Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rita007

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..
rita007 2009.06.04 12:37:28
@Ipari Hulladék:
Épp ebből van elege talán egyre többeknek, hogy az aktuális kisebbik rossz a mellét döngeti a választások után, hogy mekkora fantasztikus támogatottsága van. És hogy ne lehessen ezzel jönni állandóan, hogy mégiscsak jobbak vagyunk, mint az orbán, vagy mégiscsak jobbak vagyunk, mint a komcsik, vagy mégis inkább mi, mint a nácik. Ez rohadtul kevés. Ez nem "inkább megveszem az epres joghurtot, bár a málnásat szeretem, de mégis jobb, mintha éhen maradok" szituáció teljesen.
Na egen, a társadalmi ismeretek hiánya tetézve a szociális érzék hiányával. Pont erről beszéltem, az alanti posztban be is jött.Amit Kis János írt a Nol-on, az nem az igazság forrása. Csupán egy olyan felfogása az eseményeknek, amely a társadalmi érzékenység és a szolidaritás…..
Konzervatórium Tarka zavar 2008.10.05 13:02:00
Na megvolt a nagy felvonulás, amelyek a hírek szerint cirka ötezer ember vett részt, amely még egy tisztességes metálkoncerten is alacsony szám lenne, nemhogy egy fontos társadalmi kérdéssel kapcsolatos mozgalom esetében. Nyilván nem mentem el, mert egyfelől a Verseny utcai piacon…..
rita007 2008.10.05 17:37:13
doktorur:
1.nincs ám közöttünk olyan nagy vita. pont arra próbáltam utalni, hogy arról szeretnék már vitát látni, hogy hogyan lehet beleavatkozni a szocializációba, milyen politika segítheti elő az integrációjukat - azaz a kulturális különbségek csökkenését, milyen segélyezési rendszer "lökné" a munkaerőpiac felé a segélyből élőket, (hol van az, ahol valóban nincs munka) stbstb. (ezeknek a kérdéseknek egy része persze a nem-cigányokat éppúgy érinti, mint a cigányokat.)
2. ez is igaz. amit tehet a többség: segíteni, és olyan alternatívát mutatni, hogy minél többen akarják ők is
3. ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni. talán el kéne vinni a liberális értelmiséget mint olyat pszichológushoz, hogy feltárja a valódi motivációit. ugyanakkor én úgy gondolom, hogy nem kell ahhoz különleges lelki alkat v speckó lib értelmiségi beállítódás, hogy ezt problémának lássa az ember - azt hiszem, elég sokan az országban, tekintve h ez mindegyik oldalon téma. és nahát, nem tud senki erre az iszonyatosan komplex problémára csak úgy "egy megoldást" találni, mert az nem így működik. mindenek előtt kell akarat, hogy megoldjuk. másodsorban egy közös irány, hogy milyen irányban keressük a megoldási lehetőségeket (itt az említett policy-lehetőségekre gondolok). a demonstráció olyasmit akart mutatni, hogy ezek a civilek melyik úton szeretnék a megoldást keresni: az ellenséges, a "cigánybűnözést" rendészeti kérdésként kezelő úton, vagy a befogadó, a problémát társadalmi/kulturális kérdésként kezelőn. nem megoldás, csak irányválasztás.