Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panPeter

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1000 leütés Az Összefogás után 2014.02.26 19:34:21
A Tárki -- átvéve a már Medián által is alkalmazott választási közvéleménykutatási módszert -- a Fidesz és a Jobbik jelentős, az LMP számottevő erősödését hozta ki a biztos szavazók körében, míg az Összefogást jóval a korábbi értékek alatt mérte: választási…..
Vehemensen rajzolják az orosz medvére az ördögszarvakat és az ördögpatákat. Ezek szerint a szocialista pártnál döntés született arról, hogy az atomerőmű-szerződés lesz az egyik téma, amivel ellensúlyozni lehet a Fidesz rezsicsökkentési hadjáratát. Vagyis energiakérdéssel…..
A magyar pasik jók (ha adnak magukra). Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legvonzóbb kanapészörfös magyar férfiak 2013-ban. A tavalyi poszt sikere után elkészítettem az idei év "válogatását" is. Nem néztem át 20 000 magyar CS tag adatlapját, de kb 1 500-at…..
panPeter 2013.11.30 01:00:10
@Huncutkukac: A "gáz 20 éves" nevében kihívlak néhány szigetkörre az ő "módszere" szerint (pár 10 kiló homokkal a hátizsákban, 500 méterenként 50 fekvőtámasz), és utána tárgyaljátok meg, hogy ki az erősebb.
panPeter 2013.11.30 12:52:24
@Huncutkukac: Félreértés ne essék: én tisztelem, akár kicsit irigylem is a Te 50 feletti sport-teljesítményedet. Gondoltam, hogy testépítő-féle vagy -- a srác viszont hangsúlyozottan NEM testet, "csak" erőnlétet, kitartást "épít", ezért aztán fölösleges is az "izmosságra" vonatkozó összehasonlítás. Igazából csak azért szóltam hozzá, mert furának tartottam, hogy épp az ő apropóján érzed szükségesnek megjegyezni, hogy "gáz a 20 évesekre nézve". Azt gondolom, hogy 22 évesen (sőt, 20!) a Caminon (2 hét alatt, időnként napi 70 km-rel, felvezetőként 10 nap alatt 1800 km-t kerekezve), emellett számtalan félmaratonnal, 3 maratonnal, a Kinizsi 100-zal a tarsolyban, az "nem gáz" -- ez utóbbiakat a "srác" apjaként tudom, aki fia inspirálására itthonról "kísérte" őt a Caminon, igaz, hogy csak a 350 km-es "Mária úton", de 60-on túl, és fiára (tán némi joggal) büszkén.
Timelord Unom a banánt! 2013.11.18 09:44:33
Mikor keletkezett az "unom a banánt" beszólás? Annyit sikerült kiderítenem, hogy az 1950-es években - amikor banánt vásárolni abszolút lehetetlen volt - a magyarok széleskörűen ismerték és használták ezt a szólást. Nyilván nem véletlenül. A beszólás pusztító erejét ez a…..
Tudtam mindig is, hogy Louis Armstrong 1966-os budapesti koncertjére a Népstadionban 80 ezer ember volt kíváncsi és ez azóta is világcsúcs. (Sőt, Studer Béla barátunk minden találkozásunkkor elmondja azt is, hogy a koncert után Armstrong a Kispipába sietett, hogy Seress Rezsőt…..
panPeter 2013.10.14 17:23:53
Most, ahogy Doncsev András Pityinger-ügyi államtitkár és Karácsony Gergely vitáját néztem, elgondolkodtam azon, hogy mi is a helyzet a PM-mel. Karácsony Gergely azt kérdezte a félrebeszélő kormánypárti politikustól, hogy „ez most mi volt?” A PM jelenlegi helyzetét…..
panPeter 2013.10.09 11:39:30
@tobeor: az Péter apostol volt, okoska !
Jó kedvvel, egyenlőséggel. Svájc modernizálni szeretné az 1841-ben íródott himnuszát. "Túl régimódi" - mondja a kormány. Szóval versenyt rendeznek, amire bárki pályázhat a művével, majd 2015-ben fogják kiválasztani és megjutalmazni a győztest. A legnagyobb baj a…..
Kedves Munkahelyi terror blog és olvasók!   Pályakezdő lány vagyok, Budapesten élek, nemrég vehettem át a diplomámat. Mivel sajnos nem igazán piacképes a végzettségem, ezért úgy voltam a dologgal, hogy bár megpróbálok elsősorban ezen a területen elhelyezkedni, de nem…..
Megvolt a tüntetés a Fidesz mellett.Elismerésre méltó tömeg vonult fel, látványosan. Maradjunk a feltehetően százezerben, az is szép szám, büszkék lehetnek rá. Az erősen elfogult négyszázezer a szokásos lelkesítő túlzás, a nevetséges egymilliós számról nem is érdemes…..
A modern világ számos zseniális találmánnyal könnyítette meg életünket. Azonban még ma is akad olyan, akinél kardinális problémát okoz a WC-papír elhelyezése a tartón. Ha te is küzdesz hasonló dilemmával akkor a következő infografika segít neked a WC-papír orientáció…..
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
panPeter 2011.05.27 16:24:00
Árulja már el valaki okos ember, hogy devizahitelek/devizahitelesek ügyében miért történik ez a masszív mellébeszélés ? Miszerint a devizahitelesek komplett pénzügyi idióták, akik nem kalkulálnak az árfolyamváltozással, most pedig, mikor szívnak elkezdenek siránkozni. A hozzászólásokat olvasva kétségeim vannak afelől, hogy a hozzászólók tisztában vannak-e azzal, hogy a törlesztőrészletek emelkedésében az árfolyamváltozás miatti emelkedés/emelés max. 30-35 %-ot tesz ki ? És ha a részletek emelkedése csak ennyi lenne tán nem is létezne a "devizahitelesek probléma".
Miért nem arról a további 60-70 %-ról beszélünk, amelyet a bankok az árfolyamváltozás ürügyén, valójában erőfölényükkel visszaélve pakolnak a törlesztőrészletekre, mára már megduplázva egy alig pár éve felvett hitel indulórészletét ?
Hogyan van az, hogy a bank mindenféle gazdasági/gazdálkodási indoklás nélkül mondjuk 3 %-al megemeli a kezelési költséget ? Ráadásul ezt is, ugye, árfolyamfüggővé teszi ? Vagy kamatot is emel ugyanennyivel, ugyancsak indoklási kötelezettség nélkül ?
Vagy: a bank ugye, hitelképességet is vizsgál a hitel odaítélése előtt, és megállapítja, hogy pl. 80 eFt/hó törlesztőrészletig jó vagyok. És fél év múlva már 160 eFt-ot kér havonta. Annyit, amennyire fél éve még képtelennek tartott. És ezek után is veszteség nélkül akar/tud kiszállni. Pedig talán a "felelőtlen hitelezés" kérdése is fölvethető lenne. Amikor valamiféle "veszteség-megosztás" azért méltányosabbnak tűnik...
Ha meg valaki azt mondja, hogy mindezeket a bank azért teheti meg, mert a szerződésben az áll, hogy a "szerződéses feltételeket a bank egyoldalúan módosíthatja", akkor az ember nem tud nem arra gondolni, hogy ez akkor "Lex lioni", vagyis Oroszlán szerződés, melyet már a római jog is érvénytelennek tekintett, merthogy:
"üzleti szerződések is a fegyveregyenlőség elve alapján köthetők csak meg érvényesen, és minden olyan szerződés, vagy szerződésmódosítás semmis és érvénytelen, amely visszaél az erőfölénnyel."
Még a haszonélvezők többsége is tiltakozik; a kormánypárt a kiskorúak szavazati jogának kérdését ugyanúgy vezette a közvélemény elé, ahogyan tette azt több más jó és/vagy szükséges ötletével - sehogy. Az elsőre valóban teljesen őrültnek tűnő gondolat mögé pedig…..
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
Ma 10:23-kor Budapest, Szeged és Székesfehérvár is csatlakozik ahhoz a nemzetközi kampányhoz, ami arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a homeopátiás készítmények semmiféle hatóanyagot nem tartalmaznak. Napjainkban Európában ezeket a készítményeket gyógyszerként…..
panPeter 2011.02.06 01:06:03
@istván123: "Klinikai vizsgálatok (a cikkben szerepelt a lista: több tíz) alapján, még a placebo hatást sem tudták hozni a homeopátiás sz*rok."
Nomármost: ha a homeopátiás szerekben nincs semmi, no meg ugye, a placebo-ban sincs semmi, akkor, ugye, a hatásuknak is azonosnak kéne lenni. Ha a "klinikai vizsgálatok" nem ezt hozták, akkor ugye vagy a "klinikai vizsgálatok", vagy a kiindulási feltételezések a hibásak. Ha ezen nem gondolkodtak el a vizsgálatokat végzők, akkor azért annyira komolyan nem venném őket...
Vastagbőr Önként és dalolva 2011.01.14 09:01:00
Megérte feltenni a kérdést múlt héten, tegnap végre megtudtuk Tarlós Istvántól, hogy mi az igazság az Alstom-szerződéssel.Nagyon durva. Olyasmi, amire nem is gondoltunk, mert normális embernek nem jut ilyen az eszébe.Ahogy Tarlós fogalmazott: "Én is kis híján leestem a…..
panPeter 2011.01.14 15:24:17
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "Linkeld ide be azt a metrót, amit mi gyártottunk, és működőképes."
Ugyan nem tőlem kérdezted, de...
www.youtube.com/watch?v=EfDzcQznOxU
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
panPeter 2011.01.07 14:53:09
@buvarkund:
"hanem megvárják amíg tényleg leszerel aztán szőröstül-bőröstül eltüntetik..."
Szerintem meg igencsak tudatosan ölték meg még leszerelés előtt: katonaként ugyanis katonai ügyészség vizsgálja az esetet. Ezért én olyan körben gondolkodnék, akiknek ráhatásuk lehet a katonai ügyészségre/bíróságra, és kvázi garantálni tudják az "öngyilkossági" ügy gyors, feltűnés nélküli lezárását. Sümegh meggyilkolásával kapcsolatban nekem olyan "kapkodás" érzésem van, ami nem profikra valló dolog (ahogy a helyszínen kék Ladával való megjelenés sem...)
Szóval én akár amolyan felső-közép pancser-műgyűjtő katonai szintet is el tudnék képzelni az eset mögött. Akik esetleg a "profi" titkosszolgálat elől akarják lenyulni a kincset. Azt sem tartom kizártnak, hogy bagóért adták tovább.
panPeter 2011.01.07 15:50:37
@tiboru:
Annyit hallottam (vagy más fórumon olvastam), hogy az ilyen "amatőr" kicskeresés fő problémája -- nagy kincs esetén -- a külföldre juttatás(mert azért 150 kiló ezüstöt belföldön "fű alatt" eladni nem lehet...) Külföldre juttatni pedig -- az "államon" és a titkosszolgálatokon kívül -- a honvédségnek volt módja.
Esetleg valami új nyomot (visszaszerzési bizonyítékot) adhatna a közelben feltárt eszméletlen méretű Seuso-(nak tulajdonított) palota. Erről nem tudsz valamit ? Mindenesetre e palotát feltáró régészeknek is voltak/vannak érdekes élményeik. Ami alapján olybá tűnik, mintha a feltárás Sümegh Józsi gyilkosai utáni kutatnás lenne... Vagy legalábbis félő lenne, hogy a feltárás nyomra vezethet...
Érdekes lehet annak utána gondolni, ha az -- egyelőre ismeretlen -- tettesek így gondolják, minek alapján gondolják így ???
A hír: A kormány meghátrált, mégis kap mindenki családi pótlékot. (A milliós jövedelműektől vették volna el, nevetségesen keveset tudtak volna ezzel spórolni.) Egy színműben: Ifjú fideszes apparátcsik 1. (lelkesen): - Mit szólsz, tovább nőtt a népszerűségünk!? Ifjú…..
panPeter 2010.11.04 16:12:04
@mirka44: Légy erős, az abortusz ma is tilos, csak különleges esetekben végezhető el, nevezetesen az anya veszélyeztetettsége vagy súlyos válsághelyzete esetén. Az más kérdés, hogy a "válsághelyzet" megállapítása ma sima "bemondásra" történik. A jelenlegi törvényekből egyébként ugyanilyen erővel a "súlyos válsághelyzet" mibenlétének vizsgálata is következhetne, természetesen komoly és érdemi segítség felajánlásával és biztosításával a válsághelyzet feloldására.
Mandiner blog Homók-heterók: 1:0 2010.09.05 07:01:00
  A Meleg Méltóság Menetéről jutott eszébe valakinek a zseniális ötlet, hogy meg kéne tartani a Hetero Büszkeség Napját is. Nosza, idejekorán meg is kezdték a szervezést, s tegnap sor is került Magyarország első hetero menetére, amely a Hősök terétől az Erzsébet térig -…..
panPeter 2010.09.05 14:54:22
@steverubellreborn: "Nomármost a belvárosban több férfi-nő pár sétálgat kézenfogva mint meleg pár (férfi-férfi, nő-nő) így kifejezve (reklámozva?) a heteroszexuális identitásukat."

Ja,ja ! Ha már a járókelőket a demonstrálókkal kevered, akkor ne feledkezz meg a gyermekeket kézenfogva vezető pedofilokról sem...
Számos helyen csak akkor lehet találkozni az állammal, amikor beszedi az adót: eltűnt az iskola, az orvos, a posta, a vasút is. Utóbbi nem csak egy szolgáltatás, hanem fontos társadalompolitikai eszköz is. (Fotó: szegedma.hu) Az MSZP-SZDSZ kormány bezáratta, a Fidesz pedig diadalmasan…..
  Lipót nyomására avatták hivatalosan szentté I. István királyt 1693-ban egy politikai mutyi melléktermékeként és egy földbirtokért cserébe? I. István királyunk szent volt-e, vagy inkább véreskezű és családgyilkos? Pogány egyenlő magyar és nem keresztény? Interjú részletek Bognár Józseftől, aki…..
„Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában” – válaszolta ma reggel a köztelevízióban kedvesen mosolyogva Szalai Annamária Krizsó Szilviának arra a felvetésére, hogy a függetlennek mondott média testület…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Nádasdy Ádám évekkel ezelőtt készült Modern Talking című cikksorozatában remekül rávilágít nyelvünk kínzó kérdéseire, és kiválóan meg is válaszolja őket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy…..