Regisztráció Blogot indítok
Adatok
para_zt

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is lehet kérdéses, hogy Erdély Romániához csatolását nem lehet a magyar Nemzeti Színházban megünnepelni. Egy kiemelten fontos közintézmény vezetőjének Alföldi alkalmatlan. (Fotó: Wiki) Felháborodást váltott ki, hogy Alföldi Róbert hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti…..
para_zt 2010.11.18 20:30:03
@Megfigyelo:
Ugyan milyen jog szerint volt az övék 1918 december 1 előtt? Mert Magyarország állampolgárai voltak, román ajkú nemzetiségként? Vagy ismersz olyan nemzetközi jogi passzust ami szerint ez az "Övék" volt? Mert akkor kérlek hívd fel a Baszkok, a Katalánok, az Oszétok, és még számos náció figyelmét erre az elfogadott jogra! Biztos nagyon hálásak lesznek Neked, hogy ennyi idő és harc után végre megtalálták a megoldást, hiszen minimálisan hasonló jogalappal rendelkeznek, mint a románok anno Erdélyben!
para_zt 2010.11.18 20:31:08
@szamoai:
Szerinted, ha felveszel egy stoppost, akkor onnantól közös vele az autód? Sőt, ha kettőt vesz el fel, már többen vannak, tehát már az övék?
Egyébként az autólopás példa valóban erős leegyszerűsítés. Ők anno erőszakkal jutottak a konchoz, emberek ezrei haltak meg érte. Egy autólopás valóban sarkított példa, mert alapesetben erőszakkal nem jár (csak dolog elleni erőszakkal).
Nyilván visszakövetelni nincs realitás. De pont az a lényeg a cikkben, hogy a tolvajlás tényéről sosem szabad megfeledkeznünk. Továbbá bohócot csinálni magunkból még akkor sem, ha elfogadtuk a tényállást.
para_zt 2010.11.18 20:31:41
@cosmopol:
Tetszik a humorod. :) Ugyanakkor fenntartom: csak mert többen ülnek benne, még nem az ő autójuk.
Egyet szögezzünk le: az IMF egyetlen legitim érdeke, ha már a rabszíjukon vagyunk, hogy a hitel-visszafizetés feltételeként a 3,8% hiánycélt számonkérje. Ahhoz, hogy ezt a kormány banksarccal, vagy az elsőszülött gyermekek szerveinek eladásából fedezi, semmi köze az IMF-nek.…..
para_zt 2010.07.20 15:34:45
@Trebitsch:
Mennyivel esik a részvény szerinted a bankadó hallatán? Én benne voltam egy pozícióban az OTP-ben, mikor jött a bankadó. Gyorsan eladtam, mert azt hittem, zuhanás lesz. Nem lett.
Az eredményük kb egyharmadát vinné el a bankadó. Ne aggódj a nagy részvényesek miatt, nem ettől fognak éhen halni. Ja, és ha több nyereséget szeretnének, talán több pénzt kellene kihelyezni a vállalkozóknak (pl Neked), és nem a jegybankban parkoltatni....
para_zt 2010.07.20 15:37:42
@Trebitsch:
Tehát annyit kellett volna mondaniuk: Hiánycélt tartani, mert megígértétek, a többi nem érdekel. És pont.
para_zt 2010.07.20 15:57:24
@Trebitsch:
A banki részvények nem a bankadó miatt esnek, hanem elsősorban az emelkedett országkockázat miatt. Egyébként azt gondolom, hogy az elemzések semmit nem érnek, csak annyit, hogy befolyásolják vele a piacot, olyan önbeteljesítő jóslat módjára. Nyilván a saját érdekeik szerint.
Emlékszel még tavaly márciusra, mikor az egyik elemző cég kijelentette hogy az OTP célárfolyama 1800 forint? Na, pont ennyire reálisak az elemzések. De nézheted a mai index cikket, hogy az elemzők a forint gyengülésével számolnak. A múlt héten az emelkedésével kalkuláltak. Pont ennyire releváns és egzakt az egész rendszer. Az egész egy mocskos sort biznisz.
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
Kicsoda valójában Kovács Bence János, a spanyol milliárdos, Magyarország 10. leggazdagabb embere? Újságíróként, filmesként zűrös ügyek állnak mögötte. Csalásért és okirathamisításért másfél évre ítélték Kovács Bence Jánost 1995-ben. A sávolyi motorpályát…..
w Achtung, Panzer 2010.02.26 03:45:00
Az elközelgő választás főkérdése, vagyis hogy ki nyeri, rendkívüli unalomba fulladt. A Fidesz győzelme egyértelmű, a szocialisták sem kockáztatják, hogy az újrázásra hajtsanak; érzik, hogy az már tényleg pofátlanság volna. A jobboldal mélyen hallgat, holdudvara pezsgőt…..
A tegnap esti RTL Híradó vezető híre, mint minden hírműsorban, a Cozma-gyilkosság volt, egészen pontosan annak is az az új eleme miszerint a rendőrség végre megnevezte, ki szúrta le a kézilabdázót azon a végzetes estén. Ehhez Szellő István mögé be is tettek az ügyes…..
para_zt 2010.02.05 12:24:28
@Össze van karcolva!:
Igaz, mindenki hibázhat. Csak mindennek következménye kell(ene) hogy legyen! Mi van ha az orvos hibázik miközben egy hozzátartozódat műti? Kifogás, hogy keveset keres? Ugye nem!
Keveset keresnek? Keressenek más melót. Mindenki. Akkor majd a munkáltató is rájön, hogy így nem megy tovább. Vagy fizet többet -vagy több embernek- , vagy urambocsá visszaadja a frekvenciát, hogy nem tudja ellátni a feladatát. Ennyi röviden.
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
para_zt 2010.02.04 11:15:35
@római: Bízom benne, hogy igen. Ők nem érdekből, hanem érzelemből politizálnak. Ami megkülönbözteti őket az elődeiktől. Bár ez valóban veszélyes is lehet, ha elszabadul a ló velük. Ugyanakkor bízom abban hogy meg van az eszük és ki akarnak több ciklust is húzni, és nem engedik a valódi vérnácikat be a parlamentbe. Vagy csak azt akit nagyon muszáj, és a frakció rendre leinti majd. Kormányra én sem szeretném, hogy kerüljenek, de egy 2/3-hoz kikerülhetetlen erő kell legyenek. Az lenne egészséges. Vannak jó ötleteik, remélem azokat rákényszerítik Viktorékra az alkotmánymódosításért cserében. A kormánypárt sem menne bele olyan alkuba ami vállalhatatlan. Ha tudnak célokat elérni konstruktív ellenzékként, és a nemzetközileg is vállalhatóbb részét a programjukból a kormányra erőltetni, az lenne a helyes út. És a Fidesz teljhatalmával szemben sem árt némi kontroll.....
Checkpoint Charlie Lopják a közt 2009.11.24 11:46:00
A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést…..
para_zt 2009.11.24 18:57:59
@solesz:
Tudod mit beszélsz?
Szerinted melyik középkori ország bánt jobban a kisebbségeivel? (Különös tekintettel, hogy az uralkodó osztály jelentős része számára mi magyarok is kisebbség voltunk)
Talán az angolok a skótokkal? Nem hinném.
Biztos azért települtek be a románok a 13. századtól, mert élvezték, hogy a magyarok milyen jól "megalázzák" őket.... Szerbek délről dettó. Vagy később a svábok a 17. században. Jöttek, hogy végre a közutálat tárgyai lehessenek? Még egy kérdés. Ha olyan gyűlölködők voltunk az idegenekkel szemben mindezidáig, akkor miért ide építették a világ jelenleg második legnagyobb zsinagógáját? Logikus, nem?
Én ezt fordítva látom. Megengedtünk mindenkinek mindent. És ez lett a vége. Mint ahogy a jelenlegi állapot is a túlzott liberalizmusnak a következménye. Nem tanulunk semmiből. És ebből a szempontból igaza van a fent nevezett velencei jóakarónknak. Igen ritkán tudunk összetartani. És ez az elmúlt ötszáz év alatt nem sokat változott.
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..
para_zt 2009.05.08 16:29:51
@Tóta W. Árpád:
Nyilván a 10 év körüli gyerekeket jobban érdekli a csillagromboló, de nem az ő zsebükben domborodik a nagy lóvé, amire ácsingózunk. A 65 éves jómódú nyugati turisták viszont nem annyira a Star Wars-nak élnek....
A robotpókot hagyjuk csak meg az ángilusoknak és a japóknak. Találjunk ki jobbat.
para_zt 2009.05.08 16:46:53
@Tóta W. Árpád:
Nem ragaszkodom sem lúhoz, sem ustorhoz, de legyen benne valami újszerű. Volt már néhány kreatív és kellően vad tipp itt a blogon is. Pl nem tartom kizártnak, hogy a humornak szánt "tévétornyot fáklyának" ötletet kombinálva Gábor Dénes találmányával lehetne villantani valamit. Nem értek a hologramokhoz, de lehet érdemes lenne elgondolkodni ilyeneken. 500 milkóból csak kijönne az is....
w A bosszú népe 2009.04.07 06:05:00
Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata…..
para_zt 2009.04.07 12:08:59
@agyvihar:
Hallottad már? Valahogy így szól: "Vétkesek közt cinkos aki néma"...
Na épp ez itt a baj. A közöny, és a tettrekészség hiánya.

Amikor egy büdösbogár a legszűkebb környezetének, a saját társasházának közgyűlésére sem megy el, -ahol pedig nagyobb mértékben van befolyása a dolgok menetére- mit várhatunk tőle a helyi vagy országos választásokon!?
Óbégatni, azt persze lehet....
BBC-színvonalú sorozatot ígér nekünk az MTV a magyar történelemről - saját gyártásban. A műsor premierje április 26-án lesz, de azért nem árt beharangozni, hiszen nem minden héten szokott a közszolgálati csatorna olyan műsorral előállni, amit a BBC produkcióihoz hasonlít. A…..
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
para_zt 2009.02.16 11:55:09
@malacka69 az édentől keletre...:

A 20ezres értékhatárt eltörölni nem fogják, hiszen akkor hirtelen megugranak a számok a bűnözési statisztikákban. Melyik kormánypártnak van erre szüksége?

Amúgy azért nem ártan egy értékhatárt rögzíteni (reálisat).
Véletlenül pl. zsebedben marad a céged tolla, amivel a munkahelyeden írsz... Az legyen bűncselekmény? Ugye ne....
Sárdobáló Rasszista pokol 2009.02.04 16:00:00
Igazából ez a Pásztor Albert-féle cigányozós ügy elég undorító. Amiről beszélt az egyszerű, tapló rasszizmus, amire nem mentség az, hogy a statisztikák szerint jó rendőr, hogy Miskolcon lényegesen csökkent a bűnözés. Hogy miért is rasszista? Azért, mert nem a tényeket…..
para_zt 2009.02.11 16:02:29
@Walmer:
"A szegregáció és az integráció az oktatásban gyakran használt kifejezések. A szegregáció fogalom elkülönítést, míg az integráció beolvasztást, hozzácsatolást jelent. Az oktatásban a szegregáció valamely tanulói csoport elkülönített, szeparált oktatását, míg az integráció a különböző nevelést igénylő gyerekek együttnevelését, oktatását takarja."
ha már netes forrást akarunk használni...
para_zt 2009.02.11 16:05:44
@malacka69 az édentől keletre...:
Megint igazat szóltál.
Már alig várom Walmer barátunk intelligens kirohanását... :)
para_zt 2009.02.11 16:11:27
@Walmer:
A srácot nem hirtelen megszúrták, hanem megszúrták bent, majd kint folytatták...
Szerinted nem lett volna elég idő leállítani a haverok részéről, ha van bennük ilyen szándék????
De nem volt. Nem azért mert romák, hanem azért, mert aljas emberek. És az összes ilyen rohadjon a sitten élete végéig kenyéren és vízen, bőrszíntől függetlenül.
Ennyi.
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..