Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simonp1

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux con air 2? jöhet! 2014.07.30 22:40:00
First things first: IMÁDOM a Con Airt. Minden idők egyik legnagyobb bűnös élvezete, melynek minden egyes pillanata túlcsordul, és elejétől végéig fuldokol a tesztoszteronben. De most komolyan, ehhez a filmhez képest Michael Bay univerzuma macskaszarral teli homokozó csupán. És az a…..
simonp1 2014.08.02 02:23:35
@Zalaba_Ferenc: hát én most a pénzügy szigorlatod tiszteletére megnézem tizenhetedszerre a Csillagközi inváziót
Movie Tank TOP20 Időutazós Filmek 2014.03.09 19:00:16
Az időutazás a science fiction egyik legnépszerűbb témája, számos, ezen zsáner tárházát bővítő mozgóképpel találkozhattunk már, akadtak köztük kiváló darabok, és kevésbé emlékezetes alkotások is. Annak ellenére, hogy más zsánerekhez képest ebben könnyebben lehet…..
simonp1 2014.03.10 18:07:43
@Palex: mert A Bermuda-háromszög néven is ismert a film...
Yoshihiro Simada japán utazó 2008 óta járta német gyártmányú összecsukható biciklijén a világot. Miután Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig sok fele tekert már, egy hete, pénteken Budapestre érkezett. Még aznap este el is lopták tőle nagy becsben tartott…..
aeon flux csillagok, csillagok 2013.12.11 08:00:00
Kellett már a reform. Világéletemben tízes skálán osztályoztam (mióta osztályozom), és jól is éreztem magamat ezen az intervallumon mozogva, még úgy is, hogy a "tíz-per-hét" és tsai leírás matematikailag messzemenőkig helytelen volt. Aztán az elmúlt 1-2 évben valami…..
simonp1 2013.12.11 20:26:01
@Wintermoots:

Hmm. Bár Aunt nem ért velem egyet, hadd idézzem:

"Es bar altalaban ertem azt, hogy "aki se ne hideg, se nem meleg", aki egyreszt-masreszt-ozik (akar kritikaban, akar egyeb teren), az jo esetben nem mond semmit, rossz esetben sunnyog/nem mert velemenyt nyilvanitani"

Te azt nem érted meg, hogy nekem ez nem tetszik.

Nézzük például a 10 csillagos rendszert (aminek az 5ösre cserélése nagyon tetszik)!
Nálam (!) például a 10 csillagos rendszer nagyjából így csapódik le:
1-4 csillag: szót sem igazán érdemel, de még az is tök mindegy, hogy 1 vagy 4 pontot kapott
5: hááát, látszik, hogy valakinek volt valami ötlete (egyszer)
6: valami megcsillanni látszik, akár még élvezetes is
7: határozottan érdemes rá odafigyelni, de több hiba is van benne sajnos
8: annyira jó, hogy elhomályosítja az esetleges hibákat
9: kiváló!
10: megismételhetetlen, bármikor újranézős

Szerintem szükségtelen maszatolásoknak is helyt ad egy ilyen tág értékelési rendszer. Az 5 csillag sokkal jobb. A 4 azzal az aprósággal jobb, hogy az igen tágan értelmezhető "közepes" értékelést kiiktatja, ami nekem tetszik. Ugyanakkor megértem, ha valaki vágyik rá.
simonp1 2013.12.11 23:00:37
@Wintermoots:

Teljesen értelmetlen dolgon rugózol, ráadásul hibásan. Akármennyire nem tetszik, az 1-2-3-4 közül nem tudsz középsőt választani. Bármelyiket választod a 2 és a 3 közül, valamelyik irányba elmozdulsz középről. Ha meg arra akarsz hivatkozni, hogy közepes film, márpedig létezik és ebből kifolyólag szükséges a közepes értékelés, akkor erről a véleményemet fentebb olvashattad.
simonp1 2013.12.11 23:19:33
@Wintermoots:

Tudtam, hogy már az előbb azt kellett volna írnom, hogy engedjük el, de akkor majd most :) Azt hiszem, minden kérdésedre ott a válasz a hozzászólásaimban. Mindenki mással ellentétben, veled meddő vitát folytattam, c'est la vie!
Nyugodalmas jó éjszakát!
Egyes amerikai filmtörténészek szerint "minden idők legnagyobb, el nem készült filmje" címet egyértelműen Stanley Kubrick Napoleonja viseli. Több éves tervezgetés, kutatómunka, forgatókönyv, vázlatok, de kész mozi helyett mindössze egy vaskos kötet maradt az utókorra, benne…..
Egy ügyvéd (Michael Fassbender) nem tud ellenállni a nagy és gyors della kísértésének, és két jövendőbeli üzlettársa, Reiner az exentrikus cimbi (Javier Bardem) és Westray, a közvetítő (Brad Pitt) tanácsa ellenére befektetőként beszáll a drogcsempész-bizniszbe. A gépezetbe…..
Elképesztő negyedévet zárt az Apple, mintha nem is javarészt több hónapos vagy egy éves termékekkel venne részt a nagy játszmában, úgy sikerült szinte minden korábbi rekordot megdönteni.Sőt, nem is szinte.Kiderült, hogy összesen 20,34 millió iPhone-t, 9,25 millió iPadet és 3,95…..
simonp1 2011.07.20 10:42:52
@alfacharlybravo: 10:26:18

"Azért sokat segített volna az IT -n ha Billy és Steve nem születik meg."

Szegény Bolond! Csak nem IT szakembernek tetszik lenni? Lehet nem szeretni a két említett úriembert, de érdemeiket elvitatni nehéz.
A Soul Calibur hölgyei állandó szereplői hétvégi játékcsajrovatunknak, volt már nálunk az erős tüdejű Ivy, a taxisofőr-nevű Taki, és Sophitia, aki részről részre csodálatosan tudta változtatni mellméretét. Hogy a sorozatban egyre nagyobb méretű virtuális melltartókat…..
simonp1 2011.05.11 13:27:18
@victor vacendak: Ha figyelmesen elolvasod újra, akkor észreveszed, hogy ezt senki nem is állítja...
Soros Györgyről annyit biztosan el tudunk mondani, hogy ért a befektetésekhez, hiszen a befektetései segítségével lett dollármilliárdos, a világ egyik leggazdagabb embere. A Wall Street Journal most azt is kiderítette, hogy ő az egyike a legnagyobb Apple-részvény-vásárlóknak is,…..
IDDQD Super Mario fps-ben 2011.03.22 20:06:00
Igazából szégyen, hogy csak most posztoljuk az elmúlt napok legjobb játékos videóját, mert többen is felhívtátok rá a figyelmünket, de jobb később, mint egyszer sem: Igen, ez a NES-es klasszikus Super Mario Bros első pályája 3D-ben, fps nézetben. Egy Brandon Laatsch nevű…..
simonp1 2011.03.23 09:40:37
@Geo_morph: TH nem tényszerűen információt közölt, hanem felszólított, hogy ha már belekötsz valakinek a hibájába, akkor te ne hibázz! (Mindezt a magyar nyelvtan szabályai szerint.) Nem csak akkor tehetsz felkiáltójelet a mondat végére, ha dagadnak a nyaki ütőereid a monitor előtt.
simonp1 2011.03.23 09:41:17
simonp1 2011.03.23 09:44:54
@Savior: @Geo_morph: @TH:

"Sometimes the point-of-view shot is taken over the shoulder of the character (third person), who remains visible on the screen."

en.wikipedia.org/wiki/Point_of_view_shot

Úgy érzem, még mindig az FPS a legprecízebb...
Appleblog Imádják az iPhone 4-et 2011.03.18 15:52:00
A premier előtt mindenki azt mondta a kiszivárgott fotó alapján, hogy a mobil rusnya, aztán volt itt antennagate, gyorsan merülő akkumulátor, összességében mégis odavannak az emberek az Apple mobiljáért. Ráadásul az összesért: a J. D. Power 2011-es felmérése nyilván elsősorban…..
simonp1 2011.03.18 20:19:05
@Dervenkál Egon: Azt hiszem ugyanarról beszélünk, én is átfutottam a forrás szövegét. Én a grafikon skálázására gondoltam, és igen, én is úgy gondolom, hogy van különbség a gyártók között, de nagyobb, mint amit egy 0-1000 skálájú grafikon megmutatna ezekkel a számokkal, ezért nagyítottak.

Igazából a J.D. Power és Csaba mellett akartam érvelni, csak kvázi-objektív megközelítésből és nem lett elég egyértelmű :) Nem baj, holnap nem veszem be a fogalmazásgátlómat és nekifutok még egyszer, mert ma már nem fog menni :)
simonp1 2011.03.19 08:38:00
@J. McClane: Céges telefon?
Tv, drogok, pornósztárok, kórház, Twitter. Így nézhet ki Charlie Sheen útja, a botrányhős ugyanis a felhajtást kihasználva szponzorált twittelésbe fogna. Miután körbeturnézta a médiát - és közölte, hogy élete legjobb bulijai voltak, amik miatt kórházba került, és soha nem…..
simonp1 2011.03.07 12:26:20
@doggfather: Figyelembe véve, hogy eddig hetente keresett ennyit...
Alapsztori: A szupergonosz Megaagy legyőzi a város szuperhősét, ám rájön, hogy méltó ellenfél nélkül unalmas az élet.Húzónév: -Műfaj: animációs, vígjátékTrailer ittAmire számítottam: Gyanús volt, hogy ez a Gru gyengébb kiadása lesz.A szigorúan szubjektív vélemény: És…..
A Madonna Di Campiglió-i sínapokon a csapatfőnök megerősítette a dátumot. Az már korábban biztos volt, hogy január utolsó hetében mutatják be a gépet, Stefano Domenicali jelentette be, pontosan mikor. A helyszín a szokásos, Maranello, a kocsi az első 2011-es lesz, amit lelepleznek.…..
simonp1 2011.01.12 22:04:11
@Super aGyuri: Nem mintha számítana a téma szempontjából, de Heesters holland.
simonp1 2011.01.13 17:05:43
@Super aGyuri: A világért sem szeretnélek kiábrándítani, de nem vagyok rajongó, csak széleskörű az érdeklődésem. Odaírtad, hogy "érdemes beírni a Google keresőbe a nevét", hát én beírtam és ott találtam az információt, amit szörnyen kukacoskodó módon közzé is tettem :)
simonp1 2011.01.14 09:30:15
@Mitya Ivanov: Én arra céloztam, hogy Amersfoort, ahol született, az Hollandiában van. Te mire gondoltál az osztrákkal?
Oké, hogy iPod, iPhone meg iPad, de hát azért lelkünk mélyén csak macesek vagyunk szinte mindannyian. Éppen ezért a számítógépeladásokról olvasni mindig valahogy őszintébb, mélyebb izgalmat okoz, mint a mobileszközökéről. Most pont ez következik, szóval kellemes borzongást.A…..
simonp1 2011.01.13 19:16:55
@Magyarósi Csaba: A kötözködést felvállalom, de az öncélúságot határozottan elutasítom. Az pedig, hogy felesleges volt-e, csakis a te hozzáállásodon múlik (múlott, mert máris hárítottad az egészet).

A táblázatok címzése nagyban segíti az olvasók tájékozódását. Ez azt hiszem, neked is érdeked, már ha szeretnél az olvasóid kedvében járni.

A "ki nőtt nagyobbat?" kérdésben meg pusztán arra akartam utalni, hogy az egész évet tekintve a Toshiba növekedése látványosan nagyobb az Apple-énél (konkrétan tavaly óta megelőzte), mint az Apple utolsó negyedévese előnye a Toshibával szemben. Így, amit állítasz a címben az, bár egyáltalán nem valótlan, mégis kicsit torz, mondhatni bulváros.

Pusztán próbáltam konstruktív lenni.

Mellékesen von schwartz világpiacra irányuló kérdését, akár lehetne öncélú kötözködésnek is venni, hiszen nem a világpiacról szól a post-od.
Figyelmeztetés: a filmrészletek megnézése közben fennáll a veszélye az érzelmi bevonódásnak! Ez a kincs nemrég bukkant fel és máris beírta magát véleményem szerint a blog történetébe. Itt van Sámson az indonéz barbár, aki felveszi a harcot mindenféle dolgok ellen, úgy mint…..
simonp1 2011.01.13 02:06:56
A Motorola egy izgalmas videót készített az új tabletjét beharangozandó. Ebben a tabletek, táblaeszközök fejlődéstörténetét mutatja be, szerintük a fejlődéstörténeti sorban az iPad után következett a Galaxy Tab, ami ugye _már_ Android, de sajnos csak a telefonokra készített…..
Alapsztori: Gru foglalkozását tekintve főgonosz, ám amikor egyik terve megvalósításához három árvát készül felhasználni, elkezd kötődni hozzájuk.Húzónév: -Műfaj: animációs, vígjátékTrailer ittAmire számítottam: Néhány mese ezen a vonalon igen magasra tette már a…..
Hógolyót gyúrni mindenki tud, más kérdés, hogy milyet, de igazán erőből eldobni csak kevesen képesek. Az Arctic Force Snow Trac Ball elnevezésű kézikészülékkel azonban szinte mindenki a hómezők mesterlövésze lehet, ha a többiek ki nem közösítik hamar a törött orrok és…..
simonp1 2010.11.09 10:51:21
@gatsy: a squashlabda nem tömörgumi...
Na, tegnap megint elődöntő (volt). Ma megint elődöntő (lesz). Nem igazán követjük a televíziós tehetségkutatót posztokkal, hiszen nincsenek rászorulva. De azért magunk módján hozzájárulnénk azok élvezeti értékéhez: Mi az, amit biztosan várhatsz egy tehetségkutatótól?…..
Szeretjük, már azóta, hogy tilos volt, hiszen a Leon a profiban még alig töltötte be a 13-at. Aztán teltek-múltak az évek, és ő úgy lett nő, hogy végig kislány maradt. Mégis nagyon vonzó, nagyon ártatlan, nagyon dögös, ellentmondásos és egyértelmű, Natalie az Natalie. Akkor…..
simonp1 2010.08.31 17:50:38
Ahogy azt már írtuk, letelt a négy hét, lezárult a két fordulóból álló iPad-nyereményjáték. Az első körben mi tettünk fel egy kérdést, amire 509 jó megfejtés érkezett - a jó válasz egyébként az Epöl volt. A második feladványt már a Trendmagazin tette fel, ők dobták be…..
simonp1 2010.08.26 17:53:51
@mcs: A közelében sem jártam :)

Pedig már mindenféle nyakatekert megoldást próbáltam találni, és lám, milyen egyszerű :))
KARTON NETWORK Best of Efott 2010 2010.07.21 02:07:00
 A legjobb képek összeválogatva, egy galériában.A galériáért katt a képre!          ..
simonp1 2010.07.21 22:28:46
Ebédre még sem lehet mojitót fogyasztani, illetve lehet, de a stílusos alkoholizmus nem témánk, ezért a mojitóhoz kb. legközelebb álló pastát állítottam össze egy hőségtől alélt nőnek. Meg aztán elégedetlen voltam a teraszon teperő mentabokrommal is, sok száron sok kicsi…..
simonp1 2010.07.21 12:53:09