Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fall

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátaim az Úrban, soha nem volt az ekönyv-ÁFA egy kellemes téma, és a dolgok jelenlegi állása szerint egyre kevésbé lesz az, ezért aztán célszerű egy kicsit átnézni és összefoglalni, hogy mi is a nagy helyzet, és hogyan fog változni. 1. Kezdetben vala az EU…..
Fall 2014.09.24 08:53:17
Most olvastam a NAV Facebook oldalán:

10+1 hasznos tanács a külföldi internetes rendeléshez

• Az Európai Unión kívülről érkező áru 22 euró értékig vám- és adómentes, e fölött vámot és/vagy általános forgalmi adót kell fizetni.
• A nem EU tagországból érkező árut vámkezeltetni kell, amelyet megbízás alapján a fuvarozó vállalkozás végez.
• Postaforgalomban beérkező csomagok vámkezeléséről – eltérő megbízás hiányában – a belföldi postai szolgáltató (Magyar Posta Zrt.) gondoskodik.
• A vámkezelés gyorsítása érdekében a csomagon a feladóval érdemes feltüntettetni a csomag tényleges tartalmát, valamint a megrendelő pontos elérhetőségét (cím, telefonszám, e-mail cím).
• Minden esetben a termék valós értékét kell megadni a vámeljárás során (nem reális érték megjelölése esetén a vámhatóság vizsgálatot rendel el).
• A vámhatóság – a fuvarozó vállalkozás jelenlétében – a csomagküldeményeket szúrópróbaszerűen kibonthatja.
• Európai Unión kívüli országból történő rendelése előtt érdemes meggyőződni arról, hogy a termék behozatalához szükséges-e engedély vagy az adott termék nem tartozik-e tiltó, korlátozó rendelkezések hatálya alá (pl. engedély szükséges kábítószerek, védett növények, állatok, illetve az ezekből készült áruk, védett vagy kulturális javak, haditechnikai termékek, fegyverek stb. vámkezeléséhez).
• Gyógyszer, fogyasztószer, potenciajavító termékek megrendelésekor fokozott figyelem indokolt, mivel ezen termékek behozatala engedélyhez kötött és sokszor hamis vagy egészségre káros terméket árulnak.
• Szellemi tulajdonjogot sértő áruk (hamis áruk, másolt szoftverek stb.) behozatala esetén szabálysértési vagy büntetőeljárást indíthat a vámhatóság.
• A fizetési kötelezettség pontos megállapításához hasznos ionformációkat talál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes oldalán (
www.nav.gov.hu).

+1
A behozott áruk továbbértékesítése esetén adófizetési kötelezettség keletkezhet, amelyet a következő évi személyi jövedelemadó bevallásban szerepeltetni kell.
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Fall 2013.10.29 16:47:27
Ad Astra Facebook oldaláról:

"Kedves Olvasóink!

Elnézést kérünk Önöktől / Tőletek az augusztus óta tartó hallgatásunk miatt. Ennek oka elsősorban a kiadó szerkezeti átalakítása volt, amely jelenleg is folyamatban van. Tudjuk, hogy sok találgatásnak adtunk alapot ezzel és sokan már temették a kiadót, de örömmel jelenthetjük, hogy élünk és jó egészségnek örvendünk . Az Ad Astra működésében beállt változásoknak köszönhetően az eredetileg tervezett kötetek közül néhány később, vagy máshol, más formában fog megjelenni. A személyi változások következtében búcsúzik a kiadó szerkesztője, Kleinheincz Csilla, és Sánta Kira kreatív menedzser.
Az Ad Astra profilja némileg módosul: elsősorban a hard sci-fi és a tudományos munkák kedvelőinek érdeklődésére számot tartó művek várhatók a kiadótól, de az alapértékek – a hiánypótlás, a minőségi fantasztikum és az igényesség – ugyanúgy fő szempontok maradnak, ahogyan eddig. Szeretnénk a jövőben is igazi csemegékkel megajándékozni a science fictiont szerető olvasóközönséget.
Nagyon sajnáljuk, hogy a változások és az átállás miatt az idei évben már nem jelenik meg új könyvünk, ám hamarosan jelentkezünk következő kötetünk címével és várható megjelenési dátumával. Kapcsolattartó e-mail címeink közül egyelőre a kereskedelem@adastrakiado.hu lesz elérhető. Facebook oldalunkon az eddig megszokott módon továbbra is be fogunk számolni a friss megjelenésekről és egyéb érdekességekről.
Hamarosan ismét találkozunk!

Bakos Péter
ügyvezető

Az alábbiakban Kleinheincz Csilla szeretne néhány gondolatot megosztani veletek:

Az Ad Astra eredeti kiadási programja részben a Gabo SFF sorozat keretében folytatódik tovább, és ez a már megkezdett és lezárásra váró sorozatainkat is érinti, tehát, ha az eredetileg tervezetthez képest néhány hónapos csúszással is, de a lezáró kötetek és várva várt írói életművek máshol bár, de megjelennek majd.
Amikor az Ad Astra megalakult, célul tűztük ki, hogy olyan könyveket hozzunk be a hazai fantasztikus könyvkiadásba, amelyek mindegyike kiemelkedő valamiért: stílusa, témája, a felvetett gondolatok okán, és bár mindvégig hittünk abban, hogy létezik itthon egy olyan igényes, sci-fit és fantasyt olvasó közönség, amelyiknek az ízlésével találkozik a miénk, a kapott támogatás, lelkesedés, ötletáradat és bátorítás minden várakozásunkat felülmúlta, és nem lehetünk eléggé hálásak azért, hogy ilyen olvasók, munkatársak, bloggerek, médiapartnerek és művészek álltak mellettünk.
Mindannyiunknak több volt ez munkahelynél, és mindannyiunknak többet jelentettek az olvasók vásárlóknál. Mélységesen fájlaljuk, hogy nem derült ki, mire juthatunk még együtt, de reméljük, hogy az új felállásban is az Ad Astrával tartotok majd.
Nagyon szépen köszönjük az együtt eltöltött másfél évet a kezdeti nyitottságtól kezdve az idei könyvhét lelkes és jó hangulatú beszélgetéseiig. Köszönjük, hogy olvastátok a könyveinket, szerettétek, ajánlottátok vagy éppen építő kritikával illettétek őket, hogy hittetek bennünk és a kiadási programunkban és megtiszteltetek a bizalmatokkal, figyelmetekkel és időtökkel.

Őszintén reméljük, hogy a továbbiakban is az Ad Astrával tartotok.

Kleinheincz Csilla"
E-könyv olvasók Könyvradar! 2013.10.01 21:17:13
  Ez az idő is eljött, kedves olvtársak. Egyre több forrásból jönnek a piacra az új ekönyvek, és egyre több helyen is bukkanak fel. Eddig a Radaron gyűltek az ilyen tárgyú bejegyzések, de mostanra kiérdemelték, hogy saját gyűjtőposztjuk legyen. És tessék, itt jön ez. Kedves…..
Fall 2014.07.24 14:45:07
Talán közhelyszámba megy, hogy az e-könyvnek olcsóbbnak kell  lennie, mint a papírnak. Van egy ilyen közhiedelem, hogy mivel nincs egy anyagi manifesztáció a kezünkben, csak valami virtuális bithalmaz, amit ráadásul gyakorlatilag költség nélkül tárolhatunk és másolhatunk, akkor annak az előállítási…..
Fall 2014.07.17 12:59:47
@Dworkyll: Egy ember vagyok, egy embernyi igénnyel, egy embernyi vásárlóerővel. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy mások mit vesznek vagy nem vesznek. Én odaadtam, amit tudtam, s vártam a folytatást, ami nem érkezett meg. Amit tudtam, megtettem, ennél többet nem bírok. A kalózokkal nem tudok mit kezdeni, nem velük voltam kapcsolatban, hanem a kiadóval.

Lehet az a jó megoldás, ha mindent a kiadótól vesz meg az ember, de ugye ismerős igény, hogy ne kelljen már a 32. oldalra is regisztrálnom azért az egy könyvért, hogy aztán a végén azt se tudjam, melyiket honnan tudom majd letölteni újra.

Az Agave tiltólistán marad nálam (a kalózokat hova rakjam?), ahogy a Ciceró is oda kerül majd, miután végre valahára, talán egyszer, hirtelen megjelenik Westerfeld harmadik könyve. Más eszköz nincs a kezemben, mint hogy ott vásárolok, ahol még nem csalódtam.
Fall 2014.07.17 13:41:15
@Dworkyll:
Egyrészt ebben a háromszögben nem csak én büntetek, hanem mindenki más is, önmagát és a másikat egyaránt, egyikünk sem különb ebből a szempontból. Erre mondtam, hogy együtt bukunk.

Másrészt, vannak más kiadók könyvei is a piacon, amit szívesen elolvasok. Scalzi (és a többi) meg majd csak megoldódik valahogy. Legfeljebb, ha más legális megoldás (kölcsön, ajándék...) nem lesz, megvárom, amíg a kiadó kiadja a teljes sorozatot, s akkor megpróbálom beszerezni az összes részt. Ha akkor még érdekel.

Sár és rózsa: akár ez is lehet, de nagy szerencsémre nem csak egy helyen nő, hanem másutt is. Majd ha mindenhol elfogyott, talán... :-P
Fall 2014.07.17 13:56:46
@Dworkyll: Az utolsó rész eddig elkerülte a figyelmem, hiába no, ennyire rácsavarodtam Westerfeld trilógiájának e-könyves csonkaságára... Köszönöm! Ezek szerint érdemes lesz körbenéznem az ismeretségi körömben, kinek van meg a teljes sorozat.
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
Fall 2014.06.06 15:16:36
@Dworkyll: Saccom? Úgy 300 körül. Egyébként ez a 10 óra/nap nem átlagos, most úgy jött ki a lépés. Ekkor tűnt fel, hogy a Kindlem 4 nap alatt kifogy a naftából.
Fall 2014.06.07 22:15:42
@Mike76: Igazad van, én nem számoltam utána, csak zsigerből megijedtem kissé. Azt hiszem, összetehetem a két kezem és köszönetet mondhatok, hogy ilyen jól bírja. Emellett neked is köszönöm, eggyel kevesebb van a vállamon! :D
Kedves barátaim az Úrban, bár teljesen úgy néz ki, de amit látunk az még nem a tuti, a DiBook.hu még nem indult el rendesen. Amit látunk az praktikusan egy nyilvános tesztüzem. Leginkább azért mondom ezt, mert pont azok a tényezők, amik megkülönböztetnék a meglevő ekönyves…..
Fall 2013.11.13 22:45:41
@Komavary: Nem olvasok se havi, se heti, se napilapokat. Ma hazánkban nincs olyan újság, lap, vagy bármi, amit méltónak tartanék arra, hogy a pénzemből és legfőképp az életidőmből áldozzak rá. Ami érdekel, fent van a neten, elolvasom, megnézem, nekem ennyi elég. Ettől sem mások, sem én nem tartom magam tájékozatlannak. ^^

A Kindle-n csak és kizárólag könyveket olvasok, marha nagy tockost kap, aki arra bármi mást rátölt. Könyveket: fantasy, sci-fi, kalandregény, klasszikusok... Legutóbb megvettem a Hajóbontókat és a ZooCity-t. Kábellel töltöttem rá mindkettőt, s ettől boldog vagyok. ;)

A munkahelyemen dolgozom, ráadásul – hála istennek – internet sincs. :P
Közeledik április 8. Bizonyos szempontból ez a dátum a Dénes, Valter és Zsüliett névnapokon felül is kiemelt jelentőséggel bírhat számunkra. És most nem elsősorban arra gondolunk, hogy 1143-ban e jeles napon lépett a bizánci trónra I. Mánuel császár, Szent László unokája,…..
Fall 2013.08.15 10:34:23
Sajnálom a jó öreg XP-t, sokáig és jól szolgált nálam is.

Tavasz óta használok Win8-at, minden rendben van vele, korrekt, jól összerakott rendszer. Teszi, amire utasítom. Ez a dolga, többet nem is várok tőle.

Sokban hasonlít a Win7-re, ám a licenc kezelésében van egy hatalmas különbség: a boltban kapható lemezt (a PUL keretein belül:
personaluselicense.windows.com/hu/default.aspx) a régi értelemben vett dobozos licenchez hasonlóan használhatom, mindezt közel OEM áron.

(Nekem nem jön ki a minden második Windows jó elmélet a gyakorlatban, de lehet, rosszul számolom.)

Szeretném a Linuxot is, de még nem találtam olyan verziót, ami minden hardveremet támogatta. Legutóbb az Epson multifunkciósomat küldte el kapálni. Előtte egy Canon nyomtatót nem tudtam működésre bírni. Persze a gyártók is segíthetnének, de nem kifizetődő egy 2% alatti elterjedtséget elérő operációs rendszerhez minden termékük alá drivert írni. (Nem a hasamra ütöttem a 2% alattival, legutóbb a PCWorld honlapján volt erről egy cikk.) A másik a játékok kérdése, pontosabban azon játékok kérdése, amiket én játszom. De netezni, filmet nézni, zenét hallgatni, szöveget szerkeszteni és egyebekre tökéletes a Linux.

Csak nyomtatni, szkennelni és játszani nem tudok alatta, bár könnyen lehet, mindegyik csak utánajárás kérdése lenne, de én csak használni akarom a gépet, nem fórumokat vadászni és beállításokkal zsonglőrködni. Másrészről a Linuxot használók egy része, személyes élményeim alapján, nagyképű. A kiválasztottság érzésével élik online életüket, s nem ereszkednek le bárkihez. Elnézést a kivételtől, könnyen lehet, én futottam bele rossz emberekbe!
Fall 2013.08.15 15:32:51
@pingwin: Pont a HP az, amiért nem adnék ki pénzt. :D Ha videokártya, akkor csak ATI. :D A Linuxos Steamen nem túl bőséges az ajánlat. :(

@Androsz: Félreértetted, épp dicsértem a cuccot, hogy semmivel sem nehezebb átszokni XP-ről Win8-ra, mint Win7-re. Win7-ről meg talán, ha 5 percembe telt. Határozottan előrelépés és még a licencfeltételek is kedvezőbbek. Mindenkinek a PUL-os Win8-at ajánlom az OEM Win7 helyett.
Fall 2013.08.16 07:43:18
@Androsz: Látod, látod, csak kibúj a szög a zsákból! :) Amíg nem volt személyes tapasztalatom, én is kétkedve néztem a Win8-at. Aztán úgy döntöttem, megpróbálom az új üdvöskét. Chateltem kicsit a MS supportjával, amit tudni akartam, megtudtam. Ezután feltoltam a gépre, rá a Win7-re, gond nélkül vette az akadályt. Barátkoztam a csempével, s ami igaz, az igaz, elsőre instant idegbaj a csak start menühöz szokott észnek, de ha egy aprócskát (ahogy mifelénk mondják: egy hangyaf@sznyit) nyitott az ember, simán átlátja a koncepciót, s megérti, hogy a csempés felület tulajdonképpen nem más, mint egy színes-szagos-mozgó start menü, amihez nem kell se billentyűkombináció, se bal alsó sarok, csak kattintás és indul a program. Az átállást megkönnyítendő, felraktam a Start8 és a ModernMix nevű programokat. Meg is vettem, de a próbaidő is elég a WinXp-Win8 vagy Win7-Win8 átálláshoz, csak úgy gondoltam, kétszer 5 dollár nem pénz ezekért a szoftverekért. Jelenleg vegyesen használom a két megoldást, hol a hagyományos módon, hol csempékkel. Szerintem a csempés megoldás határozottan előrelépés, még asztali gépen is. Azt meg külön szeretem, hogy kevesebbet eszik, mint a Win7, már mentett meg a beépített újratelepítés és fájlfelújítás, használhatom online fiókkal is, díjazom a leválasztott beállítási lehetőségeket (Gépház) és érzésre gyorsabb is.

Egy próbát mindenképpen megér, hogy senki se hallomásból vonjon le következtetéseket, mint a Vista esetében. Azt is elkapálták, pedig igen kevesen próbálták ki, s csak annyi hibája volt, hogy mert szakítani olyan dolgokkal, amiket addig bebetonozottnak véltek a felhasználók, s többet evett, mint a minimális hardverekkel is beérő XP. De Vista nélkül nem lenne Win7 sem, illetve nem olyan lenne, amilyen most: népszerű. Lehet, a Win8 sem lesz az, de engem meggyőzött, sőt, örülök, hogy leváltottam a Win7-est.

A DOS-os rész számomra irreleváns, a Windowsoknál meg nem értem a koncepciót: melyik a jó és melyik a rossz? A Win3.1 jó, a 95 rossz? A 98 jó, a ME rossz? (stb) Hol az NT és a Win2000? en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_Microsoft_Windows

Én úgy látom, az Microsoft minden operációs rendszere hozott valami újítást, amit a maga idejében minimum szemöldökfelvonással nézett mindenki. Emellett mindegyikben egy rakat hiba volt, amit folyamatosan javítani kellett. Többek között az XP sem volt túl barátságos az SP1-ig. A Vista ugyanez. A Win7-nél már tanultak ebből, de aki kihagyta a Vistát, nem kicsit izzadhatott, míg átszokott. A Win8 meg reagált a tabletes, érintőképernyős mániára. Erőszakosan, de a csempék koncepciója is átlátható, működő, de igény esetén fájdalommentesen kiiktatható.

Nem mennék vissza Win7-re, az biztos. ;)
Intro Az a nagy helyzet, hogy az e-könyv piac Magyarországon csak nagyon-nagyon akar megszületni. Lassan-lassan körvonalazódnak a szabályok (puha DRM, két formátum) és a játékosok, egyre frissebb és frissebb tartalmak is becsorognak, de az értékesítés volumene és ezzel nyilván…..
Fall 2013.08.10 11:04:33
@Tantras: Szégyen vagy sem, de szeretem az Ad Astrát, mégsem nem veszem meg minden könyvüket, mert a sci-fi tág világából sem szeretek mindent. Életem legnagyobb tévedése a Kvantumtolvaj, amit elkezdtem ugyan, de meguntam, hogy még a szavakat se értem, nemhogy a történetet. (Azóta is a polcon csücsül, olyan állapotban, mintha most hoztam volna ki a boltból, mert egyszerűen nem tudom senkinek sem eladni, de még elajándékozni se. Szerintem beadom a könyvtárba.) Az általad említett baklövést sem tekintem komoly értéknek, nem hogy fizetni nem szeretnék érte, de ingyen se tölteném le. Persze ez csak az én véleményem, túl sokat nem nyom a latban, maximum 1 vásároló/kalóz mínusz. /@Tantras

Szeretem magam vásárló embernek betudni, szeretem, ha a dolgok eredetiben vannak a birtokomban, s nem érzem úgy, hogy elvettem valamit, ami nem az enyém. Épp ezért szomorú, mert nem tudom, mit kéne tennie annak, aki magyarul, legális, érdekes könyvet szeretne olvasni. Mert jelenleg ebből a hármasból maximum kettőt lehet választani: ami érdekes és magyar, az nem legális; ami legális és magyar, az nem érdekes; ami meg érdekes és legális, az nem magyar.
Persze tisztelet a kivételnek, hála istennek ilyet is lehet már találni. Egyelőre még csak elvétve, de reménykedem.

(Halk megjegyzés: tudom, hogy elég válogatós vagyok. Emiatt is elnézést kérek azoktól, akiket kielégít a jelenlegi kínálat, vagy úgy érzik, amit leírtam, nettó képzelgés, esetleg talmi okoskodás. Egyszerűen nekem nem elég, ha egy könyvre ráhúzzák a fantasy, sci-fi, történelmi... stb. jelzőket. Ettől még nem nyílik ki a pénztárcám. Ha a könyv nem szólít meg, nem veszem meg. Igaz, le se töltöm, ingyen sem. Nem vagyok kísérleti nyuszi, pláne úgy nem, hogy ezért a pénzemmel és az időmmel még fizessek is.)

Szintén saját megfigyelés, hogy mióta megvan az olvasóm, nem csak, hogy többet olvasok, de több könyvet is veszek, mint annak előtte. S itt a fentebb taglaltak okán is a papírkönyvekre gondolok, nem az e-könyvekre. Sőt, előfizettem egy havi kiadású, novellákat tartalmazó magazinra is.

S az sem objektív nézőpont, hogy az e-könyvek borítói, tartalomjegyzéke, iniciáléi (tömören, mindaz a külsőség, amitől tetszetősnek, esetleg profinak számít egy kiadvány) egyenesen idegesítenek. Feleslegesen növelik a fájl méretét, bonyolítják az előállítást. A borítót maximum egyszer nézem meg, úgy durván 3 másodpercig. A tartalomjegyzékre ennyi időt se szánok, ami nekem fontos, érdekes, kell, azt bejelölöm, rákeresek. Az egyéb díszek és csicsák meg csak zavarnak olvasás közben. Nekem bőven elég egy, a magyar helyesírást ismerő és alkalmazó ember, valamint egy TXT fájl. Ha érdekes, minden egyéb nélkül elolvasom és élvezem, ha meg nem érdekes, lehet bármilyen szép, kuka. (Ismét elnézést mindenkitől, aki másként látja.)

Általában az utóbbinál bukik meg a warez: tele van olyan helyesírási hibákkal, amik már az elnézhető kategórián kívül vannak. Ne ugorj nekem, sok a minőségi munka, s ez örömteli! Lehet, a mostaniak helyett ezeket az embereket kéne megkérdezni, alkalmazni. :)

De viccet félretéve. Még mindig inkább fizetek egy könyvért, ha van hol, mintsem letöltsem. Mert szeretném, ha legközelebb is lenne mit és kitől olvasnom. A jelenlegi, megvásárolható, magyar e-könyvek többsége számomra érdektelenek, pont úgy, ahogy egy könyvesboltban is csak bizonyos polcokat nézek meg, mert minden egyéb bakfitty. Ismerve saját ízlésemet, pont azok számítanak az utóbbi kategóriába, amit egyébként visznek, mint a cukrot.

Én kérek elnézést, csak egy vásárló vagyok, volnék, lennék.
Kedves olvtársak, az Európai Unióval nem annyira magától értetődő a viszonyunk. Továbbra sem szeretnék az aktuálpolitika ingoványos talajára tévedni, de néha érdemes ránézni, mi történik abban a gazdasági-politikai közösségben, ami bizonyos fokig meghatározza azt,  hogy…..
Kedves barátaim az Úrban, tudom, nem váltjuk meg a világot a magyar e-könyv piaccal (vagy legalábbis nem holnap), de néhány nagyon komoly eredményt azért sikerült elérni. Ezek egyike, hogy elértük, (néha, ritkán) külföldi szerzők is ideadják a műveiket elektronikus…..
Naszóval, volt itt a múltkor az a picit alulkommunikált akció a Kondor-novelláskötettel a középpontban. A jó hír az, hogy van más is, aki ráfut erre az antológia+ekönyv csomagra. Ez pedig a Tuan és  PortalPress, akik a legújabb Mysterious Universe antológiát, az Oligarcha…..
Fall 2012.11.22 15:02:23
@Merras: SFPortal E-book-on van fiókom, de azt sajnos a PP-n nem lehet – nem tudom – használni. Bár az is igaz, hogy míg ezen mérgelődöm, akár létrehozhattam volna egy fiókot a PP-n is, de nagy úr a szemellenzős makacsság, abból meg errefelé van bőven...
Kedves Olvtársak, a hír igaz, a Delta Vision is belép a leaderek klubjába, és elektronikusan is közzéteszi a címeit (de legalábbis egy részüket). Végtelen szerénységükkel még nem csaptak bele a nyitókampányba, mert azt akkorra tartogatták, amikor a  jelenleginél  azért több…..
Onyx akciók Kedvenc hardverimportőrünk, a Koobe magyarország arról számolt be, hogy az Onyx stratégiát vált, és agresszívebbre veszi az árazást. Ennek megfelelően egyes modelljeik javasolt végfelhasználói ára 7.000-13.000 forinttal került lejjebb augusztus 1-től. Szeretjük a…..
PrológusBár nem  mindenhonnan látszik, de a XXI.-ik században vagyunk, és ez néha azzal jár, hogy ha valahol jól működik valami, akkor az is "be tud gyűrűzni" ebbe a kis országba is. Az Amazon rendelési és szállítási képességei már sokak számára ismertek.…..
Fall 2012.08.21 07:59:32
@chr(27): Én anno felhívtam a futár céget (nekem UPS volt), egyeztettem velük, hogy mit kell tennem, mellékeltem a csomaghoz a shipping labelt, kijött a futár, elvitte és kész. Nekem kifejezetten "megtiltotta" az ügyintéző, hogy annak a futárnak adjam a shipping labelt és a csomagot, amelyik hozta az új Kindle-t. Mind az ügyintéző hölgy, mind a futár kedves volt.
Könyvrecenziókat eddig sem posztoltunk, és továbbra is meghagynám ezt a szakblogoknak, podcastoknak. Amikor egy adott címre fókuszálunk, akkor az e-könyves érintettséget próbáljuk megfogni. (Ez a kis mentegetőzés csak azért van, mert ha valaki ezután elolvassa a könyvet és,…..
Fall 2012.08.08 12:39:02
@Komavary: Nem bírnak.
Kedves barátaim az Úrban,  hát ez a nap is eljött. Megalakult ugyanis az Egyesület az e-könyvekért nevű csoportosulás.  Az Egyesülés az E-könyvekért 2012. 07. 02. magyarországi vállalkozások, szervezetek és szakmai fórumok önkéntes együttműködési rendszere,…..
E-könyv olvasók Díjeső 2012.07.02 22:15:00
Blogpizzák Amint azt beharangoztam, pizzanyereményket fog a blog osztani, a nem túl távoli jövőben. A blog Nobel pizzáját Brandon Hackett Isten gépei című regénye nyerte. Nobel pizza átadásához meg kell fejteni a nagy rejtélyt (pontosabban ki kell szedni a Galaktikásokból ;-),…..
Fall 2012.07.05 05:42:38
@Dworkyll:
Köszönöm a segítő jobbot!

Előzetes képalkotás? Ahogy öregszem egyre finnyá... akarom mondani, válogatósabb leszek. Sokáig szemezek egy-egy címmel (nem borítóval!). Régebben olvastam részletező kritikákat, de rájöttem, hogy olyan ez, mintha arról kérdeznék valakit, milyen ízű a csokoládé. Így aztán már ritkán kattintok ilyen linkre.

Viszont érdekel az olvasók pár soros véleménye. Ha ez meggyőző, bemegyek egy könyvesboltba.

Általában a fülszöveggel kezdem (ki nem?), majd megnézem a könyv "extráit" is: van-e valamilyen előszó, vers kezdésként, majd a végén van-e magyarázó függelék, térkép, plusz információ, záró gondolat. Ha ezek tetszenek, belelapozok és véletlenszerűen elolvasok pár sort. Nem a tartalom számít, hanem a nyelvezet, a fordítás minősége , hogy elindít-e bennem valamilyen emóciót. Ha ez pozitív, elkezd érdekelni a tartalom is.

Ha ezt az utat nem járom végig, előfordul, hogy benézem a dolgot és bukta van.

@Hackett:
Köszönöm, az már egy pozitív élmény, hogy szóra méltat(tál)ott! ;)
Fall 2012.07.06 17:30:27
@Hackett:
@Dworkyll:
+1 Isten gépei :)
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
Fall 2011.02.15 08:40:09
@EmThor: Aláírásként elfogadják a szkennelt (vagy lefényképezett), tollal írt szignót is. Beillesztettem, majd elmentettem PDF-be és úgy küldtem a központ címre. Macerásabb kicsit, de talán szebb is. Mindkét Kindle-m így jött.

Itt egy link az UPS-es nyomtatványról: www.4shared.com/get/xcRlGlfX/Megbizas_altalanos-uj-ures.html (Az eredetin nincs "-ures" a névben!)
Úgy tudom, van akinek a DHL szállította, ergo, ki kell várni, amíg az USA-ban átadják a szállítónak a csomagod. Akkor már úgyis látod az Amazon-os fiókodban, hogy ki a szállító. Ha az UPS a befutó, már töltheted is ki, s mikor megérkezik az email a postafiókodba, hogy csomagod érkezik... blablabla, már küldheted is vissza.
Fall 2011.02.26 09:24:11
@Kiszámoló: Engem is nagyon érdekelne az a PDF átalakító szoftver. :-)
E-könyv olvasók Szégyenpad 2012.06.06 18:00:00
Az internet mindent elbír, erre találták ki. Hogy még egy atomháború se. Vannak legendás oldalak, akiket amiket nagyon szeretnének elhallgattatni, de nem megy. Ameddig a véleményszabadságról van szó, addig értem és el is fogadom ezt. Nem minden vélemény tetszik, nem is mindet…..
UPDATE 11.15: Ahogy az tavaly is bekövetkezett, a karácsonyi nyomás alatt elkezdett belassulni az Amazon logisztikája. A Fire (lehet, a vegyes review-k miatt, kösz Atyaman) elég gyorsan érkezik, most 2-3 napot írnak, de a Touchra 8-9 napot kell várni. Azaz aki vásárolni akar, az ne nagyon…..
Fall 2011.10.26 14:29:14
@procsno:
Átirányít a UK Amazon oldalra: www.amazon.co.uk
Magyar ékezetes könyveket kezeli.
Fall 2012.05.29 14:46:13
@SaGa: Az utolsó mondatoddal értek egyet. Külön funkció van az oldalon, ha olyan leírást találsz egy terméknél, mi nem fedi a valóságot. Én is rendszeresen élek ezzel a lehetőséggel, meg is jutalmaztak már ezért egy vásárlási utalvánnyal.
Nem lesz rendhagyó ez a poszt. Sőt, azt a szokásos, unásig ismert frázist fogja hozni, amit minden portékáját áruló kereskedőtől hallottunk már: „jöjjön, vásároljon!”. Az utóbbi néhány hónap e-könyv-piaci mozgolódásában minden eredménye ellenére kicsit…..
Fall 2012.05.25 17:41:05
@zsoltik@: Ha ez számít, szerintem jól választottál, a Beszélj úgy... című könyvvel nem csinálsz rossz vásárt. Nekünk papíron van meg, s a leírtak tényleg működnek! :)
Intro Egy kis meaculpázással kell kezdenem. Ez a poszt nagyjából két hónapja keresi az idejét, hogy megírjam, és azóta jó nagy lépések történtek a témában. De legalább ezekről is ejthetünk szót. Téveszmék Sokan gondolják azt, hogy e-könyvet kiadni minimális költségből…..
 *Republic: Húzd barom húzd (1991) Intro Az Amazon múlt heti bejelentéseivel, (még azzal is, hogy egy erős év után a vásárlóval fizetteti ki az ÁFÁT :-( ) még mindig ott tartunk, hogy értelmes készülék értelmes áron van már bőven, választani is lehet. A kellően…..