Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rocafort

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bodoky Egyik kutya, másik eb 2009.08.11 21:02:00
A Hagyó-Kocsis meccs igazi nyertesei az adófizetők: a titánok harca nélkül soha nem derült volna ki ennyi korrupciógyanús eset...
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
Az alábbi levél igen elgondolkodtató. Ha egyszer boldog a kapcsolat és a pozitív irányba halad, elmondjuk e a párunknak , hogy egyszer félreléptünk. Sziasztok! 3 éve éltünk együtt boldogan a barátommal, amikor ez az eset megtörtént velem, Annyit kell rólam tudni, hogy egy…..
Szerdán tárgyalták annak a rendőr főhadnagynak az ügyét, akit a katonai ügyészség bujtogatással vádolt egy fórumhozzászólása miatt. Torzsa Endre a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete honlapján saját nevén regisztrált, és felháborodásának adott hangot, amiért a…..
rocafort 2009.04.09 11:04:24
@cubalibre: Nem értek Veled egyet az ügyészség szerepének megítélésében. Te csak a büntető eljárásban gondolkodsz, én pedig az egész közigazgatásban. Ha az egész mai demokratikus intézményrendszert tekintjük, akkor a rendőrség felettese az ügyészség, és az ügyészség felettese a parlament.
rocafort 2009.04.09 11:28:43
@is: Segítek, a miniszterelnök nevezi ki a rendőfőkapitányt. Az ügyészség pedig felettes szerve a rendőrségnek.
rocafort 2009.04.09 11:38:50
@majomkutya: na itt jön be a fejétől bűzlik a hal effekt. Bár abban egyet kell értenem Veled, hogy a szavazó népet nem lehet leváltani. A társadalmat nem lehet egyik pillanatról a másikra demokratizálni, felelőssé tenni olyan dolgokban, hogy miért nem élt demokratikus jogaival jobban amikor a bűnözők hatalma ellen kellett volna pereket, újságcikkeket, sztrájkokat, vagy csak egyszerűen bátor nyílt, őszinte magatartást kezdeményezni.

Le a kalappal a rendőrök előtt, akik vállalják a nevüket a véleményük, tanúskodásuk mellett. Meg az újságírók előtt, akik ezt le merik írni!
A "csapaterős elkövetés arctalansága mögött rejtőző" tetteseket az ügyészség nem találta meg. >>> Az ügyészség bűnsegédlettel és bűnpártolással vádolja a főtörzsőrmestert és a rebiszes őrnagyot Update (2009.12.18.): Felmentették a…..
Belsőség Ugrok, már ugrok! 2008.11.23 02:55:00
Helikopteres cikkem szerkesztése közben Winkler és az összes szerkesztőségben tartózkodó kolléga jól szórakozott. Én is jól mulattam a megjegyzésein, bár egyik szemem sírt, a másik nevetett, mert Robi kegyetlen volt a helikopteremmel. Jó néhány bekezdést száműzött a cikkből.…..
Proszektúra A magyar alagút 2008.09.08 14:24:00
Avagy válaszféle azon kérdésre, hogy: minden magyar pártra ráhajtott a Strabag?A Keresztapa-filmtrilógiában említett consiliere, vagyis a Corleone család ügyvédjének a jellemezésére hangzik el: hogy ő bizony speciális praxist folytat. Ez jutott eszembe azokról az…..
Kínos! - „Mindent mindenkinek!”Ez a jelszó talán nem mûködne a politikában. De ki tudja. Talán jön majd egy politikai párt amely a nemzet egyesítése érdekében kitûzi majd az zászlajára:MINDENT MINDENKINEKMAGYAROK EGYESÜLJETEK! Reklámnak azonban jól megfelel és nem is…..
w Re: Hol nemzet süllyed el 2007.08.14 20:57:00
Olvasói levél ritkán fordul itt elő, kiváltották részben a kommentek. Ezt most mégis közlöm. Azért is, mert mikor legutóbb végigkattintgattam a wiwet, meglepődtem kissé. Azon, hány volt osztálytárs, ismerős, évfolyamtárs távozott külföldre. Sokan egyértelműen jelzik: nem…..
rocafort 2007.08.22 12:57:13
w Helyzetfokozódás 2007.06.04 04:30:00
Lezajlott a múlt héten egy meghitt kis ibseni jelenet. Kamaradarab, lényegében monodráma, Eörsi Mátyás monológja. A másik főszereplő, Puch László a színen meg sem jelenik, csak láthatatlan hangként. Első felvonás, az ATV, majd a Nap-Kelte stúdiója. Eörsi Mátyás…..
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
rocafort 2007.05.24 09:02:48
Mozgóvilág interjú '95 dec az MSZP pénztárnokával:

Máté László: „Nem morális kérdés ez"
Bossányi Katalin interjúja
- Igaz-e, hogy az Ön szerteágazó kapcsolatainak köszönhetően 92-93-ban már nagyon sok vállalkozó támogatta a pártot?
- Az ténykérdés, hogy 93-ban már az MSZP-nek volt a legtöbb pénze. De ebből a legkevesebb az adományokból jött be.
- Hát akkor miből?
- Üzleteltünk: adtunk-vettünk, csereberéltünk. És a nyereséget befolyattuk a pártkasszába. Pontosabban: voltak, vannak technikák, amelyek - hangsúlyozom: teljesen szabályosan - lehetővé teszik, hogy a pénz a párt közeli vállalkozásba kerüljön, majd ott újra forgassák, s megint újra, majd azt, ami ebből a pártnak jár, befizessék.
- Azért ez se nagyon megy barátok, rokonszenvezők, segítőtársak nélkül...
- Emlékeztetni szeretném arra, hogy nekünk az üzleti világban 1990-ben nagyon kevés barátunk volt. (Még aki volt, a nyilvánosság előtt az is letagadta.) Az üzletemberek egy része eleve távol tartotta magát a politikától, a többség meg vagy elment a kormánypártokhoz, vagy az SZDSZ-hez, Fideszhez. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy nem csöngött naphosszat a telefon, mint ma...
- Ja, ez a kormánypártiság „átka"...
- De 92-től fokozatosan - hála az Antall-kormány teljesen elhibázott politizálásának - kezdtek elfordulni a MDF-től. Mert csalódtak bennük, s már látszott, hogy az MSZP egyfajta alternatívát tud felmutatni.
- De hogy lett ebből forintokban mérhető vagyona az MSZP-nek?
- Én rájöttem arra, hogy akkor is - meg ma is - Magyarországon a legfontosabb tőke a kapcsolati tőke. Ezért tudatosan építettem a kapcsolatokat a bankárokkal, az igazán nagy vállalkozókkal, azokkal a körökkel, amelyek már akkor is milliárdokat mozgattak meg. És igyekeztem hozni nekik olyan üzleteket, amelyekből azután csurrant-cseppent mozgalmi célokra is.
- Milyen feltételekkel közvetített üzleteket? Például jutalékért?
- Nem volt ez így rögzítve. A pénz a párthoz közeli alapítványokba folyt be.
- De hogy csinálta? Hiszen nem volt benne a privatizáció irányításában, az egész klientúragyártó hatalmi gépezetben...
- Nagy volt a kiábrándultság. És akadtak prominens üzleti körök, akik úgy érezték: érdemes támogatni nemcsak az MDF-et, hanem az MSZP-t és az SZDSZ-t is.
- Ennek vannak a párttörvény által pontosan meghatározott, tehát szabályos módjai. S vannak kevésbé szabályosak, olyanok, amelyekkel mindegyik párt él - nálunk is, külföldön is. Ezek közül a legismertebb az alapítványi támogatás.
- Mi is leginkább ezzel a lehetőséggel éltünk. Párt közeli alapítványainkba folyattuk be a pénzt, és onnan helyeztük ki. (...)
- Én értem, hogy kínosan ügyel az üzleteinek tisztaságára. De akkor hogyan keveredett bele ebbe a Kordax-ügybe? Tudja, hogy itt két szálon is „forgalomban van" a neve. Az egyik a Kordax médiavállalkozásai, a másik az olajpanama. Állítólag Kelemen úr, a Kordax tulajdonosa arra hivatkozott az APEH-nél, hogy úgysem fognak rábizonyítani semmit, hiszen Ön „kimossa".
- Tudja, hogy a mi beszélgetésünk engem mire kezd emlékeztetni? Egy régi viccre. Úgy hangzik: Kohn azt mondja Grünnek: hallottad, hogy az egész város azt beszéli, a húgod egy kurva? Mire Grün: nincs is húgom. Mire Kohn: ezt terjeszd te. Szóval ez így nem lesz jó. Mert én válaszolok a maga nagyon tendenciózus kérdéseire, de azután az olvasóban csak az marad meg, hogy a Máté körül mégsincs valami rendben.
- Vagyis az egész Kordax-ügy csupán az újságírók fantáziájában létezik, akik azért találták ki, hogy Önt lejárassák?
- Nem tudom, hogy van-e Kordax-ügy. Amit én erről hallottam, az inkább arra enged következtetni, hogy a cég kihasznált egy joghézagot, ezen sokat keresett, s most az APEH és a VPOP próbál valamit visszaszedni ebből. De ehhez nekem az égvilágon semmi közöm. A nevem egy sajátos „félreértés" révén került bele ebbe az egész rémtörténetbe. Kelemennek van egy 40 százalékos társtulajdonosa, akit Máthénénak hívnak. De én „h" nélkül írom a nevem, s ez a hölgy nem az én feleségem, soha nem is láttam. Így keletkeznek a legendák. Meg a rágalmak.
- De ezek szerint Önnek is érdeke, hogy ez a nagyon kellemetlen ügy tisztázódjék.
- Ha tiszta a Kordax, az is jó, ha nem, akkor ezt döntse el a bíróság. Értse meg: semmi közöm hozzá! Én kizárólag azzal foglalkozom, hogy amit az üzleti életben teszek, az megfeleljen az én normáimnak. Viszont az egész ügy kapcsán megemlíteném, hogy azért látszik, hogy Magyarországon még nagyon nem tudnak mit kezdeni a hirtelen meggazdagodott emberekkel. Pedig a közeg olyan, hogy most - ha valaki ügyes - gyorsan és sokat lehet nyerni. Én azt tartanám fontosnak, hogy arra törekedjünk: aki többet keres, az vegyen nagyobb arányban részt a közteherviselésben. Fizessen tisztességesen adót, ne meneküljön a fekete gazdaságba. Ezzel kellene foglalkozni a mainál sokkal erőteljesebben a kormánynak.
- Ezzel tökéletesen egyetértek. De ha már szóba került a fekete gazdaság, engedje meg, hogy még megemlítsem: igen gyakran hallani az Ön - áttételes - privatizációs tevékenységéről. Ennek az lenne a lényege, hogy Ön strómanok révén beszáll különböző ügyletekbe - leginkább az élelmiszeripar, a textil- és cipőkereskedelem, az alkatrész-kereskedelem, a dohányipar területein. A trükk lényege: egy-egy pályázatra létrejön egy kft., természetesen nem az Ön nevével, majd nyer, a tevékenységet továbbadja egy másik kft.-nek, amely már az Ön valamelyik érdekeltségéhez kapcsolódik. Állítólag egész vállalkozásgyűrű alakult ki így Ön körül.
- Ezek mocskos rágalmak.
- Most, tőlem hallja először?
- Nem.
- Akkor miért nem cáfolja?
- Mit cáfoljak? A semmit?! Egyetlen olyan vállalkozásom sincs, amiben ne lenne ott a nevem. Ugyanis ebben az országban semmi sem marad titokban. S ha nem most derülne ki, akkor kiderülne holnap. Mindez nem csak rám hullana vissza, hanem a pártra is. De a politikai háttértől függetlenül, egyszerűen nincs rá okom, hogy ne a saját nevemen jelenjek meg az üzleti életben. Én ugyanis büszke vagyok arra, amit elértem. Ha másért nem, hát ezért is nagyon vigyázok arra, hogy még érintőlegesen se lehessen összehozni üzleteimet valamiféle törvénytelen akcióval, vagy a fekete gazdasággal. Szeretném jelezni: azok a kérdések, amelyeket maga feltesz nekem, a becsületemet kérdőjelezik meg. Tendenciózus és rosszindulatú vádaskodások halmazát hordja össze. Én nem hiszem, hogy ennek a beszélgetésnek így van értelme, s hogy ez korrekt lenne.
- Azt reméltem, hogy amikor az ország egyik legismertebb üzletembere, aki ráadásul a vezető kormánypárt alelnöke, vállalkozik egy átfogó beszélgetésre, akkor tisztában van azzal, hogy az újságíró rá fog kérdezni a személye körül forgó különböző szóbeszédekre. Ez nem tendenciózusság: ez az én szakmai-morális kötelességem. De természetesen most akkor megkérdezem: folytathatjuk-e a beszélgetést?
- Folytassuk.
- Vigyázat: újabb tendenciózus kérdés következik. Ön igen előkelő helyen, az országos listán harmadikként jutott be tavaly a parlamentbe. Ezzel „fizettek" Önnek a szocialisták az előző évek áldozatos és egyben eredményes pártpénztárnoki munkájáért?
- A huszonhatodik helyen indítottak az országos listán, de akik előttem álltak, azok egyéni, illetve megyei listákon befutottak. Így kerültem én a harmadik helyre. Ezt nem tekintem fizetségnek. Én is szerettem volna aktívabban politizálni, a párt is szerette volna, ha aktívabban politizálok. Ennyi. ...komolyan gondolkozom azon, hogy a következő választásokon - azaz a tavaszi kongresszuson - nem indulok el az alelnöki posztért.
- Miért?
- Részint mert a pártmunka nagyon sok időt vesz el az üzlet elől. Másrészt mert úgy látom, hogy nálunk még teljesen szokatlan, és ezért állandó vádaskodásnak van kitéve az az üzletember, aki egy pártban tisztséget vállal. Holott ez a világon mindenütt megoldott.
- Talán nálunk is megoldaná, ha végre meghoznák az összeférhetetlenségi törvényt.
- Nem tudom. Azt viszont igen, hogy én személy szerint iszonyatos anyagi veszteségeket könyvelek el azért, mert miközben a versenytársaim mind privatizálnak, én nem indulok a privatizációs piacon.
- Mert Ön is érzi ennek az etikai súlyát?
- Én etikai kérdésekben pontosan eligazodom. De úgy látom, se a társadalom, se a sajtó nem tud megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy üzlet és politika között van kapcsolat. Persze el lehet képzelni steril viszonyokat, laboratóriumban kitenyésztett profi politikusokat. Csak akkor azokat nagyon meg kellene fizetni. Egyrészt, hogy legyen miből megélniük. Másrészt, hogy ne legyenek megvesztegethetők.
(...)
- Tudja, hogy Önt hogyan nevezik a háta mögött a pártjában?
- Nem.
- Don Corleone.
- Én lennék a keresztapa?

„Szeretném hangsúlyozni: lehet, hogy többször megsértett a kérdéseivel, de maga volt az első újságíró, aki szemtől szembe feltette ezeket a kérdéseket, s nem kontrollálatlan információk alapján írt és vádaskodott. Ezért is álltam rá erre a beszélgetésre."
Máté László kiegészítése, amelyet a kézirat jóváhagyása (változtatások, rövidítések) alkalmával tett, lapzárta után.
(1995/12, 3-23. o.)