnázium egyházi kézbe adásához. Meg abban sem, hogy - amikor az nyilvánvalóvá vált, hogy ennek jogszabályi, gazdálkodási akadályai vannak - saját…..
Az Eötvös gimnázium újra Tatáé lett! A polgármester kényszerülve ösztönösen érezte, melyik az a pont, amikor még elkerülheti a totális tekintélyvesztést. A megyei közgyűlés termében folyó szánalmas erőlködést, amelynek célja, hogy katolikus iskolává alakítsák az…..
Komoly fejtörést okozott, hol is létesüljön az új idősek otthona. Hirtelen jött ötletként megvásárolt 12 milliós ingatlan tökéletesnek bizonyult, a kifizetésig. Sajnos utólag kiderült, mégsem alkalmas erre a célra. Szerencsés dolog, hogy megfelelő mennyiségű pénz áll (még)…..
Költöttünk 400 milliót a Fényes megvételére, ami bizony a korábban a jobboldali városvezetés által kötött rossz szerződéskötés eredménye. A körülmények kissé érdekesek, feszegetni kellene! Nem mindennapi ajánlatként sikerült megvásárolni egy 6 millió forintos faházat a…..
Megszületett a Tatai Tükör „városi” újság. Remek lehetőség, hogy minden szám elején a polgármester mosolyogjon, változatosság kedvéért, ha valaki épp nem a tatai tv-ben figyelheti. Ennek négy évre szóló kb. 24 milliós költsége minden bizonnyal kifizetődő, bár…..
A kor követelményeinek megfelelően végre digitálisan történik a testületi anyagok kiküldése, köszönhető ez annak, hogy minden képviselőt felszereltek laptoppal. A beruházás költsége megérdemelte volna, hogy árajánlatok bekérésével döntsék el a beszállítót. De vajon ez…..
Kötvénykibocsátással (nevezzük nevén: hitelfelvétel) 3,57 milliárdos hitelhez „sikerült” jutni. A Magyary programnak kellene megmondania mire, mennyit kellene költeni ebből a pénzből. A pazarlás jelenlegi állása szerint nem sok esély van arra, hogy eredetileg hivatott…..
     A Magyary-terv kiváló alapot szolgált a Fidesz önkormányzati kampányának, ugyanakkor már jó ideje remek hivatkozás a semmittevésre. Ha jól számolunk, több mint két éve csupán beszélünk róla. Kiadványként, sőt már könyv formában is megjelent. …..
"István, a király - Tata, szabadtéri színpad...Nos, kezdetnek legyen elég annyi, hogy nem az eredeti szereplők játszották, vagyis István nem Varga Miklós és Koppány sem Vikidál volt - ez még nem is lett volna baj, mert az M1-en bemutatott új változat szereplői (Társulat)…..
Tata város polgármestere 2007. november 21-én tájékoztatást adott arról, hogy kötvénykibocsátás formájában csaknem négy milliárd forintos adóssággal tervezi megterhelni a várost.  A kölcsönfelvétel nem kötődik konkrét tervhez, közép- és hosszútávú fejlesztések…..
Michl a hibás Tatai távhőről 2008.10.03 12:33:00
2007-et végigkísérte a tatai távfűtés problémája. Az év eleje azzal kezdődött, hogy indokolatlanul megemelte a jobboldali többségű önkormányzat a távhő árát. Annak ellenére, hogy sok szakértő, valamint a közélet más szereplője elutasította azt, és érvekkel bizonyította…..
A városi ünnepségek FIDESZ-KDNP párt– és kampányrendezvényre silányulnak, melyekben még az egyházak is csak statiszta-szerephez jutnak. Fájdalmas, hogy a tatai polgármester nagy nyilvánosság előtt ki is nyilvánította, hogy ez nem is fog változni. Így tehát nem sok esély…..