Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Názáleti Blájen

4 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
Március 12… Tegnap még úgy volt, hogy ma próbálom ki a Cangát először, de amkor felkeltem reggel az egész tájat beborító fehér hányás fogadott… Hó… Basszus… TAVASZT!             Mondjuk illik azért…..
Timelord A közlekedés 1958-ban 2012.06.14 16:00:00
Mi is történt 1958-ban? Rövid emlékeztető következik. Magánszemélyek autót csak gépkocsi vásárlási engedély birtokában vásárolhattak. Az engedélykéréshez hatósági erkölcsi bizonyítvány is szükséges. Bevezetik a négy számjegyből álló forgalmi rendszámokat. A…..
A scifiírók imádják az űrt kolonizálni, Kim Stanley Robinsontól Alaistair Reynoldson át a múlt héten elhunyt Ray Bradbury-ig számos regény, kisregény és novella foglalkozik azzal a témával, hogy Mi Lesz Ha Szétkúrjuk a Bolygót, És Nincs Már Hol Lakni? A nagy kiáramlást persze…..
hogyvolt Éden hotel - 2x17 2012.04.03 04:00:00
Újabb hetet nyitunk a Fogadó az agyhalottakhoz történetében, amiből múlt héten úgy távozott Ríkó, ahogy jött, nyom nélkül, és kihajították Muzsikus Kulabát is, akinek azért kellett mennie, mert elvette Hipertől az ő szeretett Fatterját még vagy két hete. Érkezett egy…..
Bár még nincs vége az évnek, az biztos, hogy nálam tévés produkciók tekintetében a Top5-ben benne lesz a Spektrum TV saját gyártású természetfilm sorozata, A Láthatatlan Madárfotós, amit karácsonykor mutat be a csatorna. Hogy ez így lesz, már júniusban sejtettem, amikor egy…..
Názáleti Blájen 2011.12.26 19:57:59
@RCH: ha mindazon infrastruktúra rendelkezésedre áll, és van egy géped, amit kiismersz (ti. 10-ből 9-szer olyan fókuszt és expót állítasz, amilyet előzetesen akartál volna), és van egy kis szépérzéked (és rutinod a csúszkák állítgatásához) az ún. "előhívásnál", akkor talán.

Szerintem Bence zsenialitása abból ered, hogy ezt az infrastruktúrát, ezt a rendszert fel- és kiépíti. Ha láttad a mai első részt, hallhattad, hogy az elsőnek bemutatott madárles megtervezésénél gondosan ügyelt arra, hogy több nyári-őszi hónapban is a lemenő nap fényénél lőhetőek legyenek a madarak. A forma és a tájolás gondos megválasztása kell hozzá. Vajon tízből hány gondol erre, amikor madárfotózásra adja a fejét? És ez csak egy példa, gondolom, lesz olyan is, amit meg sem tudunk, mert titkos "recept".
A Mizu kivesézése után Ónódi úr nemrég a Csicskalángos c. ópusz műelemzésével örvendeztetett meg minket."Ezúttal a művész ál-önirónikus művét tesszük nagyító alá. A költő felsorolja a személye elleni közutálat legismertebb okait, ám egyikre sem reagál…..
A Vulture hozott le egy nagyon érdekes videót a Drót-színészek sorsáról az HBO nagyszerű sorozatának befejezését követően, és azt vizsgálták, melyik mostani szériában alkalmazzák a legtöbb ottani színészt. Érdemes végignézni a listát, amihez az még hozzátartozik, hogy a…..
Cím a Borsonline-ról: ..
Názáleti Blájen 2010.12.01 06:00:35
@sixx: nekem ez inkább ikszdé.
comment:com Fociszerda 2010.09.22 16:30:00
Ma még inkább zuhan az ajánlható alkotások száma, a sportközvetítések így teret nyernek, sok a meccs ma szerencsére, a többi bizony vérszegény. A TV2 sorozatozik, itt legalább lehet szórakozni jól, hiszen előbb mindannyiunk legkedvesebb cinikusa Doktor House jön 21.25-kor, őt…..
Javuló tendenciát mutat a tévéműsor, lassan vége az uborkaszezonnak, és bár annyi újdonság nincs, azért volt miből válogatnunk hétfő estére, így a folyamatos ostorozásom után virtuális fejsimit küldök az illetékeseknek, mivel ezúttal nem akarják az unalomba fullasztani…..
Názáleti Blájen 2010.08.23 21:31:26
A mai nap alighanem kiütéssel győzne a legunalmasabb műsorkínálat versenyén: késő estig egész egyszerűen semmi értelmes nem megy sehol. Napicsajunk, Jessica Alba miatt azért érdemes lehet 22:00 körül az AXN Sci-fire kapcsolni, megint elkezdték adni a színésznő Sötét angyal…..
Názáleti Blájen 2010.06.03 17:45:55
Mire ez az ajánló élesedik, a kis Indy (River Phoenix) már javában menekül a bőrdzsekis-kalapos régész elől, aki miatt 20 évvel később ő is ugyanilyen gúnyában kalandozza be a fél világot (Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, HBO2, 17:05). Nekem ez a rész a kedvencem (még…..
comment:com Pünkösdi unaloműzés 2010.05.24 16:30:00
Töredelmesen és őszintén be kell vallanom valamit: én igazából nem szoktam tévézni. Van egy laptopom, ami összenőtt velem, azon megnézem, ami igazán érdekel (no persze, hogy ami érdekel, az hogyan kerül oda, totálmindegy), de magát a dobozt nem nagyon kapcsolom be, kivételt jelent…..
Kovács hullafáradtan ért haza a melóból, ami persze nem volt újdonság, a zsinórgyárban nem lehetett csak úgy lazsálni, legalábbis a csarnokban nem. Bezzeg a titkárságon, ahol a neje egész nap a hevesen bókoló kereskedelmi igazgató arcába tolta a csöcseit, ott nem feszült meg…..
Szerencsére persze nem Stohl Andrásról van szó. Aggodalomra semmi ok, Will Smith iszik bukott celebünk helyett is eleget, hogy pár város lerombolása után a mentalistával vállvetve pörgesse fel kissé az unott tévénézőket. Az m1 ezúttal is egy filmmel, a Suttogások a sötétben…..
Názáleti Blájen 2010.05.11 20:38:34
@kamarti: Szerintem ebbe olyat látsz bele, ami nincs is. :)

De a mondandód második részével egyetértek. Én annak a riporternek törném el a kezét, aki a félórája vízbefulladt kisgyermek anyjának tolja az orra alá a mikrofont, és b@szogatja, hogy mondja el, mit érez.
Ma este ismét visszatér a 90-es évek VICO-videókazettás hangulata. A Filmmúzeum egy egész korrekt kosztümös-kardozós Dennis Quaid-mozit, a Sárkányszívet tárazta be mára. Ez film a sztoriját tekinve (hős harcosunk legyőzi a hercegnőt és megdugja a gonosz trónbitorlót, izé…..
Názáleti Blájen 2010.04.30 17:11:52
Elkezdődött az új, narancsos időszámítás, úgyhogy most már csak a Fidesz-holdudvarba olvasztott RTL Klub műsorait fogjuk ajánlani. Azaz csak ajánlanánk, ha végre adnának valami értelmes, lehetőleg nem a felére megvágott filmet. De mivel ilyen nincs, marad a több adó. Retró- és…..
Názáleti Blájen 2010.04.26 18:13:35
Közeleg a hétvége, egyre fáradtabbak vagyunk, de szerencsére a tévét nem a lelkiállapotunk hajtja. Így friss sorozatpremiertől kezdve sci-fi katasztrófafilmig is betárazhatunk, de lesznek természetfilmek és Zs-kategóriás vígjátékok is. Az m1 rögtön egy Hogy volttal kezd, azonban…..
A választási monstre tévézés után nézzen tévét, akinek hat anyja van, vagy aki a Garfieldot választotta a politikai tragikomédia helyett. Természetesen az ajánló az utóbbiaknak szól. Tehát nyolckor The Pacific - A hős alakulat (20:00 HBO), aztán Az Este (21:00 m1), minden este…..
Názáleti Blájen 2010.04.12 17:37:16
A mai nap kulcsszava a "fuck" lesz: a Ponyvaregényben konkrétan 265-ször hangzik el (22:15-től a Duna tévé vetíti, hoppá!!!), de persze Rourke papa és a fűzőben nyavalygó Jane Austen-hősnők helyett végre őrült gépfegyveres picsát játsszó Keira Knightley is…..
Fura ez, kérem szépen, az oroszoknál valamiért működik az, ami nálunk nem, azaz fognak egy amerikai sorozatot, megveszik a remake-jogait, átültetik helyi viszonyokra, helyi szereplőkkel, és nem lesz kínos, mint a Bándiék Budapesten vagy mi a hátam, tetszik tudni, a Rém rendes magyar…..
"Dögvész vagy, és én a gyógyszer!" Ma a film+ lett a kedvenc csatornánk, mivel főműsoridőben, 21:10-től Stallone egyik legjobb akciófilmjét, a Cobrát adja. A VHS-klasszikus egyébként a 80-as években képregényben is megjelent itthon, Fazekas Attila rajzolta ezt is,…..