Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diego46

20 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karotta nirvánában, Winkler verejtékben. Két autóban, melyek közül csak az egyik az, aminek látszik. ..
Hiába tartják a baseballt a legnépszerűbb amerikai sportnak, hirtelen egyetlen egy tévésorozatot sem tudnék mondani, amiben egy baseballcsapat lenne a főszereplő. Bezzeg az amerikaifutball és holdudvara - rengeteg olyan dráma, vígjáték és reality készült, ami erről a sportól…..
Diego46 2011.02.05 21:19:58
Egy vérbeli Mercedes-majom elvből sem válaszol erre a kérdésre, és nem azért, mert nem tudja rá a választ, sőt, elég valószínű, hogy csak a Mercedes-majmok sejtik majd igazán, mi is a csízió – de egy igazi Mercedes-majomnak nincs szüksége sem chevrolet-s pólóra, sem…..
Jókat mulattunk a szerkesztőségi flotta SEC-ének tulajdonosának motoros karrierjét megörökítő íráson. Bár ő nem biztos, hogy ugyanilyen érzelemmel állította fel motorját bukás után a pálya széléről. De ő felállt, s általában vissza is szált a nyeregbe. Egy Hyundai…..
Diego46 2010.12.11 13:11:26
Diego46 2010.12.11 13:12:33
Akkor még mindig van egy MX-5 a tarsolyban! És hozzá a zseniális Instant Charge XXL-es póló is. És a kérdés? Szögegyszerű: Az utóbbi egy évben két szerzőnk is megházasodott. Kik ők és mik voltak esküvői autóik? ..
Diego46 2010.12.11 13:02:17
Olvasók tucatjai kérték (mit kérték: követelték!), hogy a konteóblog biztosítson soronkívüliséget és számoljon be a szűk két hónappal ezelőtt Szmolenszknél bekövetkezett légikatasztrófáról, amelyben életét vesztette a lengyel államigazgatás csúcsvezetőinek jelentős…..
Marla Singer Egyik kedves olvasóm felhívta a figyelmem, hogy volt egy film – A harcosok klubja – ami bizony, sajnos máshogy nem tudom kifejezni, odabaszott. Ebben a korszakalkotó remekműben (állítólag a könyv még jobb) volt egy nagyon emlékezetes női karakter, melyet a…..
smoke story John Rolfe legendája 2010.05.19 12:01:00
Ki a tököm az a John Rolfe? Tehetik fel jogosan a kérdést az emberek. Viszont ha azt mondom Pocahontas, az már remélem mindenkinek ismerősen cseng. John Rolfe egyike volt azon brit gyarmatosítóknak – pontosabban a legelső – akiknek sikerült megtelepedniük az újhazában,…..
Diego46 2010.05.19 16:09:42
Az e-cigi térhódítása  A minap olvastam egy rendkívül érdekes hirdetést, amely megvalósítja az „amerikai álmot”. Valahogy így szólt: Dohányzás a repülőgépen? IGEN! Azt próbálja elhitetni velem, hogy én bárhol és bármikor rágyújthatok, akár munkahelyen,…..
Miközben a Spartacus: Blood and Sand című sorozat főszereplője, Andy Whitfield a rákkal küzd (és híreink szerint nagyon jól áll a küzdelemben, hajrá), az HBO pedig nyáron készül nálunk is bemutatni a sorozatot, a Starz januárra bejelentette a hatrészes előzményszériát, amit…..
 A Duna Televízió és a Tűzvonalban készítői ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy még nem találták meg Stohl András utódát a krimisorozat főszerepére. Annyi viszont már biztos, hogy Stohl karambolja miatt nem folytathatja a sorozatot. A közszolgálati csatorna és a…..
John McClane  A méltán óriási sikernek örvendett Die Hard trilógia (én a negyedik részt nem ismerem el) főhőséről van szó, aki alkoholista, láncdohányos, leélt zsaruként mutatkozott be a filmvásznon, és nem mellesleg a zseniális Bruce Willis keltette életre. A legendává…..
  A Dohányzás elterjedése Magyarországon  Az egész sztori még az 1600-as évekre nyúlik vissza, mikor is történelmünk egy jelentős alakja – név szerint Apafi Mihály – lett az erdélyi fejedelem. A legenda úgy szól, hogy pártfogójától, Ali pasától…..
Diego46 2010.05.11 15:41:13
Miután Stohl András szombat hajnalban ittasan közlekedési balesetet okozott, a Duna TV-nél úgy döntöttek, hogy nem játszhatja tovább Bordás őrnagy szerepét a Tűzvonalban új szériájában. A csatorna sajtófőnöke, Herczeg Dóra elmondta, hogy nem végzik ki Bordást, a karakter…..
  Előre is elnézést kérek azoktól, akiknek nem tartalmaz új információfoszlányt a mostani bejegyzésem, de számomra rendelkezik akkora hírértékkel ez a sztori, hogy megosszam veletek. Akik nem ismerik, azoknak garantáltan tetszeni fog, nekem például leesett az állam amikor…..
A Starz amerikai kábelcsatorna idei sikersztorija mindenképpen a Spartacus Blood and Sand című sorozat, ami már a címében sem nagyon kínál zsákbamacskát: vér és homok van bennne bőven. Mindkettő az arénára utal, ahol Sparti és haverjai a római előkelőségek és a mellüket…..
Belsőség Pontonos a háztetőn 2010.03.31 10:37:00
Ha véletlenül valaki betévedt volna hétfőn a Totalcar szerkesztőségébe azt gondolhatta volna, hogy Pripjatyban jár. Elhagyott, sután villogó monitorok, félig megevett szendvicsek, ásványvizek, csönd. Csak egy kósza ördögszekeret fúj át a huzat a poros szerkesztőségen... Sehol…..
Diego46 2010.03.31 14:55:03
@Stock:

Segítek: éppen videót meg képeket készítettek. Erről szól ez a kis összeállítás, lényegében. Vágod?
Diego46 2010.03.31 15:05:50
@Stock:

Most őszintén, kényszerít téged valaki, hogy olvasd a totalcart?
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/13 Subject: Felkelő Nap autóshétvége To: klubtatsu@klubtatsu.hu   Sziasztok!   A Klubotok által szervezett japánautós hétvégével kapcsolatban érdeklődöm. Nekem egy négy éves 3-as Mazdám van, a neve SZAR - de csak a rendszám miatt ami…..
Diego46 2010.03.23 11:45:52
Mai nagyon komoly olvasói posztunkat egy nem is akármilyen művészkollégától, a hazai és a nemzetközi (nem merem leírni, hogy "világzenei") színtéren is elismert Kerekes Band Fehér Viktorától kaptuk.   Az iskolai (hang)technikus: Bár hivatalosan technikusi posztot…..
A Variety írta meg ma, hogy bekövetkezik az, amit már régen lehetett sejteni: a Fox a nyolcadik nap után, azaz akkor, amikor a sorozat érvényes szerződése lejár a csatornával, nem kér többet Jack Bauer kalandjaiból. Ennyi volt, kérem szépen, Jack minden lehetséges ellenséget…..
Diego46 2010.03.10 14:53:57
@LouiS:
De a csőben még lehet egy töltény. Neki elég annyi is. :)
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Diego46 2010.03.04 13:53:11
X. kerület A parkolás császára 2010.02.27 13:43:00
Nincs pofátlanabb dolog mint rokkanthelyre beparkolni luxusterepjáróval- gondoltam a mai napig. Viszont, amit pár órával ezelőtt láttam az túltesz mindenen. Bőrnyakú emberünk lesötétített fekete BMW-jével a Gyömrői út mellett található CBA bevásárlóközpont bejárata elé,…..
Diego46 2010.02.28 20:18:41
@dukeekud:
Nyugodtan szokj le az "elavult" kifejezésről a belső égésű motorok kapcsán.

A tisztán elektromos autó gyerekcipőben jár. Évtizedek kelle(né)nek hozzá, hogy valami autóforma legyen belőle, és el is terjedjen. Amíg ilyen adatokat lehet olvasni, hogy "Maximum 80 km-es hatótávolság és maximum 80 km/h sebesség", addig erről szó sincs. Egy korlátozottan használható izé, ami még hobbiautónak is pöttyet drága: 3 490 000 Ft ez a Reva.

Az átépített Porschét láttam élőben is a Széchenyi Futamon. Tényleg nagyszerű, egy ilyen rendezvényre.
Ha már a környezetszennyezés ellen vagy, ugye, nyilván arra is gondoltál, hogy az a rengeteg akkumulátor, amivel tökig pakolták a Porschét, azt miként is állítják elő. Segítek: kibaszottul környezetszennyező módon. És drágán.
Diego46 2010.02.28 20:22:01
@dukeekud:

Ja, a Trabihoz annyit, hogy csak egy prototípust mutattak be. A gyártása még a jövő zenéje, bőven.

2012-re tervezik a gyártás beindítását, ha addigra szereznek 30 millió Eurót.

totalcar.hu/magazin/hirek/2009/09/15/zsenialis_az_uj_trabant
Diego46 2010.03.01 17:22:44
@dukeekud:

Most már csak a hatótávolsággal nem értek egyet. Én nem vennék olyan autót, amivel azt kéne számolgatnom, hogy egy "feltöltéssel" vajh milyen messze tudok menni. Persze ez nem lenne gond, ha olyan sűrűn lenne lehetőség feltölteni, mint üzemanyagot tankolni. És mondjuk időben sem tartana sokkal tovább.

Szerintem ilyen gyorsan nem lesz átállás elektromos autókra, de ezt egyikünk sem tudhatja. Talán senki sem.

Mindenesetre jót vitáztunk, részemről megmaradok a belső égésű motorok mellett, várhatóan még egy jó ideig.

Üdv
Wokingban nagy a feszültség. A McLaren központban mindenki feszülten, lélegzetvisszafojtva várja az új MP4-12C fogadtatását. A Ferrari 458 Italia és a Gallardo LP560-4 közé szeretnének vele beférkőzni. A technológia és a know-how, a tudás ehhez bizonyosan adott, a kérdés…..
A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?..